Γνήσια, ΟΕΜ ή aftermarket ανταλλακτικά

Όταν τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας χαλάνε και πρέπει να αντικατασταθούν, ποιος τύπος αντικατάστασης προσφέρει την καλύτερη αξία και ποιότητα; Αν γνωρίζετε τους διάφορους τύπους των διαθέσιμων ανταλλακτικών, και διαλέξετε τον κατάλληλο

Γνήσια, ΟΕΜ ή aftermarket ανταλλακτικά
Όταν τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας χαλάνε και πρέπει να αντικατασταθούν, ποιος τύπος αντικατάστασης προσφέρει την καλύτερη αξία και ποιότητα; Αν γνωρίζετε τους διάφορους τύπους των διαθέσιμων ανταλλακτικών, και διαλέξετε τον κατάλληλο μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ευρώ...

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν κατασκευάζουν αυτοκίνητα.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται, το αυτοκίνητο που αγοράσατε δεν φτιάχτηκε ολοκληρωτικά από την αντιπροσωπία αυτοκινήτων από την οποία το αγοράσατε. Ουσιαστικά συναρμολογήθηκε από την εταιρία, με εξαρτήματα που φτιάχτηκαν από χιλιάδες άλλες εταιρίες. Όλες οι κατασκευαστικές εταιρίες χρησιμοποιούν ανεξάρτητες εταιρίες για να σχεδιάσουν και να παράγουν τα περισσότερα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητά τους.

Ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Η αντικατάσταση των εξαρτημάτων κατηγοριοποιείται, είτε σε σχέση με το ποιος έφτιαξε τα ανταλλακτικά είτε ποιος τα πούλησε σε εσάς.

Γνησιότητα

Ένας αυθεντικό εξάρτημα είναι το εξάρτημα που υπήρχε στο αυτοκίνητό σας όταν ήταν καινούργιο. Έρχεται σε ένα κουτί με το λογότυπο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου, έτσι θα σκεφτείτε ότι το έκανε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Ουσιαστικά ήταν από άλλη εταιρεία. Αυτά είναι τα πιο ακριβά είδη ανταλλακτικών που μπορείτε να αγοράσετε κυρίως επειδή πληρώνετε για το λογότυπο.

Η μόνη φορά που χρησιμοποιείται ένα γνήσιο μέρος είναι, όταν είναι ακόμα υπό εγγύηση και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για αυτό. Θα πληρώσετε 26 ευρώ για υαλοκαθαριστήρες μόνο και μόνο επειδή το λογότυπο του αυτοκινήτου είναι πάνω στο κουτί ή θα πληρώσετε 12 ευρώ για ένα σετ aftermarket που πραγματικά έχει καλύτερες επιδόσεις; Η ίδια θεωρία ισχύει και για οποιοδήποτε εξάρτημα του αυτοκινήτου σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν ένα γνήσιο εξάρτημα αλλιώς θα χάσουν την εγγύησή τους. Αν και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση, ότι αν δεν χρησιμοποιήσεις τα ανταλλακτικά τους, χρησιμοποιείτε ένα κατώτερο εξάρτημα που θα ακυρώσει την εγγύησή σας. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου παρενέβη και εξέδωσε μια προειδοποίηση των καταναλωτών όπου δηλώνει ότι "καθιστά παράνομο για τις εταιρείες να ακυρώσουν την εγγύησή σας ή να αρνηθούν την κάλυψη από την εγγύηση μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποιήσατε ένα aftermarket ή ανακυκλωμένο εξάρτημα". Επίσης, δεν μπορείτε να ακυρώσετε την εγγύησή σας, έχοντας κάνει την συντήρηση ή τις επισκευές κάπου αλλού εκτός από την αντιπροσωπεία, ή ακόμα και να το έχετε κάνει μόνοι σας.

Μια σημείωση σχετικά με τις εγγυήσεις του κατασκευαστή είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται νέα γνήσια ανταλλακτικά, ή ακόμη και νέα εξαρτήματα για το θέμα αυτό, και τις περισσότερες φορές δεν το κάνουν. Η εγγύηση του κατασκευαστή αναφέρει ότι είναι απόφασή τους ως προς το είδος του ανταλλακτικού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

ΟΕΜ

Πρόκειται για τον γνήσιο κατασκευαστικό εξοπλισμό. Αυτά τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από την εταιρία που κατασκευάζει τα γνήσια εξαρτήματα των αυτοκινήτων. Είναι ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα με αυτά που έχει το αυτοκίνητό σας. Απλά δεν έχουν πάνω τους το σήμα του κατασκευαστή αυτοκινήτων. Είναι ακριβώς τα ίδια με τα γνήσια εξαρτήματα αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή.

Αν το αυτοκίνητό σας είναι λιγότερο από 3 ή 4 ετών επιλέξετε ένα τμήμα ΟΕΜ, όταν η επισκευή δεν καλύπτεται από την εγγύηση και θα πρέπει να πληρώσετε μόνοι σας. Θα πάρετε ακριβώς το ίδιο εξάρτημα που ήταν αρχικά στο αυτοκίνητό σας σε μια καλύτερη τιμή από ό,τι το γνήσιο εξάρτημα.

Aftermarket ανταλλακτικά

Τα δευτερογενή ανταλλακτικά φτιάχνονται από μια εταιρία διαφορετική από τον πιστοποιημένο κατασκευαστή. Αυτά τα εξαρτήματα φτιάχνονται για να ταιριάξουν και να λειτουργήσουν το ίδιο καλά και σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα από τα γνήσια εξαρτήματα.

Οι aftermarket εταιρείες αγοράζουν τα δικαιώματα για την παραγωγή αυτών των εξαρτημάτων. Ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική άποψη, αποδίδουν εξίσου καλά, αν όχι καλύτερα από ό,τι τα γνήσια. Και η τιμή τους είναι πολύ χαμηλότερη, πράγμα που αυξάνει την αξία τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις ένα aftermarket ανταλλακτικό είναι καλύτερο από το γνήσιο που προϋπήρχε στο αυτοκίνητό σας. Οι aftermarket εταιρείες αναλύουν γιατί τα ειδικά εξαρτήματα αποτυγχάνουν και μετά βελτιώνουν τον γνήσιο σχεδιασμό ή τα υλικά. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενδιαφέρονται πολύ να κρατούν τις τιμές των αυτοκινήτων τους ανταγωνιστικές και ίσως χρησιμοποιούν λιγότερο ακριβά υλικά σε κάποια εξαρτήματα. Αυτός είναι ο λόγος που κάποια aftermarket εξαρτήματα ίσως να ξεπερνούν τα γνήσια.

Αν το αυτοκίνητό σας είναι παλαιότερο των τριών ή τεσσάρων ετών, ένα aftermarket εξάρτημα είναι η καλύτερη επιλογή. Σίγουρα θα είναι λιγότερο ακριβό και ίσως λειτουργήσει καλύτερα από το γνήσιο.

Ανακατασκευασμένα

Ένα ανακατασκευασμένο εξάρτημα είναι ουσιαστικά ένα χρησιμοποιημένο εξάρτημα που είχε απομακρυνθεί και ενσωματωθεί με νέα εξαρτήματα. Έπειτα έχει ελεγχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν δουλεύει το ίδιο καλά όσο και τα καινούργια εξαρτήματα.

Συνήθως όταν ένα εξάρτημα αποτυγχάνει είναι εξαιτίας των εσωτερικών εξαρτημάτων του. Το υπόλοιπο εξάρτημα είναι ακόμα τέλειο, οπότε είναι λιγότερο δαπανηρό να αντικαταστήσετε μόνο τα λανθασμένα εξαρτήματα. Τα ανακατασκευασμένα εξαρτήματα έχουν καλή αξία και θα λειτουργήσουν το ίδιο καλά με τα γνήσια αντέχοντας στον χρόνο.

Αν το αυτοκίνητό σας είναι λίγο παλαιότερο ή έχει διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα, ένα ανακατασκευασμένο εξάρτημα είναι μια καλή επιλογή. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, ειδικά όταν χρειάζεται να αντικαταστήσετε μεγαλύτερα ή πιο ακριβά μέρη όπως ο κινητήρας. Δεν έχει νόημα να βάλετε έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα σε ένα όχημα των 100.000 χιλιομέτρων. Δεν θα σας επιστρέψει ποτέ την αξία του. Ένας ανακατασκευασμένος κινητήρας θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Refurbished εξαρτήματα

Τα ανανεωμένα εξαρτήματα είναι χρησιμοποιημένα εξαρτήματα που έχουν καθαριστεί και ίσως έχουν αντικατασταθεί κάποια εξαρτήματά τους, όπως μπουλόνια ή φλάντζες. Είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με τα καινούργια ανταλλακτικά. Παρόλα αυτά είναι επαναχρησιμοποιημένα εξαρτήματα και έχουν κάποιο επίπεδο φθοράς.

Χρησιμοποιημένα ή ανακυκλωμένα εξαρτήματα

Το ανακυκλωμένο είναι ο καινούργιος όρος για ένα χρησιμοποιημένο εξάρτημα. Ένα χρησιμοποιημένο εξάρτημα είναι μία καλή εναλλακτική, αν το αυτοκίνητό σας είναι παλαιότερο ή έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα. Είναι επίσης καλές εναλλακτικές για μέρη που δεν φθείρονται εύκολα όπως χερούλια, καλούπια και μέρη του κορμού. Τα ανακυκλωμένα εξαρτήματα είναι τα λιγότερο ακριβά που μπορείτε να βρείτε, αλλά έχουν κάποιο επίπεδο φθοράς ήδη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αντέξουν όσο τα καινούργια ή τα ανακατασκευασμένα.

Πότε μην διαλέγετε ένα επαναχρησιμοποιημένο εξάρτημα όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας.

Τι είδους εξάρτημα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Σαν γενικό κανόνα, αν έχετε ένα αυτοκίνητο λιγότερο από 3 ή 4 χρόνια, ένα γνήσιο εξάρτημα από τον κατασκευαστή είναι μια καλή επιλογή. Μετά τα 3 ή 4 χρόνια, τα γνήσια ή τα aftermarket προϊόντα είναι η καλύτερη επιλογή. Όσο για τα παλαιότερα αυτοκίνητα, ένα aftermarket ή ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό είναι καλή επιλογή αν σκοπεύετε να κρατήσετε το αμάξι για καιρό, διαφορετικά χρησιμοποιείστε μεταχειρισμένα ή ανανεωμένα εξαρτήματα.

Αν έχετε ένα πολύ παλιό με πολλά χιλιόμετρα αυτοκίνητο πρέπει να είστε ρεαλιστές. Δεν υπάρχει μεγάλη αξία στο αυτοκίνητο και ο στόχος είναι να λειτουργεί όσο πιο οικονομικά γίνεται. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ένα ακριβό γνήσιο εξάρτημα.

Διαβάστε περισσότερα: antallaktika autokiniton onparts

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Γνήσια, ΟΕΜ ή aftermarket ανταλλακτικά
Γνήσια, ΟΕΜ ή aftermarket ανταλλακτικά
Όταν τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου σας χαλάνε και πρέπει να αντικατασταθούν, ποιος τύπος αντικατάστασης προσφέρει την καλύτερη αξία και ποιότητα; Αν γνωρίζετε τους διάφορους τύπους των διαθέσιμων ανταλλακτικών, και διαλέξετε τον κατάλληλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9-ED-AB6-bYkWKTfE-MXV1DJMAkUVukiqfvplMVWnH1o8w_ARH6tViKVmKfvhrXkGQIuLSWHhOIIsgvaAs5PN2nttW0IrzvcdrGxgK4MmNc4CDovgHeiV9qBWxqIX4wFfOM1oMCGF5a8/s640/onparts.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9-ED-AB6-bYkWKTfE-MXV1DJMAkUVukiqfvplMVWnH1o8w_ARH6tViKVmKfvhrXkGQIuLSWHhOIIsgvaAs5PN2nttW0IrzvcdrGxgK4MmNc4CDovgHeiV9qBWxqIX4wFfOM1oMCGF5a8/s72-c/onparts.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/05/gnisia-oem-i-aftermarket-antallaktika.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/05/gnisia-oem-i-aftermarket-antallaktika.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων