Φεύγει αλλά μένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. όταν και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ξήλωσαν τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη

Φεύγει αλλά μένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης
Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. όταν και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ξήλωσαν τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων, τα οποία καταδίκασαν την καρατόμηση του κ. Σφακιανάκη, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο μάχιμους και επιτυχημένους αξιωματικούς. Η τοποθέτηση του ανθρώπου, που έστησε την υπηρεσία από το μηδέν και σημείωσε πολύ σπουδαίες επιτυχίες στο πλαίσιο της δράσης του, προφυλάσσοντας κυρίως ανηλίκους από τις κακοτοπιές του Διαδίκτυο σε μια ανενεργή υπηρεσία, προκάλεσε και την οργή των χρηστών των social media.

Πίσω από την απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπήρχε έντονο παρασκήνιο, το οποίο ακόμη δεν έχει τελειώσει ακόμη κι αν η κυβέρνηση προσπάθησε να βρει μία μέση λύση, προκειμένου να μην κάψει και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης θα τοποθετηθεί τελικά βοηθός της Επιτελάρχη, Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής. Με σχετική απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης μετατίθεται «στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου/ΑΕΑ, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε το βράδυ.

Τις τελευταίες ώρες υπήρξε πυρετός διεργασιών για το θέμα του κ. Σφακιανάκη, ιδιαίτερα μετά την απόφαση να ανακληθεί η μετάθεσή του από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η απόφαση για μετάθεση του κ. Σφακιανάκη ισχύει και ότι η ανάκληση της προηγούμενης απόφασης δεν σημαίνει παραμονή του στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γύρω από το θέμα υπήρξε έντονο παρασκήνιο και στις εξελίξεις ενεπλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, και το επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση καθώς η επιτελάρχης, αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό.

Από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες ότι ετέθη θέμα παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Τόσκα.

Τόσκας: Δημοσιοσχεσίτης ο Σφακιανάκης

Να απαξιώσει το έργο και την προσφορά του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει την υποβάθμιση του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ο Νίκος Τόσκας είπε «για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».

Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές "πιάνουν"».

Οι εξηγήσεις πάντως του υπουργού δεν έπεισαν τον βουλευτή της ΝΔ που απάντησε: «Ακολουθείτε όσα σας λέει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε λίγο θα προσλάβετε και ανθρώπους από τα Εξάρχεια».

Διαβάστε τις ακριβείς δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για τον Μανώλη Σφακιανάκη όπως καταγράφηκαν στη Βουλή:

«...Βέβαια, επειδή αναφέρθηκε και το όνομα του Διευθυντού Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τόσος ντόρος έχει γίνει -και τον υιοθετείτε, βλέπω, αυτόν τον ντόρο και εσείς- θα ήθελα να πω ότι η αντίληψη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας έχει να κάνει με τις αστυνομικές ικανότητες των ανθρώπων και τις ικανότητες προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης».

Καταγγελία από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Σε κοινή καταγγελία της «καρατόμησης» του επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη προχωρούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητώντας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την σχετική απόφαση.

Οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) υπογράφουν κοινή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με τίτλο «Καρατόμηση Σφακιανάκη - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει ότι λειτουργεί».

Υποστηρίζουν δε ότι «Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών».

«Κι εκεί που ελπίζει κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα, έρχεται πανηγυρικά η διάψευση. Η νέα πρόκληση: η καρατόμηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η μετακίνησή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος».

Η υποβάθμιση αυτή, ουσιαστικά αποτελεί μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού» υποστηρίζουν οι βουλευτές για να προσθέσουν «Ο κ. Σφακιανάκης είναι ο άνθρωπος που έστησε την υπηρεσία της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και ο άνθρωπος που την υπηρέτησε επί δύο ολόκληρες δεκαετίες. Έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, με συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια και έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του καθιστώντας τη χώρα μας ιδιαίτερα ασφαλή σε θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Το έργο της υπηρεσίας πολύπλευρο και με απτά αποτελέσματα: προστασία από κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, προστασία ανηλίκων από το διαδίκτυο, εξάρθρωση κυκλωμάτων παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας, πρόληψη αυτοκτονιών ανηλίκων μέσω διαδικτύου, αποφυγή διαδικτυακής απάτης, σταμάτημα εκβιασμών και προστασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Ουσιαστικά, με την υπηρεσία του έβαλε μία τάξη στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, έντονη δραστηριότητα έχει αναπτύξει και στο ζήτημα της πρόληψης και ενημέρωσης της κοινωνίας με πλήθος ημερίδες, ενημερωτικό υλικό, δημοσιεύσεις, μηνύματα στα ΜΜΕ και άλλες δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση και την προστασία όλων και, ιδίως, των ανηλίκων από τους κινδύνους της απρόσεκτης χρήσης του διαδικτύου».

Επισημαίνουν ότι ως αναγνώριση της συνεισφοράς του, ο κ. Σφακιανάκης βραβεύθηκε πρόσφατα (22/12/2015) με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών «για την ιδιαιτέρως μεγάλη κοινωνική του προσφορά με το έργο που επιτελεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της οποίας ηγείται, προσφέροντας πολύτιμη εργασία στην προστασία παιδιών από τους κινδύνους του κυβερνοχώρου και αποτρέποντας πράξεις αυτοχειρίας».

Σημειώνουν δε ότι «Η απόφαση «καρατόμησης» του κ. Σφακιανάκη, δεν αφορά απλά το πρόσωπο, αλλά αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τον άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας της κυβέρνησης. Αντικαθιστά από ένα τόσο νευραλγικό πόστο ότι καλύτερο διαθέτει. Σε μια εποχή, που το διαδίκτυο επεκτείνεται ραγδαία δημιουργώντας, μαζί με τις ευκαιρίες, και νέες προκλήσεις για την ασφάλεια των πολιτών και, ιδίως, των παιδιών, η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την αποδυναμώνει διακυβεύοντας την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας. Θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι "σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο της απομάκρυνσης του κ. Σφακιανάκη. Γιατί πραγματικός λόγος δεν υπάρχει και απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν υπάρχει και άλλη σκοπιμότητα της κυβέρνησης: μετά την προσπάθεια άλωσης του τηλεοπτικού πεδίου και, εν συνεχεία του ραδιοφωνικού, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου. Άλλωστε, ο Αν. Υπουργός κ. Βερναδάκης δήλωσε δημόσια (15-02-2016) ότι "Μια από τις μεγάλες παθογένειες [της Δημοκρατίας] είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης". Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών».

Ρωτούν τέλος τον πρωθυπουργό «Θα προβείτε σε άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του κ. Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην επαναφορά του; Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την στήριξη της νευραλγικής αυτής Υπηρεσίας, υπηρεσίας πρότυπο για το Ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο απαιτητικό της έργο;».

Πηγή: sofokleousin.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,618,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8673,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3033,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3356,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18655,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2610,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1519,Ελλάδα,1326,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,638,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,599,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,167,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,436,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3916,Πολιτική,1506,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,6235,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1110,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Φεύγει αλλά μένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης
Φεύγει αλλά μένει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Σφακιανάκης
Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί μετά τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. όταν και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ξήλωσαν τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhasCAkuCUpLgPsD9QjNqg-QvmBsVvLWIunwPc_OlZkBlViw0OhwcvjVDlmARkVoSfoT3qqMc7IOxZzuqpTp3jyfuerZVxL0O9GzsLeXo8i3gn27d4SMBs5dq2yrM0SkVm6nS_lMYjVl7k/s640/sfakianakis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhasCAkuCUpLgPsD9QjNqg-QvmBsVvLWIunwPc_OlZkBlViw0OhwcvjVDlmARkVoSfoT3qqMc7IOxZzuqpTp3jyfuerZVxL0O9GzsLeXo8i3gn27d4SMBs5dq2yrM0SkVm6nS_lMYjVl7k/s72-c/sfakianakis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/blog-post_66.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/02/blog-post_66.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων