Νατάσα Γκαρά: Η κυβέρνηση δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή

Σημαντική ήταν η ηλικιακή ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με αρκετούς βουλευτές να ανήκουν στη γενιά των 30. Μια εξ αυτών είναι η Νατάσα Γκαρά, βουλευτής Π.Ε. Έβρου

Νατάσα Γκαρά: Η κυβέρνηση δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή
Σημαντική ήταν η ηλικιακή ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με αρκετούς βουλευτές να ανήκουν στη γενιά των 30. Μια εξ αυτών είναι η Νατάσα Γκαρά, βουλευτής Π.Ε. Έβρου.

Μιλώντας στο περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή" και στον Χρήστο Μπόκα, τονίζει ότι «οι όποιες ευθύνες για την καθυστέρηση σύναψης συμφωνίας, βαραίνουν όσους -και μόνο αυτούς- δεν επιθυμούν έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την υποταγή της κυβέρνησης». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «δεν θα υπογράψουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για τη δόση».

Αξιοσημείωτο είναι πως η νεαρή βουλευτής έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την σημερινή της ιδιότητα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος «Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού» του Παντείου Πανεπιστημίου». Επιπλέον είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο «Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας» με εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και ζητήματα Δημοκρατίας και Εκπροσώπησης. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι η διπλωματική της εργασία είχε να κάνει με τις επιπτώσεις του πρώτου Μνημονίου στην ελληνική κοινωνία.


Εκτιμάτε ότι την 11η Μαΐου θα έχουμε την νέα συμφωνία ή τελικά θα υπάρξει ακόμα μια αναβολή;

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία που μπορεί να επιτευχθεί μία συμφωνία που θα διατηρεί ανέπαφες τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση και δε θα επιτίθεται στα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής των διαπραγματεύσεων. Είναι πλευρές των δανειστών που επιδιώκουν τον στραγγαλισμό της οικονομίας μας, για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να ακολουθήσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που μας οδήγησαν στα Μνημόνια και την καταστροφή.

Είναι σαφές ότι δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση, ούτε τα εφιαλτικά αποτελέσματα του «success story» τους. Αντίθετα, ζητούν νέες περικοπές στις συντάξεις, μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και νέους φόρους. Αυτό είναι αδύνατο να το επιτρέψουμε. Δεν θα υπογράψουμε μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύουμε μόνο και μόνο για τη δόση.

Εμείς το έχουμε επισημάνει από τις 25 Γενάρη: προσβλέπουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό και δεν υποχωρούμε από τα σημεία που έχουμε δηλώσει ως αδιαπραγμάτευτα. Οι όποιες ευθύνες για την καθυστέρηση σύναψης συμφωνίας, βαραίνουν όσους- και μόνο αυτούς- δεν επιθυμούν έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την υποταγή της κυβέρνησης.

Οι δανειστές επιμένουν σε ιδιωτικοποιήσεις, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και σε μείωση συντάξεων ώστε να εκταμιευτούν οι δόσεις. Εκτιμάτε ότι ορισμένοι εκ των εταίρων επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ ή την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα;

Για ορισμένους μπορεί να ακούγεται υπερβολή, αλλά αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται ένα σιωπηλό πραξικόπημα με οικονομικά, αλλά και πολιτικά μέσα, απειλές, τελεσίγραφα και τρομοκρατία.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη της Αριστεράς, ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζουν καλά ότι αδυνατούν να «πετάξουν» την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και έτσι με κάθε δυνατό τρόπο επιδιώκουν τον εξευτελισμό, την υποταγή και την παράδοση της κυβέρνησης.

Δε θα πετύχουν τίποτα από τα δύο. Η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να προδώσει τη λαϊκή εντολή. Κάνουν τραγικό λάθος εκείνα τα κέντρα στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, που πιστεύουν ότι θα μας εξαναγκάσουν σε απότομη και γρήγορη κατάρρευση, είτε οικονομική, είτε πολιτική.

Η ρήξη με τους εταίρους και η έξοδος από το ευρώ αποτελεί καταστροφή για την χώρα όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση;

Καταστροφή για τη χώρα και κυρίως για την κοινωνία, είναι η πολιτική των Μνημονίων που ασκήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη, ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και η Ν.Δ. Η αντιπολίτευση έχει επενδύσει στην καταστροφολογία, στην τρομοκράτηση του κόσμου και στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης». Σύντομα θα διαψευστεί και πάλι. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, έχουν συνδεθεί με την πιο μαύρη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας και για το λόγο αυτό ανήκουν πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι πολίτες απέρριψαν την πολιτική τους και στις 25 Γενάρη έδωσαν τη δική τους απάντηση στην καταστροφολογία και την υποταγή.

Η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει «πάση θυσία» την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή απαιτείται plan B;

Βούληση μας είναι η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού, όπως σας είπα και προηγουμένως που θα διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, με ισότιμη συμμετοχή, αλλά θα διασφαλίζει και την αξιοπρέπεια και τη βιωσιμότητα του ελληνικού λαού, χωρίς νέα μνημονιακά μέτρα και λιτότητα. Το δικό μας «plan», είναι ένα. Η διάσωση της ελληνικής κοινωνίας, των ανθρώπων της, του μέλλοντος των νέων και του τόπου μας, της ανάπτυξης και της αναζωογόνησης της οικονομίας μέσα από μία διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Εάν δεν κλείσει η συμφωνία και δεν εκταμιευτούν οι δόσεις τότε το δίλημμα: «πληρώνω μισθούς και συντάξεις ή τους δανειστές» ενδέχεται να είναι υπαρκτό εντός του Μαΐου. Ποια θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης;

Προτεραιότητα μας είναι πάντα οι ανάγκες της κοινωνίας, του κόσμου της εργασίας, των συνταξιούχων και της νέας γενιάς. Είναι δεδομένο για μας ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους με κάθε κόστος, καθώς μία αριστερή κυβέρνηση οφείλει να έχει στραμμένο το βλέμμα στον άνθρωπο και όχι στις απαιτήσεις των αγορών και του κεφαλαίου. Οι αξίες της Αριστεράς - η υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η προστασία του δημόσιου πλούτου, καθώς και η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων - είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και χαράσσουν το πλαίσιο στο οποίο ασκούμε την πολιτική μας. Ωστόσο, εκτιμώ ότι δε θα φτάσουμε στο σημείο που θέτει το ερώτημά σας.

Στο ενδεχόμενο που η κυβέρνηση αντιμετωπίσει το δίλημμα «επώδυνη συμφωνία» ή «ρήξη», η λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί λύση;

Το δίλημμα που θέτουν οι πιστωτές στη χώρα μας είναι υποταγή ή οικονομική χρεωκοπία. Το δίλημμα αυτό για μας είναι πλαστό, εκβιαστικό και ταπεινωτικό. Γι' αυτό το απορρίπτουμε απολύτως. Η Ελλάδα έχει εναλλακτικούς προοδευτικούς δρόμους να επιλέξει, αλλά και πολλές δυνατότητες για να αξιοποιήσει. Αυτοί οι δρόμοι κόντρα στα εγχώρια και ευρωπαϊκά κατεστημένα μπορεί να μοιάζουν δύσκολοι, αλλά είναι οι μόνοι βιώσιμοι, αναπτυξιακοί, ρεαλιστικοί και ελπιδοφόροι.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, ούτε να τη διαχειρίζονται ως προτεκτοράτο κι όλα όσα επιτρέπονται στις άλλες χώρες της Ε.Ε. σε μας να απαγορεύονται. Άλλωστε, οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας θα είναι πολύ πιο επώδυνες για τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα για το γερμανικό κατεστημένο και όχι για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, για μας είναι υψίστης σημασίας η βούληση του ελληνικού λαού, στον οποίο είμαστε και υπόλογοι. Επιθυμούμε μία ενεργή πολιτικά κοινωνία που θα έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο για τα του οίκου της.

Η κυβέρνηση «αποχαιρετά» - για την ώρα τουλάχιστον – το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και το συνολικό ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα δεν τα εγκαταλείπουμε. Ήδη με τα πρώτα νομοσχέδια, που έγιναν νόμοι στη Βουλή, κινούμαστε στην κατεύθυνση των προγραμματικών μας θέσεων. Κανένας εκβιασμός ή δίλημμα δεν πρόκειται να θέσει στο περιθώριο αγώνες και διεκδικήσεις χρόνων που δόθηκαν με την Αριστερά και τους ανθρώπους της εμπνεόμενοι από τις αρχές της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκύψει σε λογικές απορρόφησής του στο κράτος και το κατεστημένο. Δε θα γίνει δεκανίκι και διαχειριστής του νεοφιλελεύθερου, αποδεδειγμένα αποτυχημένου, μοντέλου. Η ψυχή και το σώμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινωνία και η ανάγκη προοδευτικής ανασυγκρότησης της χώρας σε παραγωγικό, πολιτιστικό και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8476,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2529,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Νατάσα Γκαρά: Η κυβέρνηση δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή
Νατάσα Γκαρά: Η κυβέρνηση δεν θα προδώσει τη λαϊκή εντολή
Σημαντική ήταν η ηλικιακή ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με αρκετούς βουλευτές να ανήκουν στη γενιά των 30. Μια εξ αυτών είναι η Νατάσα Γκαρά, βουλευτής Π.Ε. Έβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7TPPN_aIWUmEw1pfjhlFtfhcGSlZy5ZrHiKdnl-2ULa4-uCi9PtTPc7P5x_IaWyXqXpdiioaHhXI39R9gN1dc7-MGO1fg736c42gE0GOe153u88MRvzUUrqSZ4OmyLOcOBVSfno5yTjA/s640/gara.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7TPPN_aIWUmEw1pfjhlFtfhcGSlZy5ZrHiKdnl-2ULa4-uCi9PtTPc7P5x_IaWyXqXpdiioaHhXI39R9gN1dc7-MGO1fg736c42gE0GOe153u88MRvzUUrqSZ4OmyLOcOBVSfno5yTjA/s72-c/gara.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/05/blog-post_85.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/05/blog-post_85.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων