Άνοιξε τις πύλες της η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων ξεκίνησε και ντύνει ολόκληρη την πόλη της Δράμας και τους επισκέπτες της με τα πιο γλυκά, ζεστά και όμορφα χαμόγελα. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η μαγική «Ονειρούπολη» ζωντανεύει και πάλι τις ημέρες

Ονειρούπολη Δράμας
Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης Δράμας 2014-2015

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων ξεκίνησε και ντύνει ολόκληρη την πόλη της Δράμας και τους επισκέπτες της με τα πιο γλυκά, ζεστά και όμορφα χαμόγελα.

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η μαγική Ονειρούπολη ζωντανεύει και πάλι τις ημέρες των Χριστουγέννων και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους των «παραμυθιών» να ταξιδέψουν για έναν... ολόκληρο μήνα, έως τις 4 Ιανουαρίου, σε έναν κόσμο μαγευτικό.

Ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του, τα σκανδαλιάρικα ξωτικά, πασπαλισμένοι με τη μαγεία των Χριστουγέννων θα δίνουν το «παρών» σε καθημερινή βάση στη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας, για να προσφέρουν αμέτρητα χαμόγελα στους επισκέπτες της.


Με τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους και με την παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε τις πύλες της η Ονειρούπολη Δράμας.

Η φετινή τελετή έναρξης μας καλωσόρισε με ένα παραμύθι, στο οποίο συμμετείχαν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο μολυβένιος στρατιώτης και άλλοι ήρωες παραμυθιού, αλλά και τα "Καρντάσιανς" Γρηγόρης Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρης Σταρόβας. Μάλιστα ο Δημήτρης ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης και η Μαρία, νεράιδα του παραμυθιού, δίνοντας έναν ξεχωριστό γιορτινό τόνο στην τελετή έναρξης. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θυμήθηκε και την παλαιότερη επίσκεψή στην «Ονειρούπολη» Δράμας και δήλωσε θαυμαστής αυτής της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής.


Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος αφού παρέδωσε το κλειδί της «Ονειρούπολης» στον Άγιο Βασίλη ο οποίος θα το κρατήσει για έναν ολόκληρο μήνα, όσο δηλαδή διαρκεί η «Ονειρούπολη», τόνισε στον χαιρετισμό του: «Η Δράμα για έναν μήνα γίνεται η πρωταγωνίστρια των Χριστουγέννων. Η Ονειρούπολη είναι η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας, αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συλλογικής προσπάθειας δέκα χρόνων. Με τη φετινή διοργάνωση θέλουμε να κάνουμε όλους όσους συμμετέχουν σ' αυτήν τη γιορτή αποδέκτες και μετέπειτα πομπούς των μηνυμάτων αγάπης και αλληλεγγύης που είναι ο κορμός αυτής της διοργάνωσης».


Ακόμη, ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε τον εμπνευστή της Ονειρούπολης και πρώην Δήμαρχο Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη για την συνεισφορά του στον θεσμό αλλά και όλους τους εθελοντές για την αμέριστη προσφορά και συνεισφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.


«Πασπαλισμένη» με τη χρυσόσκονη του παραμυθιού, η Ονειρούπολη θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου, δίνοντας χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους. Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας μεταμορφώθηκαν σε τοπίο μαγικό, όπου μέσα σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό χωριό, «Το Χωριό του Αη Βασίλη».


Το σπιτάκι του Αη Βασίλη, τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν μια πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά με πολλές εκπλήξεις, τα ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, οι μουσικές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα πλούσια εδέσματα και ροφήματα που κάθε μέρα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της αγοράς, τα τρενάκια περιήγησης, το παγοδρόμιο, το μαγευτικό καρουζέλ, ο ονειρεμένος στολισμός του παραμυθένιου χωριού και τα χαμόγελα εθελοντών και επισκεπτών, κάνουν την Ονειρούπολη Δράμας τη δική μας γωνιά στην Παραμυθοχώρα.

Η μεγάλη γιορτή της χώρας σας περιμένει. «Στην πόλη που όλα αλλάζουν αν το θέλεις… σ' αυτήν την πόλη που ξέρεις ότι τα όνειρα θα βγουν αληθινά». Ξεκλειδώστε το όνειρο και κάντε το δικό σας μαγικό ταξίδι…

Κατεβάστε το φυλλάδιο με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης

Ονειρούπολη Δράμας

Μουσικές Εκδηλώσεις

Στις μουσικές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ελένη Φουρέιρα, o Νίνο, ο Γιάννης Βαρδής, ο Γιώργος Λιανός, ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Στέλιος Λεγάκης, τα συγκροτήματα Bliss Band, C-Real, Μέλισσες, Boys and Noise, 2002GR, Marios Brasil και πολλοί άλλοι!

Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Για αυτές τις 31 ονειρεμένες ημέρες το κέντρο της Δράμας μεταμορφώνεται σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, έτσι όπως το έχει ονειρευτεί κάθε πιτσιρικάς.

«Όλα τα παραμύθια που έχουμε ακούσει από παιδιά, έχουν μια αρχή, μέση και τέλος… Στην Ονειρούπολη όμως τα πράγματα αλλάζουν, ανανεώνονται, παίρνουν κάθε φορά ένα άλλο χρώμα, μια άλλη διάσταση… και το παραμύθι δεν τελειώνει ποτέ», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Έτσι, ένα μεγάλο παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη φάτνη, μια τεράστια χριστουγεννιάτικη μπάλα με αμέτρητα λαμπιόνια, ένα εντυπωσιακό πολύχρωμο Καρουζέλ, είναι τα πρώτα πράγματα που συναντά ο επισκέπτης της Ονειρούπολης. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και το «Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» συμπληρώνουν την χωροταξική δομή του χριστουγεννιάτικου χωριού. Παράλληλα, τα Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιΐας γεμίζουν τον χώρο με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.

Το Σπίτι του Αη Βασίλη

Στην καρδιά της Ονειρούπολης, ο αγαπημένος άγιος όλων μαζί με τα ξωτικά περιμένει μικρούς και μεγάλους να στολίσουν με αστερόσκονη τις φετινές ευχές.

Τα Ατελιέ των Ξωτικών

Τα ξωτικά όμως έχουν και το δικό του χώρο, το δικό τους σπίτι, το ατελιέ τους. Στο «Ατελιέ των Ξωτικών», οι επισκέπτες μεταμορφώνονται σε ξωτικό, σε χιονάνθρωπο, σε ζαχαρωτό και σ' ότι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους.

Τα Τρενάκια της Ονειρούπολης

Η Ονειρούπολη διαθέτει δύο τρενάκια που ταξιδεύουν τους επιβάτες τους στα όμορφα σοκάκια της πόλης εντελώς δωρεάν.

Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Πανέμορφη είναι και η Χριστουγεννιάτικη Αγορά που λειτουργεί μέσα στο χωριό, με ξύλινα, στολισμένα σπιτάκια. Ο επισκέπτης της μπορεί να γευτεί τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, μπορεί να βρει δωράκια, στολίδια, παιχνίδια, ότι έχει ανάγκη γι' αυτές τις γιορτινές μέρες.

Και άλλα πολλά…

Το Θερμοκήπιο της Ονειρούπολης, το Σπίτι του Παραμυθιού, το Σπίτι των Νέων Τεχνολογιών και Ρομποτικής, το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού, αλλά και οι ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις υπόσχονται στους επισκέπτες πως όχι μόνο θα περάσουν υπέροχα, αλλά θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν, να νιώσουν, να μάθουν.

Η Ονειρούπολη, κάθε χρόνο είναι και πιο όμορφη, πιο ενδιαφέρουσα, πιο παραμυθένια…

Ειδικά φέτος που συμπληρώνει 11 χρόνια παρουσίας υπόσχεται στους επισκέπτες της ένα ταξίδι μοναδικό στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων. Το Παραμύθι ξεκινάει…

Κατεβάστε το φυλλάδιο με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης

Αποσπάσματα από την πρώτη μέρα της Ονειρούπολης 2014:



ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8469,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18348,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2525,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1480,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,420,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3871,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6138,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Άνοιξε τις πύλες της η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα
Άνοιξε τις πύλες της η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα
Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων ξεκίνησε και ντύνει ολόκληρη την πόλη της Δράμας και τους επισκέπτες της με τα πιο γλυκά, ζεστά και όμορφα χαμόγελα. Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά η μαγική «Ονειρούπολη» ζωντανεύει και πάλι τις ημέρες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnP_zu0VXkuD2pR2uxuzVSwizjVf3Gvl8Zu4_BXU-NvKbnceuHirwYpYNyVX_WXcnPOjJCUMi5TAKAgd0AtF4afLZlIUobGRLMG8fkFE0TZMAKjLFVifBj85z531R0d1pDLvHX0nZt21HL/s1600/Clip.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnP_zu0VXkuD2pR2uxuzVSwizjVf3Gvl8Zu4_BXU-NvKbnceuHirwYpYNyVX_WXcnPOjJCUMi5TAKAgd0AtF4afLZlIUobGRLMG8fkFE0TZMAKjLFVifBj85z531R0d1pDLvHX0nZt21HL/s72-c/Clip.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/oneiroupoli-dramas.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/oneiroupoli-dramas.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων