Το παρασκήνιο της αλλαγής ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ

Αιφνιδίασε πολλούς η απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και να προχωρήσει στην αλλαγή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πολλά παράπονα για το ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά από την πλευρά της τρόικας

ΤΑΙΠΕΔ
Αιφνιδίασε πολλούς η απόφαση της κυβέρνησης να "ξηλώσει" την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και να προχωρήσει στην αλλαγή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πολλά παράπονα για το ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά από την πλευρά της τρόικας η οποία είχε εκφράσει τις ανησυχίες της στο οικονομικό επιτελείο για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων...

Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης των κ. Κ. Μανιατόπουλου και Γ. Εμίρη μπορεί να μη γίνει γνωστό στο σύνολό του, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην ισχυροί άνδρες του ΤΑΙΠΕΔ χρεώθηκαν τις «εμπλοκές» διάφορων διαγωνισμών και μια δυστοκία που επικρατεί στις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Αν και η μέχρι πρότινος ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ χρεώνεται την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού για το Ελληνικό, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες μια δυσάρεστη διάθεση για τους κ. Μανιατόπουλο και Εμίρη.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τα παράπονα της τρόικας για τις καθυστερήσεις, «αγκάθι» στις σχέσεις ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνησης ήταν και η απόφαση για φιλικό διακανονισμό μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, αν και η ηγεσία του Ταμείου φέρεται να διαφωνούσε. Είχε προηγηθεί και η δημοσιοποίηση από το υπουργείο Ναυτιλίας της αλληλογραφίας μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΠ για τον φιλικό διακανονισμό ώστε να γνωρίζουν όλες οι πλευρές τις θέσεις που είχαν για το συγκεκριμένο θέμα.

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση των ακινήτων, στο ΤΑΙΠΕΔ χρεώθηκε ένας καταιγισμός από αρνητικά δημοσιεύματα που είχαν να κάνουν με διαγωνισμούς για την εκμετάλλευση πολύ γνωστών παραλιών, όπως η Ελαφόνησος ή η μοναδική παραλία της Ηρακλειάς. Το «λάθος» που χρέωσαν στην μέχρι πρότινος ηγεσία ήταν ότι δεν έγινε καλή διαχείριση της λίστας των ακινήτων που πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι μπαίνει πωλητήριο ακόμη και σε περιουσία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. «Δεν έχει γίνει σωστός έλεγχος της λίστας με τα 1.000 και πλέον ακίνητα που έχει το ΤΑΙΠΕΔ με αποτέλεσμα να βγαίνουν προς πώληση και παραλίες απίστευτου φυσικού κάλλους ή περιοχές προστατευόμενες από το δίκτυο Natura κ.λπ.», αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το πρόσωπα και πράγματα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, στην ηγεσία του Ταμείου ορισμένοι φορείς που εμπλέκονται με την προς εκμετάλλευση περιουσία, χρεώνουν δυσκολία στην επικοινωνία. Δηλαδή ζητούσαν στοιχεία και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, όμως, το ΤΑΙΠΕΔ καθυστερούσε ή αρνούνταν να έρθει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει τους κ. Μανιατόπουλο και Εμίρη, ή καλύτερα να μην ανανεώσει τη θητεία τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι: Μετά τη λήξη της θητείας του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

Για τη θέση του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου προτείνεται o κ. Εμμανουήλ Κονδύλης.

Για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιάννη Εμίρη προτείνεται ο κ. Πασχάλης Μπουχώρης.

Πριν από τον διορισμό τους, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνο Μανιατόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννη Εμίρη για την πολύτιμη συμβολή τους στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Σύντομα Βιογραφικά Σημειώματα:

Εμμανουήλ Κ. Κονδύλης

Κονδύλης
Ο Εμμανουήλ Κονδύλης είναι Oμότιμος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και τ. Διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ και του Προγράμματος Μ.Β.Α. – Μάνατζμεντ Τουρισμού του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Είναι κάτοχος Ph.D. (Operations Research) από το Case Western Reserve University, Weatherhead School of Management – Η.Π.Α., M.Sc. από το Case Institute of Technology – Η.Π.Α. και πτυχίου Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει εκτεταμένη διοικητική και συμβουλευτική εμπειρία, κατέχοντας ανώτατες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου: Montgomery Ward, Eaton Corporation, Ciba Geigy, ΕΤΑ - Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (Πρόεδρος), Γραφείο Δοξιάδη / Dubai και Khartoum, ΑΓΕΤ Ηρακλής (Εντεταλμένος Διευθύνων Σύμβουλος), Λάβα, Βιομηχανικά Ορυκτά, Λατό, Αστήρ, ΕΒΙΕΣΚ, Ηρακλής Συσκευασίες, ΗΣΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΕΤΤ – Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κ.α.

Οργάνωσε και διηύθυνε το Πρόγραμμα Αύξησης Παραγωγικότητας καθώς και την Εφαρμογή του Προϋπολογισμού Μηδενικής Βάσης με εφαρμογές σε 20 Υπουργεία και 30 Επιχειρήσεις / Οργανισμούς. (Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βελτίωσης της Δημόσιας Διοίκησης των χωρών μελών του Ο.Ο.Σ.Α. - Παρίσι). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων, εργασίες του δε έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Πασχάλης Μπουχώρης

Μπουχώρης
Ο Πασχάλης Μπουχώρης προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα όπου από το 2006 ήταν διευθυντικό στέλεχος έχοντας υπηρετήσει ως επικεφαλής στους τομείς ευθύνης των μεγάλων εταιρικών πιστοδοτήσεων ειδικής διαχείρισης, διεθνούς επιχειρηματικής τραπεζικής και επενδύσεων private equity.

Από το 1996 εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ με ειδίκευση στις αναδιαρθρώσεις, επιχειρηματικές επενδύσεις, εξαγορές και συγχωνεύσεις και στρατηγική επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Rotterdam School of Management με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Πηγή: Εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Φωτογραφίες: THE TOC


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8220,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17962,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2462,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6001,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το παρασκήνιο της αλλαγής ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ
Το παρασκήνιο της αλλαγής ηγεσίας στο ΤΑΙΠΕΔ
Αιφνιδίασε πολλούς η απόφαση της κυβέρνησης να «ξηλώσει» την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και να προχωρήσει στην αλλαγή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν πολλά παράπονα για το ΤΑΙΠΕΔ, ειδικά από την πλευρά της τρόικας
http://1.bp.blogspot.com/-IJ7fU7xeS-k/U9cUYuFMtBI/AAAAAAABETQ/nfum5vQ1axs/s1600/taiped.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-IJ7fU7xeS-k/U9cUYuFMtBI/AAAAAAABETQ/nfum5vQ1axs/s72-c/taiped.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/07/to-paraskinio-tis-allagis-igesias-sto-taiped.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/07/to-paraskinio-tis-allagis-igesias-sto-taiped.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων