Τρεις βουλευτές του Έβρου στη νέα Κυβέρνηση!

Σαρωτικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τις κυριότερες αλλαγές: ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αργύρης Ντινόπουλος νέος υπουργός Εσωτερικών, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Δένδιας

Σαρωτικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τις κυριότερες αλλαγές: ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αργύρης Ντινόπουλος νέος υπουργός Εσωτερικών, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης υπουργός Υγείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπουργός Παιδείας, ο Βασίλης Κικίλιας υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο νομός Έβρου διεκδικεί τα «πρωτεία» όσον αφορά τους υφυπουργούς στη νέα κυβέρνηση, μετά τον ανασχηματισμό... καθώς τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ο Άκης Γεροντόπουλος παρέμεινε υφυπουργός Εξωτερικών, ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ανέλαβε υφυπουργός Παιδείας και ο Γιώργος Ντόλιος επανέρχεται μετά από 3 χρόνια στη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών. Είναι πρώτη φορά που τρεις πολιτικοί από τον Έβρο συμμετέχουν ταυτόχρονα σε κυβερνητικό σχήμα.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Μακεδονίας και της Θράκης στην κυβέρνηση, «αναβαθμισμένος» θα είναι και ο νομός Κοζάνης, καθώς παρέμεινε υφυπουργός Υποδομών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα έχει υπουργό τον βουλευτή Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη.

Υφυπουργός Εσωτερικών, μαζί με τον Γιώργο Ντόλιο, τοποθετείται ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, ενώ θέση στην κυβέρνηση «κατέχει» πλέον και ο νομός Πιερίας, με τον Κώστα Κουκοδήμο στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, μαζί με τον Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.

Ακλόνητος στη θέση του παρέμεινε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Αντίθετα, αποχωρούν από το κυβερνητικό σχήμα ο μέχρι τώρα υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου (τον αντικαθιστά ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός), ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας και ο Δραμινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ευάγγελος Βενιζέλος

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργείο Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αργύρης Ντινόπουλος
Υφυπουργός: Θεόφιλος Λεονταρίδης
Υφυπουργός: Γιώργος Ντόλιος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Υφυπουργός: Κώστας Κουκοδήμος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κώστας Τασούλας
Υφυπουργός: Άντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Νικόλαος Ταγαράς
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Υφυπουργός: Γιάννης Πλακιωτάκης
Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Γεώργιος Καρασμάνης
Αναπληρωτής υπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
Υπουργός: Γιώργος Ορφανός

Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Βούλτεψη

Τα νέα μέλη της κυβέρνησης θα ορκισθούν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο αύριο Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 15:30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ποιοι ήρθαν, ποιοι έμειναν, ποιοι έφυγαν


Συνολικά εννέα υπουργοί έμειναν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος με τις πολιτικές ηγεσίες σε αρκετά υπουργεία - όπως το Υγείας και το Παιδείας να "ξηλώνονται" εξ' ολοκλήρου.

Συγκεκριμένα:

Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σε άλλο υπουργείο (από το Προστασίας του Πολίτη στο Ανάπτυξης) μετακινήθηκε ο Νίκος Δένδιας.

Στο υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε όλη η πολιτική ηγεσία, όπως και στα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης παρέμεινε μόνο ο Νότης Μηταράκης.

Ακλόνητοι στα υπουργεία τους οι Ευάγγελος Βενιζέλος (Εξωτερικών), Δημήτρης Αβραμόπουλος (Άμυνας), Κυριάκος Μητσοτάκης (Διοικητικής Μεταρρύθμισης), Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Υποδομών), Γιάννης Μανιάτης (Περιβάλλοντος), Γιάννης Βρούτσης (Εργασίας), Χαράλαμπος Αθανασίου (Δικαιοσύνης), Όλγα Κεφαλογιάννη (Τουρισμού), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (Ναυτιλίας), Δημήτρης Σταμάτης (Επικρατείας).

Νέοι υπουργοί οι Γκίκας Χαρδούβελης (Οικονομικών), Αργύρης Ντινόπουλος (Εσωτερικών), Ανδρέας Λοβέρδος (Παιδείας), Κώστας Τασούλας (Πολιτισμού), Μάκης Βορίδης (Υγείας), Γιώργος Καρασμάνης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Βασίλης Κικίλιας (Προστασίας του Πολίτη) και Γιώργος Ορφανός (Μακεδονίας και Θράκης)

Αλλαγή στη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, από τον Σίμο Κεδίκογλου στην Σοφία Βούλτεψη, ενώ καταργήθηκε η θέση του Παντελή Καψή (υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης).

Ποιος είναι ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας


Στον πολύπειρο καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη ανέθεσε ο Πρωθυπουργός το έργο της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και κυρίως την κρίσιμη αναδιαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος. Το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα παραμείνει ως έχει.

Ο κ. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος της Eurobank.

Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012), διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Την τετραετία 2000-2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Υπήρξε ο οικονομικός σύμβουλος του ομίλου στην εθνική τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), οικονομικός σύμβουλος στην τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

Είναι κάτοχος διδακτορικού Διπλώματος στα Οικονομικά από το Berkeley-Καλιφόρνια USA (1983), και Master of Science και Bachelor of Arts στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά από το Harvard-Μασαχουσέτη USA (1978). Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής στο Barnard College, Columbia University (1983-1989), και Αναπληρωτής και στη συνέχεια Τακτικός Καθηγητής στο Rutgers University - Νέα Υερσέη (1989-1993).

Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, της εκτελεστικής επιτροπής του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τρεις βουλευτές του Έβρου στη νέα Κυβέρνηση!
Τρεις βουλευτές του Έβρου στη νέα Κυβέρνηση!
Σαρωτικός ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης με τις κυριότερες αλλαγές: ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αργύρης Ντινόπουλος νέος υπουργός Εσωτερικών, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Δένδιας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrzxaMqrA8OcbWS-AjkjwrFmc10XlDxNJVn2RcfPdYqTkdrvd_IJ72NrSHL5VwN0w79V9uaEIh3V2EmVeqN_HZX1ZsP6aBgYV_8ZxmuvKhfRKo5qbktqHS9wALaDjcS9uJkvlHJVCZosQ/s1600/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrzxaMqrA8OcbWS-AjkjwrFmc10XlDxNJVn2RcfPdYqTkdrvd_IJ72NrSHL5VwN0w79V9uaEIh3V2EmVeqN_HZX1ZsP6aBgYV_8ZxmuvKhfRKo5qbktqHS9wALaDjcS9uJkvlHJVCZosQ/s72-c/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/06/blog-post_703.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/06/blog-post_703.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων