Τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο βρήκε ο Γεροντόπουλος στη μακρινή Αυστραλία

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, κατά την περιοδεία του στην μακρινή Αυστραλία. Στην πρωτεύουσα Καμπέρα, συνάντησε τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο, ο οποίος

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, κατά την περιοδεία του στη μακρινή Αυστραλία. Στην πρωτεύουσα Καμπέρα, συνάντησε τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μετακόμισε οικογενειακώς εκεί και είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της αυστραλιανής πρωτεύουσας...

Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά από τον Έβρο και μάλιστα ο πατήρ Πέτρος βρήκε την ευκαιρία να καλύψει… φωτογραφικά την επίσκεψη του κ. Γεροντόπουλου στον ελληνικό κοινοτικό παιδικό σταθμό της πόλης, μια και όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν το πάθος του για την φωτογραφία.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συνεχίζοντας την περιοδεία του, συναντήθηκε ακόμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό στο Σίδνεϊ. Τον επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, συζήτησαν για αρκετή ώρα και ενημερώθηκε για το σημαντικό εκκλησιαστικό, μορφωτικό, πολιτιστικό και εθνικό έργο που επιτελεί με τις διάφορες δράσεις της, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο για την πολυετή προσφορά του και εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και δεκαετίες στην Αυστραλία.


Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την πρωτεύουσα Καμπέρα, όπου αρχικά κατέθεσε στεφάνι για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στο "Hellenic Memorial", παρουσία μελών της ελληνικής κοινότητας. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ελληνικό κοινοτικό νηπιαγωγείο του Αγίου Νικολάου που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με έξοδα της τοπικής ελληνικής κοινότητας, αλλά και το επίσης ιδιόκτητο "Hellenic Club" το οποίο αποτελεί "πόλο έλξης" των ομογενών της Καμπέρας, όπου και ξεναγήθηκε από την διοίκηση του.


Ακολούθως, ο κ. Γεροντόπουλος βρέθηκε στην έδρα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και είχε συνάντηση με τους ομογενείς Ομοσπονδιακούς Γερουσιαστές Άρθουρ Συνοδινό και Νίκο Ξενοφών και τους Ομοσπονδιακούς βουλευτές Μαρία Βαμβακινού και Νίκο Βαρβαρή. Τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και για τα εθνικά μας θέματα. Συζήτησαν το θέμα του συντονισμού και της συνεργασίας μαζί τους, προκειμένου να βοηθούν όσο μπορούν όχι μόνο τους ομογενείς μας στην Αυστραλία, αλλά και την πατρίδα μας όποτε αυτό χρειαστεί.

Ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε ακόμα με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας και είχε συζήτηση επί αρκετή ώρα για θέματα και προβλήματα που αφορούν τους ομογενείς της περιοχής του Σίδνεϊ.


Ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον ομογενή Πολιτειακό Υπουργό Πολιτισμού Τζορτζ Σουρή και την βουλευτή Σοφία Κότση στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια μετέβη στο δημαρχείο του ΣίδνεΪ, όπου συζήτησε με ομογενείς που είναι εκλεγμένα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε δυο συναντήσεις με σημαντικούς ομογενείς επιχειρηματίες και μίλησε μάλιστα σε εκδήλωση του Hellenic Initiative παρουσία του προέδρου της Άντριου Λιβέρη, μιας πρωτοβουλίας κορυφαίων ομογενών επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Μάλιστα κάλεσε τους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην πατρίδα, τώρα που η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται και η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της.

Στην ομιλία του επεσήμανε: «Είμαι πάντα γεμάτος από συναισθήματα κάθε φορά που συναντώ τα αδέρφια μας στο εξωτερικό. Σήμερα, τα συναισθήματά μου είναι ακόμα πιο έντονα γιατί έχω την τιμή να απευθύνομαι στον Ελληνισμό της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και ταυτόχρονα, έχω την ευχαρίστηση να καλωσορίζω την "Ελληνική Πρωτοβουλία" που εγκαινιάστηκε επίσημα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2012, αλλά όλα ξεκίνησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως το όραμα εξεχόντων μελών της Ελληνικής ομογένειας και φιλελληνικής κοινότητας. Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση χρέους πριν από πέντε χρόνια. Σήμερα όμως είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της»...


«Για πρώτη φορά έχουμε επιτύχει ένα σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2014 αναμένουμε ένα σημαντικό θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης. Επίσης, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εκ τούτου, χαίρομαι που βλέπω ότι η Διασπορά συσπειρώνεται. Πρέπει να συνδυάσουμε την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της παγκόσμιας διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας. Πάνω από όλα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες της χώρας μας. Οι Έλληνες στην Αυστραλία όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιδιαίτερα γνωστοί για τον πατριωτισμό τους και πιστεύω ακράδαντα, ότι όλοι σας αποφασιστικά και με κάθε δυνατό τρόπο θα βοηθήσετε και να θα υποστηρίξετε τις προσπάθειες ανάκαμψης του Έθνους μας».


Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε ακόμα το ομογενειακό κολλέγιο του Aγίου Σπυρίδωνα, όπου ενημερώθηκε και ξεναγήθηκε από τους καθηγητές και μίλησε με τους μαθητές οι οποίοι μαθαίνουν εκεί την ελληνική γλώσσα. Τέλος, μετείχε στην κοινή εκδήλωση για την ύψωση της ελληνικής σημαίας στους Δήμους Kogarah και Hurstville.


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8344,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18163,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1453,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο βρήκε ο Γεροντόπουλος στη μακρινή Αυστραλία
Τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο βρήκε ο Γεροντόπουλος στη μακρινή Αυστραλία
Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον συντοπίτη μας Υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο, κατά την περιοδεία του στην μακρινή Αυστραλία. Στην πρωτεύουσα Καμπέρα, συνάντησε τον Αλεξανδρουπολίτη παπα-Πέτρο, ο οποίος
http://4.bp.blogspot.com/-pMiUUjjGTeg/UzNhrfY9WjI/AAAAAAAA_Zc/bxundK-UEpY/s1600/590.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-pMiUUjjGTeg/UzNhrfY9WjI/AAAAAAAA_Zc/bxundK-UEpY/s72-c/590.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/03/blog-post_27.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/03/blog-post_27.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων