Όλα τα σενάρια για τις πιθανολογούμενες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών

Το πολιτικό θρίλερ που ζει η χώρα εδώ και μέρες συνεχίζεται και θα κορυφωθεί στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στην προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων

πολιτικές εξελίξεις
Το πολιτικό θρίλερ που ζει η χώρα εδώ και μέρες συνεχίζεται και θα κορυφωθεί στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στην προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους, με αιτία ή αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η συνοχή έχει πάει περίπατο και το ερώτημα πια είναι ποιος, και αν, θα αναλάβει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Και οι τρεις δηλώνουν πως δεν τις θέλουν.

Όμως τις τελευταίες ώρες το παρασκήνιο οργιάζει.

Για "πρόωρες εκλογές στις 21 Ιουλίου" γράφει το parapolitika.gr. Σύμφωνα με το site, ξεκίνησε ο εκλογικός σχεδιασμός στο Μέγαρο Μαξίμου και η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τους σχεδιασμούς του Αντώνη Σαμαρά. Από τα όσα συζητούνται τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης δεν επιτευχθεί συμφωνία. Όπως, αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο θα ακολουθήσει όλα όσα προβλέπει το Σύνταγμα. Με βάση λοιπόν, τις ημερομηνίες ως πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες θεωρείται η 21η Ιουλίου.

Ανεξάρτητα πάντως από τον χρόνο των εκλογών αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία, προκειμένου να ετοιμαστεί ο μηχανισμός για να δώσει την κρίσιμη αναμέτρηση. Η απόφαση σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, ελήφθη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

"Εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες" με προτεινόμενη ημερομηνία τα τέλη Ιουλίου δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τη Realnews. Όπως επισημαίνει, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή δημοσκοπική συγκυρία και να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό.

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σημειώνει ότι κρίσιμες αποφάσεις αναμένονται στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.

"Νέος πρωθυπουργός από την παρούσα βουλή ή εκλογές;", αναρωτιέται το rizopoulospost.com. Όπως γράφει, σενάρια επί σεναρίων έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται σε σχέση με τις πιθανολογούμενες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών. Ένα από αυτά εμφανίζει τον πρωθυπουργό σε περίπτωση αδιεξόδου στην σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών να ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρέχουν την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ζητούν να οριστεί άλλος πρωθυπουργός. Ήδη διακινούνται τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπάρχει μία δεύτερη εκδοχή. Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκινά η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την εντολή στον Κάρολο Παπούλια αλλά είναι και ο πρώτος που την ξαναπαίρνει προκειμένου να διερευνήσει τις πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν το καταφέρει η εντολή περνά στο δεύτερο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) κοκ.

Ο κ. Σαμαράς έχει πιθανότητες να σχηματίσει πλειοψηφία αν συμμαχήσει με Ανεξάρτητους Έλληνες και πάρει και τις ψήφους και ορισμένων ανεξάρτητων βουλευτών. Δύσκολη προοπτική. Ο κ. Τσίπρας έχει μάλλον μηδενικές πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης αφού ακόμη και το άθροισμα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ δεν του δίνει πλειοψηφία.

Σ’ αυτήν την περίπτωση και εφόσον το αδιέξοδο επαναληφθεί με τα υπόλοιπα κόμματα οδηγούμαστε σε εκλογές.

Σύμφωνα με το Real.gr, "Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών έγινε στη Γλυφάδα και για τον καθορισμό του «ραντεβού» μεσολάβησαν τρίτα πρόσωπα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν και με τις δύο πλευρές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση θα έδινε το «παρών» και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Όπως γράφει το Real.gr τις τελευταίες ημέρες πληθώρα αναρτήσεων στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν συζητήσει για πολλά ονόματα στελεχών της ΝΔ, αν άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν γραφεί είναι και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη διέψευσε την πληροφορία λέγοντας ότι εκείνο το διάστημα βρισκόταν στο Παρίσι. Το ίδιο διάστημα όμως στο Παρίσι βρισκόταν και ο κ. Βενιζέλος, ενώ το πολιτικό σκηνικό είχε πάρει φωτιά στην Αθήνα.

Για "Σενάριο ανατροπής για αποφυγή των εκλογών" γράφει το ysterografa.gr. Σε αυτές τις οριακές για τη χώρα στιγμές, την ώρα που το κλίμα έχει φορτιστεί επικίνδυνα στις σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων και οι πρόωρες εκλογές φαντάζουν πιο κοντινές από κάθε άλλη φορά, φαίνεται ότι στα πολιτικά παρασκήνια βρίσκονται σε εξέλιξη εργώδεις ζυμώσεις για τη χάραξη του κατάλληλου οδικού χάρτη, που θα οδηγήσει σε αποτροπή του "ατυχήματος" της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ysterografa.gr, και ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα ανακοινώσει την απόφασή του τη Δευτέρα προβάλλει ήδη ως ο "από μηχανής θεός", το σενάριο που κερδίζει έδαφος, και αφού εξασφαλιστεί η δρομολόγηση των κατάλληλων τακτικισμών, είναι η "επανεκκίνηση" της κυβέρνησης. Δηλαδή, μια νέα προγραμματική συμφωνία, που θα επισφραγιστεί από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την περισσότερο πολιτική συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, και τη συγκρότηση "διευθυντηρίου", με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να συνεπάγεται και τη δημιουργία θέσεων αντιπροέδρων, τις οποίες θα καταλάβουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί.

Τελευταίο, αλλά ίσως πιο σημαντικό: Κανείς στην Ευρώπη δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα πρόωρες εκλογές, πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία. Τον Σεπτέμβριο…

"Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί με κάποιο τρόπο θα τα βρουν" στη σύσκεψη της Δευτέρας, παρά τα αρνητικά μηνύματα που θέλουν να συντηρούν κάποιοι, γράφει το antinews.gr. Δεν είναι διακαής πόθος, άλλωστε στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ο λαός έχει λύσεις. Η αισιοδοξία ότι δεν θα συμβεί το καταστροφικό σενάριο για την οικονομία και τη χώρα και θα επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός προέρχεται από γεγονότα αλλά και από πληροφορίες που έρχονται στο antinews. Βεβαίως, πάντα υπάρχει το «ατύχημα» όπως και πάντα υπάρχουν κάποιοι αφελείς ή επαγγελματίες του χάους που θα ήθελαν να σέρνεται η Ελλάδα σε εκλογές, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η επόμενη ημέρα, πάντως, θα συνεχίσει να είναι δύσκολη για τον πρωθυπουργό. Διότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να απομακρύνει ανθρώπους που στην κρίση δε λειτούργησαν όπως πρέπει (για να μην πούμε κάτι χειρότερο) και να κάνει ριζικό ανασχηματισμό δίνοντας νέα πνοή στην κυβέρνηση, καταλήγει το antinews.gr.

"Λιώνουν οι πάγοι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων" γράφει το kentrinews.gr. Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου, και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τους τρεις αρχηγούς να έχουν βρει ένα μίνιμουμ συνεννόησης για το θέμα της ΕΡΤ. Μετά τις «πολεμικού» τύπου δηλώσεις, εκατέρωθεν, φαίνεται πως αλλάζει σιγά σιγά το κλίμα και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «τη Δευτέρα όλα θα λυθούν». Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το kentrinews.gr, ότι και οι 3 αρχηγοί θα είναι πιο διαλλακτικοί στη συνάντηση και θα επιδιώξουν να βρουν λύση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, σχετικά με το θέμα του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Για να δούμε, γιατί αυτές τις μέρες έχουμε ακούσει απίθανα πράγματα: από το ότι θα πάμε σε εκλογές, μέχρι ότι θα «αναλάβουν» πρωθυπουργοί η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και πάει λέγοντας… Εξάλλου… Δευτέρα, κοντή γιορτή!

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Όλα τα σενάρια για τις πιθανολογούμενες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών
Όλα τα σενάρια για τις πιθανολογούμενες πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών
Το πολιτικό θρίλερ που ζει η χώρα εδώ και μέρες συνεχίζεται και θα κορυφωθεί στις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας, στην προγραμματισμένη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι σχέσεις των τριών κυβερνητικών εταίρων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYgvq3fgq801uuIlvb_ZQJFDj1jtCPeH9z7yyN3agFshyphenhyphenJgJwZATYEnWw2jk6br9WQZ_VugmlL7k8qJqxfJemJEM-Mz5i_hhYq-QyxM1M3pptLOMLKubo_JV9Y_XDkSBFfOpFcJNIlgIE/s200/34.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYgvq3fgq801uuIlvb_ZQJFDj1jtCPeH9z7yyN3agFshyphenhyphenJgJwZATYEnWw2jk6br9WQZ_VugmlL7k8qJqxfJemJEM-Mz5i_hhYq-QyxM1M3pptLOMLKubo_JV9Y_XDkSBFfOpFcJNIlgIE/s72-c/34.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/06/ola-ta-senaria-gia-tis-politikes-exelixeis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/06/ola-ta-senaria-gia-tis-politikes-exelixeis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων