Συνδικαλιστική κόντρα Αστυνομικών - Συνοριοφυλάκων στον Έβρο

Σκληρή συνδικαλιστική κόντρα και "πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει στον Έβρο, μεταξύ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με αφορμή Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σκληρή συνδικαλιστική κόντρα και "πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει στον Έβρο, μεταξύ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, με αφορμή Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την παρέμβαση στα περί «συνδικαλίζεσθε» των Αστυνομικών και την κατάργηση των Αστυνομικών Ενώσεων ανά Αστυνομική Διεύθυνση, την κατάργηση της απλής αναλογικής και την επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων.

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου απάντησε σε σκληρή γλώσσα, με αναφορές σε διπλές συνδικαλιστικές καρέκλες, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζηαναγνώστου κάνει αυτό που καταγγέλλει και τον καλεί να συνεργαστούν.

Σε υποτιμητικό ύφος η ανταπάντηση των συνδικαλιστών αστυνομικών προς τους συνοριοφύλακες!

Παρακάτω δημοσιεύουμε όλες τις ανακοινώσεις.

Η αρχική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Για την χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα περί «συνδικαλίζεσθε» των Αστυνομικών

Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου που δόθηκε στην δημοσιότητα για την «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη - Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Σώματος» για δημόσια διαβούλευση την 5-2-2013 στο άρθρο 58 αυτού υπάρχει απροκάλυπτη παρέμβαση της ηγεσίας στον προ 2 ετών τροποποιηθέντα συνδικαλιστικό νόμο για τους εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία Αστυνομικούς Υπαλλήλους, με κατάργηση της απλής αναλογικής και επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων , καθώς και την επαναφορά μίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά Περιφερειακή Ενότητα (π. Νομό) και όχι ανά Αστυνομική Διεύθυνση που ορίζει ο ισχύων νόμος.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία η οποία με το συγκεκριμένο άρθρο παρεμβαίνει στην συνδικαλιστική μας λειτουργία και δράση με στόχο την φίμωσή μας, τον εκφοβισμό μας, την χειραγώγηση και φυσικά την εσωστρέφεια αλλά και τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα επιβίωσης που μας απασχολούν ώστε να μας χρησιμοποιεί ως πραίτορες κατά των συμπολιτών μας στις ακόμα δύσκολες μέρες που έρχονται για όλους κατά την δίκαιη διεκδίκηση μέσω των συλλαλητηρίων των δικαιωμάτων τους . Όλα αυτά εφαρμόζονται οργανωμένα και συντονισμένα από την ηγεσία και έρχονται αμέσως μετά από τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον μελών πρωτοβαθμίων ενώσεων (Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, Ροδόπης και της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ) τα οποία ενήργησαν μέσα στα πλαίσια της Συνδικαλιστικής τους δράσης όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα τους Νόμους και τα Καταστατικά τους.

Δυστυχώς η ηγεσία στην προσπάθεια της να μας απαξιώσει και να μας ελέγξει δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να ενημερώσει τη δευτεροβάθμια αντιπροσωπευτική μας Οργάνωση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ως όφειλε για την εισαγωγή του συγκεκριμένου άρθρου στο παραπάνω σχέδιο νόμου αφού όπου μπορεί αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Βεβαίως για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί πάντα «Δούρειους Ίππους» που δυστυχώς είναι είδος σε επάρκεια στο χώρο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι το πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό σύστημα εκλογής. Ένα σύστημα πλουραλισμού και πολυφωνίας το οποίο προστατεύει ταυτόχρονα και το δικαίωμα έκφρασης της όποιας μειοψηφίας. Οτιδήποτε διαφορετικό στοχεύει αλλού και δεν έχει καμία σχέση με την ομαλή λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Το αίτημά μας για απλή αναλογική όπως αυτό προέκυψε μέσα από το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 ήταν διαχρονικό και έχει καταγραφεί στα ψηφίσματα των συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδρυση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. έγινε σύμφωνα με το ν. 1264/1982 που προβλέπει την απλή αναλογική η οποία ισχύει σε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων ακόμη και για τους εργαζομένους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας (Λιμενικό - Πυροσβεστικό) πριν από μας.

Η ηγεσία μας αν πράγματι επιθυμεί να τροποποιήσει βελτιώνοντας τον ισχύοντα νόμο 3938/2011 ώστε να ισχύσει το άρθρο του Συντάγματος περί ισότητας των Ελλήνων Πολιτών απέναντι στο Νόμο, θα πρέπει να φέρει διάταξη νόμου ώστε όλοι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι και αυτοί που προέρχονται από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς να επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνον στις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης που υπηρετούν. Σωματεία Ειδικών Φρουρών θα λειτουργούν εκεί που ακόμη υπάρχουν Ειδικοί Φρουροί στο βαθμό. Δεν αναφερόμαστε σε σωματείο Συνοριακών Φυλάκων αφού όλοι έχουν ενταχθεί σύμφωνα με το άρθρο 13 και 1 του Ν. 3686/2008 στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του Αστυφύλακα άρα Αστυνομικού Υπαλλήλου.

Σε διαφορετική περίπτωση επειδή το συγκεκριμένο άρθρο για τους παροικούντες στην Αστυνομική Ιερουσαλήμ είναι φωτογραφικό για συγκεκριμένη Ένωση ή Ενώσεις συγκεκριμένων γεωγραφικών χώρων τότε και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην υιοθετήσουμε τα σενάρια του «πάρε – δώσε» κάτω από το τραπέζι της ηγεσίας και κάποιων συναδέλφων μας συνδικαλιστών που αν νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν άτυπη ρεβάνς πλανώνται πλάνη οικτρά.

Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση και από κανένα να αμφισβητήσει την συνδικαλιστική μας ωριμότητα και την υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κατοχυρωμένα δημοκρατικά μας δικαιώματα τα οποία αποκτήσαμε με σκληρή προσπάθεια και επίπονους αγώνες και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικότερα τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στους έλληνες Αστυνομικούς ώστε να συνεχίσουν σε αυτές τις δύσκολες για τον τόπο μας εποχές να είναι οι στυλοβάτες των δημοκρατικών θεσμών, προσφέροντας όσιο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες τους και στην Ελληνική Κοινωνία και όχι να αρχίζει ακόμα ένας κύκλος εσωστρέφειας για τις καρέκλες κάποιων σε βάρος όλης της Κοινωνίας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Η Ένωσή μας περιμένει τις τοποθετήσεις των κ.κ. Βουλευτών για να ενημερώσει σχετικά και τα μέλη της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

Η απάντηση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου:

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου: Μην μας προκαλείτε και ελάτε να συνεργαστούμε
κ. Χατζηαναγνώστου για να λύσουμε προβλήματα

«Ευχαριστούμε» για ακόμα μια φόρα τον πρόεδρο των αστυνομικών υπάλληλων Αλεξ/πόλης που ασχολείται με εμάς. Του απαντούμε λοιπόν πως κάνει για μια ακόμα φόρα αυτό το οποίο καταγγέλλει. Αν και ο κ. Χατζηαναγνώστου καταγγέλλει το Υπουργείο για παρέμβαση στην συνδικαλιστική τους λειτουργία και δράση τότε αυτός τι κάνει με το να προτείνει συνεχώς την διάλυση του δικού μας καθόλα νόμιμου σωματείου; Αυτός τι κάνει προτρέποντας συνεχώς να διαγραφούν τα μέλη μας και να γραφτούν στο δικό του σωματείο; Ευχαριστούμε πολύ κ Χατζηαναγνώστου αλλά ΔΕΝ θα πάρουμε.

Γιατί, ΔΕΝ σας πείραξε ο διαχωρισμός του δικού σας σωματείου πριν από λίγο καιρό σε δυο (Ορεστιάδας και Αλεξ/πόλης). Μήπως γιατί διπλασίασε τις δικές σας συνδικαλιστικές καρέκλες; Για τις δικές μας καρέκλες ενδιαφέρεστε λοιπόν τόσο πολύ, ή για τις δικές σας; Γιατί εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, και δυστυχώς όχι όλοι οι συνάδελφοι (αφού το αποφεύγετε στις δηλώσεις σας) ότι αν περάσουν οι διατάξεις που προανήγγειλε το Υπουργείο θα πρέπει να διαλύσετε τις Ενώσεις Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και να ανασυστήσετε πάλι μία.

Άρα για τι «διαίρει και βασίλευε» αντιτείνεστε; Έτσι όμως θα μειωθούν οι συνδικαλιστικές σας καρέκλες στις μισές στον νομό Έβρου. Αυτό είναι πρώτον που θέλετε να αποφύγετε και δεύτερον οι συνεχείς εκλογικές σας διαδικασίες προέχουν και τον κίνδυνο να μην επανεκλεγείτε, αφού μέχρι σήμερα σωστά τα έχετε υπολογίσει τα χρόνια σας για την συνταξιοδότησή σας. Σας προτείνουμε να ασχολείστε με τα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν όλους και να μην ρίχνετε συνεχώς λάδι σε μια φωτιά που δεν σας συμφέρει καθόλου να φουντώσει. Σας προτρέπουμε να ασχοληθείτε με τις ελάχιστες οργανικές μεταθέσεις που εξάγει το Αρχηγείο για τον νομό μας και με κάθε είδους προβλήματα που ανακύπτουν μέσα από την καθημερινότητα για τον κάθε συνάδελφο. Μην αποδεικνύετε συνεχώς πως είστε αδύναμοι να τα αντιμετωπίσετε αποπροσανατολίζοντας πάντα τις συζητήσεις σε θέματα που κάνουν τους συναδέλφους να αηδιάζουν. Σταματήστε να είστε γραφικός με αυτά που προτείνετε και ελάτε να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα των συναδέλφων.

Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Παντελίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Κοντονής

Η ανταπάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το σωματείο μας από ιδρύσεως του ήταν πάντοτε ανοικτό στο διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων όσων είναι και αισθάνονται Αστυνομικοί Υπάλληλοι.

Όσο για το ύφος του περιεχομένου της από 18 Φεβρουαρίου 2013 ανακοίνωσης της «Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου» αυτό καταδεικνύει το επίπεδο των συντακτών της.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8497,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3314,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,688,Δράμα,115,Έβρος,18387,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2536,Εκκλησία,1228,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1308,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,70,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,752,Ιστορία,229,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,577,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,341,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1493,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,423,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3878,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6152,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συνδικαλιστική κόντρα Αστυνομικών - Συνοριοφυλάκων στον Έβρο
Συνδικαλιστική κόντρα Αστυνομικών - Συνοριοφυλάκων στον Έβρο
Σκληρή συνδικαλιστική κόντρα και "πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει στον Έβρο, μεταξύ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με αφορμή Ανακοίνωση – Καταγγελία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihyphenhyphenp9H0_pwbLaNO_xch7vfVzq2hb-z9kM9RpJ6V5krmiQl7H9fVBsHnbzYp2NSPbHr6qnImHHWVBxCpQAvjhLcE7F2esjJs5MaeGzZkGKnodBAnnV1Nbvhn_NWWHiSdLI-_MOZcXLE1o0/s320/432.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihyphenhyphenp9H0_pwbLaNO_xch7vfVzq2hb-z9kM9RpJ6V5krmiQl7H9fVBsHnbzYp2NSPbHr6qnImHHWVBxCpQAvjhLcE7F2esjJs5MaeGzZkGKnodBAnnV1Nbvhn_NWWHiSdLI-_MOZcXLE1o0/s72-c/432.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/02/syndikalistiki-kontra-astynomikon-synoriofylakon.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/02/syndikalistiki-kontra-astynomikon-synoriofylakon.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων