Ψήφισμα «Μαύρης Τετάρτης» και Ανοιχτή Επιστολή προς τους βουλευτές του Έβρου

Οι πολίτες της Ορεστιάδας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αντιτασσόμαστε στην επιχειρούμενη, για άλλη μια φορά, προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας για την απαξίωση

ΨΗΦΙΣΜΑ  
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ  

Οι πολίτες της Ορεστιάδας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αντιτασσόμαστε στην επιχειρούμενη, για άλλη μια φορά, προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας για την απαξίωση της ευρύτερης περιοχής, που αποτελεί εδαφικά και πληθυσμιακά το ήμισυ και πλέον του βορειότερου Νομού της Ελλάδας, του ακριτικού Έβρου...

Με την υποβάθμιση, σύμφωνα με την πρόταση που είδε το φως της δημοσιότητας, του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας και την μετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης, χιλιάδες ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι κι εργοδότες, θα αναγκαζόμαστε να διανύουμε τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις για να εξυπηρετηθούμε από το ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, κάτι το οποίο ήδη συμβαίνει με την Δ.Ο.Υ., καθώς χωρίς καμία λογική Τμήματα της Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με αποτέλεσμα να τίθεται αυτόματα ταφόπλακα σε κάθε είδους αναπτυξιακό προσανατολισμό και κάθε προσπάθεια οικονομικής αυτονόμησης της περιοχής.

Το κράτος ξεκίνησε την απομάκρυνση του και κάνει ότι ακριβώς χρειάζεται για να διώξει και εμάς τους κατοίκους της περιοχής, που φυλάμε Θερμοπύλες. Η ερήμωση του τόπου μας είναι προ των πυλών. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται άμεσα από:

- Την κατάργηση ή αποδυνάμωση των δημόσιων υπηρεσιών: ΔΟΥ, Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, Εργατική Εστία, ΔΕΗ, ΙΚΑ;

- Τη μη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στην Ορεστιάδα.

- Το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που υποβαθμίζεται, καταστρέφεται και έχει καταντήσει το γεφύρι της Άρτας, κρατώντας εμάς τους πολίτες της Ορεστιάδας απομονωμένους από άλλες περιοχές.

- Την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο με την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πρόκειται φέτος να αποτελέσει είδος πολυτελείας. Μία περιοχή στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν δεν μπορεί να βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την κεντρική Ελλάδα ή άλλες περιοχές που διαθέτουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

- Την αποδυνάμωση της δημόσιας Υγείας με τα ελάχιστα Κέντρα Υγείας που υποβαθμίζονται και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα υλικά.

- Τη συρρίκνωση της Παιδείας, με σχολεία να κλείνουν ή να συγχωνεύονται κάθε χρόνο.

- Την έλλειψη ειδικού φορολογικού καθεστώτος, λόγω γειτνίασης με την Τουρκία και τη Βουλγαρία που συνιστούν φορολογικούς παραδείσους. Με τη διασυνοριακότητα να αποτελεί απειλή και βρόγχο στον λαιμό των επαγγελματιών, αντί να ανοίγει αναπτυξιακούς δρόμους, αντί να δίνει κίνητρα με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

- Με τα χωράφια να μένουν ακαλλιέργητα γιατί απειλούνται κάθε χρόνο από πλημμύρες ή υψηλά κόστη παραγωγής. Και τη μόνη και μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής, ΕΒΖ, να είναι σε καθεστώς συρρίκνωσης.

Η υποβάθμιση της περιοχής μας συνεχίζεται και κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Η ανεργία θερίζει. Καταστήματα κι επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά ή υπολειτουργούν. Η παραγωγή μειώνεται και καμία αναπτυξιακή πολιτική δε φαίνεται στον ορίζοντα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:
• ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ
• ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
• ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ : ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΕΒΡΟΥ

Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

1. Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, καθώς και συνημμένα το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ, πιστεύοντας, ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα παρέμβετε με την παρουσία σας αλλά κυριότερα με την ψήφο σας, όταν κληθείτε να ψηφίσετε τα επαχθή μέτρα κατά των Ελλήνων που απεργάζεται η συγκυβέρνηση.

2. Χωρίς περιστροφές αλλά μπαίνοντας στην ουσία του θέματος γνωρίζετε τι πρόκειται να συμβεί στην χώρα και ειδικότερα στον Έβρο μας όταν εξαγγελθούν τα νέα οικονομικά μέτρα τα οποία ουσιαστικά αποδομούν κάθε έννοια δικαίου και αλληλεγγύης προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας, στις οποίες καταφέρατε να καταδικάσετε όλο και περισσότερες οικογένειες με την ψήφιση των Μνημονίων και των μακροπρόθεσμων, τα οποία διέλυσαν στην κυριολεξία τα πάντα.

3. Ήδη στον Έβρο ο κόσμος είναι ανάστατος από την κλιμακούμενη υποβάθμιση του νομού και ιδίως του βορείου τμήματος το οποίο υποφέρει από την ανεργία, την αποψίλωση δημοσίων υπηρεσιών, την υποβάθμιση των δομών της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναμφισβήτητα όλα τα ανωτέρω επιδεινώθηκαν με τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. Η Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, η Μαύρη Τετάρτη στην Ορεστιάδα, ήταν η μέρα ορόσημο για τις διεκδικήσεις μας. Θέλουμε να παραμείνουμε στην περιοχή μας και να ζήσουμε στον τόπο των προγόνων μας με την ελπίδα ότι και τα παιδιά μας θα παραμείνουν εδώ, που αρχίζει η Ελλάδα. Δεν θέλουμε να γίνουμε μετανάστες και πάλι.

4. Μη επιτρέψετε με την ψήφο σας να καταδικάσετε στην ένδεια και ακόμη περισσότερο στη πείνα εκατομμύρια Έλληνες. Αντισταθείτε στη κομματική γραμμή και αποδείξτε ότι οι Εβρίτες που σας έστειλαν στο κοινοβούλιο καλώς έπραξαν. Πιστεύουμε ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική αλλά κυρίως η ακεραιότητα του χαρακτήρα σας σε τέτοιες άκρως εθνικές στιγμές για την πατρίδα μας. Αυτή τη φορά πρέπει να σκεφτείτε εάν τα όσα έχετε ψηφίσει μέχρι τώρα βελτίωσαν ή επιδείνωσαν την κατάσταση στη χώρα κι έπειτα να ψηφίσετε για τον Έβρο και τους Έλληνες.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή την ύστατη στιγμή θα σταθείτε δίπλα μας και θα διεκδικήσετε μαζί μας
- την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από όλα τα είδη καυσίμων και ειδικότερα από το πετρέλαιο θέρμανσης
- ουδεμία κατάργηση ή συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών


5. Σας ευχόμαστε δύναμη και προπαντός αποφασιστικότητα στις επιλογές σας, για να μπορείτε να συνεχίσετε να πολιτεύεστε στο νομό Έβρου με ψηλά το κεφάλι και να μην αποτελείτε για μας ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
ΜΑΥΡΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8333,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3256,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18142,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1450,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3819,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6077,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1062,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ψήφισμα «Μαύρης Τετάρτης» και Ανοιχτή Επιστολή προς τους βουλευτές του Έβρου
Ψήφισμα «Μαύρης Τετάρτης» και Ανοιχτή Επιστολή προς τους βουλευτές του Έβρου
Οι πολίτες της Ορεστιάδας, ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, αντιτασσόμαστε στην επιχειρούμενη, για άλλη μια φορά, προσπάθεια της κεντρικής εξουσίας για την απαξίωση
http://3.bp.blogspot.com/-2A7_6fFM_PY/UIGQAbSxrcI/AAAAAAAAkqo/8a2EECFeTMo/s200/mavri+tetarti.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-2A7_6fFM_PY/UIGQAbSxrcI/AAAAAAAAkqo/8a2EECFeTMo/s72-c/mavri+tetarti.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/blog-post.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/blog-post.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων