Ψάχνοντας μελλοντικά αστέρια στην άμμο!

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των διεθνών ομάδων Καβαρατζή/Κοντοστάθη και Σπανού/Βλαχάκη από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Αυστρίας ο προπονητής τους, Αντώνης Πούμπουρας έκανε στο greekvolley.com μία αποτίμηση της φετινής σεζόν

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των Εθνικών ομάδων Βeach Volley, Καβαρατζή/Κοντοστάθη και Σπανού/Βλαχάκη, από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Αυστρίας, ο προπονητής τους Αντώνης Πούμπουρας έκανε στο greekvolley.com μία αποτίμηση της φετινής σεζόν, μίλησε για τη δουλειά στην ΕΟΠΕ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ σκιαγράφησε το προφίλ των νεαρών διεθνών άσων ξεχωριστά για τον καθένα.

O 46χρονος Αντώνης Πούμπουρας, είναι ο άνθρωπος της Ομοσπονδίας με την δυσκολότερη... ίσως αποστολή στο ελληνικό beach volley. Να ανακαλύψει και να αναδείξει μέσα απ’ την… άμμο την επόμενη «φλέβα χρυσού» του αθλήματος, την μελλοντική διάδοχο κατάσταση των Εθνικών μας ομάδων ανδρών - γυναικών και άλλους νέους ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες που θα γεμίσουν την δεξαμενή του ελληνικού βόλεϊ στην άμμο.

Η «κληρονομιά» ασφαλώς που… κουβαλά το άθλημα, είναι πολύ μεγάλη, όμως ο Αντώνης Πούμπουρας στα 11 χρόνια που ασχολείται ως κυνηγός ταλέντων» έχει οδηγήσει σε ισάριθμους τίτλους 7 διαφορετικές ομάδες! Για αυτό και το «χρίσμα» του σημερινού Τεχνικού Υπεύθυνου Ανάπτυξης Beach Volley της Ομοσπονδίας αποτελεί σαφώς μία τεράστια πρόκληση για τον ίδιο, την οποία ωστόσο αντιμετωπίζει,με μεγάλη όρεξη, μεράκι και και αισιοδοξία, αφού χαίρεται να δουλεύει με τους… αυριανούς διεθνείς άσους!

Αν μιλάγαμε για… ΠΡΟΠΟ το 13άρι σίγουρα θα ήταν «όλα τα λεφτά»! Η 13η θέση όμως των ομάδων μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αυστρίας, τι γεύση σου αφήνει;

Δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτή τη θέση, αφού θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει και σε μονοψήφιο αριθμό στην κατάταξη. Άλλωστε, το έχουμε συνηθίσει και ίσως για αυτό μου κακοφαίνεται η 13η θέση.

Όσον αφορά στα αγόρια, σταθήκαμε ίσως άτυχοι που είχαμε στον όμιλό μας το Νο 1 του ταμπλό και τελικά τους Αυστριακούς θριαμβευτές του τουρνουά. Παρόλα αυτά τα παιδιά έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά και ένα άσχημο παιχνίδι με τους Σέρβους. Δυστυχώς μας έκανε κακό το ότι κερδίσαμε 21-13 το α΄ σετ, γιατί μάλλον υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας, ενώ στην ουσία, οι αντίπαλοί μας έκαναν πολλά λάθη. Στο 19-19 του β΄ σετ, κάναμε εμείς δύο λάθη και τελικά στο τάι μπρέικ έγινε ντέρμπι το οποίο χάσαμε στα σημεία. Είναι κρίμα γιατί θεωρώ πως οι Ιταλοί ήταν στα μέτρα μας και μπορούσαμε να τους κερδίσουμε και να φτάσουμε στην 7άδα.

Τα κορίτσια αντίθετα, δεν πήγανε καλά… Το τουρνουά δεν τους πήγε καθόλου… Αν και μας έχουν συνηθίσει αλλιώς, δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα στην Αυστρία! Το σημαντικό πάντως και για τις δύο ομάδες μας είναι, ότι έχουν σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο στην Ευρώπη και πλέον όλοι μας σέβονται στα διεθνή τουρνουά.

Πριν από λίγες εβδομάδες οι ομάδες μας είχαν κατακτήσει την 9η θέση στο παγκόσμιο U19 της Κύπρου. Είναι τόση μεγάλη ηλικιακά η διαφορά ενός χρόνου, ώστε να δικαιολογεί μία θέση εκτός 10άδας;

Ασφαλώς και είναι πιο δύσκολο, αν και η αλήθεια είναι πως στο ευρωπαϊκό του Χάρτμπεργκ το επίπεδο των ομάδων ήταν σαφώς ανώτερο από εκείνο του φετινού Παγκοσμίου U19 στη Λάρνακα.

Αυτός ο τίτλος του υπεύθυνου των εθνικών ομάδων του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας, είναι κάπως… ασαφής, είναι πολύ γενικευμένος ή μήπως έχει πιλοτικό χαρακτήρα;

Νομίζω πως ο τίτλος αποδίδει την πραγματικότητα! Περιγράφει την άοκνη προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να βρει αθλητές και αθλήτριες, σωματοδομικά προδιαγραφών FIVB, ώστε ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ στις σημερινές Εθνικές ομάδες, να υπάρχει διάδοχη κατάσταση! Να υπάρχουν κάποια κορίτσια και αγόρια, που θα έχουν δουλέψει, θα έχουν κάποιες διεθνείς εμπειρίες, ώστε να αδράξουν την ευκαιρία να… προβιβαστούν στις μεγάλες ομάδες, πλαισιώνοντας τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα αγόρια, ενώ παράλληλα γίνονται και άλλες προσπάθειες, προκειμένου να βρεθούν και να αξιοποιηθούν όλοι οι ταλαντούχοι αθλητές και αθλήτριες. Το καλοκαίρι συγκεκριμένα λειτούργησε ένα κλιμάκιο κοριτσιών ηλικιών 1997 και κάτω, ενώ στα πλάνα της ΕΟΠΕ είναι να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά που διακρίθηκαν φέτος στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Η φιλοσοφία μας είναι πως η… δεξαμενή του ελληνικού μπιτς βόλεϊ θα πρέπει να ανανεώνεται συνέχεια…

Πρωτόγνωρο… μπόι για τα ελληνικά δεδομένα

Θα ήθελες να αναφέρεις ξεχωριστά για κάθε αθλητή και αθλήτρια των ομάδων μας, ποια είναι τα σημαντικότερα στοιχεία στα οποία ουσιαστικά έχει… επενδύσει η ΕΟΠΕ;

Τηρώντας το… savoire vivre θα αναφερθώ πρώτα στις κυρίες! Τα κορίτσια λοιπόν, όχι μόνο έχουν σωματότυπο προδιαγραφών FIVB, αλλά η Άννα Σπανού έχει κάτι το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες! Είναι η ψηλότερη παίκτρια στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Η 16χρονη Άννα είναι 1,88 μ. (τα ύψη μετριούνται χωρίς παπούτσια φυσικά) και 73 κιλά. Παίζει μπλόκερ και το ισχυρό της σημείο είναι η επίθεση.

Η 17χρονη Κωνσταντίνα Βλαχάκη έχει ύψος 1,78 μ. και είναι 61 κιλά. Το καλύτερο στοιχείο της είναι επίσης η επίθεση, ενώ έχει άγγιγμα 2.36 μ/ (!!!) χωρίς άλμα, όσο ακριβώς και η κατά 10 πόντους ψηλότερη της συμπαίκτρια, Άννα! Παίζουν beach volley από το 2006 η Κωνσταντίνα, από το 2007 η Άννα και έχουν κατακτήσει όλους τους τίτλους στα πρωταθλήματα Juniors.

Έχουνε παίξει μαζί 5 διεθνή τουρνουά με μεγαλύτερη διάκριση την 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό U20 το 2010, σε ηλικία 15 χρονών. Επίσης έχουν καταλάβει 3 φορές 9η θέση στο Πανευρωπαϊκό U18 2010, 2012 και στο φετινό Παγκόσμιο U19.

Πάμε τώρα στα αγόρια… Οι Καβαρατζής/Κοντοστάθης δεν είναι… δίμετροι, αλλά παίζουν πολύ οργανωμένα με εξαιρετικά καλό χειρισμό της μπάλας και πολύ γρήγορη ανάπτυξη!

Ο 18χρονος Γιάννης Καβαρατζής είναι 1,91 μ., έχει ως "όπλο" του την επίθεση και είναι εξαιρετικός στην πάσα.

Ο 17χρονος Γρηγόρης Κοντοστάθης είναι 1,89 μ. και διακρίνεται στην υποδοχή και στην αλλαγή.

Σημαντικότερη τους επιτυχία ήταν η φετινή 9η θέση στο παγκόσμιο U19 στην Λάρνακα της Κύπρου.

Σε αυτές τις ηλικίες στη σάλα, όπως γνωρίζεις ως προπονητής Γυναικών και Κορασίδων στον Παπάγο, ένα από τα προβλήματα των ομάδων μας συχνά είναι οι σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών. Αντιμετωπίζετε και στο beach volley ίδια προβλήματα;

Ασφαλώς… Τα κορίτσια θα πάνε τώρα στην 3η Λυκείου και περιμένουμε να τελειώσει και αυτή η χρονιά… Φέτος, λόγω των σχολικών τους υποχρεώσεων, η Βλαχάκη δεν έδωσε ένα μάθημα για να πάει να παίξει με την Σπανού, τελείως απροετοίμαστες, για την απόκτηση εμπειριών στο προολυμπιακό τουρνουά της Ρωσίας, χάρη στην πρόκριση που είχαν εξασφαλίσει οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη.

"Βήμα ανάπτυξης" το διασυλλογικό τουρνουά beach volley!

Φέτος τον Σεπτέμβριο, τρία χρόνια μετά από ένα τουρνουά που είχε γίνει στο ΣΕΦ, η ΕΟΠΕ θα πραγματοποιήσει το «Beach Volley Clubs Cup 2012», δηλαδή το διασυλλογικό τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Ποια είναι η άποψή σου για αυτή την καινοτόμο διοργάνωση της Ομοσπονδίας;

Το σχέδιο της ΕΟΠΕ για ανάπτυξη και «άνοιγμα» του αθλήματος με βρίσκει σύμφωνο, αφού θεωρώ σημαντικό για το beach volley να υπάρχει διαχωρισμός στους συλλόγους, προκειμένου να έχουμε δράση και μέσα στο χειμώνα. Αρχικά βέβαια θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αλλά πιστεύω πως αν πετύχει και βρεθεί μία φόρμουλα να μονιμοποιηθεί το άθλημα στους συλλόγους, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη.

Όσον αφορά δε στην αγωνία που υπάρχει από πολύ κόσμο για ενδεχόμενα κρούσματα βίας, πρέπει να πούμε ότι απευθύνεται κυρίως σε συλλόγους beach volley με την ελπίδα να υπάρξει διάθεση και δυναμική, ώστε να γίνουν περισσότεροι, είτε κάποιοι σύλλογοι του βόλεϊ σάλας, να εντάξουν στο καταστατικό τους και το άθλημα του beach volley.

Όπως δηλαδή ισχύει σήμερα με ομάδες μεταξύ άλλων, όπως η "Αργώ" στο Βόλο, η "Εl Badana" στη Θεσσαλονίκη, ο "ΑΣ Βeach Volley Χανίων Ν. Κυδωνίας", αλλά και οι προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Μούρτζιος και η Μαρία Δεληγιάννη.


Πηγή: greekvolley.com (Ηλίας Παπαϊωάννου)

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,607,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8506,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3315,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,689,Δράμα,116,Έβρος,18399,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2545,Εκκλησία,1229,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1309,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,753,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,579,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1493,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3883,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6158,Ροδόπη,414,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ψάχνοντας μελλοντικά αστέρια στην άμμο!
Ψάχνοντας μελλοντικά αστέρια στην άμμο!
Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των διεθνών ομάδων Καβαρατζή/Κοντοστάθη και Σπανού/Βλαχάκη από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 της Αυστρίας ο προπονητής τους, Αντώνης Πούμπουρας έκανε στο greekvolley.com μία αποτίμηση της φετινής σεζόν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC3Vg7uVcbvqM03-00flWakL-51oflLK_b34b5YwjStf-9Z9bIkuneiJlimt-w5dzCPBCjHvh9spfvlFffvZfajpfLQhnvf47zI_N4IYpPQq-zVSF2ngZtlF_4ELV0IzVO1TEkDBkHxsOA/s200/8e29.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjC3Vg7uVcbvqM03-00flWakL-51oflLK_b34b5YwjStf-9Z9bIkuneiJlimt-w5dzCPBCjHvh9spfvlFffvZfajpfLQhnvf47zI_N4IYpPQq-zVSF2ngZtlF_4ELV0IzVO1TEkDBkHxsOA/s72-c/8e29.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/asteria-stin-ammo.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/asteria-stin-ammo.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων