Απάντηση κόλαφος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ

Για Γκεμπελισμό και συστηματικά ψεύδη κατηγορεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση κατά της επιχείρησης Ξένιος Ζευς

Για Γκεμπελισμό και συστηματικά ψεύδη κατηγορεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ανακοίνωση κατά της επιχείρησης Ξένιος Ζευς!!

Άμεση απάντηση στους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την απελευθέρωση των μέχρι στιγμής συλληφθέντων λαθρομεταναστών επειδή παραβιάζονται, όπως λένε, τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους και επικαλούνται καταγγελίες... για ξυλοδαρμό που έχουν υποστεί πολλοί από τους προσαχθέντες, ενώ προειδοποιούν για διασυρμό της χώρας μας διεθνώς, δίνει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με ανακοίνωση που εξέδωσε. Μάλιστα αναφέρει ότι η Κουμουνδούρου ψεύδεται συστηματικά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου:

«Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ μας είχε συνηθίσει σε εμμονές και σε ιδεοληψίες. Πλέον, είναι προφανές ότι αρχίζει να ασκείται στη συστηματική ψευδολογία. Στην επονείδιστη ανακοίνωσή τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται… «καταγγελίες» (ποίων, πότε και που δεν κατανομάζουν!) για ανύπαρκτους «ξυλοδαρμούς» παράνομων μεταναστών και προχωρούν σε ένα παντελώς αστήριχτο «κατηγορώ» εναντίον όχι εναντίον της συγκεκριμένης κυβέρνησης αλλά της ίδιας τους της χώρας στην πραγματικότητα. Πρόκειται όχι απλώς για πρωτοφανή ανευθυνότητα αλλά και για ασύστολα ψεύδη, τα οποία ανερυθρίαστα επικαλούνται.

Ουδείς παράνομος μετανάστης «στοιβάζεται». Η συντριπτική πλειοψηφία τους διαμένει σε συνθήκες όχι απλώς κατάλληλες αλλά άριστες, στις εγκαταστάσεις των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ουδείς ξυλοδαρμός υπήρξε, όπως φυσικά και ουδεμία σχετική καταγγελία. Καμία καταστρατήγηση ανθρώπινου δικαιώματος υπήρξε, αλλά εφαρμόσθηκαν αυτά που οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν.

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε που ξεκίνησε η υλοποίηση της επιχείρησης Ξένιος Ζευς, η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ήταν ρητή και κατηγορηματική: καμιά χρήσης φραστικής ή σωματικής βίας. Εντολή η οποία τηρήθηκε απόλυτα. Οι 12 βουλευτές όμως, μιμούμενοι την τακτική Γκέμπελς, όχι μόνο επικαλούνται ανύπαρκτες «καταγγελίες», αλλά και προχώρησαν σε εντελώς αποσπασματική συρραφή δηλώσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, βάλλοντας ταυτόχρονα εναντίον Διεθνούς Οργανισμού, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, επειδή… τόλμησε να χρηματοδοτήσει την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στις χώρες τους!

Εκπληκτικό είναι επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τα κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους αλλοδαπούς ως επαίτες στους φωτεινούς σηματοδότες και ασκεί κριτική και στην καταπολέμηση των συγκεκριμένων κυκλωμάτων!

Όσον αφορά την κριτική στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον «ξέφραγο αμπέλι» και διεξάγονται αστυνομικοί έλεγχοι σε παράνομους μετανάστες στον Σταθμό Λαρίσης, τους παραδίδουμε στην κρίση των κατοίκων του ευρύτερου Κέντρου της πρωτεύουσας. Μια απλή ανάγνωση των ανακοινώσεων των φορέων των κατοίκων της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, όπως και άλλων φορέων, θα τους πείσει τους συγκεκριμένους βουλευτές για πως αντιμετωπίζουν οι πολίτες τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» από την άλλη.

Ας γνωρίζει τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνεται το δικαίωμα της ασφάλειας.

Χωρίς ασφάλεια άλλωστε ούτε πραγματική ελευθερία υπάρχει ούτε Δημοκρατία. Και χωρίς να παραβλέπουμε τα δικαιώματα των παράνομων μεταναστών, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών σε μια ασφαλή ζωή θα συνεχίζουμε να τα προασπίζουμε. Ας το πάρουν απόφαση».

Η ανακοίνωσή των 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εδώ και μία εβδομάδα, υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές πογκρόμ με την κυνική ονομασία "Ξένιος Ζευς".

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν προσαχθεί στο σωρό, εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό. Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία.

Δηλωτικές του "πολιτισμού" που υπερασπίζεται ο κ. Δένδιας με αυτό το πογκρόμ διαρκείας είναι οι εισβολές αστυνομικών σε σπίτια, οι συλλήψεις ανθρώπων διότι "παρακώλυαν την κυκλοφορία των οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες" (!) και ο στρατιωτικού τύπου αποκλεισμός του Σταθμού Λαρίσης από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Εξίσου ενδεικτική είναι και η επίθεση του κ. Δένδια στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ο υπουργός διακρίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε δικαιώματα ελλήνων και δικαιώματα ξένων: στη λογική του, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών είναι ασύμβατη με την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών.

Διεθνείς και εγχώριες οργανώσεις με αδιαμφισβήτητο κύρος έχουν ζητήσει τη διακοπή της επιχείρησης, ασκώντας δριμεία κριτική στη "θεωρητική" της βάση, την απαράδεκτη ταύτιση "παράτυπης μετανάστευσης" και εγκληματικότητας, που απηχεί την απεχθή λογική της συλλογικής ενοχοποίησης.

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη μεταφορά σε αστυνομικά τμήματα μεταναστών που διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι άνδρας που συνελήφθη το Σάββατο, οδηγήθηκε στην Πέτρου Ράλλη και στοιβάχτηκε σε ένα δωμάτιο με άλλους 170 περίπου συλληφθέντες σε συνθήκες καύσωνα.

"Οι συνεχιζόμενες σκούπες με στόχο τους μετανάστες, βασισμένες μόνο και μόνο στην εμφάνισή τους, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις", επισημαίνει το Human Rights Watch, ενώ το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες τονίζει ότι μέχρι σήμερα η αστυνομία εμποδίζει στην ουσία την πρόσβαση στο άσυλο.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί και κάτοικοι των περιοχών όπου μεταφέρθηκαν -αιφνιδιαστικά, εν μέσω καύσωνα και χωρίς σχεδιασμό- πολλοί από τους συλληφθέντες, δηλώνουν εξοργισμένοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θράκη, εκτός από την έλλειψη κατάλληλων χώρων, τα προγράμματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης έχουν διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν, ενώ η μετατροπή αστυνομικών σχολών σε φυλακές έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις ενώσεις αστυνομικών. Το μείζον για την κυβέρνηση, ωστόσο, είναι η αποθήκευση ανθρώπων και η εξεύρεση στρατοπέδων για τη φυλάκισή τους.

Μετά και τη συμφωνία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, για την εθελούσια επιστροφή 7.000 μεταναστών (31.7.2012), η κυβέρνηση "σκουπίζει" περιττούς ανθρώπους από το κέντρο της Αθήνας χάριν της τουριστικής κίνησης, επιχειρώντας να καλύψει έτσι το τεράστιο κενό μεταναστευτικής πολιτικής.

Με τη "μέθοδο" αυτή, τα κρατητήρια - κολαστήρια διατηρούνται και πολλαπλασιάζονται, ενώ μένουν αναξιοποίητα εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα για την ανέγερση κέντρων πρώτης υποδοχής.

Τι είδους ασφάλεια εγγυάται άραγε η μέθοδος αυτή; Στην πραγματικότητα, με το εν εξελίξει πογκρόμ η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά, και με ισχυρές δόσεις "νόμου και τάξης", την κοινωνική απόγνωση που δημιουργεί η εγκληματική πολιτική του Μνημονίου.

Η ποινικοποίηση της φτώχειας, ο πόλεμος κατά των ξένων φτωχών και ο ρατσισμός δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια των όλο και φτωχότερων ελλήνων. Αν κάτι εγγυώνται, αντίθετα, είναι την περαιτέρω κοινωνική αποσύνθεση, την επιβράβευση της ρατσιστικής βίας, κρατικής και παρακρατικής, και βέβαια το διασυρμό της χώρας μας διεθνώς».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι βουλευτές:

Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής Α΄ Αθήνας
Βασιλική Κατριβάνου, βουλευτής Β΄ Αθήνας
Θοδωρήs Δρίτσα, βουλευτής Α΄ Πειραιά
Κώστας Ζαχαριάς, βουλευτής Αρκαδίας
Μαρία Κανελοπούλου, βουλευτής Αχαΐας
Τάσος Κουράκης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης
Αϊχάν Καραγιουσούφ, βουλευτής Ροδόπης
Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής Σερρών
Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτής Αργολίδας
Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής Δράμας

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8612,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3024,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3338,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,703,Δράμα,116,Έβρος,18557,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2588,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1509,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,761,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,676,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1517,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,430,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3905,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6204,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,563,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απάντηση κόλαφος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση κόλαφος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στον ΣΥΡΙΖΑ
Για Γκεμπελισμό και συστηματικά ψεύδη κατηγορεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση κατά της επιχείρησης Ξένιος Ζευς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglcTwr-Jx9lL5MrR36piGDXkHcll2MJ5Tcm4akOeB2_6p6OsuPumPrzjBmITq9Zym8IRwbKiJYRBUWaTI8iMAscqphJvippOYLaSvF7JNmHxnPt2254HO0Nvai0VYepJLcjt4v0rv8sMPo/s320/xeniosdias6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglcTwr-Jx9lL5MrR36piGDXkHcll2MJ5Tcm4akOeB2_6p6OsuPumPrzjBmITq9Zym8IRwbKiJYRBUWaTI8iMAscqphJvippOYLaSvF7JNmHxnPt2254HO0Nvai0VYepJLcjt4v0rv8sMPo/s72-c/xeniosdias6.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/apantisi-ydt-ston-syriza.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/08/apantisi-ydt-ston-syriza.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων