«Εικόνες και κόσμοι» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού

Σε «εικόνες και κόσμους» ταξίδεψαν με τα έργα τους επτά καλλιτέχνες από 4 διαφορετικές χώρες το φιλότεχνο κοινό τους, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο images and worlds στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού.
Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 4 Ιουλίου διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών, τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca και ο ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι: Δήμητρα Λαμπρέτσα και η Ξανθιώτισσα Φιφή Χατζηστόϊκου... το Ιράν ο Μ.R. Pakravan, το Περού ο Pedro Sanches και η Carmen Rodriguez, τη Ρωσία ο Valery Antonov και η Nandezhda Antonova.

Η Δημοτική Πινακοθήκη πλημμύρισε κυριολεκτικά από κόσμο και πέρα από τα έργα ζωγραφικής, οι επισκέπτες απόλαυσαν και το μουσικό σχήμα του Γιώργου Λυκούρα «Ο Πάπυρος του Fackelman». Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γεράσιμος Μαζαράκης, η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Νέλλη Λάβδα και η Αντιπρόεδρος Άννα Κούμπα, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φιλοθέης Ψυχικού Σόφη Δανιήλ, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Χανακούλας και άλλοι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Κουβέιτ Meshal Al Kandary, o πρώην Ευρωβουλευτής και Αν. Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Μανώλης Αγγελάκας, οι Αναπληρωτές Γραμματείς Οργανωτικού της ΝΔ, Κώστας Τσιμάρας και Αλέκος Κόκκαλης, ο Όμηρος Παπασάββας Υπεύθυνος Κυπριακού Ελληνισμού της ΝΔ, οι Πολιτευτές Όλγα Παυλίδου – Κουτρουμπή, Νίκος Σταθόπουλος και Τίνα Ζωγοπούλου, ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής και πολιτευτής Αντώνης Αντωνιάδης, ο γνωστός Αρχιτέκτονας Πάνος Ζουγανέλης, ο μάνατζερ Ηλίας Πανταζόπουλος, η Υδροβιολόγος Έφη Θεοδώρου και ο σύζυγός της Καθ. Παλαιοντολογίας Γιώργος Θεοδώρου, η Κλαίρη και ο Angelo Saracini, ο ζωγράφος Ηλίας Χαρίσης, ο Χρήστος Κυλικάς Πρόξενος του Κονγκό, ο τμηματάρχης διεύθυνσης Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Καραχάλιος, και πλήθος διπλωματών, φίλων των καλλιτεχνών καθώς επίσης και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών και μέλη των Βραβείων G. Sciacca.

Ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Ιράν, M.R. Pakravan σπουδαίος καλλιτέχνης της Ιρανικής καλλιγραφίας, ο οποίος ζωγράφισε και χάρισε σε όλους τους παραβρισκόμενους ένα αναμνηστικό με την τέχνη του, δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συμμετέχω στην έκθεση και συστήνω στο κοινό την τέχνη της Ιρανικής καλλιγραφίας. Αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους τρόπους γνωριμίας των λαών είναι οι εκθέσεις τέχνης, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε με τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν τις ανθρώπινες σχέσεις. Η τέχνη είναι το καταφύγιο για την ανθρωπότητα. Είναι εκείνη η επιστήμη που γίνεται ο κύριος εκφραστής των βαθύτερων συναισθημάτων μας, της πραγματικής ομορφιάς. Η διοργάνωση αυτής της έκθεσης σε ένα κοινό τόπο με τη συνάντηση 4 χωρών με 7 καλλιτέχνες δίνει το μήνυμα της αγάπης, της ειρήνης και της συνύπαρξης των λαών. Εμείς, ως Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δηλώνουμε, ότι θα ανταποκριθούμε σε όποια μελλοντική πολιτιστική συνεργασία. Ως άνθρωπος που αγαπώ την τέχνη, πιστεύω ότι ο Έλληνας αγαπά και προωθεί την τέχνη, αλλά και η ίδια η τέχνη εκφράζει την πραγματική υπόσταση του Ελληνικού Πολιτισμού».

Η Ξανθιώτισσα ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου τόνισε «Η έκθεση «Εικόνες και Κόσμοι» είχε αντικειμενικά μεγάλη επιτυχία κι ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η τέχνη ευτυχώς όμως δεν έχει περιορισμούς σε κόλπους επιτυχίας και αποτυχίας. Πλημμυρίζει ευδαιμονία στο δημιουργό, ο οποίος την διαχέει μέσα από τα έργα του σε όσους έχουν την ικανότητα να την αισθανθούν. Η τέχνη είναι ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν δραστικά στην επίλυση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, καθώς επίσης καλλιεργούν την αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα. Πιστεύω, ότι μέσω της τέχνης προάγεται η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων διαφορετικής φιλοσοφίας και κουλτούρας και αναπτύσσεται μεταξύ τους πνεύμα ομόνοιας. Η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις ούτε ως προς το χρώμα, ούτε ως προς το φύλο, αλλά ούτε και ως προς τη θρησκεία και προάγει ασύνορα τον πολιτισμό».

Η γνωστή ζωγράφος Δήμητρα Λαμπρέτσα δήλωσε «Βιώνοντας το θέατρο μέσα από μια εργασιακή σχέση κάνοντας σκηνικά και κοστούμια, μου αποκαλύφθηκε ένας γοητευτικός συσχετισμός εικόνων με την καθημερινή μας ζωή. Ίσως ο κόσμος πίσω από την αυλαία να είναι ένας παρασκηνιακός κόσμος γεμάτος ενέργεια και ρυθμό αλλά έντονα υπάρχει η αποτύπωση των αξιών μας. Στη έκθεση αυτή εικόνες και κόσμοι, εικόνες και στιγμές αλήθειας γίνονται σημείο συνάντησης διαφορετικών λαών, ίσως… για μια ελπίδα επαναπροσδιορισμού αξιών σε παγκόσμια βάση»

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών, Ευαγγελία Λεονταρίδου επισήμανε ότι «η έκθεση είναι καταπληκτική, αγγίζει τις καρδιές των ανθρώπων και μάλιστα, όταν συνοδεύεται μουσικά από ένα εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Λυκούρα "Ο Πάπυρος του Fackelman"».

Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά ο Dario Maltese από το Ιταλικό Canale 5 της Mediaset και μίλησαν η Διευθύντρια της Πινακοθήκης Λέφα, Ελίζα Γερολυμάτου Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος και η Γεν. Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη.

Η Ελίζα Γερολυμάτου δήλωσε «αυτές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα οι εκθέσεις τέχνης φέρνουν κοντά τους λαούς ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».

Η Βίκυ Μπαφατάκη επισήμανε «αυτό το συναπάντημα 7 καλλιτεχνών από 4 διαφορετικές χώρες μέσα από τη διαφορετικότητά του στην έκφραση και στην τεχνική των καλλιτεχνών, δένει αρμονικά δίνοντας προκλητικά μέσα από τη τέχνη το μήνυμα ειρήνης και φιλίας των εθνών».

Τους καλεσμένους δεξιώθηκαν οι διοργανωτές με πλούσια εδέσματα, κρασί από το Οινοποιείο Τρουπή, χορηγό της Έκθεσης και Ξανθιώτικα γλυκά. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης ήταν το τυπογραφείο "AIXMH" και το "ekptotiko.gr".

Ο Πρόξενος του Κονγκό Χρήστος Κυλικάς, ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, οι Ελληνίδες ζωγράφοι Φιφή Χατζηστόϊκου και Δήμητρα Λαμπρέτσα, η Ευαγγελία Λεονταρίδου Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Εθνών, η Ρωσίδα ζωγράφος Nandezhda Antonova, η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών Βίκυ Μπαφατάκη και ο ζωγράφος Valery Antonov

Ο πολιτευτής Νίκος Σταθόπουλος, ο Κώστας Τσιμάρας Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ., η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, ο Αλέκος Κόκκαλης Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ., η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca
Βίκυ Μπαφατάκη και ο Υπ. Κυπριακού Ελληνισμού Ν.Δ. Όμηρος Παπασάββας

Η Φιφή Χατζηστόϊκου, ο γυμναστής Τάσος Ζήσης, ο Αλέκος Κόκκαλης Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ., ο Ιταλός δημοσιογράφος του Canale5 Dario Maltese, η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη
και η Δήμητρα Λαμπρέτσα

Ο μάνατζερ Ηλίας Πανταζόπουλος, η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου, η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca
Βίκυ Μπαφατάκη και ο γνωστός Αρχιτέκτονας Πάνος Ζουγανέλης

Η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου και ο πρώην Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Αγγελάκας

Η Φιφή Χατζηστόϊκου, ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας του Κουβέιτ Meshal Al Kandary,
η Δήμητρα Λαμπρέτσα και ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαηλίας

H Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φιλίας Εθνών Μάγδα Καρατζογιάννη, η Πρόεδρος Ευαγγελία Λεονταρίδου,
η ζωγράφος Φιφή Χατζηστόϊκου και η Πρόεδρος της Πνευματικής Κίνησης Β. Προαστίων Μαρία Αραμπάνου

Πηγή: peoplenews.gr (Σπύρος Καραουλάνης)

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: «Εικόνες και κόσμοι» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού
«Εικόνες και κόσμοι» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα Ψυχικού
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7Z8_hIjRJovlA9aCIEXbM2LruiqUY0Yfh9Tpl8m6PrpyYwc92S_R3lD2SkrpWM_wMYWbu-EbbOE8ajRRyPUqBW8x3KnwdCganTja5F9I8_9dZVvmhHBDe1DC1PBE_VM8m6r3ZIRMYhDhH/s320/01.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7Z8_hIjRJovlA9aCIEXbM2LruiqUY0Yfh9Tpl8m6PrpyYwc92S_R3lD2SkrpWM_wMYWbu-EbbOE8ajRRyPUqBW8x3KnwdCganTja5F9I8_9dZVvmhHBDe1DC1PBE_VM8m6r3ZIRMYhDhH/s72-c/01.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_4777.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/06/blog-post_4777.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων