Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
σε λίγες μέρες θα ψηφίσουμε στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και αντιπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ως Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση (ΑΙΚ) θέλουμε να απαντήσουμε σε δύο καίρια ερωτήματα που πιστεύουμε ότι απασχολούν πολλούς ή και τους περισσότερους συναδέλφους.

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί να ψηφίσει κάποιος στις εκλογές
...»

Η απάντηση δεν λαμβάνει υπόψη τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της ψήφου, αλλά έχει να κάνει με την κρισιμότητα των καταστάσεων για όλους τους γιατρούς, και το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Η κατάσταση, ολοένα επιδεινούμενη τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει σε οριακό σημείο για όλους τους επιμέρους επαγγελματικούς κλάδους των γιατρών και δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Τη βιώνουμε όλοι μας καθημερινά και ιδιαίτερα οι νέοι γιατροί. Εν όψει όμως των κρίσιμων αποφάσεων που θα λάβει η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων, οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο.

Η ισχύς όμως των συλλόγων προέρχεται από τα μέλη και τη συμμετοχή τους στις υπάρχουσες διαδικασίες και ιδίως στις εκλογές. Πρέπει να το πιστέψουμε όλοι, ότι μόνος του ο καθένας δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Οι Ιατρικοί όμως Σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μπορούν να εκπροσωπήσουν τους συναδέλφους και να μεταφέρουν τη φωνή τους και τις προτάσεις τους στην Πολιτική ηγεσία.

Συνεπώς, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για τις προσεχείς εκλογές. Πρέπει να συμμετέχουμε, να ψηφίσουμε. Όσο περισσότεροι συνάδελφοι ψηφίσουν, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η νέα Διοίκηση του Ι. Σ. Έβρου.

Το δεύτερο ερώτημα, όλων πιθανώς των συναδέλφων, είναι γιατί να ψηφίσουμε την Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση.

Η Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση, συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του Ι. Σ. Έβρου (ΙΣΕ) το 2008 και εξέλεξε 4 μέλη στο 11μελές Δ.Σ., 2 εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και 1 μέλος στην τριμελή ελεγκτική επιτροπή.
  • Κατά την τριετία που πέρασε η παρουσία της ΑΙΚ έδωσε νέα πνοή στην δραστηριότητα του ΙΣΕ που για πολλά χρόνια είχε υποτονική συμπεριφορά, προωθώντας την τακτικότερη σύγκληση του Δ.Σ. και με περισσότερα επί της ουσίας θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τα θέματα αφορούσαν προβλήματα τόσο των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών, όσο και των Νοσοκομειακών, αλλά και γενικότερα ζητήματα υγείας και γενικότερης ανάπτυξης του Ν. Έβρου. Με κατάλληλη επιχειρηματολογία, καταφέραμε να ψηφιστούν πολλές από τις προτάσεις μας.
  • Πετύχαμε επίσης τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, μετά από πολλά χρόνια, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας. Η Γ.Σ. του Ι.Σ. είναι το κορυφαίο όργανο του Ι.Σ. και το βήμα όπου κάθε συνάδελφος μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του αλλά και να συνδιαμορφώσει τη πορεία του Ι.Σ.
  • Στη Γενική Συνέλευση του Π. Ι. Σ. και οι δύο συνάδελφοι από την Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση που εκπροσωπήσαμε τον Ι. Σ. Έβρου είχαμε σημαντική παρουσία αυτή την τριετία. Εκτός του ότι συμμετείχαμε σε όλες τις συνελεύσεις, τόσο τις τακτικές όσο και τις έκτακτες, η παρουσία μας ήταν ουσιαστική, καθώς είχαμε σε όλες εισήγηση αλλά και συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες της συνέλευσης.
Πιστεύουμε συνάδελφοι, ότι ο απολογισμός της δράσης μας κατά την τελευταία τριετία είναι θετικός για όλα τα παραπάνω.

Ακόμη σταθήκαμε συνεπείς στη δημόσια δέσμευσή μας, αμέσως μετά τις εκλογές, ότι θα στηρίξουμε κάθε δίκαιο αίτημα, οποιουδήποτε συναδέλφου, σε προσωπικό ή συλλογικό ζήτημα.

Για την επόμενη τριετία έχοντας πλέον λάβει το «βάπτισμα του πυρός», έχοντας εμπλουτιστεί με τις εμπειρίες και δραστηριότητες του παρελθόντος και έχοντας ανανεωθεί με την συμμετοχή νέων συναδέλφων με κοινά οράματα και όρεξη για συμμετοχή στα κοινά, από όλο το Νομό, ζητούμε ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ τη στήριξη της Α.Ι.Κ. στις προσεχείς εκλογές, έτσι ώστε να αναλάβουμε τα ηνία στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας και να εφαρμόσουμε, με ωριμότητα και εμπειρία πλέον, το έργο μας και τις δεσμεύσεις μας απέναντί σας.

Οι στόχοι – δεσμεύσεις μας για την προσεχή τριετία έχουν τρεις άξονες:

α) Την ομαλή λειτουργία των Οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου με την τακτική όπως προβλέπεται ή και την έκτακτη όποτε υπάρχει ανάγκη σύγκληση του Δ.Σ. με συμμετοχή τόσο των εκπροσώπων στον ΠΙΣ όσο και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ παρουσία οποιουδήποτε μέλους του Ι.Σ. το επιθυμεί. Συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που συζητούνται ζητήματα προσωπικά. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. εφαρμόζονται απαρέγκλιτα. Η ημερομηνία και η ημερήσια διάταξη καθώς και οι αποφάσεις του Δ.Σ. αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Ι.Σ.Ε.

Η Γενική Συνέλευση, συγκαλείται στο πρώτο 2μηνο κάθε έτους, όπως ορίζει η νομοθεσία (Β.Δ. 11.10/57, άρθρο 16). Εκεί συζητούνται ο απολογισμός του περασμένου έτους και ο προγραμματισμός δράσης του τρέχοντος έτους. Συζητούνται τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους (ελευθεροεπαγγελματίες – νοσοκομειακούς), αλλά και κάθε ζήτημα που θα θέσει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος. Οι αποφάσεις της Γ.Σ. είναι δεσμευτικές, για όλους και ιδίως για το Δ.Σ.

β) Προβλήματα ιατρών
Οι θέσεις μας, για τους επιμέρους κλάδους των γιατρών, ενόψει εφαρμογής και του ΕΟΠΥΥ είναι οι εξής:

Ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί
- Θεσμική υποστήριξη από τον ιατρικό σύλλογο όπως αυτή δύναται να γίνει.
- Νομική υποστήριξη (με νομικό σύμβουλο καταρτισμένο σε θέματα που μας αφορούν) των ιατρών συνολικά, ομάδων ιατρών ανά ειδικότητα αλλά και ατομικά τον καθένα ιατρό που θα χρειαστεί αυτού του είδους βοήθεια στις συναλλαγές του με τα ταμεία.
- Ενέργειες για οικονομικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις συμβάσεις των ιατρών με τα ταμεία με στόχο τη στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών του νομού που αποτελούν την ψύχη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  • Άμεση απόδοση των οφειλομένων από όλα τα Ταμεία. Ο τρόπος διεκδίκησής μας (δικαστικά, αναστολή συμβάσεων κλπ.) αποφασίζεται από τη Γενική Συνέλευση.
  • Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ: Εθνική Συλλογική. Εντάσσονται όσοι γιατροί επιθυμούν.
  • Ελεύθερη επιλογή γιατρού από τον ασθενή, ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισής του.
  • Αμοιβή των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση. Πληρωμή των οφειλών εντός 45 ημερών. Διαφορετικά υπολογίζεται και τοκοφορία και ενεργοποιείται ρήτρα αναστολής της σύμβασης.
  • Δυνατότητα συνταγογράφησης και αναγραφής παρακλινικών εξετάσεων στους μη-επιθυμούντες να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.
  • Ανακοστολόγηση των Ιατρικών πράξεων, αρχής γενομένης από ορισμένες που βρίσκονται στα όρια του κόστους ή σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές σε σχέση με την πραγματική-«ελεύθερη» τιμή τους.
Ιατροί ΙΚΑ
- Ολοκλήρωση των διαδικασιών μονιμοποίησης των 1860 θέσεων γιατρών.
- Μετατροπή των 2ετών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
- Επαναπρόσληψη των γιατρών στους οποίους δεν ανανεώθηκε η σύμβαση.

Νοσοκομειακοί ιατροί
Υποστήριξη των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων και απαίτηση από την Πολιτεία για:
- Εφαρμογή της υπογραφείσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
- Άμεση απόδοση των οφειλομένων από δεδουλευμένες εφημερίες.
- Προγράμματα εφημέρευσης αξιόπιστα και ασφαλή.
- Κατάργηση του πλαφόν του 12%.
- Καμία εφημερία δεν γίνεται αν δεν έχει εξασφαλιστεί η πληρωμή της. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απλήρωτη εργασία

Πανεπιστημιακοί ιατροί
- Άμεση απόδοση των οφειλομένων από μισθούς και εφημερίες
- Στήριξη των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων

γ) Γενικότερα ζητήματα υγείας
  • Αποκατάσταση και αναβάθμιση του ρόλου του ιατρικού συλλόγου και του ιατρού στη τοπική κοινωνία. Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
  • Ο ιατρικός σύλλογος πρέπει να έχει άποψη και θέση για όλα τα ζητήματα που αφορούν την υγεία του κοινωνικού συνόλου. Οι θέσεις σε κάθε ζήτημα συζητούνται και αποφασίζονται στα αντίστοιχα όργανα και αποτελούν τις θέσεις του ιατρικού συλλόγου Έβρου. Συμμετέχει επίσης ο ιατρικός σύλλογος, ως κορυφαίος επιστημονικός σύλλογος, σε γενικότερα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, καθώς όλοι μας αποτελούμε μέρος της. Συνεργαζόμαστε στενά με αντίστοιχους επιστημονικούς συλλόγους και φορείς.
  • Δημιουργία επαφών και συνεργασίας με άλλους ιατρικούς συλλόγους γειτονικούς και μη για την ανταλλαγή απόψεων, συζήτηση προβλημάτων και αναζήτηση λύσεων και κοινών δρόμων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
κλείνοντας την μακροσκελή επιστολή μας, σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές
και να στηρίξετε την Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση σε όλα τα όργανα.

Τα προβλήματά μας, όλοι τα ξέρουμε, γιατί τα ζούμε. Το θέμα είναι όμως ποιοι μπορούν να αγωνιστούν αποτελεσματικά και να πετύχουν την επίλυσή τους. Χρειάζεται αγώνας, μαχητικότητα χωρίς συμβιβασμούς, αλλά με ευελιξία και διπλωματία. Όλα μαζί ταυτόχρονα ή ανάλογα με την περίπτωση για να έχουμε αποτελεσματικότητα.

Είμαστε σίγουροι, ότι τόσο ο απολογισμός της δράσης μας την τελευταία τριετία, όσο και οι σαφείς δεσμεύσεις μας για την τριετία 2011-2014, είναι ικανά να σας πείσουν να μας στηρίξετε και να ψηφίσετε την Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση στις προσεχείς εκλογές. Στα ψηφοδέλτιά μας συμμετέχουν συνάδελφοι από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες των ιατρών. Η φωνή όλων των συναδέλφων πρέπει να μεταφέρεται αυθεντικά στα όργανα.

Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι. Τόσο στις εκλογές, όσο και στις διαδικασίες του Ιατρικού Συλλόγου οι οποίες προβλέπονται. Το Δ.Σ. είναι πιο ισχυρό όταν στηρίζεται με κάθε μέσο από όσο γίνεται περισσότερους συναδέλφους.

Να είστε σίγουροι ότι φετινές δεσμεύσεις μας θα εγγραφούν στον απολογισμό της δράσης μας το 2014.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCI4hFphazXzExPMfNevHwIGe0tNLKHvzs9_80nMbF2tY9RKfdi-4DjtwZkJlG8Qra2uNiMZEhi1ANFnNvJVhiCzj-TzjoQ3ndnS2BsiwcMuNpt2JUJcWdWJOW1dDwmZXKIVSgaQHSDGc/s200/%25CE%2599%25CE%25B1%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CF%2582+%25CE%25A3%25CF%258D%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%2588%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCI4hFphazXzExPMfNevHwIGe0tNLKHvzs9_80nMbF2tY9RKfdi-4DjtwZkJlG8Qra2uNiMZEhi1ANFnNvJVhiCzj-TzjoQ3ndnS2BsiwcMuNpt2JUJcWdWJOW1dDwmZXKIVSgaQHSDGc/s72-c/%25CE%2599%25CE%25B1%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CF%2582+%25CE%25A3%25CF%258D%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2582+%25CE%2588%25CE%25B2%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_5377.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/06/blog-post_5377.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων