Ο Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου καλεί τους λογιστές της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ορεστιάδας.
![]() |
| Φωτογραφία αρχείου |
Για ακόμη μία χρονιά, ο κλάδος μας βρέθηκε αντιμέτωπος με εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας, ασφυκτικές προθεσμίες, δυσλειτουργικές πλατφόρμες και την αδιάκοπη μεταφορά νέων γραφειοκρατικών υποχρεώσεων, υπό την διαρκή απειλή δυσανάλογων προστίμων. Η επαγγελματική και ανθρώπινη εξάντληση των λογιστών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.
Συμφωνούμε απόλυτα με τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων πανελλαδικά και διεκδικούμε:
1. Θεσμική επίλυση του ζητήματος των προθεσμιών και προστίμων, με ένα σταθερό, δίκαιο και λειτουργικό πλαίσιο.
2. Πραγματική και θεσμοθετημένη αναγνώριση της ασθένειας και της λοχείας του λογιστή, χωρίς αστερίσκους.
3. Πλήρη απεμπλοκή από τις ευθύνες της «Δέουσας Επιμέλειας» (Ν. 4557/2018), που μετατρέπουν τον λογιστή σε ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους.
4. Ορθολογική λειτουργία του myDATA και κατάργηση των προστίμων για τεχνικές αστοχίες των συστημάτων.
5. Σεβασμό στο επάγγελμά μας και σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων μας, ώστε να σταματήσει η μετατροπή των λογιστικών γραφείων σε «υπαλλήλους για όλες τις δουλειές» της Δημόσιας Διοίκησης.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα και καλούμε όλους τους λογιστές - φοροτεχνικούς της περιοχής μας σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 12:00.
Διεκδικούμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας!
Το ΔΣ του ΣΛΦΕΕ Β. Έβρου
[post_ads]









ΣΧΟΛΙΑ