Loading ...

3η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους και Βράβευση για το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Η διακριθείσα ταινία έγινε το εισιτήριο για να ταξιδέψουν δωρεάν ένας μαθητής και δύο μαθήτριες του σχολείου στο Μεσολόγγι για την τελετή βράβευσης.

3η θέση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους και Βράβευση για το 5ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
Η ταινία μικρού μήκους «Το κορίτσι με το γιλέκο - Τασούλα Γυφτογιάννη» του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης “Ελένη Φιλιππίδη” κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (βίντεο) με θέμα «Η ηρωική έξοδος των Ελευθέρων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου το 1826» που διοργάνωσαν - με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την πραγματοποίησή της - η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Η διακριθείσα ταινία, προϊόν του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων “Μεσολόγγι: 200 χρόνια από την ηρωική έξοδο” έγινε το εισιτήριο για να ταξιδέψουν δωρεάν ένας μαθητής και δύο μαθήτριες του σχολείου, ο Φώτης Παπαϊωάννου (Γ΄ τάξη) και οι Σπυριδούλα Κολιού και Μαρία Προύσαλη (Β΄ τάξη) στο Μεσολόγγι προκειμένου να συμμετάσχουν στην τελετή βράβευσης διακριθέντων/θεισών μαθητών/τριών.


Πρώτος σταθμός του ταξιδιού τους ήταν η πρωτεύουσα, όπου στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνάντησαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συνομίλησαν μαζί του και πήραν την ευλογία του.


Μαζί με τους/τις διακριθέντες μαθητές/τριες από πέντε ακόμη σχολεία της χώρας και συνοδευόμενοι/ες από τον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μέντη, τον Συνεργάτη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, και την εκπρόσωπο του ΥΠΑΙΘΑ κ. Γεωργία Μουταντζή, ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι όπου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν αρχικά το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο για να ξεναγηθούν στη μόνιμη αρχαιολογική του έκθεση, αλλά και για να θαυμάσουν τον πρωτότυπο πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά “Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου” που φιλοξενείται εκεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα.


Δεύτερος σταθμός για τους/τις εκδρομείς ήταν ο “Κήπος των Ηρώων”. Με ξεναγό τον γλαφυρό στις αφηγήσεις του κ. Γεώργιο Αποστολάκο τα παιδιά βάδισαν στα χώματα που πατούσαν και πότισαν με το αίμα τους 200 χρόνια πριν οι ηρωικοί υπερασπιστές του Μεσολογγίου.


Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε την ομάδα των εκδρομέων.


Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από την κ. Έλενα Ζαβιτσανάκη, Γενική Γραμματέα της ΒΕΜ, στο Βυρώνειο Κτίριο όπου τα παιδιά γνώρισαν τη ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, μια επίσκεψη στην παρακείμενη Βάλβειο Βιβλιοθήκη, καθώς και μια σύντομη εξόρμηση στη νησίδα Τουρλίδα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, προστατευόμενο βιότοπο του δικτύου Natura 2000.


Στον ελεύθερο τους χρόνο μαθητές/τριες και συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη του Μεσολογγίου, στους πλατείες της δρόμους και πεζοδρόμους με τους δεκάδες ποδηλάτες.


Κορύφωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης αποτέλεσε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και απένειμε Βραβεία στους/στις μαθητές/τριες του 31ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου - Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Ελένη Φιλιππίδη» και του Ιδιωτικού Γυμνασίου Ι. Τσιαμούλης (2 ομάδες) και Τιμητικούς Επαίνους στους/στις μαθητές/τριες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου με Λ.Τ. Πρέβεζας και του 2ου Ημερήσιου Γυμνασίου Ελληνικού «Έλλη Αλεξίου» (2 ομάδες).


Η τελετή πλαισιώθηκε από την προβολή των ταινιών μικρού μήκους που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, καθώς και από μουσικοχορευτικό δρώμενο που ετοίμασε προς τιμήν των καλεσμένων το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο - Λύκειο Μεσολογγίου με έμπνευση από το σημαντικό έργο του Διονυσίου Σολωμού «Η Γυναίκα της Ζάκυθος».


Η σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους όσους κι όλες όσες εργάστηκαν ακάματα για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, μέσω του οποίου η ιστορική μνήμη της ηρωικής Εξόδου μετουσιώθηκε σε βίωμα ανεξίτηλα πλέον χαραγμένο στις ψυχές των μαθητών και μαθητριών της ακριτικής μας πόλης.

Δείτε την ταινία του 5ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων