Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία Φάρου Αλεξανδρούπολης με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου που απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Φάρου της Αλεξανδρούπολης, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη, μίλησε η Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.


Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Γιαννακός, Ανθυποπυραγός ε.α., Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ευρωβουλή τη 10η του Ιούνη ο λαός θα είναι πολύ πιο ετοιμοπόλεμος για να διεκδικήσει το δίκιο του τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.


Με το κόκκινο ευρωψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο χέρι θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν, ακόμα κι εκείνοι που διατηρούν διαφορετικές απόψεις με το Κόμμα μας σε συγκεκριμένα ζητήματα, πως την επομένη των εκλογών, όταν θα εξαφανιστούν οι σέλφις, τα τσιτάτα στο ΤικΤοκ και οι σελέμπριτις, μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό του λαού και θα παλεύει, απ’ όλα τα μετερίζια, για τα δίκαια αιτήματά του, όπως κάνει εδώ και έναν αιώνα!

Εμπρός λοιπόν, με πίστη και αυτοπεποίθηση, να παλέψουμε για να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του Κόμματός μας ώστε το βράδυ της 9ης Ιούνη να αναθαρέψει ο λαός μας και να ζοριστούν τα επιτελεία των Βρυξελλών, που θα νιώσουν την ανάσα περισσότερων κομμουνιστών ευρωβουλευτών να τους "πνίγει" και να τους χαλάει τα σχέδια! Καλό κόκκινο "βόλι" σε όλους!».


Ξεκινώντας την ομιλία της η Λουίζα Ράζου κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε τις επόμενες λίγες μέρες που μένουν μέχρι την κάλπη των ευρωεκλογών την Κυριακή να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε περισσότεροι άνθρωποι να φτάσουν στην κάλπη με σιγουριά χωρίς ταλάντευση και να κάνουν αυτό που σκέφτονται: Να ψηφίσουν ΚΚΕ.


Στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε με κριτήριο τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε για μία ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, έξω από τη φυλακή της ΕΕ, χωρίς εκμετάλλευση, με τον λαό να κάνει κουμάντο στον κόπο του.

Ψηφίζουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μετατρέπουν τον λαό μας σε θύτη και θύμα.

Ψηφίζουμε γιατί δεν θέλουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να "γράφει ιστορία" ως ΝΑΤΟϊκό λιμάνι που διευκολύνει στο αιματοκύλισμα των λαών.

Ψηφίζουμε γιατί θέλουμε να γυρίσουν πίσω όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων για να προασπίζουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών. Θέλουμε να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ύδρα" και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές.

Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε τη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης.

Ψηφίζουμε γιατί δεν ανεχόμαστε τη σαπίλα που αναδίνει το σύστημα, που εμπορεύεται τα πάντα, που ο ατομισμός και ο αμοραλισμός είναι οργανικά στοιχεία του.


Ψήφος στο ΚΚΕ στις 9 Ιούνη γιατί χρειάζεται σήμερα να δείξει ο λαός τη δική του δύναμη και τον δικό του ρεαλισμό απέναντι στον ρεαλισμό της υποταγής.

Δυναμώνοντας και εκλογικά το ΚΚΕ, μπορούμε να κάνουμε ένα ρήγμα στον συσχετισμό δυνάμεων για να αντεπιτεθούμε για ό,τι σχεδιάζουν για μετά. Να γίνει ένα βήμα μπροστά στην αγωνιστική διεκδίκηση, για να φοβηθούν αυτοί που έχουν την εξουσία και καθημερινά επιδιώκουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους ενάντια στις ζωές μας, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, δηλαδή τα μονοπώλια. Για τα συμφέροντα αυτών συγκροτήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σύστημα αυτών δουλεύουν κυβερνήσεις όλων των πολιτικών αποχρώσεων, μονοκομματικές ή σε συνεργασία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα».


Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής

Η Λουίζα Ράζου κάλεσε τους εργαζόμενους και τον λαό να μη χάνουν χρόνο, σημειώνοντας:

«Η αγωνιστική συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ δυναμώνει τη γραμμή της ταξικής πάλης την εναλλακτική διέξοδο που τόσο απαραίτητη είναι στις σημερινές συνθήκες. Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και ανατροπής, με τη συμμαχία των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, νεολαίας που θα βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.


Αλλιώς ο αγώνας επιβίωσης για χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα είναι ένας διαρκής και χωρίς τέλος Γολγοθάς. Διαρκώς θα πληρώνουμε μια το κόστος της κρίσης, μια της ανάπτυξης και των συνεπειών των πολέμων.

Η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να μην αποδεχτεί ως κανονικότητα την εργασιακή ζούγκλα με τα 13ωρα δουλειάς, να γίνονται "σεζονίστες" για 6 μήνες εξαντλητικής δουλειάς. Να μην αποδεχτούν τους εργασιακούς χώρους καρμανιόλες και να παλέψουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας… Όλη αυτή η εκμετάλλευση έχει την υπογραφή της ΕΕ και των επιτελείων της.


Οι απόμαχοι της δουλειάς - οι συνταξιούχοι - που έχουν αποδείξει ότι δεν είναι απόμαχοι της ταξικής πάλης, πρέπει επίσης να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων που με τους μνημονιακούς νόμους τους διέλυσαν και πλιατσικολόγησαν τα Ταμεία τους, μείωσαν κατακόρυφα τις συντάξεις τους.

Οι λόγοι που έβγαλαν τους αγρότες της περιοχής στα μπλόκα σε όλο τον Έβρο, ισχύουν στο ακέραιο. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των κατευθύνσεων της νέας ΚΑΠ».


Απαιτείται ετοιμότητα γιατί οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί

«Απαιτείται μεγάλη αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση γιατί οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται στην περιοχή της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής», σημείωσε η Λουίζα Ράζου και πρόσθεσε:

«Η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα πρωτοστατούν, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, για αναβάθμιση του ρόλου και φυσικά των κερδών της, σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον που για τα λαούς έχει μόνο θυσίες και για αυτούς κέρδη βουτηγμένα στο αίμα.


Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες και αβάσιμο εφησυχασμό. Η αστική τάξη της Τουρκίας επιμένει στις διεκδικήσεις της, ενώ έχουν προστεθεί και νέες προκλητικές ενέργειες, όπως οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση των θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, τις νέες NAVTEX στην καρδιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών "γκρίζων ζωνών" και του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας". Επίσης επιμένει στις αναφορές της για "τουρκική μειονότητα" στην Θράκη και στη θέση των "δύο κρατών" στο Κυπριακό, που διαιωνίζει την 50χρονη τουρκική κατοχή.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε και πάλι από "σύμμαχα" ΝΑΤΟϊκά κράτη όπως η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία προκλήσεις, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, που αποτελεί παράγοντα επιθετικότητας και αποσταθεροποίησης σε βάρος των λαών.


Όλες αυτές οι εξελίξεις δικαιολογημένα εντείνουν τις λαϊκές ανησυχίες για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, γιατί, ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, ο πραγματικός στόχος είναι η ενίσχυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, για να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, σε συνθήκες κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και όξυνσης του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού στα Βαλκάνια.

Το ΚΚΕ παλεύει για να μη γίνει υποχώρηση από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ευρωατλαντικά σχέδια, να δυναμώσει η κοινή πάλη του ελληνικού και του τουρκικού λαού, των λαών της περιοχής.


Όχι στα πολεμικά "λεφτόδεντρα", για να χρησιμοποιήσουμε την αγαπημένη έκφραση του κ. Μητσοτάκη, που βρίσκει 500.000 ευρώ την ημέρα για να στέλνει τη φρεγάτα "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα, να φυλάει τα σύνορα …των εφοπλιστών και τα νώτα του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Διαθέτει πάνω από 3% του ΑΕΠ για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες προκειμένου να στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγει το ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας με τη Ρωσία, στέλνοντας όπλα και εκπαιδευτές στο καθεστώς Ζελένσκι και στα αζοφικά φασιστικά του τάγματα, σε αυτό τον άδικο για τους λαούς πόλεμο.

Δεν διαθέτει όμως δεκάρα για αξιοπρεπείς αμοιβές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε για την υγεία των στρατιωτικών και των οικογενειών τους, ούτε για την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα που υπηρετούν τη θητεία τους χιλιάδες νεολαίοι. Οι απόστρατοι δεν ξεγελιούνται από κατ’ όνομα αυξήσεις, ούτε ξεχνούν τα κλεμμένα ετών. Στην "πολεμική τους οικονομία" δεν χωρούν οι ανάγκες στρατιωτικών και στρατευμένων.

Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εν ενεργεία και φαντάρων που εναντιώνονται στη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους και εκφράζουν το σωστό και το δίκαιο: Την απόφασή τους να υπερασπιστούν την πατρίδα και τα σύνορά μας! ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!


Στην πολιτική αυτή δεν είναι μόνη της η κυβέρνηση.

Έχει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, που θεωρεί άλλωστε το ΝΑΤΟ "ιερή αμυντική συμμαχία", έως το ΠΑΣΟΚ που θέλει περισσότερη κοινή ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, μεγαλύτερη δηλαδή στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, έως τον Βελοπούλο της Ελληνικής Λύσης που θέλει να πουλάμε ελληνικής κατασκευής όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία…

Όλοι μαζί υποδέχτηκαν και χειροκρότησαν τον Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή. Όλοι μαζί ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το δικαίωμα στην "αυτοάμυνα" του Ισραήλ.

Όσο έχει αυτούς απέναντί του ο Μητσοτάκης, δεν ιδρώνει το αυτί του.

Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης ταράζεται κάθε φορά που έκαναν τον γύρο του κόσμου οι σκηνές με τους κομμουνιστές εδώ στον Έβρο να μπαίνουν μπροστά και να σταματούν το ΝΑΤΟικό τρένο».


Καταλήγοντας, η Λ. Ράζου τόνισε:

«Τις επόμενες λίγες μέρες, σας καλούμε να δυναμώσουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας, για να πάει το Κόμμα μας όσο γίνεται πιο ψηλά. Στέλνουμε από τη χώρα μας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια. Εμείς με αυτή την Ευρώπη είμαστε: Των εργατών, των αγροτών, των λαών. Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Όλες και όλοι στη μάχη για πιο δυνατό ΚΚΕ!».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,619,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8677,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3033,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3357,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18660,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2611,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1520,Ελλάδα,1326,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,638,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,599,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,167,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,437,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3917,Πολιτική,1508,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6239,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1110,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία Φάρου Αλεξανδρούπολης με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου που απηύθυνε κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtllJ9TWXWgcKMz8VnX3GH1XfsoshD8tazhyphenhyphenv-NaBEiI7dTvJbkjANd4yWGOoORWUQHLYw_o8sYUQV59SRg0U4nyTr6Fp_KSX97PhBNIQm5QMRVipfiF8rRs1w1AlB3LhMswKK7lngWr5rZ7iScHBQZnuL1E51tqm25ccbmEBGcdnO9TiclrwXHjs8xOs/s16000/01546620.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtllJ9TWXWgcKMz8VnX3GH1XfsoshD8tazhyphenhyphenv-NaBEiI7dTvJbkjANd4yWGOoORWUQHLYw_o8sYUQV59SRg0U4nyTr6Fp_KSX97PhBNIQm5QMRVipfiF8rRs1w1AlB3LhMswKK7lngWr5rZ7iScHBQZnuL1E51tqm25ccbmEBGcdnO9TiclrwXHjs8xOs/s72-c/01546620.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/06/blog-post_52.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/06/blog-post_52.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων