Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ Ευδοκία Τσαγκλή μιλά για το ταξίδι της στον Έβρο και καλεί τον κόσμο να τον επισκεφτεί

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον πολιτικό φορέα ΚΟΣΜΟΣ γράφει για το ταξίδι της στον Έβρο.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ Ευδοκία Τσαγκλή μιλά για το ταξίδι της στον Έβρο και καλεί τον κόσμο να τον επισκεφτεί
Η Ευδοκία Τσαγκλή επισκέφθηκε με την ομάδα του Κόσμου την περιοχή του Έβρου και έχοντας συζητήσει με την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, ανάρτησε βίντεο προσκαλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί τον Έβρο, προκειμένου να στηρίξουν με αξιοπρέπεια την περιοχή και τους συμπολίτες μας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην δημοσίευσή της γράφει για τα προβλήματα που συζητήθηκαν κατά τόπους, τους ανθρώπους που την ενέπνευσαν, προτεινόμενες ενέργειες αλλά και την άμεση πρόταση της προς τους συμπολίτες μας:

Η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης αποτελεί μια πολύ άσχημη πρωτιά για τα βορειοανατολικά μας σύνορα, και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, που ακόμα αναστηλώνεται από τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Η μεγάλη αντίθεση ανάμεσα στα βόρεια, οικονομικά ασθενέστερα χωριά, που απορροφούνται μοιραία από τις μεγαλύτερες πόλεις και τον ευνοϊκότερα χρηματοδοτημένο και γοργά αναπτυσσόμενο νότο, πικραίνει τους βόρειους Εβρίτες που ζητούν διοικητικό διαχωρισμό ώστε να γίνεται πιο δίκαιη κατανομή κονδυλίων.

Κατά την συνάντηση μας με δημάρχους, αυτοδιοικητικούς αλλά και τους κατοίκους, συζητήσαμε μεταξύ άλλων για την φύση και ένα πράσινο μέλλον (αν και όλα ήταν μαύρα), τον πολιτισμό και την κουλτούρα, την ανάπτυξη, τις οικονομικές αντιξοότητες, γεωπολιτικά ζητήματα, αλλά και το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα. Ένα μεγάλο θέμα που αντιμετωπίσαμε ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του κέντρου των Αθηνών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα σχέδια για ανάκαμψη από την περσινή πυρκαγιά να μην συμπεριλαμβάνουν τους τοπικούς φορείς στον σχεδιασμό (η ομάδα που έχει συσταθεί στην Αθήνα δεν έχει επίσης και καμία γυναίκα), αν και κατέχουν την βαθύτερη γνώση.


Ξεκινώντας από την Ορεστιάδα, επισκεφτήκαμε έναν πολιτιστικό θησαυρό, τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Ανδιανουπόλεως όπου ο κ. Δημήτριος Κιηγμάς, φιλόλογος και ιστορικός, μας συγκίνησε με την ειλικρινή του αγάπη για τον πολιτισμό και τον αδιάκοπο αγώνα του για την διατήρηση αυτού στον χρόνο. Μεταξύ άλλων σημαντικών συγγραμμάτων, το παλαιότερο έκθεμα είναι ένα βιβλίο του 1495, ο τίτλος του οποίου λείπει λόγω φθοράς. Αξίζει να επισκεφθείτε τον γεμάτο ιστορία χώρο και φυσικά να συνομιλήσετε με τον κ. Δημήτρη που είναι μια κινούμενη βιβλιοθήκη γνώσης.


Οι άνθρωποι της Ορεστιάδας είναι ανοιχτόκαρδοι και φιλικοί, ενώ η κεντρική πλατεία κοσμείται από πράσινες νέες πρακτικές λύσεις που αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια, με λιγοστούς ωστόσο νέους ανθρώπους τριγύρω. Η Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας κ. Χριστίνα Γκιλιλούδη μας τόνισε την επείγουσα ανάγκη για μέριμνα για τις μεγαλύτερες ηλικίες και την ανησυχία να μην εγκαταλείψουν την περιοχή οι νεότεροι, καθώς ήδη το πρόβλημα είναι έντονο. Οι ελλείψεις σε υγεία αλλά και εργατικά χέρια δυσχεραίνουν την καθημερινότητα, οδηγώντας τους κατοίκους σε φυγή.


Σε αντίθεση με τον Βορρά του Έβρου, η Αλεξανδρούπολη φαίνεται να ευημερεί και να απολαμβάνει ευνοϊκότερα κονδύλια με τον Δήμο να λαμβάνει επανειλημμένα χρυσά και ασημένια ευρωπαϊκά βραβεία που κοσμούν το υπέροχο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζαμπούκη. Μιλήσαμε για όσα έζησαν πέρυσι με την καταστροφή της Δαδιάς αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. Μεταξύ άλλων, μας εξήγησε για την επέκταση του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου εθνικού ποδηλατόδρομου, την ανάγκη για πράσινα προγράμματα αλλά και την πληθυσμιακή αύξηση του Δήμου, δεδομένου ότι παρατηρείται μεγάλη προσέλευση κατοίκων από μικρότερα χωριά.


Η Δαδιά παραμένει καμμένη χωρίς ουσιαστικές δράσεις αποκαταστάσης ενώ έναν χρόνο μετά, η εσωτερική δύναμη των κατοίκων για αναγέννηση από τις στάχτες είναι αξιοθαύμαστη. Άνθρωποι που βίωσαν την φρίκη, κι όμως συνεχίζουν. «Μια φωτιά δεν αρκεί να μας κάψει» μας είπε ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, εννοώντας ότι παρά την καταστροφή η ψυχή τους ακόμα στέκεται, συγκινώντας μας με το πείσμα του μολονότι τα καθημερινά προβλήματα εντείνονται. Όπως μας τόνισε ο ίδιος, οι ευθύνες έχουν περάσει «επιδέξια» στους Δήμους, ενώ ταυτόχρονα η απουσία στήριξης δυσχεραίνει το έργο τους, με πολλούς κινδύνους να ελλοχεύουν.

Προτείνω σε όλους να επισκεφτούν ειδικά το Σουφλί για να ξαναδώσουν ζωή στο μέρος, σε αντίθεση με το κράτος που δυστυχώς δεν μέριμνα επαρκώς, δια πράξεων αλλά και παραλείψεων. Ας πάρουμε το μέρος και τη μοίρα στα χέρια μας, στηρίζοντας τον όμορφο τόπο και τους άξιους μεν, αδικημένους δε, συνανθρώπους μας.

Η ανησυχία για το φετινό καλοκαίρι είναι τεράστια και η κυβέρνηση ενώ υποσχόταν το 2023 πως είχε λάβει επαρκή μέτρα, απέτυχε παταγωδώς να ανταπεξέλθει στην πράξη, μετρώντας απώλειες άνω του ενός εκατομμυρίου στρεμμάτων συνολικά από πυρκαγιές με τεράστια ζημία στη φύση και την βιοποικιλότητα αλλά και την τοπική οικονομία καθώς επαγγέλματα όπως οι υλοτόμοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Οι Δήμοι έχουν προειδοποιήσει για την ανεπάρκεια των αντιπυρικών μέτρων και οφείλουμε να γνωρίζουμε πως οι πυρκαγιές δεν θα είναι ατύχημα το καλοκαίρι του 2024. Με το κλίμα να αλλάζει δραστικά, είναι αναγκαία τα μέτρα πρόληψης και η αυστηρή εφαρμογή των νομοθεσιών. Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός πως εκτάσεις με πλεόνασμα ξερών πευκοβελόνων, μένουν ακαθάριστες, περιμένοντας σαν άλλο προσάναμμα την καταστροφή να συμβεί.

Αλλάζοντας θέμα, ενώ η τοπική κοινωνία του Έβρου ζει αρμονικά με τους πληθυσμούς που έχουν μεταναστεύσει στην περιοχή, με διάχυτη αγάπη στον συνάνθρωπο, ενσυναίσθηση και διάθεση για συνεργασία, ταυτόχρονα γίνεται αντιληπτή η αδικία που αισθάνονται σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας και ζητήματα που αφορούν την συνύπαρξη μας με τις γειτονικές χώρες.


Οι ψαράδες διαμαρτύρονται πως η Τουρκία οικειοποιείται δικά τους «θαλασσινά χωράφια», ψαρεύοντας εντός των εθνικών μας υδάτων και καταπατώντας το διεθνές δίκαιο, με τις τριακόσιες οικογένειες του κλάδου να υποφέρουν, καθώς οι τιμές των τούρκικων ψαριών (προερχόμενες από το Θρακικό Πέλαγος) είναι ασύγκριτα ανταγωνιστικές και σταδιακά η εγχώρια αλιεία παρακμάζει. Επίσης ανέφεραν τα προβλήματα της μόλυνσης του Νέστου από την Βουλγαρία με φυτοφάρμακα, με απουσία σεβασμού προς το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει δράσεις τόσο γεωπολιτικά όσο και περιβαλλοντικά και δεσμευόμαστε να δράσουμε αποφασιστικά με τον Κόσμο.

Τέλος, στις Κρηνίδες Καβάλας, συναντήσαμε την εξαιρετική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» με τα μεγαλόπνοα πλάνα που επιδιώκουν ώστε να αναδείξουν την περιοχή των Φιλίππων. Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και άνθρωποι με όραμα αλλά και συναίσθημα, αγωνίζονται για δράσεις που θα τονώσουν την περιοχή για τους μόνιμους κατοίκους και θα μαγνητίσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Έχουν συγκεντρώσει μια σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονται με την φύση, το πνεύμα, τον πολιτισμό, την άσκηση, την γαστρονομία. Μπορείτε να περάσετε πηγαίνοντας η γυρνώντας αν πάτε οδικώς στον Έβρο και ενώ δραστηριοποιούνται στην Μακεδονία, δεν μπορούσα να μην τους αναφέρω γιατί πραγματικά αξίζει να τους επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε τις προτάσεις τους για μια μοναδική εξερεύνηση ενός ιστορικού τόπου με μαγευτική φύση.


Μετά από αυτό το σύντομο, αλλά τόσο ουσιαστικό ταξίδι με την ομάδα του Κόσμου, αυτό που έχω να πω βλέποντας το κράτος να υστερεί, είναι πως εμείς οι πολίτες καλούμαστε να ενισχύσουμε τον τόπο μας. Ο Έβρος χρειάζεται την στήριξη μας και μπορούμε με αξιοπρέπεια να τους βοηθήσουμε, επιλέγοντας το μέρος για το επόμενο μας ταξίδι, έχοντας άλλωστε κάθε λόγο, αφού είναι ένας καταπληκτικός προορισμός για να επισκεφτείτε, είτε μόνοι, είτε να μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Σε αυτό το σημείο, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους είχα την τιμή να γνωρίσω αλλά και την ομάδα του Κόσμου που μοιραστήκαμε το αφυπνιστικό ταξίδι, Πέτρο Κόκκαλη, Νατάσα Βασίλειου, Φίλιππο Γκανούλη, Πάνο Γρέδη, Μπεατρίς Σεμακούλα και Χρύσα Χατζηθεοδώρου.

Επιπροσθέτως, είναι σίγουρα αναγκαία η βελτίωση της στήριξης της ευρύτερης περιοχής από την κυβέρνηση, με ορθή κατανομή κονδυλίων αλλά και ενίσχυση στις διαδικασίες αποκατάστασης των κατεστραμμένων περιοχών με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Green, not greenwashing.

Το σπίτι μας, η Ελλάδα, έχει μοναδικά «διαμερίσματα», το καθένα από τα οποία προσφέρει κάτι μοναδικό σε όλους τους κατοίκους. Όταν καεί το ένα, υποφέρουν με άμεσους και έμμεσους τρόπους και τα υπόλοιπα. Όπως, όταν ένα κερί ανάβει ένα άλλο, δεν σβήνει αλλά το συλλογικό φως μεγαλώνει, έτσι και εμείς οφείλουμε να φωτίσουμε εκεί που είναι όλα μαύρα. Μόνο μαζί μπορούμε να ευημερήσουμε, τονώνοντας όσους έχουν ανάγκη, με αλληλεγγύη και κοινό όραμα για ένα πιο φωτεινό αύριο.

Είναι σημαντικό να έχουμε μια πράσινη φωνή στην Ευρωβουλή ώστε να υπάρχουν κονδύλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την επαρκή αποκατάσταση σε ότι αφορά τις φυσικές καταστροφές, οι οποίες δεν θα είναι ούτε «ατύχημα», ούτε «θεομηνία», αλλά προβλέψιμο επακόλουθο της αλλαγής του παγκόσμιου κλίματος, σε συνδυασμό με αποτυχία αλλαγής του τρόπου σκέψης και δράση μας. Η επιλογή είναι στο χέρι μας, διαρκώς. Ας είναι οι επόμενες επιλογές καλύτερες από τις προηγούμενες, για να είναι το αύριο καλύτερο από το σήμερα.

Δείτε το βίντεο:


Ευδοκία Τσαγκλή
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
ΚΟΣΜΟΣ
Instagram: evdokeah
X (Twitter): evdokeah
TikTok: evdokeah
Facebook: evdokeah
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,619,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8677,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3033,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3357,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,99,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18660,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2611,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1520,Ελλάδα,1326,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,638,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,599,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,167,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,437,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3917,Πολιτική,1508,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6239,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,290,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1110,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ Ευδοκία Τσαγκλή μιλά για το ταξίδι της στον Έβρο και καλεί τον κόσμο να τον επισκεφτεί
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΟΣΜΟΥ Ευδοκία Τσαγκλή μιλά για το ταξίδι της στον Έβρο και καλεί τον κόσμο να τον επισκεφτεί
Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τον πολιτικό φορέα ΚΟΣΜΟΣ γράφει για το ταξίδι της στον Έβρο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaRCNeNlkAteheb5WKsAixzQVPcv5Wtnm9iadriYmzSRMKt60Xqg2ruFwOotXS8Urvsuhyphenhyphenvrx9xF2rll_P1-1kLo9uYvxMF6n0gIL3NeR4kZMgAEoV_wyoawXe0c4GR3Yh0969PxizU_knrx7iubd9fqqyjkqb7aIntnYBehX_F0rzVh-JzUITtl5TPQY/s16000/tsagkli.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaRCNeNlkAteheb5WKsAixzQVPcv5Wtnm9iadriYmzSRMKt60Xqg2ruFwOotXS8Urvsuhyphenhyphenvrx9xF2rll_P1-1kLo9uYvxMF6n0gIL3NeR4kZMgAEoV_wyoawXe0c4GR3Yh0969PxizU_knrx7iubd9fqqyjkqb7aIntnYBehX_F0rzVh-JzUITtl5TPQY/s72-c/tsagkli.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/05/i-evdokia-tsagkli-ston-evro.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/05/i-evdokia-tsagkli-ston-evro.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων