Κοινωνική Συμμαχία Έβρου: Δεκάδες φορείς συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Πανέβρια Ημέρα Δράσης - Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Κοινωνική Συμμαχία Έβρου: Δεκάδες φορείς συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου
Σε Πανέβριο κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου καλούν σωματεία, σύλλογοι, επαγγελματικές ενώσεις και φορείς που συμμετέχουν στην "Κοινωνική Συμμαχία Έβρου".

Στην ανακοίνωσή της η Κοινωνική Συμμαχία Έβρου αναφέρει:

Δεκαπέντε χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και κοινωνική καχεξία.

Ανεργία και αβέβαιο εργασιακό μέλλον, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φτώχεια, ανεξέλεγκτη ακρίβεια, κοινωνικός αποκλεισμός, δημευτική άμεση και έμμεση φορολόγηση και εισφορολόγηση εργαζομένων, συνταξιούχων, εμπόρων και επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών, διεύρυνση των κοινωνικών, οικονομικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, αφανισμός του Πρωτογενούς Τομέα, υπογεννητικότητα, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης των θυμάτων της κρίσης, εγκατάλειψη του Έβρου είναι αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και συνθέτουν την αδιέξοδη κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Εκτός των παραπάνω, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, διαπιστώνονται οι εγκληματικές πολιτικές όλων αυτών που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια και παράλληλα η προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων για το τραγικό συμβάν στο οποίο θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών ο καθένας από μας. Παράλληλα διαπιστώνεται η εγκατάλειψη του κράτους απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας μετά τις δυσμενείς φυσικές καταστροφές με τις οποίες επλήγησαν χιλιάδες συμπολίτες μας (κάποιοι ανεπανόρθωτα), πολλοί εκ των οποίων είναι στο νομό μας.

Την ίδια ώρα όλοι οι Έλληνες βιώνουμε την αισχροκέρδεια των ολίγων (πολυεθνικές, τράπεζες, εταιρείες ενέργειας) εις βάρος του συνόλου των Ελλήνων έχοντας τη στήριξη ή και την επιδότηση από το κράτος ή έστω την αδυναμία τους κράτους να βάλει τέλος στο αλόγιστο κέρδος των παραπάνω καρτέλ.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή απέναντι στα κέρδη τους βάζουμε τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας, φορείς της κοινωνίας των πολιτών του Έβρου αναλαμβάνουμε ενιαία δράση και συνεχίζουμε την «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας και τον Έβρο στην πρώτη γραμμή με σκοπό την «παλινόρθωση» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, την προστασία και την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, την ανάδειξη της αξίας ενός ισχυρού Έβρου για όλη τη χώρα. Αντιτασσόμαστε έμπρακτα στην πόλωση. Ενώνουμε δυνάμεις, ενεργούμε συλλογικά, αθροίζουμε εμπειρία και τεχνογνωσία.

Διεκδικούμε δυναμικά εναλλακτικές πολιτικές και μέτρα εξόδου από την κοινωνικοοικονομική κρίση:

1. Δραστική καταπολέμηση της εκ περιτροπής εργασίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας και δημιουργία νέων, μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές. Επαναφορά στους μισθούς πριν το 2012 για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε..

2. Κοινωνικό Κράτος που παρέχει δίχτυ ασφαλείας για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των θυμάτων της κρίσης. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

3. Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γνώμονα ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για το μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της χώρας, που θα δημιουργεί κίνητρα παραμονής των Ελλήνων στη χώρα και τον Έβρο ειδικότερα.

4. Πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης, που θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, τον παραγωγικό σχεδιασμό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.

5. Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με καθοριστικό ρόλο στην οικονομία και το Α.Ε.Π. Τροποποίηση της Κ.Α.Π. Φραγμό στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

6. Δραστική μείωση του κόστους της ενέργειας για κάθε οικιακό, αγροτικό και επαγγελματικό τιμολόγιο.

7. Προστασία της δημόσιας υγείας, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ, με τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό, με την παροχή υγείας και φαρμάκου να παραμένουν δημόσια αγαθά.

8. Δημόσιο σύγχρονο, αποτελεσματικό, ψηφιακό, αξιοκρατικό, δημοκρατικό και βιώσιμο με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και των λειτουργών του. Εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών. Προσλήψεις
για κάλυψη των πραγματικών αναγκών του σε ανθρώπινο δυναμικό. Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, αξιοποίηση των κτιρίων που ανήκουν στο δημόσιο.

9. Αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για τον ανακαθορισμό του ύψους τους.

10. Επαναφορά των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας για μισθωτούς και συνταξιούχους, ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

11. Περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και εξάλειψη της δημευτικού χαρακτήρα εισφορολόγησης, με παροχή φορολογικών κινήτρων συνδεδεμένων με την υγιή ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κατάργηση των Νόμων Κατρούγκαλου και Βρούτση.

12. Πολιτικές αγοράς εργασίας που δεν θα αναπαράγουν την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά αντίθετα θα αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

13. Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.

14. Έργα υποδομής και αναβάθμισης στα Τελωνεία του νομού μας.

15. Άμεση στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ελαιοπαραγωγών και των μελισσοκόμων του νομού Έβρου από τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους των τελευταίων ετών, εξαιτίας των οποίων υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά. Στήριξη των ελληνικών προϊόντων που παράγει ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας και της περιοχής μας.

16. Κίνητρα στήριξης παραμονής των κατοίκων στον Έβρο. Κατάργηση ειδικού φόρου στα καύσιμα, αύξηση επιδότησης θέρμανσης, μείωση Φ.Π.Α. και φοροελαφρύνσεις σε κάθε επαγγελματική κατηγορία, επιδότηση ενοικίου ή αγοράς κατοικίας, αύξηση επιδόματος παραμεθορίου.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 η Κοινωνική Συμμαχία αντιδρά με την «ΠΑΝΕΒΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ακρίβειας και υπερφορολόγησης.

Όλοι μαζί στην Κοινωνική Συμμαχία του Έβρου διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για την εργασία μας, την οικογένειά μας και τον τόπο μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ
10:30 Αλεξανδρούπολη, μπροστά στο Δημαρχείο
11:30 Ορεστιάδα, στην κεντρική πλατεία

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΒΡΟΥ
 • 1o Περιφερειακό Τμήμα Θράκης Οικονομικού Επιμελητηρίου
 • Αγροτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • Αλιευτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Θράκης
 • Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • Δικηγορικός Σύλλογος Ορεστιάδας
 • Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης
 • Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας
 • Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φερών
 • Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας
 • Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου
 • Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης
 • ΕΠΛΣ Λιμενικών Θράκης
 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου
 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας
 • Ιατρικός Σύλλογος Έβρου
 • Μελισσοκομικός Σύλλογος Κεντρικού Έβρου "Η Κυψέλη"
 • Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
 • Οδοντιατρικός Σύλλογος Έβρου
 • Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου
 • Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης
 • Σύλλογος Οικονομολόγων Ελ. Επαγγελματιών Ν. Έβρου
 • Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Θράκης
 • Σύνδεσμος Εργοληπτών Ν. Έβρου
 • Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Έβρου
 • Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
 • Συντεχνία Αρτοποιών Έβρου
 • Συντεχνία Κουρέων - Κομμωτών Αλεξανδρούπολης - Έβρου
 • Σωματείο Επαγγελματιών Εστιατορίων Καφέ - Μπαρ Αλεξανδρούπολης
 • Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Αλεξανδρούπολης
 • Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αλεξανδρούπολης
 • ΤΕΕ Θράκης - Ν.Ε. Έβρου
 • Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κοινωνική Συμμαχία Έβρου: Δεκάδες φορείς συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου
Κοινωνική Συμμαχία Έβρου: Δεκάδες φορείς συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: Πανέβρια Ημέρα Δράσης - Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi8YD94h3ba2ZF4ZLdfISw3l_RSA9Kv6SltFh0WSb6XYlVa__W9AOQNcNu6z8msRqwbQFeEeKUsBK_gYKhKMSLYdlF1K1lzQMOxoxxhW23uy-VreXlyMe2NseWNlaBSsS8Kpsf_L5sveZm-zJ50CT_d_6nDb58gXpcTwY0r5qqSY1OZYXqa39a86ivTkw/s16000/45265632.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi8YD94h3ba2ZF4ZLdfISw3l_RSA9Kv6SltFh0WSb6XYlVa__W9AOQNcNu6z8msRqwbQFeEeKUsBK_gYKhKMSLYdlF1K1lzQMOxoxxhW23uy-VreXlyMe2NseWNlaBSsS8Kpsf_L5sveZm-zJ50CT_d_6nDb58gXpcTwY0r5qqSY1OZYXqa39a86ivTkw/s72-c/45265632.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/02/28_72.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/02/28_72.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων