Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σωματείων στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου

Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σωματείων στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου
Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι Ζωές μας» θα συγκλονίσει ξανά όλη τη χώρα, στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, την οποία προετοιμάζουν εντατικά σε όλη τη χώρα εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Έναν χρόνο μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 συνανθρώπων μας στις ράγες της πολιτικής κόστους - οφέλους, σωματεία και φορείς διατρανώνουν για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Εξάλλου, στις ίδιες «ράγες» εκτροχιάζεται κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους: Οι μισθοί ροκανίζονται από την ακρίβεια και εξαντλούνται στις 19 κάθε μήνα, οι δημόσιες δομές Υγείας βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω της υποστελέχωσης, η μόρφωση και οι σπουδές μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Στην Αλεξανδρούπολη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Στην απεργιακή κινητοποίηση καλούν εργατικά σωματεία, σύλλογοι και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα" αναφέρει:

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, 10:30 π.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

Ένα χρόνο μετά το Έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, βγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας να μη συγκαλυφθεί. Να βροντοφωνάξουμε ακόμα μία φορά ενάντια σε κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και επιχειρηματικούς ομίλους για όλα τα προδιαγραμμένα εγκλήματα που είναι υπεύθυνοι όπως τις πυρκαγιές στον Έβρο, τα εργατικά δυστυχήματα, τις τραγικές ελλείψεις στην Υγειά, την Παιδεία και τόσα άλλα

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας, μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να μπει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει! Δουλεύουμε και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες, να αγοράσουμε βασικά αγαθά, να πληρώσουμε το ενοίκιο, το ρεύμα, την θέρμανση. Οι τράπεζες και τα funds καραδοκούν να πάρουν τα σπίτια μας.

Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας μας αφήνουν απροστάτευτους απέναντι στην εργοδοσία να δουλεύουμε μέχρι εξαντλήσεως με ωράρια "λάστιχο", Κυριακές και αργίες, με ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η εργοδοσία, οι μεγαλέμποροι, τα σούπερ μάρκετ, βιομήχανοι, οι εταιρίες ενέργειας αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τη δική μας εξαντλητική και κακοπληρωμένη δουλειά. Μόνο οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπέρασαν τα 11 δις ευρώ τζίρο!

Με το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ στις 28 Φλεβάρη απεργούμε!

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Σε κάθε κατάστημα, σε κάθε επιχείρηση, με τα αιτήματα μας, αποφασίζουμε με τους συναδέλφους μας τη συμμετοχή μας στην απεργία γιατί μόνο με το συλλογικό μας αγώνα μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα! Αγωνιστικά με το σωματείο μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε! Κατεβαίνουμε στο δρόμο μαζί με τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση τους, με τους φοιτητές ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων, για πτυχία με αξία.

Όλοι μαζί απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που επικαλείται “δημοσιονομικά περιθώρια” όταν πρόκειται για τις ανάγκες των πολλών ενώ εξασφαλίζει με κάθε τρόπο τα κέρδη των ομίλων, δίνει δις ευρώ στην πολεμική μηχανή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στη Γάζα, για να εμπλέκεται ο λαός μας όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Διεκδικούμε:
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000 € προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.
 • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει-συγχωνευτεί καμία δομή υγείας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ


ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΙΝΟΚΥΘ: Όλοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Στο κάλεσμά της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) σημειώνει:

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική του κέρδους που στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα το δικαίωμα του λαού μας στην υγεία!

Η πολιτική του «κόστους–οφέλους» που έκοψε το νήμα της ζωής στους 57 συνανθρώπους μας στο έγκλημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο, ευθύνεται και για τα τραγικά αδιέξοδα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και οι ασθενείς μας.

Ανάμεσα στα εκατομμύρια λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας υπόσχεση ότι το έγκλημα δε θα ξεχαστεί ήμασταν και εμείς. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί. Δίνουμε το παρόν στο μεγάλο απεργιακό προσκλητήριο δεκάδων Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων. Την υπόσχεση που δώσαμε τότε θα την τηρήσουμε! Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» μέχρι και 2.000 ευρώ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει το λαό εναντίον μας δείχνει ότι πιέζεται! Λέει ότι για να ικανοποιήσει το αίτημα μας για διπλασιασμό των αποδοχών όλων των υγειονομικών χρειάζεται να επιβάλλει ένα επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Δε λέει όμως ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Άδεια κρατικά ταμεία για τους μισθούς μας, γεμάτα για την ενίσχυση των κερδών των λίγων!

Ο Υπουργός Υγείας μας κατηγορεί ότι είμαστε μπαταχτσήδες και ότι θέλουμε προνομιακή μεταχείριση, επειδή διεκδικούμε επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης των τακτικών εφημεριών (όπως ίσχυε το 2009) και θέσπιση του αφορολόγητου των πρόσθετων εφημεριών, τις οποίες μας εξαναγκάζουν να κάνουμε λόγω των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό. Αλήθεια δεν ξέρει τίποτα για τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τον «αναβαλλόμενο» φόρο των τραπεζιτών; Αρνούνται να ικανοποιήσουν το αίτημα μας για φορολόγηση των τακτικών εφημεριών με ειδικό φορολογικό συντελεστή 20%, όταν οι μεγαλομέτοχοι πληρώνουν φόρο μερισμάτων μόλις 5%! Ζητάμε λέει να αυξηθούν τα εισοδήματά μας χωρίς να πληρώσουμε επιπλέον φόρο. Για ποια αύξηση μιλάει; Για την αύξηση 0,80 λεπτά στην ωριαία αποζημίωση της εφημερίας του ειδικευόμενου;

Ως εδώ με τον εμπαιγμό!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για:
 • Διπλασιασμό μισθών - αποζημίωσης των εφημεριών.
 • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
 • Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να μην συγχωνευτεί, να μην κλείσει, κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
 • Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
 • Δωρεάν υγεία για όλα το λαό!

Όλες και όλοι στην μεγάλη πανεργατική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου!
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σωματείων στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου
Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα σωματείων στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου
Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQn39MCr8bKtJSVZVZ-r5BHH44S0fhtklPCq1qQ0LAgOukuUFXJKv5XOO_44d-qbuYfobG2AkzNDNNKruuHTLku76TGYzDwLdw5lFtCm6Id1JU1e1vhp6eoTL8n-Y3lhITdaMwrnY_r8zQKFQI9aq8oVsPL3SgjNA4YrsokxVkWa89ruM1rupWhu9PKLw/s16000/45256230.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQn39MCr8bKtJSVZVZ-r5BHH44S0fhtklPCq1qQ0LAgOukuUFXJKv5XOO_44d-qbuYfobG2AkzNDNNKruuHTLku76TGYzDwLdw5lFtCm6Id1JU1e1vhp6eoTL8n-Y3lhITdaMwrnY_r8zQKFQI9aq8oVsPL3SgjNA4YrsokxVkWa89ruM1rupWhu9PKLw/s72-c/45256230.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2024/02/28_27.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2024/02/28_27.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων