Ανέλαβε καθήκοντα ο Εβρίτης Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης

Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανέλαβαν καθήκοντα Αυγενάκης, Σταμενίτης και Κελέτσης.

Ανέλαβε καθήκοντα ο Εβρίτης Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης
Ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης ανέλαβε σήμερα καθήκοντα Υφυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μαζί με τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και τον έτερο Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη.

Ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος επί της ουσίας θα είναι εκπρόσωπος του Έβρου στην Κυβέρνηση, νωρίτερα βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.


Ακολούθησε η τελετή Παράδοσης - Παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη και του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση πραγματοποιήθηκε σε διαδικτυακή σύνδεση με τον απερχόμενο Υπηρεσιακό Υπουργό, Καθηγητή Γιώργο Τσακίρη.


Ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Γιώργος Τσακίρης, αφού συνεχάρη τον νέο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. δήλωσε:

«Έφτασε το τέλος της θητείας μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Κατά το διάστημα αυτό συνεχίσαμε τις προσπάθειες επίλυσης των θεμάτων του Υπουργείου βοηθώντας αυτό το μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ασχολείται με την πρωτογενή παραγωγή. Το Υπουργείο καλύπτει, όπως γνωρίζετε τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Πετύχαμε πολλά με συστηματική προσπάθεια όλων στο Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς.

Και ο κ. Τσακίρης κατέληξε:

«Αν μπορούσα να δώσω έμφαση σε δύο θέματα που αντιμετωπίσαμε, αυτά είναι: η έναρξη υποβολής αιτήσεων για ενισχύσεις των παραγωγών στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ που προήλθαν από τις ραγδαίες βροχές και χαλαζοπτώσεις του τελευταίου μήνα».


Από την πλευρά του ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη ψήφο του και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε για μια ακόμη φορά.

Επίσης, ευχαρίστησε τον προκάτοχό του καθηγητή Γιώργο Τσακίρη και τους πρώην Υπουργούς Μ. Βορίδη, Σ. Λιβανό και Γ. Γεωργαντά για το έργο που έχουν κληροροδοτήσει.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης τόνισε:

«Είναι χρέος μας να δικαιώσουμε απόλυτα την εντολή να συνεχίσει η χώρα σταθερά, τολμηρά μπροστά. Είναι μεγάλη ευθύνη να δώσουμε δυναμική ώθηση στην ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα που τόσο νευραλγικό ρόλο διαδραματίζει για την Ελλάδα μας.

«Ξεκινάμε αμέσως δουλειά, με μπροστάρη τον Πρωθυπουργό, μαζί με:
 • τους εξαιρετικούς συναδέλφους και φίλους Υφυπουργούς, Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση,
 • τους νυν γενικούς γραμματείς και παλιούς «γνώριμους», Χριστιάνα Καλογήρου, Κώστα Μπαγινέτα και Δημήτρη Παπαγιαννίδη,
 • με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, τους εργαζομένους του Υπουργείου και
 • τις διοικήσεις και το προσωπικό των εποπτευόμενων Οργανισμών και φορέων μας.

Με έντιμο και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους παραγωγούς και τη μεταποίηση, συνολικά τον πρωτογενή τομέα, με αγαστή συνεργασία με τους εποπτευόμενους φορείς μας:
 • Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ
 • Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)
 • Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.)
 • Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας
 • Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
 • Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
 • Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών
 • Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
 • Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων,
την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, καθώς όλοι μαζί θα εργαστούμε για την αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού μας τομέα.

Δεν υπάρχει ούτε ώρα για χάσιμο, προκειμένου να αρχίσουμε τάχιστα να υλοποιούμε στο ακέραιο τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό συστατικό πυλώνα της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Και συνδέεται σημαντικά με την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την αναζωογόνηση της υπαίθρου.

Ο πρωτογενής τομέας είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την υγεία, τον πολιτισμό και την ευημερία της κοινωνίας.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στη ρίζα τους. Με συνεχή παρουσία σε όλη την επικράτεια, σε κάθε γωνιά της χώρας μας, όπου υπάρχει αγρότης, κτηνοτρόφος, ψαράς. Θα είμαστε εκεί στα χωράφια και στις μονάδες για να δώσουμε λύσεις.

Θα εργαστούμε σκληρά για να αποκτήσει αξία ο μόχθος των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Για να γίνει ο Πρωτογενής Τομέας η ατμομηχανή της ανάπτυξης για την πατρίδα μας.

Έχουμε θέσει σε προτεραιότητα τη στήριξη της αγροτο-κτηνοτροφικής παραγωγής, ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά.

Η χώρα μας είναι ευλογημένος τόπος. Τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης είναι παγκοσμίως γνωστά για την κορυφαία ποιότητα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Η ελληνική - μεσογειακή διατροφή αποτελεί πρότυπο υγιεινής διατροφής και παράγοντας μακροζωίας. Η πληθώρα των εξαιρετικής ποιότητας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αποτελούν το ισχυρό μας «όπλο» για περαιτέρω εξωστρέφεια και περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Κλείνοντας, ο ΥπΑΑΤ απευθύνθηκε στα στελέχη, στο προσωπικό του Υπουργείου υπογραμμίζοντας:

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι βρίσκεστε εδώ, αρκετό καιρό, πολλοί από εσάς αρκετά χρόνια, πριν τη σημερινή τελετή ανάληψης.

Και γνωρίζω πολύ καλά ότι θα συνεχίσετε να είστε εδώ όταν, κάποια στιγμή, που ελπίζω να αργήσει, θα παραδώσω το χαρτοφυλάκιο στον επόμενο Υπουργό.

Θέλω, όμως, το διάστημα που θα είμαστε μαζί, να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια και με αμοιβαία εμπιστοσύνη, να δημιουργήσουμε ασφαλείς προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να συμβάλλουμε στην αναγέννηση του αγροτοδιατροφικού τομέα και στην αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου.

Από αύριο πρωί σηκώνουμε τα μανίκια ξανά για να χτίσουμε μαζί μία ισχυρή Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και πιο ανεπτυγμένο πρωτογενή τομέα.

Είμαι θιασώτης του αποτελέσματος, όχι της θεωρίας. Αρα λοιπόν, ξεκινάμε δουλειά και θέλουμε αποτελέσματα, γιατί ο ελληνικός λαός αυτό περιμένει από εμάς και είμαστε υποχρεωμένοι να το δώσουμε.

Είναι μια αρχή που πραγματικά πρέπει να φέρει αποτέλεσμα. Ξέρουμε πολύ καλά τι περιμένει η ύπαιθρος, η κοινωνίας μας, οι άνθρωποι που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται ή εξαρτώνται από το Υπουργείο αυτό. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους διαψεύσουμε. Αυτά που δεν έγιναν την προηγούμενη περίοδο θα τα κάνουμε τώρα με μεγαλύτερη ταχύτητα, πιο σωστά και ορατά. Θέλουμε δικαιοσύνη και αποτέλεσμα».


Ο Υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους Έλληνες πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Με τον Υπουργό και τον συνάδελφο Υφυπουργό γνωριζόμαστε χρόνια πολλά και η συνεργασία θα είναι πετυχημένη.

Ξεκινάμε από σήμερα ένα μεγάλο αγώνα , γιατί η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της είναι εδώ, γιατί η αγροδιατροφική αυτάρκεια είναι εδώ και γιατί πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε περισσότεροι νέοι άνθρωποι να επιστρέψουν στην παραγωγή. Ξεκινάμε και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε».

Ο Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης δήλωσε:

«Αν και είμαι πρώτη φορά Υφυπουργός, το περιβάλλον του Υπουργείου μου είναι τόσο οικείο. Τόσο από πλευράς χώρων όσο και από πλευράς ανθρώπων.

Επειδή από το 2004, όταν πρωτοεκλέχτηκα βουλευτής, εκπροσωπώ τον ακριτικό νομό του Έβρου ασχολιόμουν συνέχεια με τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας.

Το ΥΠΑΑΤ μπορεί να θεωρείται - με βάση τα ελληνικά δεδομένα - ως ένα παραδοσιακό Υπουργείο, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα πολύ σύγχρονο Υπουργείο, με σύγχρονο αντικείμενο που έχει να κάνει με το μέλλον της χώρας, με το μέλλον της οικονομίας. Γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου η αγροτική οικονομία να αποδώσει τα μέγιστα και μπορεί να αποδώσει, καθώς υπάρχουν στην Ελλάδα οι προϋποθέσεις».

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,612,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8595,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3022,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3334,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18528,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2576,Εκκλησία,1237,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,674,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1513,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6194,Ροδόπη,418,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,560,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,70,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ανέλαβε καθήκοντα ο Εβρίτης Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης
Ανέλαβε καθήκοντα ο Εβρίτης Υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης
Τελετή Παράδοσης - Παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανέλαβαν καθήκοντα Αυγενάκης, Σταμενίτης και Κελέτσης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNFH0edaBPhXLPwqVwKmvvPf6co5ENlKeHWxzhmH6MPCvbDn2FOfp0hrXAI8Bf5Hkmg2HaXBjfNHx1N-Vqh5MWcajfKgdo2G_beRc9QrWfq70kskgFT8azyI0G68iH_4FedMuLtKGZopQ2eWDcOiO7BnfVFQL56-zBjLd6fXIPLe4vfYUmTnB-_fiAjJE/s16000/014069.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNFH0edaBPhXLPwqVwKmvvPf6co5ENlKeHWxzhmH6MPCvbDn2FOfp0hrXAI8Bf5Hkmg2HaXBjfNHx1N-Vqh5MWcajfKgdo2G_beRc9QrWfq70kskgFT8azyI0G68iH_4FedMuLtKGZopQ2eWDcOiO7BnfVFQL56-zBjLd6fXIPLe4vfYUmTnB-_fiAjJE/s72-c/014069.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/06/blog-post_29.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/06/blog-post_29.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων