Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σουφλί για το περιβάλλον

Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ διοργάνωσε εκδήλωση στο Δημαρχείο Σουφλίου με θέμα "Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος".

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σουφλί για το περιβάλλον
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για το περιβάλλον στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Έβρου με το ΚΚΕ, Χρήστος Κουγιουμτζής, Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Χρήστος Παπαδαμάκης, Σωτηρία Μαραγκοζάκη και Βάνα Δινδίνη. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μιδάλκος, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σουφλίου, ο Κώστας Ζαλουφλής δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας και η Νίκη Δραμανίδου δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης.


Στο χαιρετισμό του ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Αν. Μακεδονία - Θράκη, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Ειδικά εδώ στο Σουφλί, πολύ κοντά στο Δάσος της Δαδιάς που μεγάλο του μέρος κάηκε στην περσινή καταστροφική πυρκαγιά και ενώ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι συνέπειες της πυρκαγιάς τολμάνε να μιλάνε για εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Εδώ στο Σουφλί που ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι χρόνια τώρα από πλημμύρες και καταστροφές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Εδώ στο Σουφλί που βλέπουν οι κάτοικοι να περνάνε κάθε τόσο γεμάτα τρένα με επικίνδυνο πολεμικό ΝΑΤΟϊκό εξοπλισμό από τη σιδηροδρομική γραμμή δίπλα από τα σπίτια τους, θεωρούμε ότι τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον δεν είναι δευτερεύοντα, αλλά ουσιαστικά και πρωτεύοντα και οι πολιτικές όλων των κομμάτων πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις βουλευτικές αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Η προσπάθεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος της Δαδιάς δεν θα περάσει. Οι κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, η συνέχεια και η κλιμάκωσή τους τις οποίες το ΚΚΕ στηρίζει ολόπλευρα με όλες του τις δυνάμεις είναι η εγγύηση ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη».

Αναφέρθηκε στα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα που εξελίσσονται σε όλο το νομό Έβρου, όπως η εγκατάσταση του LNG, η ανυπαρξία αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων, κ.ά. Σημείωσε πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν σε αυτού του είδους την ανάπτυξη που έχει ως σκοπό τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και όχι τα συμφέροντα του λαού, την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό άλλωστε και στην πρόσφατη επίσκεψή τους όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν είπαν κουβέντα για αυτά τα ζητήματα.

Και έκλεισε τον χαιρετισμό του καλώντας τον λαό να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ. Στην Βουλή, στην περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντίστοιχα στους Δήμους. Να υπάρξουν και μετά τις εκλογές πολύ περισσότεροι εκλεγμένοι αγωνιστές που θα είναι πάντα δίπλα στο λαό και τα συμφέροντά του, θα αποτελούν τα μάτια, τα αυτιά και τη φωνή του λαού μέσα στη Βουλή, στο περιφερειακό και τα δημοτικά Συμβούλια, ώστε να συμβάλουν στην παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων, στην αποκάλυψη και ενημέρωση του λαού για αρνητικές εξελίξεις, στην διεκδίκηση φιλολαϊκών μέτρων, στην τροφοδότηση και στήριξη του ίδιου του κινήματος.


Στη συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε ο Αντώνης Ραλλάτος, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος περιβάλλοντος. Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Οι κυβερνώντες, πρώην και νυν, βρίσκονται σε μια συνεχή αντιπαράθεση με ξύλινα σπαθιά, για το ποιος είναι πιο «πράσινος», η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα.

Είναι μια κάλπικη διαμάχη που επιδιώκουν να κρύψουν την κοινή στρατηγική τους, τη συνενοχή τους, στην υλοποίηση της πράσινης μετάβασης, των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ και των εγχωρίων ομίλων για την ενέργεια, την εμπλοκή της χώρας στον Νατοϊκό σχεδιασμό και στον πόλεμο. Ενισχύουν τους πράσινους ομίλους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους ακόμη και τους τόπους μαρτυρίου της Γυάρου και της Μακρονήσου, το Γράμμο.

Έχουν πετύχει την “ομοιομορφία” πολλών βουνών, που είναι πλέον γεμάτα δρόμους, εισαγόμενες γερμανικές και αμερικάνικες ανεμογεννήτριες, πάρκα φωτοβολταϊκών και κατεστραμμένα φυσικά οικοσυστήματα, πλημμύρες. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ηλεκτρικό εργοστάσιο.

Αυτή είναι η “πράσινη μετάβασή” τους.

Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που μας επιτρέπει να λέμε με αποφασιστικότητα ότι όποιος και να κερδίσει στις εκλογές, η πολιτική του θα είναι ίδια.

Οι παραινέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαια μετάβαση είναι τουλάχιστον αστείες. Η δική του πολιτική, οι δικές του πράσινες λύσεις είναι η αφετηρία της ακρίβειας που θα είναι μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα.

Η ΝΔ, απλά του πήρε όχι μόνο τη σκυτάλη, αλλά και την μπάλα της δήθεν πράσινης μετάβασης απ τα χεριά και παίζει πιο επιθετικά.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν και να δράσουν αποφασιστικά με βάση την πολύτιμη πείρα των τελευταίων χρόνων.

Ποιος είπε την αλήθεια, ποιος μπήκε μπροστά στον αγώνα για τα προβλήματά τους και ποιοι προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν και να τους παγιδεύσουν.

Όλα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα, προσπάθησε με όλες τους της δυνάμεις να προειδοποιήσει το λαό για το τι θα συμβεί.

Προσπάθησε να φωτίσει τους πραγματικούς στόχους της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας και της πράσινης μετάβασης.

Ανέδειξε έγκαιρα τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για το λαό η υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση των εργαζομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΚΚΕ, εναντία στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, που έχουν τουλάχιστον φρενάρει νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων.

Τα προηγούμενα χρόνια από τα κοινοτικά προγράμματα και τους αναπτυξιακούς νόμους οι μεγάλοι ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και οι τράπεζες σημείωσαν ρεκόρ κερδών. Δίκαια πανηγυρίζουν αφού αυτοί ωφελήθηκαν και θα ωφεληθούν από τα 200δις για πράσινες επενδύσεις.

Όλοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το αν θα έχουμε σταθερή και δυνατή κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Γιατί έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, που γεννά την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την αβεβαιότητα πώς θα καλύψουμε ένα βουνό από υποχρεώσεις.

Γι αυτό με την ψήφο μας στο ΚΚΕ δείχνουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς από τους ψεύτικους φίλους του περιβάλλοντος».

Πρόσθεσε επίσης:

«Το 2022 ήταν μια τραγική χρονιά για το Δάσος της Δαδιάς. Κάηκαν 45.412 στρέμματα, από τα οποία τα 22.197 στρέμματα έχουν καεί εντελώς. Οι προσπάθειες να αναδειχθεί η αίτια και να δικαιολογηθεί η καταστροφή ήταν πολύμορφες. Συνδέονταν με πολλές σκοπιμότητες και επιδιώξεις, τοπικού αλλά και γενικότερου χαρακτήρα.

Όσοι θεώρησαν ότι βρήκαν ευκαιρία για κερδοφόρες επενδύσεις, για διεύρυνση των επεμβάσεων και άλλα επιχειρηματικά τους σχεδία, μίλαγαν για “κλειστό δάσος” που πρέπει να ανοίξει στον τουρισμό, για ανάγκη υλοτομιών τεράστιων εκτάσεων, για ανάγκη διάνοιξης δεκάδων ακόμη χιλιόμετρων δασικών δρόμων απ΄ όπου πάλι θα προέκυπταν υλοτομίες για τις όποιες ενδιαφέρονται ξυλοβιομηχανίες κλπ. Ενώ έχει ενταθεί το αυξημένο ήδη ενδιαφέρον για εγκατάσταση πάρκων ΑΠΕ.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως παλιότερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, κάθε χρόνο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, δήλωναν πανηγυρικά την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού. Και μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές έλεγαν όλοι τα ίδια και επαναλαμβανόμενα».

Για τις αιτίες της δασικής πυρκαγιά στη Δαδιά ανέφερε τα εξής:

«Το βασικό πρόβλημα της προστατευόμενης περιοχής, αλλά και όλου του δασικού συμπλέγματος είναι το πρόβλημα της μη διαχείρισης που εκτός των άλλων έχει οδηγήσει σε πύκνωση της βλάστησης.

Ότι γενικότερα με υποστελεχωμένα Δασαρχεία χωρίς επιστημονικό προσωπικού, υποδομές, μέσα και με ελάχιστα χρήματα δεν μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία.

Δεν μπορεί το μέλλον των δασών να ασφυκτιά, στο πλαίσιο των επιλέξιμων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ του ταμείου ανάκαμψης, που όλα έχουν κριτήριο το κέρδος και την εμπορευματοποίηση των Δασών, με τουριστική κυρίως εκμετάλλευση και πάρκα ΑΠΕ διαφορετικά αφήνονται στην τύχη τους.

Και να επαναλάβουμε ότι το ανάγλυφο, η γεωμορφολογία μιας περιοχής, είναι η ίδια για χιλιάδες χρόνια σε ήπιες βιοκλιματικές συνθήκες. Δεν είναι το οδικό δίκτυο κυρίως που λείπει. Είναι η οργάνωση των επίγειων δυνάμεων μέσα στο δάσος, οι αντιπυρικές υποδομές. Ο αντιπυρικός σχεδιασμός, στο πλαίσιο της διαχείρισης και προστασίας που η σημερινή πολιτική και οργάνωση δεν πρόκειται να εξασφαλίσει

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δαδιά, όπως και στην Εύβοια, στην Αττική, στη μάχη των δασικών πυρκαγιών στάλθηκαν δυνάμεις που δεν είχαν γνώση των ειδικών συνθηκών (βλάστησης, εδαφοκλιματικών, αναγλύφου, δικτύων δασικών δρόμων κ.λπ.), του δασικού συμπλέγματος που καίγεται, της δυναμικής και της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαγιών, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αστικές πυρκαγιές αφού τους ξέφυγαν ακόμη και έρπουσες κατά θέσεις πυρκαγιές.

Δυνάμεις από άλλες περιοχές της Ελλάδας και άλλες χώρες, που αντικειμενικά δεν μπορούν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και την πολυήμερη μάχη, να είναι αποτελεσματικές.

Και έκλεισε με την πρόταση του ΚΚΕ:

«Η κοινωνική αξιοποίηση της γης, των δασικών οικοσυστημάτων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού τρόπου παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας. Της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού όπου με τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης παραγωγής και τον εργατικό έλεγχο θα διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος, με αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Όπου η γη, η χρήση της, τα δασικά οικοσυστήματα σταματούν να είναι εμπορεύματα και αποτελούν κοινωνική, λαϊκή περιουσία.

Αυτή είναι η πραγματική διέξοδος για να διασφαλιστεί μια προγραμματισμένη, σταθερή, συνειδητή και ισόρροπη επίδραση του εργαζόμενου ανθρώπου στη φύση, στο περιβάλλον.

Μόνο η εργατική εξουσία, ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός, μπορεί να διασφαλίσει:

- Την ολοκληρωμένη διαχείριση, προστασία και ανόρθωση των δασών, των Εθνικών δρυμών, των εθνικών πάρκων, των προστατευόμενων περιοχών από κάθε κίνδυνο που απαιτεί μέσο - μακροπρόθεσμο επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.

- Στο πλαίσιο αυτό, την υλοποίηση ενιαίου σύγχρονου επιστημονικού αντιπυρικού σχεδιασμού με ειδική διαχείριση της δασικής βλάστησης, με βάρος στην πρόληψη και στην προκαταστολή. Με κατάργηση του διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση, με διαφορετική οργάνωση των επίγειων δυνάμεων, διασκορπισμένων μέσα στο δάσος, με ιδιαίτερη για κάθε δασικό οικοσύστημα οργάνωση.

- Τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους, υποδομές, μέσα.

- Άλλη δομή, οργάνωση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών, της Δασικής υπηρεσίας, με μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, και εργαζόμενους που θα υλοποιούν τις αναγκαίες δασοτεχνικές μελέτες και έργα προστασίας και διαχείρισης θα έχουν την ουσιαστική ευθύνη της διαχείρισης και προστασίας του χώρου ευθύνης τους».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8480,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3311,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18363,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1485,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6142,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σουφλί για το περιβάλλον
Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σουφλί για το περιβάλλον
Η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ διοργάνωσε εκδήλωση στο Δημαρχείο Σουφλίου με θέμα "Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFKQnxf77LCVMKwKkE_pqWFU_WHyB_6ru6KWHsRJvU_guYsopth2WSq__4svny_FcEVVa0g4pBNwvLuzgknRTKo4Jqc77z6i6qHtfqaJtdY7q67c2WQLHPXN1ttruWVZUeBiKdghhHNM06C9nqLDubdRWKuGZhzQsnFOTk47T4HXnBnddoFk2mrX3l/s16000/IMG_20230512201248.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFKQnxf77LCVMKwKkE_pqWFU_WHyB_6ru6KWHsRJvU_guYsopth2WSq__4svny_FcEVVa0g4pBNwvLuzgknRTKo4Jqc77z6i6qHtfqaJtdY7q67c2WQLHPXN1ttruWVZUeBiKdghhHNM06C9nqLDubdRWKuGZhzQsnFOTk47T4HXnBnddoFk2mrX3l/s72-c/IMG_20230512201248.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/05/blog-post_15.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/05/blog-post_15.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων