Το ΝΑΤΟ ζητά και Πεδίο Βολής στον Έβρο - Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Την χρησιμοποίηση του πεδίου βολής "Ψηλός Στάλος" στα Λάβαρα από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ. Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής σε επικίνδυνα σχέδια.

Το ΝΑΤΟ ζητά και Πεδίο Βολής στον Έβρο - Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Το ΝΑΤΟ με διαβαθμισμένο - «εμπιστευτικό» έγγραφο ζητά να «επιστρατεύσει» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» κοντά στο Διδυμότειχο Έβρου ως πεδίο ασκήσεων για την Νοτιοανατολική Πολυεθνική Μεραρχία, που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έγγραφο, αυτήν την περίοδο έχουν αναπτυχθεί από την παραπάνω Μεραρχία 5.850 άτομα, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ετοιμότητας και της προετοιμασίας για την ταχεία ανάπτυξη δυνάμεων και με το βλέμμα στραμμένο στην Ουκρανία. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται αφενός για δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αποτελούνται από 900 άτομα στη Βουλγαρία και 1.300 άτομα στη Ρουμανία και αφετέρου για δυνάμεις υπό τη διοίκηση του 5ου ΣΣ των ΗΠΑ, με άλλα 650 άτομα στη Βουλγαρία και 3.000 στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το έγγραφο οι υποδομές που αυτήν τη στιγμή είναι διαθέσιμες για την εκπαίδευση της παραπάνω δύναμης σε Ρουμανία και Βουλγαρία δεν είναι κατάλληλες. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι το «μοναδικό αξιόλογο» πεδίο ασκήσεων είναι το CINCU της Ρουμανίας, 300 χλμ. βορείως του Βουκουρεστίου, που συνδέεται «με οδικό δίκτυο κακής κατάστασης, απαιτώντας πολύωρη διαδρομή για να προσεγγιστεί». Όσο για τη Βουλγαρία, εκεί βρίσκεται το μοναδικό πεδίο ασκήσεων που χρησιμοποιείται σήμερα (το NSTA), ενώ, αν και υπάρχει ένα ακόμα, ο διοικητής του βουλγαρικού στρατού ξηράς δεν εγκρίνει τη χρήση του από το ΝΑΤΟ.

Με βάση την παραπάνω εικόνα, επισημαίνονται στο σχετικό έγγραφο από τη μία η «αδυναμία του ρουμανικού στρατού» και από την άλλη η «μερική απροθυμία του βουλγαρικού στρατού» να διαθέσουν πεδία ασκήσεων, κάτι που φέρνει «σοβαρή δυσχέρεια στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων εκπαιδεύσεως των ανεπτυγμένων δυνάμεων». Μάλιστα, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί με την «επικείμενη αύξηση της δύναμης των ανεπτυγμένων Συμμαχικών στρατευμάτων».

Γι' αυτό και με το εν λόγω έγγραφο ζητείται από την Ελλάδα να διαθέσει, με έγκριση από το ΓΕΕΘΑ, ελληνικά πεδία βολής και ασκήσεων και πιο συγκεκριμένα το «Ψηλός Στάλος» του Έβρου σε ιταλικές και αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τ.Ε. Έβρου ΚΚΕ: Η χρήση του πεδίου βολής στο Διδυμότειχο από το ΝΑΤΟ βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας και της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

«Η χρήση του πεδίου βολής "Ψηλός Στάλος" στον Έβρο από το ΝΑΤΟ, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ειδικά την περιοχή μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση έρχεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με τη συνέχιση του πολέμου πάνω από ένα χρόνο, με τις αλληλοκατηγορίες για ρίψεις Drones, με την πρόσφατη απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων και την εγκατάσταση πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να είναι ορατός».

Όπως σημειώνει η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση, τη μεταφορά πολεμικού υλικού μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου της περιοχής στα μέτωπα του πολέμου και την αποστολή οπλισμού και αρμάτων στην Ουκρανία, τη χρήση στρατοπέδων του Νομού για τη «φιλοξενία» αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων, τις δεκάδες κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης. Με τη διάθεση μιας ακόμα στρατιωτικής υποδομής στους μακελάρηδες των λαών, μετατρέπεται όλη η περιοχή «σε πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «ο λαός μας χρυσοπληρώνει αυτήν την πολιτική με τη θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, δίνοντας 7,4 δισ. ευρώ, το 3,54% του ΑΕΠ. 713 δολάρια τον χρόνο πληρώνει ο καθένας μας για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, σχεδόν δηλαδή έναν μισθό! και καταλήγοντας «καλεί τον λαό της περιοχής, να κάνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

Με «εμπιστευτικό» έγγραφο το ΝΑΤΟ ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να «επιστρατεύσει» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στην περιοχή του Διδυμοτείχου ως πεδίο ασκήσεων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης Νοτιοανατολικής Πολυεθνικής Μεραρχίας που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η εξέλιξη αυτή βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και ειδικά την περιοχή μας. Μετά την μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, την μεταφορά πολεμικού υλικού, μέσω σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου της περιοχής, στα μέτωπα του πολέμου. Την αποστολή οπλισμού και αρμάτων στην Ουκρανία. Την χρήση στρατοπέδων του νομού για την «φιλοξενία» αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων, τις δεκάδες κοινές ασκήσεις με ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης, έρχεται ακόμη μια στρατιωτική υποδομή να διατεθεί στους μακελάρηδες των λαών, μετατρέποντας έτσι όλη την περιοχή «σε πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι».

Ο λαός μας χρυσοπληρώνει αυτή την πολιτική με την θλιβερή πρωτιά που κατέχει η χώρα μας στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, δίνοντας 7,4 δισ. ευρώ, το 3,54% του ΑΕΠ. 713 δολάρια το χρόνο πληρώνει ο καθένας μας για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, σχεδόν δηλαδή έναν μισθό!

Η επικίνδυνη αυτή κλιμάκωση έρχεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την καπιταλιστική Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με την συνέχιση του πολέμου πάνω από ένα χρόνο, με τις αλληλοκατηγορίες για ρήψεις Drones, με την πρόσφατη απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων και την εγκατάσταση πυρηνικών στο έδαφος της Λευκορωσίας, με τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου να είναι ορατός.

Η εμπλοκή της χώρας μας έχει την σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ που προετοίμασε το έδαφος της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την σύμφωνη γνώμη όλων των αστικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, Ελληνικής Λύσης. Οι όποιες «διαφωνίες» τους έχουν να κάνουν με τα περιβόητα «ανταποδοτικά οφέλη» δηλαδή «ματωμένα λάφυρα» από πλιάτσικο άλλων λαών και περιοχών.

Η παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή μας, σε ολόκληρη την χώρα δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια, αλλά την μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων αντίπαλων στρατοπέδων, δεν περιορίζει την τουρκική προκλητικότητα, που εντείνεται ή κατευνάζει ανάλογα με τα ΝΑΤΟϊκά παζάρια που εξελίσσονται στην περιοχή για την συνοχή της Νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, με στόχο την συνδιαχείριση του Αιγαίου με ΝΑΤΟϊκό μανδύα, με «λεία» τον ορυκτό πλούτο της περιοχής από Αμερικάνικους και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Εξάλλου η «πολιτική των σεισμών», οι δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για «ΝΑΤΟϊκά νησιά» αυτό τον στόχο υπηρετούν. Δεν έχουν καμία σχέση με την γνήσια αλληλεγγύη που εκφράστηκε ανάμεσα στους δύο λαούς η οποία και συνεχίζεται.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής, να κάνει κριτήριο ψήφου μπροστά στις εκλογές τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων για την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη.

Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να σταματήσει κάθε χρησιμοποίηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πεδίων βολής, από την ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή. Κανένας έλληνας στρατιώτης ή αξιωματικός να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε άλλες ΝΑΤΟϊκές αποστολές.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8462,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18336,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6134,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το ΝΑΤΟ ζητά και Πεδίο Βολής στον Έβρο - Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Το ΝΑΤΟ ζητά και Πεδίο Βολής στον Έβρο - Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Την χρησιμοποίηση του πεδίου βολής "Ψηλός Στάλος" στα Λάβαρα από ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ. Βαθαίνει η εμπλοκή της περιοχής σε επικίνδυνα σχέδια.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLZDVXjobUbkrF3zdTnnLNjCnpV0hEgJF_GjIOhoFk0sP6gjRYJxCvOhpS_1fsAgHHSW74CbS59BRxg6lnl-1TzcI_SF5upEw0i0CV_uB1AuqYaISh454c8-_NNQbasxtxBtn5q79bbVP59SzbnoSPtI_0sbiB-PzPHKx2wdKHjP5k6-V-6ObbQ6Xl/s16000/4572562058.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLZDVXjobUbkrF3zdTnnLNjCnpV0hEgJF_GjIOhoFk0sP6gjRYJxCvOhpS_1fsAgHHSW74CbS59BRxg6lnl-1TzcI_SF5upEw0i0CV_uB1AuqYaISh454c8-_NNQbasxtxBtn5q79bbVP59SzbnoSPtI_0sbiB-PzPHKx2wdKHjP5k6-V-6ObbQ6Xl/s72-c/4572562058.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/03/blog-post_37.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/03/blog-post_37.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων