Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 Ευρωπαίους πρέσβεις στον Έβρο

27 Ευρωπαίοι πρέσβεις συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον φράχτη στον Πόρο Φερών.

Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 Ευρωπαίους πρέσβεις στον Έβρο
Μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, για την αποφασιστική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία και στήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει την ευθύνη να φυλά τα σύνορα, βγαίνει από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην Αλεξανδρούπολη, με 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη Συνθήκη Σένγκεν και τη Βρετανία.

«Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών και των πολιτών τους έχει ως προϋπόθεση την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και –συνεπώς– τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων εδώ στον Έβρο. Για αυτό, το έργο της φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. και τις Αρχές ασφάλειας συνολικά, χρειάζεται τη στήριξη όχι μόνο του ελληνικού Κράτους, αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών ξεχωριστά. Η σημερινή συνάντησή μας εδώ, στέλνει μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης και εκφράζει την κοινή βούλησή μας για αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία, για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, και την αποφασιστικότητά μας για σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στην παρέμβασή του.


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μετά τη σύσκεψη επισκέφθηκε με τους πρέσβεις τον Φράχτη στις Φέρες, περιέγραψε στους διπλωματικούς εκπροσώπους των ευρωπαϊκών χωρών την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ανέφερε ότι στη διάρκεια του 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παρανόμων μεταναστών ενώ συνελήφθησαν περί τους 1.500 διακινητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε καθημερινά περίπου 300-400 παράνομοι μετανάστες αποτρέπονται από τις ελληνικές αρχές φύλαξης των συνόρων, να περάσουν τα σύνορα.


Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο της Frontex και ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 η Συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλα 400 άτομα. Οι 250 αναλαμβάνουν υπηρεσία μέσα στο Φεβρουάριο. Στην περιοχή υπηρετούν σήμερα 1800 συνοριοφύλακες και αποτελούν τους σύγχρονους Ακρίτες της Ευρώπης. «Χωρίς την παρουσία αυτών των σύγχρονων Ευρωπαίων ακριτών, που λειτουργούν αποτρεπτικά και αποτελεσματικά, θα είχαν κινηθεί στα σύνορα τα εκατομμύρια των μεταναστών που περιμένουν να μπουν στην Ευρώπη», υπογράμμισε. Κάνοντας λόγο για ανάπτυξη ενός οργανωμένου δικτύου υποστήριξης αμφιβόλου ηθικής συγκρότησης, που εργάζονται με μία ξεκάθαρα πολιτική ατζέντα, καθώς στρέφονται ευθέως κατά των ευρωπαϊκών θεσμών. «Στόχος φαίνεται να είναι η ανατροπή της ισορροπίας και της κοινωνικής συνοχής. Στόχος τους είναι η υπονόμευση θεσμών και αξιών», πρόσθεσε.


Για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τους Ευρωπαίους διπλωμάτες, ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για αναβάθμιση των μέτρων προστασίας στα σύνορα, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου «Ακρίτας» που υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα προχωρεί, σε πρώτη φάση, στην κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων του Φράχτη στον Έβρο, ο οποίος επί του παρόντος εκτείνεται σε 37,5 χιλιόμετρα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται στο σύνολο του από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, όπως σημείωσε, η οποία επωμίζεται μεγάλο βάρος των παράνομων μεταναστευτικών ροών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πτυχή της ασφάλειας και της προστασίας των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.


«Αποτελεί πάγια θέση μας ότι τα κράτη-μέλη πρώτης υποδοχής δεν μπορεί να είναι οι μοναδικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί. Θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και δίκαιος καταμερισμός ευθυνών. Η στενή συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χώρων μας είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το μείζον αυτό πρόβλημα. Ο στενός συντονισμός είναι απαραίτητος, όπως κάνουμε ήδη με γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, με την οποία έχουμε εξαίρετη συνεργασία για το θέμα», προσέθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπιζόμαστε τις Αρχές και τις Αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για το τι πραγματικά συμβαίνει και το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις κάποιων και το πραγματικό διακύβευμα για όλους μας», τόνισε προς τους πρέσβεις κι επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει καταγγείλει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:


Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η σημερινή συνάντηση Θεοδωρικάκου με τους Ευρωπαίους πρέσβεις στον Έβρο

Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία αποτελεί η κοινή στάση των διπλωματικών εκπροσώπων των χωρών μελών της ΕΕ, της Βρετανίας και της Ελβετίας, σε ό,τι αφορά στη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης, τόνισε από το Φράχτη στην περιοχή του Πόρου Φερών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η συνάντηση με τους πρέσβεις όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία έχει στεφθεί από επιτυχία και στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη, ενότητας και αποφασιστικότητας στην προστασία, στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Αυτό το μήνυμα είναι ισχυρό, είναι μήνυμα εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και πιστεύω ότι πρέπει να το λάβει η Τουρκία».


Νωρίτερα ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ενημέρωσε τους πρέσβεις για την αποτελεσματικότητα του Φράχτη στην αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.


Μετά τη σύσκεψη και την ενημέρωση από τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο, στα γραφεία της Περιφερειακής Διοίκησης του Έβρου, οι πρέσβεις της Κύπρου και της Βρετανίας έκαναν δηλώσεις.

Ο πρεσβευτής της Κύπρου την Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, χαρακτήρισε ενδελεχή και αποκαλυπτική την ενημέρωση και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η ανάδειξη αυτού του ζητήματος μας συγκλονίζει, αλλά μας δίνει και την ευκαιρία να αναδείξουμε προς τους φίλους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες, οι οποίες πληττόμεθα από αυτό το κρίσιμο πρόβλημα, τη σημαντικότητά του και την ανάγκη της απόλυτης αλληλεγγύης και της κατανόησης ότι εάν δεν ενσκύψουμε όλοι σε αυτό το ζήτημα με αλληλεγγύη και μεθοδευμένο τρόπο δε θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε».

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα κ. Μάθιου Λοτζ, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για την πρωτοβουλία και την ενημέρωση και μεταξύ άλλων είπε:

«Η προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας που κινδυνεύει από τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών και αυτό για την καταπολέμηση αυτών των διακινητών, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις ελληνικές αρχές και με τις φιλικές χώρες μας, γείτονες ή εταίρους μας, εδώ στην Ευρώπη. Και είναι ένα θέμα που δεν θα βρούμε λύση στις επόμενες ημέρες, αλλά θα συνεχίζουμε αυτήν την συνεργασία και μακάρι να βρούμε μία λύση που θα είναι κάτι για το καλό των ανθρώπων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Αλεξανδρούπολη:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Πρέσβεις,

Βρισκόμαστε μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, αλλά εδώ –στη Θράκη– χτυπά η καρδιά των ιδεών που μας ενώνουν: οι Αρχές και οι Αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
  • Η Δημοκρατία
  • Η Ελευθερία
  • Η Αλληλεγγύη
  • Η Αλληλοκατανόηση

Συνθέτουν τη βάση και τον πυρήνα της κοινής μας βούλησης, το μέτρο της ευθύνης μας στον σύγχρονο κόσμο των πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων.

H Ελληνική Κυβέρνηση -και φυσικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του οποίου προΐσταμαι- αποδίδει ιδιαίτερη σημασία τόσο στη στενή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων, όσο και στην ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τις μείζονες προκλήσεις, που η Ελλάδα - ως κράτος μέλος πρώτης γραμμής - εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερα έντονο τρόπο.

Γιατί, δυστυχώς, οι μεταναστευτικές ροές είναι συνεχείς και εντεινόμενες. Το 2022 οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομία απέτρεψαν - με την εγρήγορση και την παρουσία τους - την παράνομη είσοδο στην Ευρώπη σε 260 χιλιάδες παράνομους μετανάστες. Πρόκειται για δυστυχισμένους ανθρώπους που φτάνουν στα σύνορά καθοδηγούμενοι από αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα. Με την ανοχή και ορισμένες φορές με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών!

Χωρίς την παρουσία αυτών των σύγχρονων Ευρωπαίων ακριτών, των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex, που λειτουργούν αποτρεπτικά και αποτελεσματικά, θα είχαν κινηθεί στα σύνορα τα εκατομμύρια των μεταναστών που περιμένουν να μπουν στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μία βάρβαρη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ανάγκης στα όρια της ασύμμετρης απειλής και του υβριδικού πολέμου. Γιατί, στο μυαλό κάποιων, στόχος φαίνεται να είναι η ανατροπή της ισορροπίας και της κοινωνικής συνοχής. Στόχος τους είναι η υπονόμευση θεσμών και αξιών. Δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων. Τους εκμεταλλεύονται οικονομικά και τους εντάσσουν στις δικές τους επιδιώξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί ένα οργανωμένο δίκτυο υποστήριξης, αμφιβόλου ηθικής συγκρότησης, που εργάζεται με μία ξεκάθαρα πολιτική ατζέντα, καθώς στρέφεται ευθέως κατά των ευρωπαϊκών θεσμών.

Η γνωστή πλέον υπόθεση της ομάδας των 38 μεταναστών το περασμένο καλοκαίρι είναι χαρακτηριστική. Επί έναν μήνα διεθνή ΜΜΕ και διάφορες ΜΚΟ εγκαλούσαν την Ελλάδα για αδιαφορία. Ότι δήθεν ήταν σε ελληνικό έδαφος. Σε μία νησίδα στον Έβρο, που το καλοκαίρι έχει μόλις λίγους πόντους νερό. Και ότι πέθανε και ένα κοριτσάκι - της είχαν δώσει και όνομα - από τσίμπημα σκορπιού. Κατηγορούσαν τους Έλληνες αστυνομικούς ως “δολοφόνους” και έλεγαν “αυτή είναι η Ευρώπη σας”!

Αποδείχτηκε ότι όλα ήταν ψέματα. Δεν υπήρχε νεκρό παιδί και μία ομάδα παράνομων μεταναστών εντοπίστηκε αργότερα σε εντελώς διαφορετικό σημείο. Και πάλι, βέβαια, οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Ακρίτες της Ευρώπης ήταν εκεί. Τους προσέφεραν βοήθεια, τροφή και ιατρική περίθαλψη. Όπως έχουν κάνει σε αμέτρητες περιπτώσεις. Και πιο πρόσφατα που μια ομάδα 92 μεταναστών οδηγήθηκαν εντελώς γυμνοί στα σύνορά μας. Φαντάζομαι έχετε όλοι δει τις σχετικές φωτογραφίες για τις οποίες ενημέρωσα και την αρμόδια Επίτροπο, την κυρία Γιόχανσον.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να υπογραμμίσω το γεγονός ότι οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις έχουν διασώσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες ανθρώπους που επιχείρησαν να διασχίσουν παράνομα τα εξωτερικά μας σύνορα.

Για να είναι ξεκάθαρο ποιοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και ποιοι σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ποιοι απειλούν και ποιοι προστατεύουν.

Κυρίες και κύριοι,

Υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπιζόμαστε τις Αρχές και τις Αξίες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, εργαζόμαστε με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Αλλά, δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς μας να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Έχουμε μία φράση εδώ στην Ελλάδα: να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Για το τι πραγματικά συμβαίνει και το ποιες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις κάποιων και το πραγματικό διακύβευμα για όλους μας.

Την ίδια περίοδο που οδηγήθηκαν 260 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στα σύνορά μας στον Έβρο οι Ελληνικές Αρχές συνέλαβαν σχεδόν 1500 διακινητές.

Αυτά μόνο το 2022. Και η απειλή είναι ενεργή. Συνεχίζεται. Μόνο τις 14 πρώτες ημέρες αυτής της χρονιάς, του 2023, η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει στην περιοχή του Έβρου 26 διακινητές, καθώς αυτή την περίοδο επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα 300 - 400 άτομα καθημερινά, ακόμη και στο μέσον του χειμώνα.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Πρέσβεις, και εκπρόσωποι των χωρών της ΕΕ, οι ευθύνες της Τουρκίας για αυτή την κατάσταση που εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε είναι πολλές.

Όπως γνωρίζετε, η Άγκυρα, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ.-Τουρκίας, της 18ης Μαρτίου 2016, θα έπρεπε να εντείνει τις προσπάθειές της, με τελικό στόχο τον μηδενισμό των ροών, την πρόληψη διάνοιξης νέων οδών παράνομης μετανάστευσης προς την Ε.Ε. και την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών που δρουν στο έδαφός της.

Υπενθυμίζω ότι η χρηματοδότηση της Τουρκίας για τις ανάγκες των προσφύγων που φιλοξενεί στο έδαφός της συνεχίζεται απρόσκοπτα από την ΕΕ με επιπλέον 3 δις ευρώ μέχρι τέλος του 2023.

Δυστυχώς, η γειτονική χώρα, όχι μόνο δεν ενεργεί για την αποτελεσματική πρόληψη των ροών, όπως δεσμεύεται βάσει της ως άνω Δήλωσης, αλλά αντίθετα προωθεί μετανάστες στα σύνορά μας. Μάλιστα, χρησιμοποιεί νέες πρακτικές εργαλειοποίησης, μέσω της προώθησης προσφύγων σε νησίδες του Έβρου, όπως αυτή για την οποία σας μίλησα, με την ανοχή ή και ενεργή εμπλοκή των τουρκικών Αρχών.

Η Ελλάδα έχει καταγγείλει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και ταυτόχρονα έχει συμπαρασταθεί σε άλλα κράτη μέλη (π.χ. Λιθουανία) που υπήρξαν θύματα παρόμοιας πολιτικής από τη Λευκορωσία, τονίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής πρόληψης καταστάσεων εργαλειοποίησης.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διαχειριστεί την κατάσταση, φυλάσσοντας τα σύνορά μας, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, επί τη βάσει πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεων της Χώρας.

Θα ήθελα να αναδείξω την πολύτιμη συνεισφορά της Frontex, δεδομένου ότι οι προσπάθειές μας για αποτελεσματική διαχείριση και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων ενισχύονται και μέσω της διενέργειας Κοινών Επιχειρήσεων στα εξωτερικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Μόλις ολοκληρώσουμε τη συζήτησή μας θα επισκεφτούμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία, στην περιοχή των Φερών του Έβρου. Εκεί θα επισκεφθούμε ένα τμήμα του τεχνικού εμποδίου, του λεγόμενου φράχτη, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Αρχές και βέβαια οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για αναβάθμιση των μέτρων προστασίας στα σύνορα, μέσω της υλοποίησης του σχεδίου «Ακρίτας» που υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε, σε πρώτη φάση, στην κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων του τεχνητού εμποδίου, του λεγόμενου φράχτη στον Έβρο, ο οποίος επί του παρόντος εκτείνεται σε 37,5 χιλιόμετρα. Κατά την επίσκεψή μας στον Φράχτη, θα υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση Το έργο έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται στο σύνολο του από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ελλάδας.

Επιπλέον, μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλα 400 άτομα. Οι 250 αναλαμβάνουν υπηρεσία μέσα στο Φεβρουάριο. Στην περιοχή υπηρετούν σήμερα 1800 συνοριοφύλακες, οι σύγχρονοι Ακρίτες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι Πρέσβεις, η οποία επωμίζεται μεγάλο βάρος των παράνομων μεταναστευτικών ροών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πτυχή της ασφάλειας και της προστασίας των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Αποτελεί πάγια θέση μας ότι τα κράτη-μέλη πρώτης υποδοχής δεν μπορεί να είναι οι μοναδικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί. Θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών και δίκαιος καταμερισμός ευθυνών. Η στενή συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χώρων μας είναι απαραίτητη, προκειμένου να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το μείζον αυτό πρόβλημα.

Ο στενός συντονισμός είναι απαραίτητος, όπως κάνουμε ήδη με γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, με την οποία έχουμε εξαίρετη συνεργασία για το θέμα.

Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών κρατών και των πολιτών τους έχει ως προϋπόθεση την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και –συνεπώς– τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων εδώ στον Έβρο. Για αυτό, το έργο της φύλαξης από την ΕΛ.ΑΣ. και τις Αρχές ασφάλειας συνολικά, χρειάζεται τη στήριξη όχι μόνο του ελληνικού Κράτους, αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών ξεχωριστά.

Η σημερινή συνάντησή μας εδώ, στέλνει μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης και εκφράζει την κοινή βούλησή μας για αποτελεσματική φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων με την Τουρκία, για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, και την αποφασιστικότητά μας για ειρήνη, σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη σημερινή σας παρουσία.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8531,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3017,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3318,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,696,Δράμα,116,Έβρος,18437,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2559,Εκκλησία,1230,Εκπαίδευση,1490,Ελλάδα,1311,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,52,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,754,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,583,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1497,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,425,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3889,Πολιτική,1483,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6165,Ροδόπη,415,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1094,Φέρες,392,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 Ευρωπαίους πρέσβεις στον Έβρο
Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία η συνάντηση Θεοδωρικάκου με 27 Ευρωπαίους πρέσβεις στον Έβρο
27 Ευρωπαίοι πρέσβεις συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον φράχτη στον Πόρο Φερών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUjz0NiMOltJdn7DmFN49fi-n3duoFwmLw7Sgf58JVM8fySEoe5xsZkOyiz7Wd7cVBfvqiPdGWcJlRwwhygwWYYF452EY08_0DphgXbaskyaHoDDwY20DjM9hhMaV4DApMvltNjcJ89ZXpKwyLYiib2odfV3hG5EMgq-8IoZgYNSnQKX-_02fKkS4h/s16000/ypoyrgospresveisevros.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUjz0NiMOltJdn7DmFN49fi-n3duoFwmLw7Sgf58JVM8fySEoe5xsZkOyiz7Wd7cVBfvqiPdGWcJlRwwhygwWYYF452EY08_0DphgXbaskyaHoDDwY20DjM9hhMaV4DApMvltNjcJ89ZXpKwyLYiib2odfV3hG5EMgq-8IoZgYNSnQKX-_02fKkS4h/s72-c/ypoyrgospresveisevros.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/01/27.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/01/27.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων