Επισκέψεις του ΚΚΕ σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εν όψει των εορτών, πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου και συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών.

Επισκέψεις του ΚΚΕ σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου και συναντήθηκε με Ενώσεις Στρατιωτικών.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ που αποτελούνταν από τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, Υποναύαρχο Π.Ν. ε.α. και μέλος του Τμήματος της Κ.Ε. του κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τους Σάκη Βαρδαλή και Γιώργο Πυργελή, μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, και τον Αργύρη Κυλίμο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τον Διοικητή του, Γενικό Αρχίατρο Θ. Μίχο.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τα προβλήματα που παρουσιάζονται και πώς αντιμετωπίζονται. Υπογραμμίστηκε μάλιστα ότι ιδίως κατά το πρωινό ωράριο το προσωπικό καλύπτει μεγάλο αριθμό περιστατικών, τόσο από εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους, όσο και πολιτών από τη γύρω περιοχή.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι γενικότερα για την επίλυση των προβλημάτων απαιτείται οργάνωση και η πάλη των ίδιων των στρατιωτικών, μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις τους. Ο αγώνας αυτός είναι επιτακτικός, καθώς όλες οι κυβερνήσεις, αντί να εφαρμόσουν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για τον λαό και τις ανάγκες του, προωθούν σταθερά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της υποβάθμισης, προς τέρψιν των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, που βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ είχε αντιταχθεί παλαιότερα στην προσπάθεια κατάργησης του ΚΙΧΝΕ και συγχώνευσής του με το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η στάση αυτή του Κόμματος εκτιμήθηκε και συνεχίζει να εκτιμάται από τους εργαζόμενους εκεί.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει με κάθε τρόπο τα προβλήματα των στελεχών και των οικογενειών τους και να αγωνίζεται για την επίλυσή τους.


Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ στην έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη, όπου έγινε συνάντηση με τον Διοικητή, Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο. Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και μετά από την ανταλλαγή ευχών για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο στρατηγός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς της Μεραρχίας για κάλυψη των αναγκών του προσωπικού.


Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΕΣΠΕΡΟΔ), και εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).


Την αντιπροσωπεία της ΕΣΠΕΡΟΔ αποτελούσαν ο Χρήστος Ουζουνάκης, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ, ο Επιλοχίας (ΔΒ) Δημήτρης Αρβανιτούδης, Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΕΡΟΔ και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ και ο Επιλοχίας (ΠΖ) Γιάννης Ψαλλίδας, μέλος ΔΣ της ΕΣΠΕΡΟΔ.

Μετά την ανταλλαγή ευχών εν όψει των εορτών, η αντιπροσωπεία της Ένωσης παρουσίασε τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη της, εστιάζοντας στα ακόλουθα:
  • Τη νυχτερινή απασχόληση, που αν και μετά από πίεση των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ, νομοθετήθηκε, η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει μέχρι και σήμερα ούτε ένα λεπτό του ευρώ, παίζοντας το γνωστό πινγκ - πονγκ ανάμεσα στο Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών, για να κερδίσει χρόνο. Ήδη τα στελέχη των ΕΔ είναι ανάστατα από την «διαρροή» κυοφορούμενης ΚΥΑ και τις απαράδεκτες προβλέψεις της σε βάρος του προσωπικού.
  • Την τελευταία πράξη της κυβερνητικής απαξίωσης σε βάρος των στρατιωτικών, μετά την ανακοίνωση επιδόματος 600 ευρώ στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παραμένει «σε άγνοια» η πρωθυπουργική ανακοίνωση υπέρ τους κατά την έκθεση της Θεσσαλονίκης.
  • Τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).
  • Τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στην υγειονομική κάλυψη του προσωπικού στην περιοχή.

Πέρα από τα παραπάνω στην αντιπροσωπεία του Κόμματος παραδόθηκε υπόμνημα της ΠΟΕΣ που περιλαμβάνει το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης και τόνισε πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να επιλύσουν τα οξυμένα προβλήματα.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα έχει αναδείξει με εκατοντάδες ερωτήσεις μέσα στη Βουλή τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα θα συνεχίσει σταθερά να τα αναδεικνύει και να στέκεται δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα των στελεχών.


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε και την ΧVΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α. μέλος του Τμήματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, οι Σάκης Βαρδαλής και Γιώργος Πυργελής, μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ. Ακόμα συμμετείχαν ο Κώστας Ζαλουφλής, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Σταμάτης Γκατζίδης, στέλεχος του Κόμματος.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον Διοικητή της Μεραρχίας Υποστράτηγο Θ. Χατζηγεωργίου καθώς και επιτελείς του στρατηγείου. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά ενθύμια της επίσκεψης.


Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ έγινε επιγραμματικά αναφορά στις θέσεις του Κόμματος για τις τουρκικές διεκδικήσεις, την άμυνα των συνόρων, τον πόλεμο στην Ουκρανία την ελληνική συμμετοχή σε αυτόν, καθώς και για τις θέσεις του σε σχέση με ΝΑΤΟ, ΕΕ και τις βάσεις.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα της συνέχισης της προβολής και διεκδίκησης των προβλημάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τις κατά τόπους Ενώσεις στρατιωτικών καθώς, οι όποιες προσπάθειες γίνονται, απέχουν πολύ από του να ικανοποιήσουν το σύνολο των αναγκών, ενώ η ακρίβεια διογκώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα διαβίωσης των οικογενειών των στρατιωτικών. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε, ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει με εκατοντάδες ερωτήσεις μέσα στη Βουλή τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

Κατά τον ίδιο τρόπο, το ΚΚΕ αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι. Μάλιστα πρόσφατα με ερώτηση προς την κυβέρνηση απαίτησε την άμεση αύξηση του μισθού των φαντάρων, τη χορήγηση δωρεάν πόσιμου νερού, τη δωρεάν μετακίνησή κατά τη διάρκεια της θητείας τους, όπως και τη χορήγηση προς αυτούς του απαραίτητου ιματισμού.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο 219 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στο Διδυμότειχο όπου η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε και αντάλλαξε ευχές με τον διοικητή του, Γενικό Αρχίατρο Ευάγγελο Μουταφτσή και στελέχη του νοσοκομείου.

Από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, έγινε γνωστό μεταξύ άλλων, ότι:
  • Οι ειδικότητες ιατρών που καλύπτουν τις ανάγκες του ΚΙΧΝΕ είναι σχετικά περιορισμένες. Σοβαρά περιστατικά διακομίζονται στο 424 ΣΝ Θεσσαλονίκης.
  • Κάποιες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν, έχουν σαν αποτέλεσμα τα καθήκοντα του να εκτελούνται από νοσηλευτές σε βάρος της υγειονομικής φροντίδας που παρέχεται.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των στελεχών και των οικογενειών τους και μάλιστα στην παραμεθόριο. Επίσης υπογράμμισε την πάγια θέση του για εξασφάλιση Δημόσιας δωρεάν υγείας για τον λαό.Υπενθυμίζεται, ότι παλαιότερα το ΚΚΕ είχε πιέσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για επίλυση σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης του συγκεκριμένου ΚΙΧΝΕ.

Ακολούθησε σύντομη ξενάγηση σε ορισμένους χώρους του ΚΙΧΝΕ. Αποχωρώντας, η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε διοίκηση και προσωπικό, για την θερμή φιλοξενία που της επιφύλαξαν.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8534,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3017,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3319,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,183,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,697,Δράμα,116,Έβρος,18441,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2560,Εκκλησία,1231,Εκπαίδευση,1490,Ελλάδα,1311,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,53,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,755,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,584,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1498,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,425,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3890,Πολιτική,1483,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6166,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,140,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,65,Τυχερό,53,Υγεία,1094,Φέρες,392,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επισκέψεις του ΚΚΕ σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου
Επισκέψεις του ΚΚΕ σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εν όψει των εορτών, πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες του Έβρου και συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ7EPot7M0OSgA6XXOG8WEBK8Iz6sEL3yisR-1eCizwRvTjVlFNnA2gAEWhjUsIZ8oq7Mroo8tvB4r-esUWnbCQR6rmE7bK-z1LYGRcc1MOQMQlLhZuV80Cm7bdoHpEFLqmY7rHmH65Ci59BBy5DFZkUcIbfEgPezeJOm7M7jmto0p3pNIuGWS-jeU/s16000/kke-evros.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ7EPot7M0OSgA6XXOG8WEBK8Iz6sEL3yisR-1eCizwRvTjVlFNnA2gAEWhjUsIZ8oq7Mroo8tvB4r-esUWnbCQR6rmE7bK-z1LYGRcc1MOQMQlLhZuV80Cm7bdoHpEFLqmY7rHmH65Ci59BBy5DFZkUcIbfEgPezeJOm7M7jmto0p3pNIuGWS-jeU/s72-c/kke-evros.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/12/blog-post_17.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/12/blog-post_17.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων