Φιάσκο το συνέδριο για την «Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ»

Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να πείσουν τον λαό για τα οφέλη της αμερικάνικης παρουσίας στην περιοχή μας.

Φιάσκο το συνέδριο για την «Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ»
Συνέδριο με θέμα «Η Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» διοργάνωσε το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με την Διεθνή Πρωτοβουλία Επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας και τους ΑΗΕΡΑ «Ορφέας» Κομοτηνής.

Το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο, καθώς είχε πολύ μικρή προσέλευση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παραβρέθηκαν μόνο οι εισηγητές - ομιλητές και κάποιοι επίσημοι προσκεκλημένοι, κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μεταξύ τους τα είπαν και όλα καλά...


Στην πράξη, άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να πείσουν τον λαό για τα οφέλη της αμερικάνικης παρουσίας στην περιοχή μας. Άλλη μια αποτυχημένη «φιέστα» σαν την αποτυχημένη πολιτική τους με τη δήθεν οικονομική «ανάπτυξη» και «σταθερότητα», την ώρα που η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης παραμένει μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης και μέσα στις 6 «πρώτες» περιφέρειες της Ευρώπης με την υψηλότερη ανεργία των νέων. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξάνονται καθημερινά, όπως και οι άμεσες απειλές της Τουρκίας! Και ο «ενεργειακός κόμβος», που είμαστε όπως μας λένε, στην πραγματικότητα έχει «καλάθια νοικοκυριού» γεμάτα με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, πανάκριβα καύσιμα, πετρέλαιο, αέριο και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πολλά νοικοκυριά να ξεπαγιάσουν τον χειμώνα!


Πρόκειται για «μια ακόμα προσπάθεια να πειστεί ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα οφέλη της “αμερικάνικης παρουσίας” στην περιοχή μας» σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ε.Π. ΑΜ-Θ του ΚΚΕ σημειώνει:

Μια ακόμα προσπάθεια να πειστεί ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα οφέλη της «αμερικάνικης παρουσίας» στην περιοχή μας, επιχειρείται το Σάββατο 5/11 στην Κομοτηνή, με την ημερίδα που διοργανώνουν η «Διεθνής Πρωτοβουλία «Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας», η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και η AHEPA Κομοτηνής, με θέμα την «Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» και τη «συμβολή των ΗΠΑ στην οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Προφανώς, επειδή δεν αρκούν τα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων του ευρωΝΑΤΟϊκού τόξου, περιφερειακή και δημοτικές αρχές και άλλες «αντιπολιτευόμενες» παρατάξεις, ορισμένα τοπικά ΜΜΕ, κάποιοι «δημοσιολόγοι», «αρθρογράφοι», καθηγητές πανεπιστημίων, κέντρα και παράκεντρα, μέχρι και η πρόσφατα ιδρυθείσα …«σφηκοφωλιά» (βλ. «Κυψέλη Ιδεών και Δράσης» στον Έβρο), που έχουν αναλάβει εργολαβία την καλλιέργεια κλίματος ανοχής και υποστήριξης στη στρατηγικής σημασίας παρέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή, επιστρατεύονται αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ίδια η Περιφέρεια, ακόμα και αυτοπροσώπως ο πρέσβης των ΗΠΑ!

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και το σενάριο γνωστό!

Για μια ακόμα φορά θα ακούσουμε για τα οφέλη της οικονομικής διείσδυσης αμερικάνικων μονοπωλίων στην περιοχή, για τις «εμβληματικές» επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη που δήθεν θα είναι «για όλους». Για τη «γεωπολιτική αναβάθμιση» της περιοχής, που καθίσταται «στρατιωτικός πυλώνας» για το ΝΑΤΟ, «ενεργειακός κόμβος» και «κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων». Για όλα αυτά και τόσα άλλα, για τα οποία ο λαός της περιοχής θα πρέπει όχι μόνο να αποβάλει κάθε «αντιαμερικανικό αίσθημα», αλλά να είναι και ευγνώμων!

Μόνο που δεν βρισκόμαστε ούτε στο 2017, όταν η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε - και μέσα από το «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» - να διαφημίσει τα προσδοκόμενα οφέλη από τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε «Σούδα του Βορά», την παράδοση του στρατοπέδου του Πετροχωρίου στην Ξάνθη, του στρατοπέδου «Γιαννούλη» στον Έβρο, άλλων στρατηγικών υποδομών (οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο) στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, τον αγωγό TAP να βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν τη λειτουργία του, ούτε στο 2019, με την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση και να απογειώνει τη «στρατηγική συνεργασία» με τις ΗΠΑ, σήμερα να παραδίδει τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε αμερικάνικα χέρια, να εγκαινιάζει τον αγωγό IGB, σε λίγους μήνες να ετοιμάζεται να λειτουργήσει ο σταθμός για το πανάκριβο αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη και να μπαίνει σε φάση αδειοδότησης και δεύτερος!

Γιατί, από όλα τα παραπάνω, οι μόνοι ωφελημένοι ήταν και συνεχίζουν να είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αμερικάνικοι αλλά και ελληνικοί. Οι «εμβληματικές επενδύσεις» έγιναν και οι εργαζόμενοι γνώρισαν από πρώτο χέρι τους τσακισμένους μισθούς, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση και τα 12ωρα, τις μαζικές απολύσεις όταν τα έργα τελείωναν και επρόκειτο πλέον να απασχολήσουν μερικές δεκάδες εργαζόμενους.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πολλαπλασιάστηκαν, οι δεκάδες μεταφορές στρατιωτικών μέσων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η συχνή παρουσία των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ, εκτός από τα τατουάζ που έκαναν και μερικά αυγά που κατανάλωσαν, δεν έφεραν τη «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» στην περιοχή, αφού πολλές φορές τα αντίπαλα των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στρατόπεδα εξαπέλυσαν απειλές και στοχοποίησαν την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξήθηκαν, όπως και οι άμεσες απειλές της Τουρκίας, ακόμα και με υπερπτήσεις πάνω από τη Σαμοθράκη!

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει τις δικές του αγωνίες και βάσανα, όπως συνολικά ο λαός της χώρας. Στην περιοχή με το 40% της ανεργίας των νέων (στις 6 «πρώτες» περιφέρειες της Ευρώπης), με τους δείκτες της ενεργειακής και γενικότερης φτώχειας να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την περιβαλλοντική υποβάθμιση, τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή και τις ζωονόσους στην κτηνοτροφία, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ στο 100% της παραγωγής και στο φυτικό κεφάλαιο, το κόστος παραγωγής και τα χρέη να καθιστούν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο αβέβαιη, τους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους να βάζουν λουκέτα για λίγες ώρες, μέρες, ή και για πάντα (όπως μόνο μέσα στο 2022 έκαναν 7 φούρνοι στον Έβρο), η προσπάθεια να διαφημιστεί «η συμβολή των ΗΠΑ» αποτελεί πρόκληση!

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια, αντί για τέτοιου είδους ημερίδες, ας απολογηθούν καλύτερα για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στο Παπίκιο όρος και ας πάρουν μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς! Εκτός αν περιμένουν η ημερίδα να τους φέρει και τύχη με καμιά βροχόπτωση. Αλλά χωρίς αντιπλημμυρικά έργα… ο λαός και το περιβάλλον θα είναι πάλι τα θύματα!

Για αυτό χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση, η φωνή της αγανάκτησης να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα για μέτρα ανακούφισης και επιβίωσης. Για να ανοίξουμε την ελπιδοφόρα προοπτική της σύγκρουσης με την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να βαδίσουμε στο δρόμο της ανατροπής, χωρίς αναμονή για νέους «σωτήρες», χωρίς ψεύτικες ελπίδες από μια ανάπτυξη – που όπως και να την πούνε - θα είναι πάντα ανάπτυξη για τους λίγους.

Το ΚΚΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσει να καταθέτει όλες του τις δυνάμεις. Για να υπάρχει η δυνατότητα στο λαό της περιοχής να απορρίψει τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» από τις ημερίδες τους και να πάρει τη θέση του στον αγώνα.

Στις 5 Νοέμβρη, οι θέσεις στην αίθουσα της ημερίδας έχουν «κλείσει» για τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών ομίλων, των κομμάτων τους, των τοπικών αρχών που τους υπηρετούν.

Στις 9 Νοέμβρη ας βρεθούμε στις δικές μας θέσεις, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς, πλημμυρίζοντας τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Φωτογραφίες: fonirodopis.gr, kavalapost.gr
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,612,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8597,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3022,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3334,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18530,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2577,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,674,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1513,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6195,Ροδόπη,418,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,560,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,70,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Φιάσκο το συνέδριο για την «Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ»
Φιάσκο το συνέδριο για την «Συμβολή των ΗΠΑ στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ»
Άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να πείσουν τον λαό για τα οφέλη της αμερικάνικης παρουσίας στην περιοχή μας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi12iNuj27jO10URS7AUKXDVfe0QeLBj6QeoSGvTZWWM8U-iyO7AUcorGXCYcUyjr9wXm-FC0i4dErKaDWQ9VFm01OZ7lB3STSfK8iaJ2UgFPyXgpDgdKNrCU8XW1jDb4LVmqZaRbx6zoAlVksnj-4UsQJOuKQfLMNjyZRUwjRCpNzg7-lLQzGAS-66/s16000/synedrio_usa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi12iNuj27jO10URS7AUKXDVfe0QeLBj6QeoSGvTZWWM8U-iyO7AUcorGXCYcUyjr9wXm-FC0i4dErKaDWQ9VFm01OZ7lB3STSfK8iaJ2UgFPyXgpDgdKNrCU8XW1jDb4LVmqZaRbx6zoAlVksnj-4UsQJOuKQfLMNjyZRUwjRCpNzg7-lLQzGAS-66/s72-c/synedrio_usa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/11/blog-post_47.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/11/blog-post_47.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων