Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, γραμματέα της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ περιόδευσε στην Ορεστιάδα.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα
Την Παρασκευή 4/11/2022 πραγματοποιήθηκε περιοδεία κλιμακίου της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ στην περιοχή της Ορεστιάδας με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, γραμματέα της Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Ζαλουφλής, μέλος της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας και ο Σταμάτης Γκατζίδης, στέλεχος του ΚΚΕ.


Η περιοδεία ξεκίνησε με συνέντευξη στη δημοσιογράφο Βέρα Μαυρίδου της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας όπου ο Δ. Κλάδης δήλωσε πως σκοπός της περιοδείας του ΚΚΕ είναι να συζητήσει διά ζώσης με το λαό της περιοχής το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης, τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ από τα προβλήματα που συνεχώς οξύνονται.

Σε ερώτηση για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόρειος Έβρος απάντησε πως οι αιτίες δεν μπορούν παρά να αναζητηθούν στη διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που είναι εχθρικές για τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής που αποτελούν και τη βασική απασχόληση, είναι εχθρικές προς τους εργαζόμενους και τον υπόλοιπο λαό που έρχεται αντιμέτωπος από τη μια με χαμηλούς μισθούς, ανεργία και από την άλλη με πολύ υψηλό κόστος για θέρμανση, τρόφιμα, ενέργεια, κτλ, με υποστελεχωμένες δομές υγείας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού. Και είναι εχθρικές για το λαό γιατί είναι πολύ φιλικές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στα κέρδη των μονοπωλίων που δεν συμβιβάζονται με τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Τάσο Γιακμολίδη και μέλη του Συνεταιρισμού Σκορδοπαραγωγών στη Ν. Βύσσα αναδείχτηκε το γεγονός ότι σταδιακά μειώνονται τα στρέμματα στα οποία καλλιεργούνται σκόρδα. Από 3.000 στην περιοχή πλέον είναι λιγότερα από 1.500, λόγω της εκτίναξης του κόστους παραγωγής και της διατήρησης χαμηλών τιμών. Συγκεκριμένα η τιμή πώλησης της παραγωγής φέτος αυξήθηκε μόλις 5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κόστος παραγωγής αυξήθηκε πάνω από 40%. Έτσι, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια η παραγωγή κάλυπτε το 100% της εγχώριας ζήτησης πλέον δεν καλύπτει ούτε το 50%.

Από τη πλευρά του ο Δ. Κλάδης ανέδειξε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τη στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών, το αφορολόγητο πετρέλαιο, τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, κ.α. Ανέδειξε την κοροϊδία των κυβερνήσεων που αρνούνται στους αγρότες το αφορολόγητο πετρέλαιο ενώ το δίνουν στους εφοπλιστές, αρνούνται τις κατώτερες εγγυημένες τιμές ενώ τις δίνουν στα κοράκια των ΑΠΕ. Κάλεσε να δυναμώσει η συμμαχία εργατών - αγροτών για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν έτσι ώστε και οι εργαζόμενοι να έχουν φτηνά και ποιοτικά προϊόντα και οι αγρότες ένα εισόδημα που θα τους εξασφαλίζει να παραμείνουν στο χωράφι και να καλλιεργούν καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών τους. Σημείωσε ότι είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι και στην Ορεστιάδα στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν αγροτικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία και κάλεσε σε αυτή την κατεύθυνση να συνεχιστεί και να ενταθεί η δράση το επόμενο διάστημα γιατί οι αγρότες ξέρουν πολύ καλά πως ότι κέρδισαν μέχρι τώρα το κέρδισαν με τον αγώνα τους.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε την εταιρία «ΚΥΚΛΩΨ» όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Στην ομιλία του στους εργαζόμενους ο Διονύσης Κλάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τους εργαζόμενους, γιατί πιστεύουμε ότι όλους μας προβληματίζει το που πάει η κατάσταση, τί πρέπει να γίνει, τι μπορεί να αλλάξει. Γιατί τη λύση στα προβλήματά μας δεν μπορεί να τη βρει κανείς στα μέσα που ελέγχονται από επιχειρηματικά συμφέροντα και για αυτό ελάχιστα υπάρχει εκεί η φωνή του ΚΚΕ, αλλά και εικόνες όπως οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο το κόσμο που δυναμώνουν, οι αγώνες στην περιοχή μας και αλλού που απέσπασαν κατακτήσεις όπως στη cosco, στη ΛΑΡΚΟ, στην efood, οι αγώνες που εξελίσσονται στα πετρέλαια και λιπάσματα Καβάλας, στη Μαλαματίνα και αλλού. Δεν θα δείτε εκεί την εικόνα των αστυνομικών να σπρώχνουν το περιπολικό που έχει μείνει από καύσιμα λόγω της μεγάλης απεργίας στα διυλιστήρια στη Γαλλία που δείχνει την δύναμη των εργατών, το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι παράγουν τα πάντα, χωρίς αυτούς δεν κινείτε τίποτα.

Χωρίς πολλές περιγραφές των προβλημάτων που όλοι έτσι κι αλλιώς ζούμε και τα γνωρίζουμε πολύ καλά θέλουμε να σας καλέσουμε να μην δείξετε καμία αναμονή, καμία ανοχή. Τον 21ο αιώνα ο εργαζόμενος μπορεί να ζει στον τόπο του και να προκόβει, να μην αναγκάζεται να μεταναστεύσει και να ερημώνει η ύπαιθρος, να έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα χωρίς να σκέφτεται αν θα τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και παιδείας, να μη ζει με το άγχος του πολέμου, της προσφυγιάς, των καταστροφών από πλημμύρες και πυρκαγιές, συνολικά του περιβάλλοντος, να μην ζει σε ένα κόσμο τεράτων, σε ένα σύστημα που σαπίζει.

Η συμβολή του Κόμματός μας είναι ότι φωτίζει το δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει ο λαός, ότι υπάρχει εναλλακτική στην άσχημη κατάσταση που βιώνει κόντρα στη μοιρολατρία και την υποταγή που προβάλει το σύστημα.

Για παράδειγμα για την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια. Ο χειμώνας δεν θα είναι δύσκολος για όλους. Κάποιοι έχουν σκάσει στα κέρδη, όπως οι εφοπλιστές που βγάζουν έως και 400.000 δολάρια την ημέρα για το ναύλο σε ένα πλοίο lng, τα κέρδη των διυλιστηρίων έχουν εκτοξευθεί, 300% έως 1300% αυξήθηκαν τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια. Και από την άλλη μας ζητάνε εμείς να κάνουμε περικοπές, να ζήσουμε με τα διάφορα pass και επιδόματα που με αυτά δεν πας πουθενά.

Όλοι τους μαζί έχουν ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε. Συμφωνούν στο χρηματιστήριο ενέργειας, μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που το εφάρμοσε πρώτος, συμφωνούν στην απελευθέρωση της ενέργειας που ορίζει η ΕΕ, συμφωνούν το ρεύμα, η ενέργεια συνολικά να είναι εμπόρευμα, συμφωνούν στη πράσινη μετάβαση που φέρνει την απολιγνιτοποίηση και καμία σχέση δεν έχει με την προστασία του περιβάλλοντος, το μόνο που προστατεύει για άλλη μια φορά είναι τα κέρδη των ομίλων που δραστηριοποιούνται στις ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, κ.α. Μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν να παραμείνουν οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης και τόσα άλλα.

Αυτές είναι οι επιλογές τους που κριτήριο είναι το κέρδος των ομίλων. Υπάρχει όμως και άλλη επιλογή που συμφέρει το λαό. Η πρόταση του ΚΚΕ. Στην οποία το ρεύμα, η ενέργεια δεν θα αποτελεί εμπόρευμα, δεν θα πουλιέται και θα αγοράζεται στα διάφορα χρηματιστήρια, θα αξιοποιούνται όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας για να παράγεται ρεύμα φτηνό για όλο το λαό με λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Όπου η χώρα μας θα απεμπλακεί από τον άδικο πόλεμο των ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία και από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Αυτός ο δρόμος βέβαια απαιτεί να μην μένουμε απλοί θεατές σε ένα στημένο παιχνίδι δικομματικού ή τρικομματικού καυγά αλλά να βγούμε οι ίδιοι στο γήπεδο, να παίξουμε εμείς μπάλα, να αγωνιστούμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Γιατί τα έχουμε δοκιμάσει όλα, τα έχουμε δει όλα. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξουμε σε όλους όσοι έχουν κυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια, ούτε στη ΝΔ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον Βελόπουλο που και αυτός κυβέρνησε όταν ήταν στο ΛΑΟΣ και τώρα μας το παίζει άμοιρος ευθυνών. Καμία ανοχή και στη δράση άλλων φασιστικών ομάδων που τους ξαναβγάζουν από τις τρύπες τους για να στηρίξουν το σύστημα για άλλη μια φορά. Έχουμε πια πείρα και από αυτούς τους δήθεν αντισυστημικούς. Με ποιους τα έβαλαν; Σε ποιους άσκησαν βία; Ποιους δολοφόνησαν; Όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις. Ενάντια στους αδύναμους και τους αγωνιστές, παρέα με τους εργοδότες και τους εφοπλιστές.

Για το μεταναστευτικό καμία άλλη δύναμη δε λέει τίποτα για τις αιτίες που το γεννούν, την εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Τί να πουν βέβαια αφού συμμετέχουν με τα μπούνια. Αναρωτηθείτε γιατί δε στηρίζει κανείς την πρόταση του ΚΚΕ να δημιουργηθούν με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ γραφεία ασύλου μέσα στην Τουρκία αλλά από την άλλη στηρίζουν την κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, στη «φυλακή» της ΕΕ.

Όλοι τους ακολουθούν τα όσα προβλέπει το υπερμνημόνιο που λέγεται ταμείο ανάκαμψης, η στρατηγική της πράσινης μετάβασης, της εμπλοκής στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους που σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ. Αυτό θα είναι το κοινό πρόγραμμα της οποιαδήποτε κυβέρνησης και αν σχηματιστεί. Οι όποιες διαφορές τους για να εγκλωβίζουν το λαό δεν θα δώσουν λύση στην ακρίβεια, στον πόλεμο, σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το ΚΚΕ, τους κομμουνιστές τους ξέρετε, δεν χρειάζονται να σας συστηθούν.

Σήμερα μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να κερδηθεί και η πιο μικρή κατάκτηση που μπορεί να δώσει έστω και μια μικρή ανακούφιση στο λαό, αυτό σημαίνει στο σύνθημά μας ότι το ΚΚΕ αποτελεί ασπίδα για το σήμερα, αλλά και κρατάμε ζωντανή την ελπίδα για το αύριο που δίνει κουράγιο και αντοχή και στο σήμερα, συμβάλει στο να μην δείξει ο λαός ανοχή, να μην περιμένει τον επόμενο «σωτήρα» που θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά φρούδα ελπίδα.

Σας καλούμε να εμπιστευτείτε το ΚΚΕ που είναι πάντα στο πλευρό του λαού, δεν άλλαξε ποτέ μετερίζι. Αν κάτι έμεινε όρθιο, αν κάτι πραγματικά δίνει ακόμα ελπίδα στο λαό είναι η στάση του ΚΚΕ που κρατά ακμαίο το φρόνημα του λαού. Όποτε χαμογέλασε το χειλάκι του λαού έχει το Κόμμα μας τη δική του ιδιαίτερη συμβολή.

Σας καλούμε λοιπόν να συμπορευτούμε στο δρόμο του αγώνα γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στον δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Τώρα στη προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση και στην Ορεστιάδα που καλούν σωματεία και φορείς της περιοχής να δοθεί μαζικό μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης.

Στο δυνάμωμα των σωματείων και τη στήριξη των ταξικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν σε αυτά.

Στη στήριξη των ψηφοδελτίων του Κόμματος σε όλες τις εκλογές που είναι μπροστά, στη Βουλή, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Με το να ενωθούμε όλοι και όλες εργάτες - υπάλληλοι, επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες σε έναν μεγάλο ενιαίο πανελλαδικό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ παντού. Να δυναμώσετε τη δική σας φωνή.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8454,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,145,Άρθρα - Απόψεις,3013,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3303,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,685,Δράμα,114,Έβρος,18324,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2520,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1475,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,747,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1481,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6129,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα
Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Διονύση Κλάδη, γραμματέα της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ περιόδευσε στην Ορεστιάδα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIggQcOcXXHcTN52lNz37x-VoIkeLTwiG2tzVOZpQr42hgG56GnfmIGXi96M9cjjXhQM4v0uNxeU3Lkf5yU9una0wd5Oz0JjboMyFtJHGk0FEjdvihaNTuYqFoGqpeEjFYxy98BoGlHM3IQHkBIq2eX2N8TDLO5nnf2z6JBtjiZ94svmb1D4yuI1_r/s16000/DSC_0095.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIggQcOcXXHcTN52lNz37x-VoIkeLTwiG2tzVOZpQr42hgG56GnfmIGXi96M9cjjXhQM4v0uNxeU3Lkf5yU9una0wd5Oz0JjboMyFtJHGk0FEjdvihaNTuYqFoGqpeEjFYxy98BoGlHM3IQHkBIq2eX2N8TDLO5nnf2z6JBtjiZ94svmb1D4yuI1_r/s72-c/DSC_0095.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/11/blog-post_10.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/11/blog-post_10.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων