Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!

Η "ΚΥΨΕΛΗ Ιδεών και Δράσης" έκρινε ότι αυτό που λείπει από την Αλεξανδρούπολη είναι άλλος ένας φορέας που θα κάνει τεμενάδες στους Αμερικάνους.

Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!
Η νεοσύστατη Κίνηση Πολιτών «ΚΥΨΕΛΗ Ιδεών και Δράσης για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης» ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη…

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η «ΚΥΨΕΛΗ», με μπροστάρη τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθη Ασπιώτη, «στον φορέα μπορούν να συμμετέχουν θεσμικοί φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις, ιδρύματα, και απλοί πολίτες. Στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων, κοινών πρωτοβουλιών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνεργασίες και συνέργειες σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος της τοπικής μας κοινωνίας».


Δηλαδή, για να καταλάβουμε… Η νέα αυτή κίνηση πολιτών, στην πρώτη παρέμβασή της, έκρινε ότι αυτό που λείπει από την περιοχή μας είναι άλλος ένας φορέας ο οποίος θα κάνει ακόμη περισσότερους τεμενάδες στους Αμερικάνους για να μας πετάξουν - πέρα από στρατιωτικά πλοία, ελικόπτερα και τανκς που αραδιάζουν κάθε τρεις και λίγο στο λιμάνι μας - και κανένα «αναπτυξιακό» ξεροκόμματο;

Οι πρώτες αντιδράσεις

Σχόλιο της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την ίδρυση συνδέσμου ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη:

Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»

Από την πρώτη της δράση η «Κυψέλη Ιδεών και Δράσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης» επιβεβαιώνει ότι είναι ένα ακόμα εργαλείο στην προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός της περιοχής στους στόχους των μεγάλων επιχειρηματιών που προσδοκούν κέρδη από την εμπλοκή της περιοχής μας στο πολεμικό μακελειό που βρίσκεται σε εξέλιξη και κλιμακώνεται στην Ουκρανία.

Η ίδρυση Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας στην Αλεξανδρούπολη στον οποίο προχωρά, όπως οι ίδιοι διατυπώνουν στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους, στοχεύει «στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων» στους στόχους του ευρωατλαντισμού και της πλουτοκρατίας.

Επαναφέρουν τα όσα ακούμε καιρό τώρα για δήθεν ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους που προσφέρει η μετατροπή της περιοχής μας σε στρατιωτικό και ενεργειακό κόμβο. Να μην «τσιμπήσει» κανείς!

Ο λαός της περιοχής μας αντιλαμβάνεται ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι το να είμαστε εμπροσθοφυλακή στην εμπλοκή, μας μετατρέπει σε στόχο, την ώρα μάλιστα που υπάρχει οξεία κλιμάκωση του πολέμου και μπορεί να έχει απρόβλεπτες διαστάσεις. Αυτό ανησυχεί την αμερικάνικη πρεσβεία, τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου και την πλουτοκρατία και προσπαθούν να πάρουν μέτρα. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία του ελληνοαμερικανικού συνδέσμου συνεργασίας, με «λαγό» την «Κυψέλη», που αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά», με γνωστούς πρωταγωνιστές που στο παρελθόν τα ίδια έλεγαν για τους χρυσοθήρες, ότι δήθεν θα φέρουν ανάπτυξη στον τόπο και πήραν την απάντησή τους από το λαό της περιοχής!

Κανένα ψίχουλο, που μπορεί να πέσει από το μεγάλο φαγοπότι που έχουν στήσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο LNG, στις μεταφορές, στην «πράσινη» ανάπτυξη, στην κατασκευή όπλων, οι παραγωγοί ενέργειας, τα διυλιστήρια και οι κατασκευαστικοί όμιλοι, δεν μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, του λαού συνολικά, στην ειρήνη, στα φτηνά καύσιμα και ρεύμα, στη στέγη, στη θέρμανση, στη δουλειά με δικαιώματα.

Υπάρχει ουσιαστική διέξοδος και δρόμος να βαδίσει ο λαός: να δυναμώσει η πάλη σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για όλα τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας και ενάντια στην εμπλοκή στον άδικο πόλεμο μεταξύ ληστών. Η πάλη αυτή είναι ασπίδα για το σήμερα και ελπίδα για το αύριο.

Το μέλλον δεν μπορεί να είναι ο σάπιος κόσμος της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της υποταγής, σε όσους προσπαθούν να φτιασιδώσουν το γέρικο σύστημά τους. Κοιτάμε μόνο μπροστά, με το δίκιο των πολλών, για το πραγματικά νέο και ελπιδοφόρο, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό!

Σχόλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ" για την πρόταση ίδρυσης Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας:

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Πολλές φορές το σωματείο μας έχει πάρει θέση, έχει ενημερώσει τους εργαζόμενους για θέματα που έχουν να κάνουν με την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό - ενεργειακό κόμβο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις, και ειδικά όταν σ΄ αυτές πρωτοστατούν μέλη της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Έβρου, και να θέλουμε δε μας αφήνουν να αγιάσουμε!

• Τι και αν τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν σ’ όλο τον κόσμο και ειδικά στην περιοχή μας ως αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

• Τι και αν οι υποδομές της πόλης και ο λαός της έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί με αντίποινα εξαιτίας της παρουσίας Αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών δολοφονικών μέσων και δυνάμεων.

• Τι και αν μετά από τις δολιοφθορές στους ενεργειακούς αγωγούς στη Νορβηγία, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάλογου "ατυχήματος" και στην περιοχή μας που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές μας και το περιβάλλον.

• Τι και αν γνωρίζουμε καλά όσοι δουλέψαμε σε επενδύσεις και έργα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στο τέλος άφησαν πίσω τους ανεργία και φτώχεια ενώ όσο ήταν σε εξέλιξη ξεζούμιζαν με 12ωρα τους εργάτες.

• Τι και αν στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο της πόλης δεν ξεφορτώνονται τρόφιμα και φάρμακα για τις οικογένειές μας, ζωοτροφές και λιπάσματά για τους αγρότες, είδη για τους μαθητές και τους φοιτητές αλλά άρματα μάχης και πυρομαχικά.

• Τι και αν έργα όπως η νέα περιφερειακή οδός που προχωρά με μεγάλη ταχύτητα για να εξυπηρετήσει τις Νατοϊκές ανάγκες γίνονται σε βάρος των κατοίκων και σε αντίθεση με έργα υποδομής όπως της αντιπλημμυρικής προστασίας στον Απαλό, του οδικού δικτύου σύνδεσης με την Παλαγία κ.α. που βαλτώνουν εδώ και χρόνια.

• Τι και αν ξέρουμε καλά πως "ψυχαγωγείται" ο αμερικάνικος στρατός και όπου εδρεύει αυξάνεται η εγκληματικότητα, η βία ,η πορνεία και τα ναρκωτικά.

• Τι και αν από την χιλιοειπωμένη "τόνωση της αγοράς" εξαιτίας της παρουσίας των τουριστών - κομάντο δεν αυξήθηκε ούτε ένα μεροκάματο, δεν κολλήθηκε ούτε ένα ένσημο ασφάλισης παραπάνω στους εργαζόμενους.

Εργαζόμενοι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Μέλη της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Έβρου με μπροστάρη τον ίδιο τον πρόεδρό του, μπροστά στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία έχουν τη λύση! Πρωτοστατούν, μέσω μιας κίνησης πολιτών, στην προώθηση της ελληνοαμερικάνικης συνεργασίας! Σε λίγο θα μας πουν ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας κάλο θα ’ναι να καταταγούμε στον αμερικανικό στρατό!

Έτσι εξηγείται, όταν οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου θέτουν θέματα σχετικά με τον πόλεμο, την Νατοϊκή βάση, τα δικαιώματα των εργαζομένων σε "εμβληματικά έργα" που εξυπηρετούν την ανάπτυξη των οικονομικών και στρατιωτικών κολοσσών, η απάντηση που παίρνουν είναι ότι "…δεν ασχολούμαστε με κεντρικά πολιτικά ζητήματα…".

Το σωματείο μας καλεί τους όλους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τα σωματεία, να γυρίσουν την πλάτη στην ηγεσία του ΕΚΕ. Μπροστά στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συντονιστούν με σωματεία όπως το δικό μας κόντρα στο τι μας επιβάλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η όποια κυβέρνηση επιλέγουν κάθε φορά. Για να διεκδικήσουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας, που θα εξασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή, που θα δίνουν ελπίδα για το αύριο των παιδιών μας!
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18251,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!
Αλεξανδρούπολη: Η «Κυψέλη» αποδεικνύεται «σφηκοφωλιά»!
Η "ΚΥΨΕΛΗ Ιδεών και Δράσης" έκρινε ότι αυτό που λείπει από την Αλεξανδρούπολη είναι άλλος ένας φορέας που θα κάνει τεμενάδες στους Αμερικάνους.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0qD6tPMEam4HuqFKQKFuP_aILh20nSJBBNAFpkxCzEyAoRa3vhNwguPev9GePnrT3WdUIbSQbaIbB9m-PFE1EPVCoI_mrkAO9vLzWDjienJ3S5K_EPJXBWAhddJvWDxNQ5BpDTkmmYIvnp58Ou5dv-t_QjrdHg6gmNuCBOTFnRXnTu1GqPsPqrRd_/s16000/kypseli.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0qD6tPMEam4HuqFKQKFuP_aILh20nSJBBNAFpkxCzEyAoRa3vhNwguPev9GePnrT3WdUIbSQbaIbB9m-PFE1EPVCoI_mrkAO9vLzWDjienJ3S5K_EPJXBWAhddJvWDxNQ5BpDTkmmYIvnp58Ou5dv-t_QjrdHg6gmNuCBOTFnRXnTu1GqPsPqrRd_/s72-c/kypseli.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/10/blog-post_92.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/10/blog-post_92.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων