Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας: Το Γκατζολάκι τίμησε και φέτος το Θέατρο με τους εραστές της τέχνης.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Στην ιστορία πέρασε και το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από ένα οκταήμερο γεμάτο συγκινήσεις. Το Γκατζολάκι πείσμωσε και τα κατάφερε και φέτος, κόντρα σε κάθε κακοτοπιά. Με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος, παρά τα προβλεπόμενα αλλά και τα απρόβλεπτα ξεσπάσματά του, το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής ανταποκρίθηκε με θέρμη και φέτος, αγκαλιάζοντας την 23η διοργάνωση του θεσμού τόσο στο υπαίθριο θέατρο της πόλης, όσο και στο χειμερινό θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ όταν οι καιρικές συνθήκες το απαίτησαν.


Η έναρξη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Αυγούστου με το αφιέρωμα στη Ντίνα Κώνστα, στην μνήμη της οποίας αφιερώθηκε φέτος το σύνολο της διοργάνωσης. Εκτός από το αρχικό video που δημιουργήθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ, καθ’ όλη τη διάρκεια του 8ημέρου εκτέθηκε φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο της ξεχωριστής ηθοποιού που τίμησε πολλές φορές με την παρουσία της το θεσμό.


Στη συνέχεια της τελετής έναρξης οι διοργανωτές τίμησαν για την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του το συγγραφικό δίδυμο Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, ενώ η βραδιά έκλεισε θεατρικά με το έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Τσιφόρου - Βασιλειάδη, από τον οικοδεσπότη και διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟ, εκτός συναγωνισμού.

Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ με έξι συμμετέχουσες θεατρικές ομάδες από Αγ. Τριάδα Δήμου Θερμαϊκού, Βόλο, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Άρτα.


Στην τελετή λήξης, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε για την καλλιτεχνική του πορεία ο διεθνούς φήμης αναγνωρισμένος για το ταλέντο και το έργο του χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός. Για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε από καρδιάς ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ για 20η συνεχόμενη χρονιά.

Ακολούθησε το μουσικό μέρος της βραδιάς, με τον Κώστα Λειβαδά και την Ανδριάνα Μπάμπαλη να διαμορφώνουν μια ζεστή, φιλική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα με τα αγαπημένα τους τραγούδια, έτσι όπως μοναδικά ξέρουν καλά να κάνουν στη σημαντική πορεία τους στο χώρο.


Τις απονομές στα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη, έκαναν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης και του ΔΙΟΝΥΣΟΥ Άκης Τσονίδης.


Το Φεστιβάλ έκλεισε με την απονομή των βραβείων της Επιτροπής Κοινού αρχικά και της Κριτικής Επιτροπής στη συνέχεια, την οποία αποτελούσαν οι: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Μπέσυ Μάλφα, Ιωάννης Μαργαρώνης, Χάρης Ρώμας, Ελένη Φίλιππα, Άννα Χατζησοφιά.


Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς.


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν αναμφισβήτητα όλοι οι Εραστές της Τέχνης του Θεάτρου που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη Γιορτή του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της χώρας. Σχετικά με τα βραβεία, αυτά απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα “Επέκεινα” Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας για την παράσταση του έργου “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Νικολέτας Σιώμου.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην” Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού για την παράσταση του έργου “Η Μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ σε σκηνοθεσία Γιώτας Αλεξοπούλου.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής για την παράσταση του έργου “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα σε σκηνοθεσία Χρύσας Ιωαννίδου.

Βραβείο σκηνοθεσίας στη Χρύσα Ιωαννίδου για τη σκηνοθεσία στο έργο “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής.

Βραβείο σκηνογραφίας εξ ημισείας στο Ατελιέ Ατθίς (Εύη Μιμίκου, Βασιλική Παπαργύρη, Λαφίνα Επταμινητάκη) για τη σκηνογραφία στο έργο “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου από τη Θεατρική Ομάδα “Επέκεινα” Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας και στον Δημήτρη Βάσσο για τη σκηνογραφία στο έργο “Το Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη από τη Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”.

Βραβείο ενδυματολογίας στη Δέσποινα Προδρομίδου για τα κοστούμια στο έργο “Η Μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην” Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού.

Βραβείο μουσικής σύνθεσης εξ ημισείας στους Νόννα Ιωαννίδου, Μάνο Κανταλά, Γιώργο Μπάκα για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο έργο “Η Μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην” Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού και στον Σεραφείμ Γιολδάση για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο έργο “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής.

Βραβείο μουσικής επιμέλειας στον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο για τη μουσική επιμέλεια στο έργο “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου από τη Θεατρική Ομάδα “Επέκεινα” Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Βραβείο φωτισμού στη Χρύσα Ιωαννίδου για τους φωτισμούς στο έργο “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής.

Βραβείο χορογραφίας - κινησιολογίας στη Χρύσα Ιωαννίδου για χορογραφία/κινησιολογία στο έργο “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής.

Βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στον Κώστα Ιωαννίδη για την ερμηνεία του στο έργο “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου από τη Θεατρική Ομάδα “Επέκεινα” Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.

Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στη Νάνσυ Δρούγκα για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Έμιλυ Γουέμπ” στο έργο “Η Μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην” Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού.

Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου εξ ημισείας στο Νίκο Τσιρίδη για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Διευθυντή Σκηνής” στο έργο “Η Μικρή μας Πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ, από τη Θεατρική Ομάδα “Φύρδην Μίγδην” Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού και στο Σεραφείμ Γιολδάση για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Συγγραφέα» στο έργο «Λιωμένο Βούτυρο» του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα “Aurora” Κομοτηνής.

Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου στη Ράνια Κανάρη για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Νάνσυ Μαρς” στο έργο “Χάρολντ και Μοντ” του Κόλιν Χίγγινς από την Ομάδα “Θεάτρου Περιπέτεια” Θεσσαλονίκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σκεπτικό της Επιτροπής για την παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα “Θρυαλλίδα” Βόλου με το έργο “Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ: ”Εξ αιτίας του γεγονότος ότι η ξαφνική βροχόπτωση δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της παράστασης, συνεπώς και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης άποψης, η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε πως το δικαιότερο είναι να εξαιρεθεί από το διαγωνιστικό μέρος”.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

1ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στην Ομάδα “Θεάτρου Περιπέτεια” Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου “Χάρολντ και Μοντ” του Κόλιν Χίγγινς σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου.

2ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Ομάδα “Επέκεινα” Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας για την παράσταση του έργου “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Νικολέτας Σιώμου.

3ο βραβείο κοινού καλύτερης παράστασης στη Θεατρική Σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης” για την παράσταση του έργου “Το Πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Ζωής Μπαρτζώκα.

– Για το έργο “Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ από τη Θεατρική Ομάδα “Θρυαλλίδα” Βόλου το κοινό παρέδωσε ελλειπή βαθμολογία διότι η παράσταση διεκόπη από ξαφνική μπόρα, λίγο πριν ολοκληρωθεί. Συνεπώς δεν ανακοινώνεται και δεν λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση.


Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες...
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8453,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,145,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18322,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2519,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1475,Ελλάδα,1302,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,747,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1480,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6129,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας: Το Γκατζολάκι τίμησε και φέτος το Θέατρο με τους εραστές της τέχνης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbPQbpogAHr-SJovl-zGFSuhJJDa1WC09TKiUwO7u6N96FJChdm4blFMZtNZdnm9RHugGa7hIdCuZ1tZRdi4tWFzEmupjj3JcmH1CFwei5dMqiyair4CJ3_9pa9iOPkl_8Pctu3W92bIPkaV00t_oqTVCRNTqhtBuHUG6ZazSIUgDElAJ8ySbieBUu/s16000/045565060.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbPQbpogAHr-SJovl-zGFSuhJJDa1WC09TKiUwO7u6N96FJChdm4blFMZtNZdnm9RHugGa7hIdCuZ1tZRdi4tWFzEmupjj3JcmH1CFwei5dMqiyair4CJ3_9pa9iOPkl_8Pctu3W92bIPkaV00t_oqTVCRNTqhtBuHUG6ZazSIUgDElAJ8ySbieBUu/s72-c/045565060.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/09/23.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/09/23.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων