Loading ...

Το Τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στη διάθεση του ΥΠΕΝ για τη μεταπυρική αποκατάσταση του Δάσους Δαδιάς

Επιστολή του Προέδρου του Τμήματος Δασολογίας ΔΠΘ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με τη μεταπυρική αποκατάσταση της περιοχής του Δάσους Δαδιάς.

Το Τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στη διάθεση του ΥΠΕΝ για τη μεταπυρική αποκατάσταση του Δάσους Δαδιάς
Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την αποκατάσταση της περιοχής του Δάσους της Δαδιάς μετά από τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές, απεστάλη από τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) Καθηγητή Γεώργιο Τσαντόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει ότι η δασική πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο σπάνιο οικοσύστημα με τη σπάνια βιοποικιλότητα και οι προσπάθειες για τη μεταπυρική αποκατάσταση είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρέπει να προχωρήσει στην καταγραφή της κατάστασης μετά την πυρκαγιά και να δρομολογήσει τη μεταπυρική αποκατάσταση και παρακολούθηση με στόχο την κατά το δυνατόν επανάκαμψη της βιοποικιλότητας και να εφαρμόσει κατάλληλες διαχειριστικές πρακτικές και σύγχρονες πολιτικές που θα οδηγήσουν στην άμβλυνση των επιπτώσεων της δασικής πυρκαγιάς.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. που εδρεύει στην Ορεστιάδα, τα τελευταία 23 χρόνια έχει επιδείξει αξιόλογο ερευνητικό έργο στη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων και ιδιαίτερα μετά από καταστροφικές πυρκαγιές και διαθέτει σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει ένα σημαντικό αριθμό ερευνών στη περιοχή της Δαδιάς, γεγονός που διευκολύνει τη σύγκριση της μεταπυρικής κατάστασης με αυτή πριν την πυρκαγιά.

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ., θέτει το ερευνητικό προσωπικό και τον υπάρχοντα εξοπλισμό του στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ευελπιστεί πως θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποκατάσταση της περιοχής.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων