Ζαμπούκης - Ναϊτίδης στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξ/πολης κατέθεσαν προσφυγή κατά της απόφασης του ΔΣ να διεκδικήσει τη δυτική χερσαία ζώνη.

Ζαμπούκης - Ναϊτίδης στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης
Στην ιστορική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης της 14ης Μαρτίου 2022, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εισήχθη ως θέμα συνεδρίασης το χρόνια αιωρούμενο αίτημα για τη διεκδίκηση από το Δήμο Αλεξανδρούπολης της κυριότητας της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, δηλαδή του παραλιακού μετώπου κάτω από τον Φάρο, από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων, στην οποία ανήκουν και το πάρκινγκ και το λούνα παρκ, καθώς και τμήμα της πλατείας του Φάρου μαζί με το πεζοδρόμιο νότια της παραλιακής λεωφόρου συμπεριλαμβανομένου και του καφέ «Φλοίσβος».

Εισηγητές του θέματος στο Δ.Σ. ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης και το θέμα πέρασε με την απόλυτη πλειοψηφία 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που έδωσαν θετική ψήφο, αλλά στιγματίστηκε με την αποχώρηση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, γράφοντας μια ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χθες, Τρίτη 26 Απριλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν από έγγραφο του Δήμου Αλεξανδρούπολης ότι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης (μαζί με μέλη της παράταξής του) και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, στις 7 Απριλίου 2022 - πριν από 20 ημέρες - προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, κατά της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα και την απόδοσή της στους πολίτες του Δήμου της Αλεξανδρούπολης.


Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους στρέφεται ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή καθώς και ο κ. Ναϊτίδης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η δικαιολογία πως δεν δόθηκε ο λόγος στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με σκοπό να τοποθετηθεί και να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, παρόλο που όπως παραδέχονται στην προσφυγή τους είχε νομίμως κλητευθεί. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να «παραπλανήσουν» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι όπως προκύπτει από τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, ο κ. Ναϊτίδης απουσίαζε της κρίσιμης συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι είχε εγκαίρως κλητευθεί.

Το θέμα είναι ότι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο (με απούσα την δημοτική αρχή) πήρε απόφαση για να διεκδικήσει την κυριότητα της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, μέσα από τη διαδικασία του αποχαρακτηρισμού της, με στόχο την μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρου του χώρου στον Δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001, και όπως έγινε και σε άλλες πόλεις, όπως π.χ. στην Καλαμάτα, την Πάτρα, την Καβάλα, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα κ.α. ενώ άμεσες ενέργειες ήδη έχουν ξεκινήσει οι Δήμοι Βόλου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για να περισώσουν κομμάτια της παραλιακής τους ζώνης τα οποία ανήκαν στους αντίστοιχους Οργανισμούς Λιμένα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, όπως και η συνεργαζόμενη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Λαζόπουλου - Καΐσα) κατέθεσαν προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης!

Δηλαδή δεν θέλουν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να διεκδικήσει τη δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα;

Τελικά, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης!

Το ερώτημα είναι ποια και ποιών συμφέροντα εξυπηρετούν;;;

Σχετικά με το θέμα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης ζητά την παραίτηση του Γιάννη Ναϊτίδη από την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, καθώς όπως υποστηρίζει η (παραπάνω) υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή, αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η άμεση παραίτηση του κ. Ναϊτίδη από την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή προσβολή στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης, οι κύριοι Ζαμπούκης και Καΐσας, δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ Αλεξανδρούπολης, οφείλουν να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη για την εχθρική τους στάση απέναντι στα ίδια τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτά εκφράζονται από το κυρίαρχο όργανο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σχετική ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη:

«Την Τρίτη 26 Απριλίου κοινοποιήθηκε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης, έγγραφο του Δήμου Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με το οποίο ο κύριοι Γιάννης Ζαμπούκης - δήμαρχος Αλεξανδρούπολης (μαζί με μέλη της παράταξής του) και Γιάννης Ναϊτίδης - Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, στις 7 Απριλίου 2022 - πριν από 20 ημέρες - προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, κατά της υπ´αριθμ. 43/2022 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητείται από το Δ.Σ. του οργανισμού λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) να αποφανθεί για τον αποχαρακτηρισμό της δυτικής χερσαία ζώνης του λιμένα, με σκοπό την απόδοσή της στους πολίτες του δήμου της Αλεξανδρούπολης.

Ως ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους στρέφεται η δημοτική αρχή καθώς και ο κ. Ναϊτίδης κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου είναι το γεγονός πως δεν "ζητήθηκε η ψήφος" του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης παρόλο που όπως παραδέχονται στην προσφυγή τους είχε νομίμως κλητευθεί. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησαν να "παραπλανήσουν" την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης ισχυριζόμενοι πως από πλευράς του προεδρεύοντος Αντιπροέδρου του Δ.Σ. (απουσίαζε ο πρόεδρος) δεν δόθηκε ο λόγος στον κ. Ναϊτίδη με σκοπό να τοποθετηθεί και να ψηφίσει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Για τον σκοπό αυτό έγκαιρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 12/4/2022 με έγγραφό της ζήτησε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. με προθεσμία (5) πέντε ημερών. Μόνο που από τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης όπως αυτά έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια, προκύπτει πως ο κ. Ναϊτίδης απουσίαζε της κρίσιμης συνεδρίασης και παρά το γεγονός ότι είχε εγκαίρως κλητευθεί. Ο Πρόεδρος της κοινότητας είχε μάλιστα την ευχέρεια πέρα από την φυσική του παρουσία να συμμετέχει και μέσω της τηλεδιάσκεψης, δυνατότητα που παρέχετε ανεξαρτήτως σε όλους τους δημοτικούς σύμβουλους.

Ένα επιπλέον παράδοξο της υπόθεσης είναι πως στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μεγάλης Δευτέρας στις 25/4/2002 δεν έγινε καμία σχετική αναφορά από πλευράς του προέδρου του Δ.Σ. και της δημοτικής αρχής, αντιθέτως η σχετική αλληλογραφία εστάλη στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στις 26/4/2022 και αφού είχε παρέλθει η κρίσιμη προθεσμία των πέντε ημερών, χρόνος στον οποίο θα μπορούσε να έχει διευκρινιστεί το θέμα και να μην κινδυνεύει σήμερα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την διεκδίκηση του ζωτικού αυτού χώρου για την Αλεξανδρούπολη.

Η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή, αποτελεί πρωτόγνωρη είδηση σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η άμεση παραίτηση του κ. Ναϊτίδη από την θέση του Προέδρου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ελάχιστη πράξη ευθιξίας απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή προσβολή στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ότι αφορά τους κυρίους Ζαμπούκη και Καΐσα, δήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, οφείλουν να ζητήσουν μια δημόσια συγγνώμη για την εχθρική τους στάση απέναντι στα ίδια τα συμφέροντα των πολιτών του Δήμου της Αλεξανδρούπολης, όπως αυτά εκφράζονται από το κυρίαρχο όργανο της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8382,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3007,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3273,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18215,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2502,Εκκλησία,1214,Εκπαίδευση,1459,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,629,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,740,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,563,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,668,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1460,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3840,Πολιτική,1459,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6103,Ροδόπη,408,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,542,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1073,Φέρες,388,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ζαμπούκης - Ναϊτίδης στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης
Ζαμπούκης - Ναϊτίδης στρέφονται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών της Αλεξανδρούπολης
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξ/πολης κατέθεσαν προσφυγή κατά της απόφασης του ΔΣ να διεκδικήσει τη δυτική χερσαία ζώνη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg14ud4lPBhZTp3VeqxHzobrF28H75K9R1WQsZs4NN-PC8HVAI-tokoDAwBCT60-ozy5a64k8x7NbgxkuKyNzpmP4i4ijGzcDeDVQyi37dRV-5t4lAh0ppfdLg5z_6BqabPhsbrhXMqS6QKwQkcocMRiF4TRJjUiDhsSKctQ5BNuk6dBtUXQVar9IpQ/s16000/1297869251.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg14ud4lPBhZTp3VeqxHzobrF28H75K9R1WQsZs4NN-PC8HVAI-tokoDAwBCT60-ozy5a64k8x7NbgxkuKyNzpmP4i4ijGzcDeDVQyi37dRV-5t4lAh0ppfdLg5z_6BqabPhsbrhXMqS6QKwQkcocMRiF4TRJjUiDhsSKctQ5BNuk6dBtUXQVar9IpQ/s72-c/1297869251.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/blog-post_37.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/blog-post_37.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων