Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία της 6ης Απριλίου από Σωματεία του Έβρου

Σωματεία απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:30 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.

Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία της 6ης Απριλίου από Σωματεία του Έβρου
Την απόφασή τους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου ενάντια στην ακρίβεια, για συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, εκφράζουν εργατικά σωματεία και φορείς του Έβρου.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:30 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, απευθύνουν μεταξύ άλλων το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Ιδιωτικών περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα", η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Επαγγελματιών Αλεξανδρούπολης, η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου "Η Ενότητα", το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης και Εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία στο Ν. Έβρου.

Το κάλεσμα σωματείων του Έβρου:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Έβρου, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους αγρότες, στις γυναίκες, στους φοιτητές και τους μαθητές που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια, που βλέπουν το εισόδημά τους να ξεζουμίζεται, που παρακολουθούν με αποτροπιασμό τη βαρβαρότητα του άδικου πολέμου στην Ουκρανία, τη μετατροπή της χώρας και της Αλεξανδρούπολης σε πολεμικό προγεφύρωμα, τις επιπτώσεις του σε όλους τους λαούς.

Στις 6 Απρίλη θα μιλήσει ο εργαζόμενος λαός!

Δε δεχόμαστε να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος. Να ξεπαγιάζουμε και να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί δείχνουν ότι η πράσινη ανάπτυξη γίνεται για τα κέρδη των ομίλων της ενέργειας. Την ίδια ώρα που η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη, που η ενεργειακή φτώχεια τσακίζει κάθε λαϊκό σπίτι, στα πετρέλαια Καβάλας οι πλατφόρμες και τα βαρέλια μένουν άδεια και οι εργαζόμενοι απολυμένοι!

Δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Στον Έβρο που κάποτε περίσσευαν τα σιτηρά, η παραγωγή είναι ελάχιστη, η ζάχαρη ανύπαρκτη και ο ηλίανθος πηγαίνει για παραγωγή ενέργειας ενώ το ηλιέλαιο κοστίζει πανάκριβα. Μας προετοιμάζουν να πούμε το ψωμί ψωμάκι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όταν κουμάντο στην οικονομία της χώρας κάνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με το κράτος και τις κυβερνήσεις τους.

Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Με τον κατώτερο μικτό μισθό στα 663 ευρώ και τον έναν στους τρεις εργαζόμενους με μισθό κάτω από τα 500 ευρώ, οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, τη στιγμή που κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και η υποαπασχόληση. Οι άνεργοι αγγίζουν το 1.000.000 και με το νέο νόμο για τον ΟΑΕΔ χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι χάνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα. Την ίδια στιγμή, το ήδη μικρό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των βιοπαλαιστών αγροτών εξαφανίζεται από τους υπέρογκους φόρους και τις μεγάλες χρεώσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο και εφόδια.

Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών. Μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε., για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ληστή. Απορρίπτουμε την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και το λαό σε θύμα.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε 4 δισ. ευρώ το χρόνο για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια του λαού, την ίδια στιγμή που η φτώχεια μεγαλώνει, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα, τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές υγείας του νομού είναι στα όρια της κατάρρευσης, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.

Η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση δικιά μας, όλων των εργαζομένων και μπορεί να στριμώξει:

Την κυβέρνηση και την εργοδοσία που με παροχές - ψίχουλα επιδιώκουν να καλλιεργήσουν στάση αναμονής για να μην εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, να εξασφαλίσουν τη συναίνεση όλων μας για να βγούμε από τα δύσκολα χωρίς διεκδικήσεις με απεργίες και αγώνες. Όταν αυτό δεν πιάνει αξιοποιούν απειλές και καταστολή επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους.

Τις κυβερνητικές - εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που, ενώ πήραν απόφαση για κήρυξη απεργίας, προκειμένου να μην εκτεθούν στους εργαζόμενους υπολογίζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει, υπονομεύουν ανοιχτά την επιτυχία της και πασχίζουν για το ποιος κυβερνητικός διαχειριστής, «σωτήρας» είναι πιο ικανός να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική με πιο «δίκαιο» τρόπο.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπισης της ζωής μας. Συσπειρωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά στέλνουμε το μήνυμα του αγωνιστικού ξεσηκωμού.

Διεκδικούμε:
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600€ σε όλους τους ανέργους.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια,), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας, μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
 • Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Απαιτούμε:
 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:30 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8206,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3199,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17943,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2456,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,705,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3773,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5995,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,528,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία της 6ης Απριλίου από Σωματεία του Έβρου
Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία της 6ης Απριλίου από Σωματεία του Έβρου
Σωματεία απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο στις 10:30 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUyMkrNP7BchFTeN1Hux4ZzfQtfhpJ0tLqnhETXCnTpe8l40E1ckboBTBomEzIjIUH6PLqcW3Kr-poJeajtS6nTBx0AALxdWLI1K50R35GgReeLjUUTVKJe-uRUdxbTfwMnmxzV2nEjoHuyhQjDOf-sIvgpuNyfqQ09PHTrEkSQfxsliahsjJrksgE/s16000/45232658.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUyMkrNP7BchFTeN1Hux4ZzfQtfhpJ0tLqnhETXCnTpe8l40E1ckboBTBomEzIjIUH6PLqcW3Kr-poJeajtS6nTBx0AALxdWLI1K50R35GgReeLjUUTVKJe-uRUdxbTfwMnmxzV2nEjoHuyhQjDOf-sIvgpuNyfqQ09PHTrEkSQfxsliahsjJrksgE/s72-c/45232658.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/6_4.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/6_4.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων