Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τη διαβούλευση για το καθεστώς "Natura" στην περιοχή του Σουφλίου

Η πρόταση για αποχαρακτηρισμό της περιοχής "Natura" επιδιώκεται από εταιρείες που καραδοκούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ή ανεμογεννητριών.

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τη διαβούλευση για το καθεστώς "Natura" στην περιοχή του Σουφλίου
Ανακοίνωση σχετικά με τη διαβούλευση για το καθεστώς «Natura» στην περιοχή του Σουφλίου, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες του Σουφλίου δεν έχουν να περιμένουν καμία ουσιαστική αλλαγή προς όφελος τους με τις τροποποιήσεις ως και την κατάργηση του καθεστώτος «Natura».

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει ότι επειδή το περιβάλλον “πουλάει”, αυτό που επιδιώκουν είναι να μεγαλώσει η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος από μια χούφτα “πράσινους” επιχειρηματικούς ομίλους που με τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής θα μπουν επιθετικά στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους. Η πρόταση για αποχαρακτηρισμό της περιοχής «Natura» επιδιώκεται από εταιρείες που καραδοκούν για να περάσουν οι εγκρίσεις για εγκατάσταση κολοσσιαίων φωτοβολταϊκών πάρκων ή ανεμογεννητριών.

Η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ αναλυτικά:

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συζήτηση που έχει ανοίξει με αφορμή την διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το καθεστώς «Natura» στην περιοχή του Σουφλίου και συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου. Συμμεριζόμαστε την αγωνία για να μείνει ο ντόπιος πληθυσμός στην περιοχή, για να μπορέσει να επιβιώσει ένας κάτοικος του Σουφλίου, ένας εμποροϋπάλληλος, ένας αυτοαπασχολούμενος.

Ο λαός της περιοχής βιώνει τις συνέπειες μιας πολιτικής που έχει ως αποκλειστικό κριτήριο την απρόσκοπτη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική που ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας φέρνει αντιμέτωπους με την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση, τα λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους, το ξεκλήρισμα για τη φτωχή αγροτιά. Αυτή η πολιτική είναι που δίνει τα «ρέστα» της όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των μονοπωλίων (υποδομές, επιδοτήσεις, «Ταμείο Ανάκαμψης», εξωστρέφεια και γεωπολιτική αναβάθμιση που μας βάζει στο «στόμα του Λύκου» των αντιπαραθέσεων των ιμπεριαλιστών) αλλά αποδεικνύεται «βραδυκίνητη», «ανεπαρκής», κλπ όταν πρόκειται να προστατευτούν τα ζωτικά συμφέροντα του λαού (πολιτική προστασία, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, κλπ).

Από μια τέτοια πολιτική ο λαός δεν μπορεί να περιμένει θετικές για τον ίδιο ρυθμίσεις. Μόνο κάτω από την πίεση που μπορεί να ασκήσει με τους αγώνες του μπορεί να αναμένει κάποια μέτρα ανακούφισης και στο βαθμό που αυτοί οι αγώνες βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κράτος τους, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές. Σε αυτήν την προσπάθεια το ΚΚΕ καταθέτει όλες τις δυνάμεις του.

Τα κόμματα που υπηρετούν αυτήν την πολιτική και την εφάρμοσαν από κυβερνητικές θέσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) προσπαθούν να πείσουν πως με «μεταρρυθμίσεις» και «τομές» στο υπάρχον πλαίσιο, μπορεί να προκύψουν θετικές εξελίξεις και για τους ομίλους και για το λαό. Παλιές και νέες αυταπάτες δοκιμάζονται και στο πεδίο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Αυτά τα κόμματα συμφωνούν στο βασικό κορμό της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής της ΕΕ που σήμερα «σφραγίζεται» από τους στόχους της «πράσινης μετάβασης» και του «ψηφιακού μετασχηματισμού». Όλοι τους «βαφτίζουν το ψάρι κρέας» και μιλούν στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος» την ώρα που βιάζουν ακόμα και την κοινή λογική, κάθε επιστημονική πρόβλεψη και ανάλυση, παραδίνοντας στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» αιγιαλούς, βουνά, «προστατευόμενες» και μη περιοχές. Για αυτό βλέπουμε στους ορεινούς όγκους να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αιολικά πάρκα καταστρέφοντας τη βιοποικιλότητα, στις πεδιάδες φωτοβολταϊκά πάρκα υπονομεύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για αγροτική παραγωγή.

Η «πράσινη ανάπτυξη» έχει κερδισμένους και χαμένους. Κερδισμένοι είναι οι «επενδυτές» στις νέες πράσινες τεχνολογίες, που θα δουν δισεκατομμύρια κέρδη να μπαίνουν στις τσέπες τους. Χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι. Χαμένη βέβαια, θα είναι και η λαϊκή οικογένεια, που θα πληρώνει πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει μαζί με τη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων να απαλλαγεί και από κάθε άλλο εμπόδιο. Για αυτό - και όχι για την προστασία του περιβάλλοντος - η ΕΕ θέσπισε το πλαίσιο των περιοχών «Natura». Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεν θα γινόμασταν μάρτυρες της επέλασης των ΑΠΕ, της αλλαγής των χρήσεων γης, της δόμησης σε «προστατευόμενες» περιοχές για λογαριασμό του τουριστικού κεφαλαίου. Έτσι περιοχές προστασίας της φύσης γίνονται αντικείμενο τουριστικής εκμετάλλευσης, τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα ξεφυτρώνουν ήδη καταμεσής των δασών, οι παραλίες γίνονται αυλές μεγάλων ξενοδοχείων ή θα έχουν για ντεκόρ τεράστια θαλάσσια αιολικά πάρκα.

Στον ίδιο δρόμο κινήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις με τους λεγόμενους «περιβαλλοντικούς» νόμους, καταργώντας και τις τελευταίες ρήτρες προστασίας, υποβαθμίζοντας το αστικό και φυσικό περιβάλλον. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και οι τοπικές αρχές που συνηγορούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, που παρότι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα υλοποιούν τις στρατηγικές κατευθύνσεις ΕΕ - μονοπωλίων - κυβερνήσεων (π.χ. διαχείριση απορριμμάτων, υδάτων, γης).

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες του Σουφλίου δεν έχουν να περιμένουν καμία ουσιαστική αλλαγή προς όφελος τους με τις τροποποιήσεις ως και κατάργηση του καθεστώτος «Natura». Κατανοούμε την αγωνία για κάποιους ανθρώπους που με νύχια και με δόντια δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Επισημαίνουμε όμως ότι επειδή το περιβάλλον “πουλάει”, αυτό που επιδιώκουν είναι να μεγαλώσει η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος από μια χούφτα “πράσινους” επιχειρηματικούς ομίλους που με τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής θα μπουν επιθετικά στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους. Η πρόταση για αποχαρακτηρισμό της περιοχής «Natura» επιδιώκεται από εταιρείες που καραδοκούν για να περάσουν οι εγκρίσεις για εγκατάσταση κολοσσιαίων φωτοβολταϊκών πάρκων ή ανεμογεννητριών.

Ο λαός μπορεί να ζήσει στον τόπο του ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες του, αν βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής ανατροπής. Το περιβάλλον μπορεί πραγματικά να το υπερασπίσει ο ίδιος ο λαός, όταν αποφασίσει να πάρει ο ίδιος την εξουσία, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, θέτοντας κάτω από το δικό του σχέδιο και έλεγχο την οικονομία. Τότε θα μπορέσει πραγματικά να ικανοποιήσει την ανάγκη του να ζήσει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, για να προστατέψει την υγεία του και συνολικά τις ανάγκες του, να ζήσει με ευημερία.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8332,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18141,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6076,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1062,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τη διαβούλευση για το καθεστώς "Natura" στην περιοχή του Σουφλίου
Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τη διαβούλευση για το καθεστώς "Natura" στην περιοχή του Σουφλίου
Η πρόταση για αποχαρακτηρισμό της περιοχής "Natura" επιδιώκεται από εταιρείες που καραδοκούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ή ανεμογεννητριών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgTQkShodso-O3-CK10D7-V7Z-Iul9e_1a4sJKB1W-0N2BGSprWwEWfAr9Lbi3uWEJ_7mcLp4fIp_X8y1VzSYa-mz-Nqkoj_FAjQAsbme43vDAfWFl4dJFjYaW-zD_LUitPojGIwAicxUGF51bgFeqoB1u6o2LDRS5P5kCKzv9ojQ6fJoeSUzdqGNpR=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgTQkShodso-O3-CK10D7-V7Z-Iul9e_1a4sJKB1W-0N2BGSprWwEWfAr9Lbi3uWEJ_7mcLp4fIp_X8y1VzSYa-mz-Nqkoj_FAjQAsbme43vDAfWFl4dJFjYaW-zD_LUitPojGIwAicxUGF51bgFeqoB1u6o2LDRS5P5kCKzv9ojQ6fJoeSUzdqGNpR=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/02/natura.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/02/natura.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων