Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021

Ο Πρόεδρος toy Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων του Επιμελητηρίου για το έτος 2021.

Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021
Στον απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021 προχώρησε ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου στο Facebook.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τοψίδης «Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους και όλες μας και φυσικά εξίσου δύσκολη ήταν και για τον επιχειρηματικό κόσμο» ωστόσο «το πρόσημο στο Επιμελητήριο μας για το 2021 είναι θετικό. Το μητρώο επιχειρήσεων κατέγραψε 330 νέες εγγραφές μέσα στο 2021 έναντι 83 διαγραφών».

Κατά την εκτίμησή του «αυτό σημαίνει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα στον Έβρο παραμένει ενεργό, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ιδέες, που έχουν διάθεση να επενδύσουν, που έχουν όνειρα και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν μέσα στον επιχειρηματικό στίβο».

Ο κ. Τοψίδης υπενθύμισε ότι το 2021 ήταν η χρονιά που το Επιμελητήριο Έβρου συμπλήρωσε 100 χρόνια παρουσίας στα οικονομικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, αναφερόμενος στις δράσεις που έγιναν για την ανάδειξη της επετείου κατά το παρελθόν έτος.

Προανήγγειλε δε και την έκδοση ενός λευκώματος με θέμα την 100χρονη πορεία του Επιμελητηρίου Έβρου, το επόμενο διάστημα.

Το καλοκαίρι του 2021 το Επιμελητήριο Έβρου διοργάνωσε την έκθεση τοπικών προϊόντων με τον τίτλο «Εβδομάδα Εξωστρέφειας 2021» που περιόδευσε σε όλο το νομό φέρνοντας σε επαφή τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων με το ευρύτερο κοινό του νομού, αλλά και μεταξύ τους.

Και μέσα στο 2021 η επαφή του Επιμελητηρίου Έβρου με την κεντρική διοίκηση ήταν στενότατη, πάντα στο πλαίσιο της ανάγκης προώθησης που των ζητημάτων που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Έβρου, ενώ έγιναν και στοχευμένες παρεμβάσεις για θέματα που σχετίζονταν αποκλειστικά με την πανδημία και τις συνέπειες της.

Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, πάντως, το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Έβρου κατάφερε να υλοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και έτσι «μέτρησε» πάνω από 3.000 ανθρωπο-ώρες στους τομείς της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των μελών του και όχι μόνο.

Τέλος, το καλοκαίρι του 2021 δημιουργήθηκε και ήδη λειτουργεί η Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας «Light Hub» του Επιμελητηρίου Έβρου και στην οποία εκπαιδεύονται ήδη εννέα ομάδες επίδοξων επιχειρηματιών. Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου μάλιστα οι ωφελούμενοι του Light Hub περνούν τη διαδικασία της αξιολόγησης της α’ φάσης από μία 30μελή ομάδα μεντόρων διεθνούς φήμης.

Δείτε το βίντεο:


Η ομιλία του κ. Τοψίδη:

Αγαπητοί και αγαπητές εκπρόσωποι των ΜΜΕ της περιοχής μας

Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ και την εν γένει βοήθεια σας στην προβολή των δράσεων του Επιμελητηρίου μας.

Το 2021 ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους και όλες μας και φυσικά εξίσου δύσκολη ήταν και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Η υγειονομική κρίση προκάλεσε πολλές και σημαντικές οικονομικές συνέπειες, που κάποιες συνεχίζονται ακόμη και έως σήμερα, όμως το Επιμελητήριο Έβρου κατάφερε για άλλη μία χρονιά να σταθεί αρωγός στις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής μας και να μεταφέρει τα προβλήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων επιδιώκοντας λύσεις.

Όπως όλοι και όλες ξέρετε, το έτος 2021 ήταν μία χρονιά - ορόσημο για το Επιμελητήριο μας. Ήταν η χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας και παρουσίας στα δρώμενα της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου. Για το λόγο αυτό, προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την επέτειο με μία σειρά πολλών και σημαντικών δράσεων σε όλο τον Έβρο που είχαν ως στόχο να κάνουν γνωστή την ιστορική πορεία του Επιμελητηρίου μας, αλλά και για να δείξουμε την δυναμική συνέχεια του, έτσι όπως αυτή ορίζεται μέσα από την όρεξη και την καλή διάθεση, τόσο των εργαζομένων, όσο και των ανθρώπων που θητεύουν στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Θυμίζω ότι εξ αφορμής της επετείου, απαλλάξαμε τα μέλη μας από την εισφορά τους για έναν ολόκληρο χρόνο και αυτή ήταν μία συμβολική κίνηση μεν, αλλά και ο τρόπος μας να πούμε ένα ελάχιστο ευχαριστώ στους επιχειρηματίες που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Τιμήσαμε ανθρώπους - εκπροσώπους φορέων που θεωρούμε ότι συμβάλουν είτε στην επιχειρηματικότητα καθαυτή, είτε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποίο να μπορούν οι επιχειρηματίες μας να αναπτύσσουν τις δράσεις τους.

Τιμήσαμε:

Τους συνοριοφύλακες μας, τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς μας (άνδρες και γυναίκες, φυσικά), τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα δύο νοσοκομεία του νομού μας, που έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες δεδομένης της επέλασης του κορωνοϊού.

Τιμήσαμε πρόσωπα που η συμβολή τους λογίζεται ως καθοριστική στην εν γένει ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και της χώρα μας. Προεξάρχων αυτών ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης Βαρθολομαίου, που μας ευλόγησε με ένα εξαιρετικό μήνυμα από την Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, που οι ενέργειες του συνέβαλαν στην ανάδειξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, αλλά και της πόλης γενικά, ώστε αυτή να προσελκύσει αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οργανώσαμε για πρώτη φορά την έκθεση τοπικών προϊόντων στην λεγόμενη «Εβδομάδα Εξωστρέφειας» στο τέλος του Ιουλίου για να δείξουμε σε όλους ότι το Επιμελητήριο είναι μία ανοικτή αγκαλιά για κάθε άτομο που παράγει και επενδύει στον τόπο μας έστω και ένα ευρώ.

Και φυσικά, ορμώμενοι από τις επιταγές της εποχής και συντασσόμενοι με τις ανάγκες της καινοτομίας και της τεχνολογικής επανάστασης, οργανώσαμε και θέσαμε σε λειτουργία τη Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας με τον τίτλο “Light Hub” και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οι εννέα ομάδες νέων επιχειρηματιών που δουλεύουν τις ιδέες τους στους κόλπους του Light Hub, περνούν από την πρώτη τους αξιολόγηση από μία ομάδα διακεκριμένων μεντόρων της διεθνούς σκηνής.

Περίπου 30 άνθρωποι από το χώρο με αναγνωρισμένη καριέρα στους χώρους του marketing, των πωλήσεων, της προώθησης προϊόντων, της έρευνας και της καινοτομίας έρχονται στην πόλη μας για να μοιραστούν με τους ωφελούμενους του Light Hub τις γνώσεις και την εμπειρία τους, και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι παρά τις δυσκολίες της χρονιάς που πέρασε, το πρόσημο στο Επιμελητήριο μας είναι θετικό. Το μητρώο επιχειρήσεων κατέγραψε 330 νέες εγγραφές μέσα στο 2021 έναντι 83 διαγραφών.

Αυτό σημαίνει ότι το επιχειρηματικό πνεύμα στον Έβρο παραμένει ενεργό, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ιδέες, που έχουν διάθεση να επενδύσουν, που έχουν όνειρα και προσπαθούν να τα πραγματοποιήσουν μέσα στον επιχειρηματικό στίβο.

Σε αυτό το πλαίσιο, και μόλις η πανδημία το επέτρεψε, υλοποιήσαμε ενημερωτικά σεμινάρια για τα μέλη μας και όχι μόνο και έτσι έχουμε καταγεγραμμένες πάνω από 3.000 ανθρωπο-ώρες επιμόρφωσης μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Παράλληλα η ύπαρξη νέων εγγραφών στο μητρώο μας, για εμάς σημαίνει ότι η ευθύνη στις πλάτες μας μεγαλώνει και ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να επιτελέσουμε ουσιαστικό ρόλο συμπαραστάτη όλων αυτών των ανθρώπων.

Μέσα στο 2021 καταγράψαμε πάνω από 50 επαφές με κυβερνητικά στελέχη ακριβώς για να επιδιώξουμε λύσεις σε προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου. Θέσαμε υπόψη των ασκούντων εξουσία τα ζητήματα της τοπικής μας οικονομίας και ζητήσαμε τη δρομολόγηση λύσεων.

Δεν μπορώ να μην αναφέρω τη θετική πρόοδο που καταγράφεται στο στο λεγόμενο 12% (για το οποίο θα έχουμε αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες) ή τις ημερίδες που κάναμε για τους νέους νόμους αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις λεγόμενες «100 δόσεις» και άλλα προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, 15 υπουργοί και υφυπουργοί επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο μας και είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε διά ζώσης τα σημαντικά ζητήματα των επιχειρηματιών που εκπροσωπούμε.

Ιδανικά, θα θέλαμε οι επιστολές και οι επαφές μας να είχαν όλες τον λεγόμενο «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα. Όμως, νομίζω ότι πλέον είναι κοινός τόπος ότι ούτε εγώ προσωπικά, ούτε και οι άνθρωποι που εργάζονται και υπηρετούν το Επιμελητήριο μας, αρκούμαστε σε τυπικότητες.

Για εμάς, είναι πάγια πεποίθηση ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και έτσι θα πορευτούμε και στη χρονιά που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες.

Άλλωστε, όπως είπα ήδη, βγήκαμε από μία χρονιά που το Επιμελητήριο μας συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας. Την επέτειο αυτή τη «σφραγίσαμε» με έναν επετειακό λογότυπο, αλλά και με ένα γκράφιτι στην νοτιοανατολική πλευρά του κτιρίου μας στο οποίο συμπυκνώσαμε σε εικόνες το όραμα μας για τη μετάβαση του Επιμελητηρίου μας στη νέα εποχή.

Επιπλέον στο επόμενο διάστημα, θα κυκλοφορήσει και το επετειακό λεύκωμα του Επιμελητηρίου μας, που θα είναι αφιερωμένο στην 100χρονη πορεία του.

Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το Επιμελητήριο μας δεν ευαγγελίζεται απλώς την λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά ενεργεί προς την κατεύθυνση που επιτάσσουν τα δεδομένα της εποχής.

Στο αντίστοιχο ραντεβού που θα έχουμε του χρόνου θα είμαστε πλέον σε θέση να μιλούμε για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε σε μεγαλύτερο εύρος, αλλά και για ένα «Πράσινο» Επιμελητήριο εναρμονισμένο στις ανάγκες του σήμερα.

Δεν τα λέω όλα αυτά ως ευχολόγια, γιατί ήδη εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά όμως χωρίς να παρεκκλίνουμε του βασικού και πρωταρχικού μας στόχου που είναι η στήριξη και η υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνω για άλλη μία φορά και εξ ονόματος όλων, «παρών» και συμπαραστάτης όλων των υγιών δυνάμεων που εργάζονται για το καλό του Έβρου, για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Σας ευχαριστώ.

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,571,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8201,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3197,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,659,Δράμα,114,Έβρος,17930,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2450,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1418,Ελλάδα,1282,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,321,Θράκη,704,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,206,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1416,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3772,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,218,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5992,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,660,Σάτιρα,62,Σουφλί,525,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021
Απολογισμός δράσεων Επιμελητηρίου Έβρου για το έτος 2021
Ο Πρόεδρος toy Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων του Επιμελητηρίου για το έτος 2021.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgN7Ckyw1fxFSnMk5RascLqbirCwbC8lxbOpqzlgerE5PFzay7qqVL-CDwqzRvyRtt_pfR8s14j1dasnQbLWinQHmUL0_T0dbTY7sSm5oizWst1M_TjVjblkZeO0KDw-y8rvwKP6noki920AITh0hxrW-EINeUgFE9oBf81ql8NOshwN71JUr88HmHo=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgN7Ckyw1fxFSnMk5RascLqbirCwbC8lxbOpqzlgerE5PFzay7qqVL-CDwqzRvyRtt_pfR8s14j1dasnQbLWinQHmUL0_T0dbTY7sSm5oizWst1M_TjVjblkZeO0KDw-y8rvwKP6noki920AITh0hxrW-EINeUgFE9oBf81ql8NOshwN71JUr88HmHo=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/02/2021.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/02/2021.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων