Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστου Βασματζίδη

Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Βασματζίδη Χρήστου, Δικηγόρου, Νομικού Συμβούλου Δήμου Αλεξ/πολης προς τον Διαχειριστή του Alexandroupoli Online.

Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστου Βασματζίδη
Ο δικηγόρος κ. Χρήστος Βασματζίδης, νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης, απέστειλε στην ιστοσελίδα μας Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος για το άρθρο μας με τίτλο «Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης: Ο κατήφορος και ο πολιτικός εξευτελισμός δεν έχουν πάτο» που αναφέρεται στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χρήστος Βασματζίδης ισχυρίζεται ότι στο δημοσίευμα μας «είναι φανερή η ειρωνική διάθεση με την οποία προβάλλετε την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης», ότι τα γραφόμενα μας αποτελούν προσβολή της προσωπικότητάς του και ειδικότερα της νομικής του υπόστασης και εγκυρότητας και τούτο διότι «προβήκατε σε αξιολογική κρίση της νομικής μου θέσης, χωρίς να είστε σε θέση να γνωρίζετε το θέμα για το οποίο μου ζητήθηκαν εξηγήσεις». Εν κατακλείδι ο κ. Βασματζίδης υποστηρίζει ότι με φράσεις μας προσβάλλουμε την τιμή και την προσωπικότητά του, και ζητά την άμεση επανόρθωση τμήματος του άρθρου.

Αν και το όνομα του κ. Βασματζίδη δεν αναφέρεται πουθενά στο άρθρο μας και από πλευράς μας θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλουμε την τιμή και την προσωπικότητα τόσο του ιδίου, όσο και οποιουδήποτε νομικού συμβούλου του Δήμου, εντούτοις θα ικανοποιήσουμε το αίτημά του δημοσιεύοντας αυτούσιο το κείμενο επανόρθωσης δημοσιεύματος όπως το λάβαμε.

Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος
Του Βασματζίδη Χρήστου του Αντωνίου, Δικηγόρου,
Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΠΡΟΣ
Διαχειριστή του ιστότοπου ενημέρωσης, πληροφόρησης με την επωνυμία «Alexandroupoli online».

Στις 9 Ιανουαρίου του έτους 2022, συνήλθε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης δυνάμει της με αρ. πρ. 415/5.1.2022 Πρόσκλησης σε ειδική συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αλεξ/πολης (Λεωφ. Δημοκρατίας 306), στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης υπήρξε το θέμα της κοινοποίησης της διαγραφής του δημοτικού συμβούλου και πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Κολιού Δημήτριου, από την παράταξη στην οποία ανήκε «Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ»,  του δημάρχου Ιωάννη Ζαμπούκη. Αυτή η ενέργεια ενεργοποίησε την αντίδραση του κ. Κολιού ο οποίος ήθελε να λάβει μέρος στη διαδικασία εκλογής ως αυτοπροτεινόμενος υποψήφιος πρόεδρος προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία, λαμβάνοντας τα 2/3 των ψήφων των μελών του δημοτικού συμβουλίου ήτοι 27 ψήφους. Ο προεδρεύων κ. Κολγιώνης Δημήτριος, επικαλούμενος τη γνώμη νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, θεώρησε ότι ο κ. Κολιός δεν μπορεί να συμμετάσχει λόγω της διαγραφής του ως υποψήφιος πρόεδρος και δεν απέρριψε την υποβολή της υποψηφιότητάς του. Ο κ. Κολιός ζήτησε μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους την άποψη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου δηλαδή εμού του ιδίου.

Ο κ. Κολγιώνης με κάλεσε στο σημείο εκείνο της διαδικασίας να εκφράσω την άποψή μου επί του ζητήματος. Έχοντας πλήρη γνώση της νομοθεσίας για το συγκεκριμένο θέμα, ανέπτυξα τους ισχυρισμούς μου και τις πιθανές ερμηνείες της διάταξης που αφορά τη διαγραφή δημοτικού συμβούλου από δημοτική παράταξη. Ισχυρίστηκα ότι το νομοθετικό πλαίσιο παρουσιάζει κενό σχετικά με τη διαδικασία και αυτό μπορεί να συμπληρωθεί με ερμηνεία από συγκεκριμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Επομένως είναι δυνατό η άποψη του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, να μην είναι ορθή. Σε κάθε περίπτωση, ισχυρίστηκα, ότι το πρακτικό εκλογής που θα περιλαμβάνει όλες τις αιτιάσεις μεταξύ των οποίων και την απόρριψη της υποψηφιότητας του κ. Κολιού, θα αποσταλεί για έλεγχο νομιμότητας στον αρμόδιο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Το βράδυ της Κυριακής της 9ης Ιανουαρίου 2022, δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιό σας ρεπορτάζ με τίτλο «Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης: Ο κατήφορος και ο πολιτικός εξευτελισμός δεν έχουν πάτο», χωρίς φυσικά υπογραφή του συντάκτη.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρετε:

«Για την θέση του Προέδρου είχε σκοπό να αυτοπροταθεί και ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος Δ.Σ. Δημήτρης Κολιός, τον οποίο θα ψήφιζαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και «αντάρτες» της παράταξης του δημάρχου, αλλά λογάριαζε χωρίς τον... Ζαμπούκη. Η δημοτική παράταξη "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, συνεδρίασε χθες βράδυ και αποφάσισε την διαγραφή του Δημήτρη Κολιού, απόφαση που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, λίγο πριν την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με τον Δημήτρη Κολιό να αμφισβητεί την διαγραφή του και να επιμένει να αυτοπροταθεί υποψήφιος.

Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους επικεφαλής δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Βαγγέλη Λαμπάκη και του Βαγγέλη Μυτιληνού, «επιστρατεύτηκε» νομικός σύμβουλος του Δήμου για να δώσει τα «φώτα» του σχετικά για το σύννομο ή μη σύννομο της απόφασης διαγραφής, μέχρι και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ τηλεφώνησαν για να ξεκαθαριστεί τελικά ότι ο Δημήτρης Κολιός δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος».

Είναι φανερή η ειρωνική διάθεση με την οποία προβάλλετε την παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Δεν επιστρατεύτηκα από κανέναν και δεν έδωσα τα εντός εισαγωγικών φώτα μου. Η παραπάνω περίοδος αποτελεί προσβολή της προσωπικότητάς μου και ειδικότερα της νομικής μου υπόστασης και εγκυρότητας. Και τούτο διότι προβήκατε σε αξιολογική κρίση της νομικής μου θέσης, χωρίς να είστε σε θέση να γνωρίζετε το θέμα για το οποίο μου ζητήθηκαν εξηγήσεις. Και αντί να περιγράψετε με ευκρινή τρόπο την παράθεση των ισχυρισμών μου, προβήκατε σε εκφράσεις εντός εισαγωγικών όπως «επιστρατεύτηκε»… για να δώσει «τα φώτα του». Οι εντός εισαγωγικών φράσεις υποδηλώνουν φυσικά άλλα πράγματα, πέραν των πραγματικών γεγονότων, τα οποία οφείλατε να καταγράψετε, ενώ ενέχουν και αμφισβήτηση της εγκυρότητας των ισχυρισμών μου.

Επειδή οι παραπάνω φράσεις προσβάλλουν την τιμή και την προσωπικότητά μου και ζητώ με το παρόν την άμεση επανόρθωση της παραπάνω περιόδου.

Επειδή στο παρελθόν έχω αρθρογραφήσει στο ιστολόγιό σας το οποίο θεωρώ λίαν αξιοπρεπές θα ήθελα πριν προβώ σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια να σας υποβάλλω το παρόν αίτημα επανόρθωσης. Δηλαδή πριν την κοινοποίηση οποιασδήποτε μορφής ενδίκου μέσου να προβείτε ΑΜΕΣΑ από τη λήψη του παρόντος, σε επανόρθωση με νέα δημοσίευση, στην ιστοσελίδα σας που θα αναφέρετε την διαμαρτυρία μου και σε αντίστοιχη θέση προβολής που είχε το άνω δημοσίευμα, επανορθωτικού δημοσιεύματος, ως εξής:

«Στη συνέχεια υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους επικεφαλής δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Βαγγέλη Λαμπάκη και του Βαγγέλη Μυτιληνού, και ζητήθηκε η γνώμη του νομικού συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Βασματζίδη Χρήστου, σχετικά με το θέμα που προέκυψε. Ο κ. Βασματζίδης ανέλυσε το νομικό πλαίσιο τονίζοντας ότι υπάρχει κενό νόμου σχετικά με τη διαδικασία της διαγραφής δημοτικού συμβούλου και ότι η διάταξη επιδέχεται αντίθετων ερμηνειών με βάση πρόσφατη Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που έχει εκδοθεί, ενώ διατήρησε επιφυλάξεις σχετικά με την ορθότητα της γνώμης του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ».

Ο αιτών

Βασματζίδης Χρήστος
Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8501,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3314,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,688,Δράμα,115,Έβρος,18392,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2540,Εκκλησία,1228,Εκπαίδευση,1484,Ελλάδα,1308,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,70,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,753,Ιστορία,229,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,578,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1493,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3879,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6153,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστου Βασματζίδη
Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Χρήστου Βασματζίδη
Αίτημα επανόρθωσης δημοσιεύματος του Βασματζίδη Χρήστου, Δικηγόρου, Νομικού Συμβούλου Δήμου Αλεξ/πολης προς τον Διαχειριστή του Alexandroupoli Online.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgITHmOXAXqGaoJzs1qO6HlRfDJJUDOnb0I-C5pP4-tIITGXcEJJ2aQTjVI7WcgPqiz2JMCdOWAiEzPGGmsw_0gia_d8H1yTbmuwkoFID5CfxANPC0H9xHKWCsnz3qMwOi6q3ED6fMigkbaFW_NZilumymKVybxV8IefswA-PbCQD_e-cg752V46Bi7=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgITHmOXAXqGaoJzs1qO6HlRfDJJUDOnb0I-C5pP4-tIITGXcEJJ2aQTjVI7WcgPqiz2JMCdOWAiEzPGGmsw_0gia_d8H1yTbmuwkoFID5CfxANPC0H9xHKWCsnz3qMwOi6q3ED6fMigkbaFW_NZilumymKVybxV8IefswA-PbCQD_e-cg752V46Bi7=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/01/blog-post_94.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/01/blog-post_94.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων