Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής "εισαγωγής" και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ανακοίνωση της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" του Κ. Κατσιμίγα, για την προκλητική κατασπατάληση χρημάτων για δράσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής εισαγωγής και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Συνεχίστηκε σε άλλη μια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η απουσία ελάχιστης λογικής στις εισηγήσεις των δράσεων της Περιφέρειας αλλά και η προκλητική κατασπατάληση χρημάτων που απαιτούνται για αυτές.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης της Παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" Χρήστος Χατζηπέμου και μέλος της Επιτροπής αναδεικνύει χαρακτηριστικά την ένδεια, την προχειρότητα, την τσαπατσουλιά και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας του μέτρου σε μια σειρά από θέματα, στην Αιτιολόγηση της Ψήφου του κατά την σημερινή συνεδρίαση:

- Για την έγκριση - εξειδίκευση των δαπανών και υλοποίηση της δράσης με τίτλο: «Μαθητικό Φεστιβάλ Αθλητικού Τουρισμού μέσω καλαθοσφαίρισης» δια της Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού (Πηγή Χρηματοδότησης ΚΑΠ Επενδύσεις Κ.Α.Ε. 9899, Κ.Ε. 210002017) συνολικού προϋπολογισμού 35.960,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ψήφισε:

ΚΑΤΑ: Τέτοιες εισηγήσεις δείχνουν την απουσία ενός φορέα που θα ασχολείται σοβαρά με ανάλογες δράσεις σε περιφερειακό επίπεδο. Κατ αρχήν πρόκειται για έναν παραπλανητικό τίτλο που από τη μια έχει ένα μπασκετικό τουρνουά κι από την άλλη μια διαδικτυακή εκδήλωση. Για τις διαδικτυακές εκδηλώσεις ας συνεργαστεί η Διοίκηση με το ΔΠΘ να παρουσιάσει σοβαρό κι ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Σε ότι αφορά το υπόλοιπο μέρος θα πρέπει να πει τονιστεί ότι ο Νίκος Δίπλαρος, μπασκετμπολίστας επαγγελματίας από την Πάτρα, πέρυσι ίδρυσε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία FLASH και φέτος το καλοκαίρι προσπάθησε να διοργανώσει αγώνες μπασκετικούς με την επωνυμία «3Χ3 FLASH OPEN» για να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα (https://flash3on3.gr). Απευθύνθηκε σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους και όντως διοργανώθηκαν τέτοιοι αγώνες το καλοκαίρι, στην Πρέβεζα, στα Χανιά, στην Λάρισα, στην Αθήνα κλπ. Στην ΑΜΘ έρχεται ως πρόταση …τουριστικής προβολής (!) πράγμα το οποίο είναι τουλάχιστον άσχετο. Κι είναι άσχετο γιατί η πρωτοβουλία διοργάνωσης δεν ανήκει σε κάποιο αθλητικό σωματείο. Ίσως γι αυτό και ο προϋπολογισμός του είναι πολλαπλάσιος ανάλογων εκδηλώσεων. Στην Πρέβεζα κόστισε εν μέσω διαμαρτυριών στον τοπικό Δήμο 11.000 € (ΑΔΑ: ΨΣ9ΦΩΞΧ-Λ15) η μίσθωση όλου αυτού του εξοπλισμού που περιγράφεται και στην πρόταση της ΠΑΜΘ, στο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κορίνθου μόλις 4.500 € (ΑΔΑ: ΨΚ6ΝΟΚ6Β-2Ο3), στην Μύκονο (ΑΔΑ: ΩΗΓ17ΛΞ-ΗΥ7) κόστισε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 10.000 € κλπ. Εκτός λογικής κινούνται και οι δαπάνες για πίνακα προβολής (7.000 €) ή για διαχείριση τουρνουά της πρότασης. Όλη η εκδήλωση - πρόταση της ΠΑΜΘ φαντάζει με τον τρόπο που εισέρχεται αλλά και τον προϋπολογισμό της ως μια προχειροδουλειά που εκθέτει πολλαπλώς την ΠΑΜΘ. Αντί για τέτοιου είδους προκλητικές δαπάνες καλό θα είναι να σκεφτεί η Διοίκηση πως θα στηρίζει τον τοπικό αθλητισμό ξεκινώντας από συντηρήσεις κι επισκευές εγκαταστάσεων των σωματείων, ως έχει υποχρέωση. Κι αν ο ΓΑΣ θέλει κι επιθυμεί να οργανώσει ο ίδιος μια τέτοιας μορφής εκδήλωση τότε να συνδράμει κι η Περιφέρεια. Όχι φυσικά με τα προκλητικά υπερβολικά ποσά της υπό συζήτηση πρότασης αλλά στα πλαίσια που ήδη έχουν θέσει άλλοι φορείς.

- Για την έγκριση υλοποίησης της δράσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. διά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ροδόπης - Διοργάνωση από την Π.Ε. Ροδόπης πολιτιστικών εκδηλώσεων - φεστιβάλ με τίτλο «Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ροδόπης 2021», το χρονικό διάστημα 11-12/12-2021, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Ειδικού Φορέα και ΚΑΕ 9899, με προϋπολογισμό και πίστωση 19.750,00 € του Άξονα 2, Μέτρο 2.2 και Κωδικό Δράσης 214102004, ψήφισε:

ΚΑΤΑ: Προς την υπηρεσία που πρότεινε την συγκεκριμένη εκδήλωση έθεσα τα παρακάτω ερωτήματα: «Τι περιλαμβάνει τελικά το «Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ροδόπης 2021» το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου; Την παρουσίαση ενός λευκώματος; Ποιου λευκώματος; Αγώνες τρεξίματος; Ποδηλάτου; Αυτοκινήτου; Έκθεση; Ποια έκθεση θα υπάρχει ώστε να χρειάζεται ηχητική κάλυψη; Είναι η πιο άθλια περιγραφή δράσης που έχει έρθει ποτέ στην Οικονομική Επιτροπή, με κόστη παντελώς αναιτιολόγητα (π.χ. διήμερη γραφιστική υποστήριξη των εκδηλώσεων) ή μίσθωση επί διημέρου φουσκωτών αψίδων των οποίων η αγορά είναι μικρότερη των 800 €, ή ηχητικά 2.000 € που συνήθως σε εκδηλώσεις αγώνων δρόμου είναι της τάξης των 150 € (δύο αυτοενισχυόμενα ηχεία 400 W, ένας μίκτης με δώδεκα κανάλια κι ένα ασύρματο μικρόφωνο, μαζί και ένα λάπτοπ για να παίζει μουσική κοστίζουν λιγότερο από 2.000 €), φωτογραφική κάλυψη η οποία δεν υπερβαίνει τα 500 € στην πιάτσα προϋπολογίζεται στο ποσό των 3.000 €, εναρκτήρια τελετή με μίσθωση χώρου, αμοιβή αναδόχου, κλπ. Πόσοι τελικά θα είναι οι συμμετέχοντες; 50 κατά την έναρξη; 400 αθλητές για δύο ημέρες (τόσοι μνημονεύονται στην ηλεκτρονική χρονομέτρηση); 500 ήτοι 400 αθλητές και 100 εθελοντές (που θα πάρουν μπλουζάκια); 1.000 όσα τα νεράκια κι οι βεβαιώσεις συμμετοχής; Πόσα άτομα συμμετείχαν τις προηγούμενες φορές, ώστε από άποψη συμμετοχής να μην πρόκειται δράση απόλυτα αποτυχημένη σε σχέση με το Santa Run που λαμβάνει χώρα ένα μήνα αργότερα και κοστίζει στο διοργανωτή Δήμο Κομοτηνής πολύ λιγότερα; Να αναλυθούν οι δράσεις και τα επιμέρους κόστη ώστε να μην μοιάζει η συγκεκριμένη δράση με …αρπαχτή». Φυσικά δεν έλαβα καμία απάντηση. Ούτε και έγινε οποιαδήποτε διόρθωση σε αυτό που ήρθε ως δήθεν «εισήγηση» Καταψηφίζω την συγκεκριμένη δράση καθώς, η ανάλογη προηγούμενη για την Π.Ε. Ροδόπης είχε τα ίδια χαρακτηριστικά.

- Για την έγκριση εξειδίκευσης της πίστωσης του πίνακα δαπανών, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., διά της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ροδόπης με τίτλο «4ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ» σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Ειδικού Φορέα και ΚΑΕ 9899,ΚΕ214102004, ψήφισε:

ΚΑΤΑ: Στην Υπηρεσία υπέβαλα τα παρακάτω ερωτήματα: «Επειδή οι δράσεις αυτές μοιάζει να ταιριάζουν περισσότερο με την σκηνή του ΡΕΞ παρά με αυτή του Μεγάρου Μουσικής, παρακαλώ να μας ενημερώσετε από τώρα ποιοι είναι οι συντελεστές αυτών των παραστάσεων και που έχουν παρουσιαστεί οι εκδηλώσεις αυτές με αυτές τις τιμές». Φυσικά δεν πήρα καμία απάντηση γιατί απλά πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό του Μεγάρου Μουσικής με τη φιλοξενία μάλλον φτηνιάρικων παραγωγών που βρίσκουν έδαφος μόνο περιοδεύοντας στην επαρχία. Δεν μπορεί οι δύο παραστάσεις του «Γαργαληστή» που παίζεται στη Θεσσαλονίκη αυτή την περίοδο να κοστίζουν 4.712 € (ασχέτως αν επίσης ταιριάζει περισσότερο στη σκηνή του ΡΕΞ) ενώ οι επιλογές της Π.Ε. Ροδόπης (τις οποίες και να τις ψάχνει κανείς στο διαδίκτυο δεν τις βρίσκει) να κοστίζουν ο κούκος… αηδόνι! Κάποιος πρέπει να προστατέψει το Μέγαρο Μουσικής αλλά και τον προϋπολογισμό, από αυτές τις …αρπαχτές της Π.Ε. Ροδόπης.

- Για την έγκριση εξειδίκευσης και υλοποίησης της δράσης της Περιφέρειας ΑΜΘ διά της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ροδόπης «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ"» (Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας ΑΜΘ έτους 2021, Κωδικός Δράσης 200002013, ΚΑΕ 9899, Πηγή χρηματοδότησης ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, Μέγιστος προϋπολογισμός 38.000,00 ευρώ), ψήφισε:

ΚΑΤΑ: Σύμφωνα με την εισήγηση, θα γίνει ένα συνέδριο. Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι θα είναι οι εισηγητές αλλά ξέρουμε ότι θα μας κοστίσουν 2.000 € τα εισιτήρια και η διαμονή τους και το συνέδριο θα χωρίζεται σε δύο ενότητες, η μια θα πραγματεύεται την απελευθέρωση της Θράκης και η άλλη τις γλωσσικές διαλέκτους στη Θράκη. Για καφέδες και καλωσορίσματα θα δώσουμε 2.500 € ενώ για το τεχνικό μέρος του συνεδρίου θα κοστίσει 4.000 €. 1.200 € θα κοστίσει η πλάτη του συνεδρίου και τα τέσσερα roll ups, κι άλλα 3.000 € θα δώσουμε για προσκλήσεις που δεν ξέρουμε πόσες είναι, για προγράμματα που επίσης δεν ξέρουμε πόσα θα τυπώσουμε και για πρακτικά που θα μαγνητοφωνηθούν μέσω άλλης δαπάνης αλλά δεν θα εκδοθούν. Φορεσιές της …Θράκης θα έρθουν στην Θράκη από την Αθήνα και θα τις συνοδεύσουν τρία άτομα κι όλο το …πανηγύρι με τις φορεσιές θα κοστίσει 7.200 €! Είκοσι άτομα θα έρθουν από ένα σύλλογο Θρακιωτών Αθήνας (που μάλλον με αυτή την ονομασία δεν υπάρχει…) ως αντιπροσωπεία για να μας χορέψουν και για την διήμερη φιλοξενία και μετακίνηση με λεωφορείο, θα δαπανήσει η ΠΑΜΘ 4.000 €, ποσό που θα επέτρεπε να έρθουν οι άνθρωποι χωρίς ταλαιπωρία και με αεροπλάνο. Το μουσικό μέρος των εκδηλώσεων (και το ηχητικό τους αποτέλεσμα) είναι το μόνο συμμαζεμένο οικονομικό μέγεθος. Για να συντονιστεί δε όλο αυτό το πράγμα η Περιφέρεια θα διαθέσει άλλα 3.100 €. Θα μπορούσα να συγχωρήσω ακόμη και τις τόσο εύγλωττες …σπατάλες που προανέφερα, αν τουλάχιστον γνωστοποιούνταν το ποιοι θα πλαισίωναν επιστημονικά το συνέδριο, όμως αυτή η εξ Αθηνών μεταφορά παραδοσιακών αντικειμένων και φορεσιών, προδιαθέτει αρνητικά.

- Για την έγκριση δαπανών του οικονομικού έτους 2021, των Διευθύνσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και των Διευθύνσεων της Π.Ε. Ροδόπης, καθώς και έγκριση διάθεσης πιστώσεων του Προϋπολογισμού 2021, ψήφισε:

ΚΑΤΑ: Καμία από τις δαπάνες που αναφέρονται στο σχετικό εισηγητικό έγγραφο δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα, ώστε να χρήζει συζήτησης εκτός ημερησίας διάταξης. Περαιτέρω, προσβάλει τον Περιφερειάρχη και το γραφείο του, η αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού φωτογράφου! Τη στιγμή μάλιστα που οι φωτογραφίες προβολής των δημοσίων σχέσεων του Περιφερειάρχη δεν έχουν ανάγκη …καλλιτεχνικών επιδόσεων με υπερευρυγώνιους φακούς, φακούς μεταβλητούς, κλπ. Οι συνεντεύξεις μπορούν να δίνονται και χωρίς τη συνδρομή συστήματος πολυκατευθυντικών πυκνωτικών μικροφώνων (!) και αντί για μπαστούνι για να τραβά selfie και βίντεο (ήτοι υπό την …επιστημονική ονομασία, αναδιπλούμενος σταθεροποιητής κινητού τηλεφώνου τύπου GIMPAL) ας δίνει ο κος Περιφερειάρχης το κινητό του σε κάποιον από τους παρατρεχάμενους συμβούλους του.

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,571,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8201,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3197,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,659,Δράμα,114,Έβρος,17930,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2450,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1418,Ελλάδα,1282,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,321,Θράκη,704,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,206,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1416,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3772,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,218,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5992,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,660,Σάτιρα,62,Σουφλί,525,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής "εισαγωγής" και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Περί σελφοκόνταρων, θρακιώτικων φορεσιών αθηναϊκής "εισαγωγής" και διαφόρων εορτασμών και πανηγυριών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ
Ανακοίνωση της παράταξης "Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία" του Κ. Κατσιμίγα, για την προκλητική κατασπατάληση χρημάτων για δράσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjXYajVu9CSJk2I6vmQMFb91HSvND8K3dFdDPwlYSVdFtusyqT_4XYN58TGrW0f1mFzoVv1w32ZS8Gqs3lpeL7WAsxDu_fISVOwg3uUjtaMJ6BK2WZipJwtZbL4d-ocAQaqyeKN9I9RgT2JzxVdU6iWUbvB3TlmxYsaKEVrxZPAhruoULnIUh1IkIzW=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjXYajVu9CSJk2I6vmQMFb91HSvND8K3dFdDPwlYSVdFtusyqT_4XYN58TGrW0f1mFzoVv1w32ZS8Gqs3lpeL7WAsxDu_fISVOwg3uUjtaMJ6BK2WZipJwtZbL4d-ocAQaqyeKN9I9RgT2JzxVdU6iWUbvB3TlmxYsaKEVrxZPAhruoULnIUh1IkIzW=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_94.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_94.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων