Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη

Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη
Κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα και να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από την χώρα, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που στο λιμάνι της πόλης είναι σε εξέλιξη η η μεγαλύτερη διεκπεραίωση δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Επιτροπές Ειρήνης Αν. Μακεδονίας - Θράκης, τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, που συγκροτούν την Επιτροπή, καλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
  • Παντελάκη Ελπίδα, Γραμματέας ΕΕΔΥΕ
  • Ροΐδης Γιώργος, Ναύαρχος ε.α.
  • Χατσή Αλή Αλή, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ, μέλος Επιτροπής Ειρήνης Ροδόπης
  • Δευτεραίος Σάββας, Πανεπιστημιακός γιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος
  • Χιώνης Γιάννης, Γραμματέας Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Έβρου
  • Βλισίδου Εύα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης


Η Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη:

Εργαζόμενε, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέα και νέε,

Η συνέχιση του στρατηγικού διαλόγου και η ανανέωση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ”, ακόμα και επ’ αόριστον, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό. Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Όλες οι κυβερνήσεις ανέλαβαν για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών στην Αλεξανδρούπολη, όπως και σε Σκύρο, Ξάνθη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο κ.α. Η συμφωνία μόνο κατ’ όνομα είναι αμυντική. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση «βάζει πλάτη» στην ενίσχυση της ΝΑΤΟϊκής επιθετικής γραμμής απέναντι στα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, την Κίνα και τη Ρωσία.

Η μόνιμη παρουσία αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης στο στρατόπεδο «Γιαννούλη» ενισχύει ακόμα περισσότερο το γεγονός πως ολόκληρη η Αλεξανδρούπολη θα λειτουργεί ως βάση. Το λιμάνι θα συνδεθεί μέσω του καινούριου περιφερειακού με τα στρατόπεδα «Γιαννούλη» και «Κανδηλάπτη», όπου θα στρατοπεδεύουν οι αμερικάνικες δυνάμεις. Ταυτόχρονα το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το λιμάνι μέσω σιδηροδρομικής γραμμής, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα άμεσης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού εκατέρωθεν. Ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά μόνο τα κομμάτια μέσα στο λιμάνι ή στα στρατόπεδα, όπως μας παρουσιάζουν, αλλά ολόκληρη την πόλη.

Η δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τον λαό της πόλης. Οι ΝΑΤΟϊκοί μισθοφόροι έχουν προσληφθεί για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους με τα όπλα. Δεν είναι «φανταράκια». Δεν είναι τουρίστες. Είναι φονιάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις χώρες τους, εκπαιδευμένοι να εξουδετερώνουν λαούς.

Ούτε να δικαστούν δεν επιτρέπεται, αν παρανομήσουν, με τους Ελληνικούς νόμους! Ισχύει το καθεστώς της «ετεροδικίας». Όσες φορές δημιούργησαν επεισόδια (π.χ. στη Σούδα), οι μισθοφόροι αυτοί στάλθηκαν να δικαστούν στις ΗΠΑ, όπου και συνήθως αθωώνονται.

Ας μας πουλάνε παραμύθια για ασφάλεια. Η ιστορία έχει δείξει πως, όπου ενεπλάκησαν, μόνο ασφάλεια δεν ήρθε για τον λαό. Το επιβεβαιώνουν οι λαοί της Κύπρου, της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, της Συρίας και ο κατάλογος συνεχίζεται...

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, η αξιοποίηση και πολιτικών υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων), μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων, όπως έχει δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύουν.

Το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσφορία της για τη δημιουργία της βάσης στην Αλεξανδρούπολη και οι παράλληλες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η βάση δεν αφορά την Τουρκία - για την οποία άλλωστε είναι δεδομένη η επιδίωξη των Αμερικάνων να παραμείνει δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, να μειωθεί η ρωσική επιρροή - επιβεβαιώνουν ότι η ΝΑΤΟϊκή βάση δεν προστατεύει ούτε το λαό της περιοχής μας ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, περιπλέκει ακόμα παραπέρα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή, την αντιπαράθεση των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, που αντιμάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει οικονομικά και στρατιωτικά στην περιοχή. Αυτή η αντιπαράθεση και η στάση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία είναι που αυξάνουν την επιθετικότητά της.

Κοντά σε αυτά, αποτελεί πρόκληση για το λαό μας η πρόσφατη υπογραφή της ελληνογαλλικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνδρομής, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, την ώρα που σπάει κόκαλα η υποχρηματοδότηση στην υγεία εν μέσω πανδημίας, στην παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και των σεισμόπληκτων, την ώρα που ο λαός ματώνει καθημερινά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πολύ περισσότερο, που οι εξοπλισμοί αυτοί προορίζονται για τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με στόχο η Ελλάδα να παίξει ρόλο τοποτηρητή στην ευρύτερη περιοχή.

Ο λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα!

Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική τους εκστρατεία που επιχειρεί να σύρει το λαό πίσω από το άρμα των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της αστικής τάξης. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους! Έχουν τη δύναμη να αναπτύξουν την κοινή πάλη, για να οικοδομήσουν ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, χωρίς εκμεταλλευτές και έξω από τη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Δυναμώνουμε την πάλη για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων κι επεμβάσεων!

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

• Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και όλων των ιμπεριαλιστικών συμφωνιών.

Να κλείσει η βάση της Αλεξανδρούπολης - Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας - Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

• Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

• Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.!

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, κάθε άνθρωπο που ανησυχεί, που αντιλαμβάνεται ότι πίσω από τα παραμύθια της ασφάλειας και της ανάπτυξης κρύβονται επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα ματώσουν τον λαό για τα κέρδη, να οργανώσουν την αντεπίθεση τους, να δυναμώσουν το φιλειρηνικό κίνημα, να παλέψουν για να ξεκουμπιστούν οι μακελάρηδες από την Αλεξανδρούπολη και από την χώρα.

Η Επιτροπή Ειρήνης, τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, που συγκροτούμε την Επιτροπή, σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Καλούμε κάθε εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο, μαζικό φορέα της περιοχής να στηρίξει την εκδήλωση και να διευρύνει την Επιτροπή μας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8475,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2528,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη
Εκδήλωση ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη Βάση στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgMERZrAVBEZkbhuW5Iu2m9VfJT2KDofPQH6yoltaETQpQ2SZqVADAbbny6uWFR-NJWzFE1eSrTJMpc-XHZFQqC7EnkXK34JseFwq7y3jMbOguwdRdDDGFcoRcuufwZleYeNu_ZDMK4t4YOH0HFg9__1Wxv_FYLHp_RC_PDD95TnYk0YLzBTuYWjqlK=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgMERZrAVBEZkbhuW5Iu2m9VfJT2KDofPQH6yoltaETQpQ2SZqVADAbbny6uWFR-NJWzFE1eSrTJMpc-XHZFQqC7EnkXK34JseFwq7y3jMbOguwdRdDDGFcoRcuufwZleYeNu_ZDMK4t4YOH0HFg9__1Wxv_FYLHp_RC_PDD95TnYk0YLzBTuYWjqlK=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_649.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_649.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων