Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης (αναβλήθηκε)

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης αποφάσισε την αναβολή των αρχαιρεσιών που ήταν προγραμματισμένες για τις 21/11/2021, λόγω αιφνίδιου γεγονότος που σχετίζεται με την πανδημία και την υγεία αρκετών εκπαιδευτικών υποψηφίων. Άμεσα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης ανακοινώνει την πραγματοποίηση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 1. Διοικητικός Απολογισμός.
 2. Οικονομικός απολογισμός.
 3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια αρχαιρεσιών νέου διοικητικού συμβουλίου και αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
 4. Διενέργεια αρχαιρεσιών για τη ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 π.μ. στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372, Αλεξανδρούπολη).

Διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης»

Δίνουμε δύναμη στη φωνή μας
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις εκλογές
του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο χώρο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σε Κέντρα Μελέτης, σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικούς Σταθμούς, τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια όλο και πιο δύσκολη και αντιεκπαιδευτική εργασιακή πραγματικότητα.

Συχνό φαινόμενο αποτελούν οι καθυστερήσεις πληρωμών, η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, οι δεκάδες απλήρωτες ώρες σε meetings, διορθώσεις διαγωνισμάτων, επιτηρήσεις, συναντήσεις με γονείς ακόμα και οι απολύσεις. Η εργοδοσία προσπαθεί συστηματικά να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο από την εργασία μας και εντείνει την εκμετάλλευσή. Βάζει στο στόχαστρο τον εργάσιμο χρόνο, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τη 45λεπτη διδακτική ώρα, το διάλειμμα, ασκεί πίεση για μαγνητοσκοπημένα μαθήματα - κονσέρβα. Σε πολλούς δεν αναγνωρίζεται η ειδικότητά με συνέπεια να αμειβόμαστε με το κατώτατο ωρομίσθιο του ανειδίκευτου. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, ενώ οι πολυετίες δεν αναγνωρίζονται.

Κάθε χρόνο βιώνουμε την εργασιακή περιπλάνηση, το άγχος και την ανασφάλεια για το αν θα έχουμε δουλειά από Σεπτέμβρη. Το καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες και οι δυσμενείς όροι επιδότησης από τον ΟΑΕΔ δυσχεραίνουν κι άλλο την κατάσταση, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να αναγκαζόμαστε να αλλάζουμε κλάδο.

Ο γνωστός νόμος - “έκτρωμα” που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια στις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Εκτοξεύει την απλήρωτη εργασία με κάθε πιθανό τρόπο και μειώνει έμμεσα τους μισθούς μας. Με την κατάργηση του διαλείμματος, με την επιβολή πρόσθετης απλήρωτης εργασίας για τους μερικώς απασχολούμενους όπως είναι η πλειοψηφία των συναδέλφων, με το ξεχείλωμα του ωραρίου κατά την τηλεργασία ανά πάσα ώρα και στιγμή, με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, θα βρεθούμε με μειωμένες απολαβές και διάχυτο εργάσιμο χρόνο σε όλη την εβδομάδα, χωρίς δικαίωμα να ορίσουμε την προσωπική μας ζωή.

Ακόμα επιδιώκεται ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων, στην ανταλλαγή ιδεών και στην ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Στόχος είναι να μπορούν ανεμπόδιστα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και τους κράτους να παρεμβαίνουν στις αρχαιρεσίες και στις αποφάσεις, να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες, να διώκονται οι απεργοί.

Ταυτόχρονα, από την αρχή της πανδημίας, βιώνουμε την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας, τη μετατροπή του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης σε νοσοκομείο μιας νόσου, τις τεράστιες ελλείψεις και την υπολειτουργία στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, τη μη ουσιαστική λήψη μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους που εργαζόμαστε. Η κυβέρνηση ενεργεί σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες μας. Η «ατομική ευθύνη» φορτώνει στις πλάτες μας όλες τις ανεπάρκειες. Ο εμβολιασμός, κι αυτός ατομική ευθύνη, γίνεται όπλο στα χέρια κυβέρνησης και εργοδοτών, εκβιασμού και απολύσεων, αντί να αποτελεί υποχρέωση του κράτους η έγκαιρη, καθολική προστασία του πληθυσμού, με κατάλληλη ενημέρωση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα παλέψουμε για να ζήσουμε καλύτερα ή αν θα μείνουμε θεατές στη χειροτέρευση της ίδιας μας της ζωής. Γιατί άραγε θεωρείται περίπου ως φυσικό φαινόμενο η αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, καύσιμα, ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει αύξηση στους μισθούς μας; Γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι θα πνιγόμαστε με την πρώτη ισχυρή βροχή, την ίδια ώρα που δίνονται αστρονομικά ποσά στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις;

Το διάστημα που πέρασε το σωματείο μας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και συλλόγους:

• Οργάνωσε και συμμετείχε σε κινητοποιήσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συμμετείχαμε σε απεργίες και συλλαλητήρια απέναντι σε όλους τους νόμους που ενισχύουν τα εμπόδια για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά.

• Βρέθηκε στο πλευρό εργαζομένων σε κάθε πρόβλημα που αφορά τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όπως τα προβλήματα στην εκπαίδευση, την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς.

• Διοργάνωσε δράσεις πολιτισμού.

• Έδειξε την αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους, στους προσφυγές και τους μετανάστες.

• Στάθηκε απέναντι στη μετατροπή του λιμανιού και της πόλης σε ορμητήριο πολέμου.

Ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας είναι ο μόνος που φέρνει αποτελέσματα, είναι ο μόνος που μας δίνει ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Η νίκη των απεργών της COSCO και της e-food απέδειξε πως όταν συλλογικά και οργανωμένα τα σωματεία διεκδικούν μπορούν να τσακίσουν αντεργατικούς νόμους να υποχρεώσουν ακόμα και τις πολυεθνικές να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο, να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του. Να διαμορφώσουμε και εμείς το σχέδιο για την αντεπίθεση μας διεκδικώντας καλύτερους όρους δουλειάς, σταθερή εργασία με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να παλέψουμε για:
 • Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη και του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση.
 • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση - Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
 • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.
 • Αυξήσεις ωρομισθίων και τήρηση του προβλεπόμενου εργάσιμου χρόνου, της διδακτικής ώρας και του διαλείμματος.
 • Ασφάλιση και πληρωμή για κάθε ώρας εργασίας. Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Να σταματήσει κάθε πίεση στους συναδέλφους για αναμετάδοση του μαθήματος.
 • Να μην επιστραφεί κανένα δώρο Χριστουγέννων, κανένα επίδομα.
 • Κατοχύρωση πληρωμής για διορθώσεις διαγωνισμάτων, meetings, συναντήσεις γονέων και κηδεμόνων, εκπόνησης σημειώσεων κ.α.
 • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.

Συμμετέχουμε στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας
την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Νοεμβρίου 2021 από τις 11:00 έως τις 18:00

(στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου)

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8339,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,143,Άρθρα - Απόψεις,3003,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3257,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,675,Δράμα,114,Έβρος,18154,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2487,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1452,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,728,Ιστορία,227,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1451,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3821,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6081,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,41,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1063,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης (αναβλήθηκε)
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης (αναβλήθηκε)
Η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghrx4vXCZEDdP_-RxMaOmys0j1ZHzzITJbL5cBGQGrvB8xYBheCTQff0ibU8Mb6TT__6OdH_CuL8IEyOfHfnUARH0-plajRwvekzu9gz-W8iBUt5lnC6rYuoSsy_2PFjuYP2dvGCH2tG4RRtqfezq0Too2Tw2bfnTIboJi4tB34af1uvfFHKF_Ov_1=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghrx4vXCZEDdP_-RxMaOmys0j1ZHzzITJbL5cBGQGrvB8xYBheCTQff0ibU8Mb6TT__6OdH_CuL8IEyOfHfnUARH0-plajRwvekzu9gz-W8iBUt5lnC6rYuoSsy_2PFjuYP2dvGCH2tG4RRtqfezq0Too2Tw2bfnTIboJi4tB34af1uvfFHKF_Ov_1=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_566.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/11/blog-post_566.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων