Αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων στην Αλεξανδρούπολη

Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργάνωσαν την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στην Αλεξανδρούπολη εργατικά σωματεία της περιοχής.

Αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων στην Αλεξανδρούπολη
Ηχηρό μήνυμα καταδίκης του φασισμού και επαγρύπνησης, στάλθηκε χθες από την συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, από τα ταξικά εργατικά σωματεία της πόλης.

Όπως επισημαίνουν τα ταξικά σωματεία της Αλεξανδρούπολης «Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος. Το κίνημα δεν εφησυχάζει που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή. Είναι ανάγκη η συνεχής επαγρύπνηση ενάντια στον φασισμό».


Η κεντρική ομιλία του Δημήτρη Γιαννούδη, από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, οι εγκληματικές φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες, προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Να εξαπολύουν επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των μεγαλο εργοδοτών, σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή.

Οι νέες επιθέσεις φασιστοειδών έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο λαός δεν ξεμπέρδεψε με το «αυγό του φιδιού» και το σύστημα που το «κλωσσάει» για να το αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Tα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και όσα ακολούθησαν είναι αποκαλυπτικά για το πως οι κουκουλοφόροι φασίστες που χαιρετούσαν ναζιστικά, έδρασαν με οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους.

Όλα αυτά με τις πλάτες της αστυνομίας και της διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολείου όπως δείχνουν δεκάδες φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Τέτοιες ομάδες έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και σε σχολεία της πόλης μας για να σταματήσουν κινητοποιήσεις μαθητών, για να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας της υγείας.

Αξιοποιήθηκαν για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους προσφυγές και μετανάστες ,να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο του ξεριζωμού που είναι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ. Μάλιστα με στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες ομάδες πήραν μέρος στο κυνήγι των προσφύγων πριν μερικά χρόνια στον Έβρο.

Αυτές οι εγκληματικές συμμορίες δρουν με την κάλυψη της κυβέρνησης που εξισώνει τη δράση των ναζιστών με τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, του εργατικού κινήματος.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη θεωρία των δύο άκρων - επίσημη πολιτική της ΕΕ - ξεπλένοντας τους φασίστες και ταυτόχρονα επιτίθεται στους πρωτοπόρους του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Στελέχη της έφτασαν να συγκρίνουν την ανακοίνωση που μοιράζονταν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και ενάντια στη δράση των φασιστών στα σχολεία με τα μαχαίρια και τα άλλα δολοφονικά μέσα των χρυσαυγίτων για να μας ότι τα φασιστοειδή προκλήθηκαν.

Έσπευσαν να δηλώσουν ότι «δεν χωράνε τα κόμματα και η πολιτική» στα σχολεία και τις σχολές, φανερώνοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες των φασιστοειδών στο σκοπό να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου».

Ξανά οι φασίστες αποδεικνύονται το μακρύ χέρι του συστήματος απέναντι στο οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, απέναντι στις διεκδικήσεις των μαθητών, στα αιτήματα, στις Γενικές Συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν στην πόλη μας, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές.

Καθόλου τυχαία, οι επιθέσεις αυτές εντείνονται και "πάνε πακέτο" με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία την περίοδο που ο λαός και η νεολαία οργανώνουν την πάλη τους και διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή.

Αυτό αποδεικνύει και ο τσαμπουκάς της κυβέρνησης, που βάζει τα ΜΑΤ για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, που χρησιμοποιεί τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη για να βγάλει τις απεργίες παράνομες αλλά και άλλοι νόμοι όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων με τους όποιους 9 στις 10 απεργίες κηρύσσονται παράνομες.

Αυτό όμως αποδεικνύει και ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας, σε πολλούς χώρους δουλειάς στην περιοχή μας, που αποθρασύνεται όταν έχει να αντιμετωπίσει ανοργάνωτους εργαζόμενους με εργατοπατέρες τύπου ΓΣΕΕ-ΕΚΕ ηγέτες, επιβάλλοντας απλήρωτες υπερωρίες, απολύσεις και εκβιασμό για αναστολές, κουκουλώνοντας εργατικά ατυχήματα, παίρνοντας πίσω δώρα Χριστουγέννων και τόσα άλλα.

Όλα αυτά θα πάρουν απάντηση!

Το επόμενο διάστημα όλοι εμείς που δεν θεωρούμε κανονικότητα να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και ξεκούραση, με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε τις Κυριακές, να κάνουμε υπερωρίες και να μην τις πληρωνόμαστε, να δουλεύουμε δύο ώρες το πρωί και δύο το απόγευμα για τρεις κι εξήντα, να μην μπορούμε να ζούμε.

Που δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο τους καθημερινά δεκάδες νεκρούς από την πανδημία και το διαλυμένο δημόσιο σύστημα Υγείας με το παράδειγμα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που έχει μετατραπεί σε δομή μόνο για COVID, που δεν ανεχόμαστε την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης στα super market, στο ψωμί στα καύσιμα, στο ρεύμα και ας κατασκευάζονται δίπλα στα σπίτια μας ενεργειακοί αγωγοί, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Τους το λέμε καθαρά. Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με τους εργαζόμενους. Οι χώροι δουλειάς θα γίνουν πεδία μάχης και θα διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Για να μπορούμε στον 21ο αιώνα να ζήσουμε σαν άνθρωποι, εμείς και τα παιδιά μας. Σε έναν τέτοιο αγώνα, ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο θα μπλοκαριστεί, αλλά θα τον στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες επικυρώνεται στη Βουλή ένα συμβόλαιο της κυβέρνησης με τους Γάλλους και σε λίγες μέρες ένα ακόμα με τους Αμερικανούς που θα παγιώνει την πολεμική τους βάση στην Αλεξανδρούπολη κάτι για το οποίο τα σωματεία μας θα δώσουν την απάντηση τους. Το κόστος λένε, για φρεγάτες, αεροπλάνα και όπλα θα είναι 13 δισ. ευρώ. Αλήθεια πού βρήκαν 13 δισ. και δεν τα έβρισκαν για νοσοκομεία και ΜΕΘ, για σχολεία και νέες αίθουσες, για μέσα πυροπροστασίας που τόσο ανάγκη έχει ο νομός μας!

Το επόμενο διάστημα το σωματείο μας θα πάρει την πρωτοβουλία να καλέσει σε συντονισμό για κοινό αγώνα τους εργαζόμενους ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα ,τα πρωτοβάθμια σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και άλλων. Αυτή η ενότητα είναι που συμφέρει τους εργαζόμενους. Ενάντια στους εργοδότες μας, ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους συμμάχους τους, την ΕΕ και άλλους.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί πως τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος Χατζηδάκη, δεν μπορεί να αλλάξει. Δεκάδες νόμοι έχουν γίνει κουρελόχαρτα, όταν τα Συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους αντιστέκονται, κινητοποιούνται, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Πρόσφατα μάλιστα καταργήθηκε στην πράξη από το κίνημα ο νόμος του σύριζα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Και να μη ξεχνάμε πως πριν δύο εβδομάδες οι εργαζόμενοι διανομείς της "e-food" μας έδειξαν το δρόμο, μας έδωσαν δύναμη.

Συνάδελφοι,

Κανένας εφησυχασμός! Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος!

Γι αυτό παλεύουμε και το σύστημα που τον γεννά!

Καλούμε, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους με την οργανωμένη, μαζική δράση τους, να στείλουν ξανά τους φασίστες στις τρύπες τους, για να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν σε γειτονιές, σχολεία και σχολές, σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Τους καλούμε να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους για να πάρουν απάντηση κράτος και εργοδότες, να μην τολμούν να εφαρμόζουν το αντεργατικό έκτρωμα. Κι αν στείλουν τα μαντρόσκυλα τους θα τους τσακίσουμε ξανά!

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8336,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3002,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3257,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,675,Δράμα,114,Έβρος,18148,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2487,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1452,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,728,Ιστορία,227,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1449,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3821,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6080,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,41,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1063,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων στην Αλεξανδρούπολη
Αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων στην Αλεξανδρούπολη
Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργάνωσαν την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στην Αλεξανδρούπολη εργατικά σωματεία της περιοχής.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhWelUt7TmCwr6uGCt_oaJjlT4iRy2dncrcHfaoLyLwLTvna1LFHldTsloW7V851o_nQb2-_lFaN-hN2ChXGew2CZMxy1xZ8lPOBHk8uqONeQO8WYfdAfZ-DikYoiKGU1cAWEC_fKLGhWpN2-72dN2iHP5DQvJ0j-HUf91HXiZ-WcsnKsIpO-e0Yy3K=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhWelUt7TmCwr6uGCt_oaJjlT4iRy2dncrcHfaoLyLwLTvna1LFHldTsloW7V851o_nQb2-_lFaN-hN2ChXGew2CZMxy1xZ8lPOBHk8uqONeQO8WYfdAfZ-DikYoiKGU1cAWEC_fKLGhWpN2-72dN2iHP5DQvJ0j-HUf91HXiZ-WcsnKsIpO-e0Yy3K=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/blog-post_9.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/blog-post_9.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων