Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Απεργία των Εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Απεργία δασκάλων και καθηγητών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Α' ΕΛΜΕ Έβρου. Επιστολή εκπαιδευτικών προς γονείς: "Γιατί απεργούμε".

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Απεργία των Εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου
Με 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για τον κλάδο των δασκάλων η ΔΟΕ και για τους καθηγητές η ΟΛΜΕ, για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ για τους στόχους της απεργίας: «Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου! Η Αξιολόγηση - Χειραγώγηση δε θα περάσει».

«Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν υποτάσσεται ούτε τρομοκρατείται!» επισημαίνει η ΟΛΜΕ.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αλεξανδρούπολη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 11:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο και στην Ορεστιάδα στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στα συλλαλητήρια καλούν η Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Έβρου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, o Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου κ.α.

ΑΔΕΔΥ: Κανονικά πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενημερώνει ότι η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 11 του Οκτώβρη πραγματοποιείται κανονικά.

Καμιά σχέση δεν έχει αυτή η απεργία με την αγωγή της κ. Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, που εκδικάστηκε και αφορά στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση.

Η ΑΔΕΔΥ καλει τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Δευτέρας και στα συλλαλητήρια και καλεί τα ΜΜΕ να αναπαράγουν σωστά την είδηση και να μην δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΜΕ - ΔΟΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Χαιρετίζουμε τους/τις χιλιάδες συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των μαθητριών μας. Που δε φοβήθηκαν, δεν έσκυψαν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές.

Το ΥΠΑΙΘ μετά τη συντριπτική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά νομοθέτησε πρωτοφανείς απειλές για κυρώσεις, ελπίζοντας στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών για να σταματήσουν την απεργία. Όταν συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος δεν σκύβει το κεφάλι ούτε υπό την έωλη απειλή των κυρώσεων αποφάσισε να σύρει και πάλι την ΟΛΜΕ στα δικαστήρια για να απαγορεύσει την απεργία.

Το ΥΠΑΙΘ, μετά τις απανωτές ήττες του, έφτασε στο σημείο να δώσει εντολή στην αστυνομία να απαγορεύσει ακόμα και την διαδήλωση των εκπαιδευτικών και να τους επιτεθεί με αύρες, χημικά και βία. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε τα συστημικά ΜΜΕ, προκειμένου να κατασυκοφαντήσει τους/τις εκπαιδευτικούς. Ξεχνά το ΥΠΑΙΘ ότι είναι οι εκπαιδευτικοί αυτοί/ες που κρατούν εδώ και χρόνια το Δημόσιο Σχολείο όρθιο απέναντι σε όλες τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο την περίοδο της πανδημίας ενώ το ίδιο δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συνεχίζει τον εκφοβισμό με τη νέα απαράδεκτη εγκύκλιο Κόπτση, η οποία αποκρύπτει την συνολική απόφαση του δικαστηρίου και διακηρύσσει ότι η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι παράνομη. Ο κλάδος μας όμως δεν κάμπτεται και δεν τρομοκρατείται! Συνεχίζει μαζικά την απεργία - αποχή από την αξιολόγηση. Επιβεβαιώνει την αγωνιστική του διάθεση να αποκρούσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν υποτάσσεται ούτε τρομοκρατείται!

Όλοι και όλες απεργούμε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου!

Ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης!

Ενάντια στον πρωτοφανή αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταστολή!

Απαιτούμε:

• Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση. Πρόγραμμα δημόσιας και δωρεάν καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών επιστημονικά καταρτισμένο με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

• Να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

• Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

• Να καταργηθεί εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων.

• Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος - έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας θα νικήσουμε!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ
.

ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Επιστολή προς γονείς: ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Αγαπητοί γονείς,

Επιλέγουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα από αυτή την επιστολή, συναισθανόμενοι την κοινή μας αγωνία για τη μόρφωση και την πρόοδο των παιδιών μας. Γιατί αυτός είναι ο κοινός μας στόχος: το καλύτερο για τα παιδιά σας, «για τα παιδιά μας»!

Όπως ίσως θα έχετε ακούσει, η κυβέρνηση το καλοκαίρι ψήφισε έναν νόμο, με τίτλο «Για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη στήριξη των εκπαιδευτικών». Και θα έλεγε κανείς ότι σαν τίτλος, μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Και εμάς τους εκπαιδευτικούς και εσάς τους γονείς και φυσικά τους ίδιους τους μαθητές.

Ποιος δε θέλει άλλωστε την αναβάθμιση του μορφωτικού επιπέδου;

Ποιος δε θέλει την πλήρη στήριξη των εκπαιδευτικών, ώστε να έχουν όλα τα μέσα για να δώσουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά;

Αν κοιτάξουμε όμως καλύτερα μέσα στην καθημερινότητα, μέσα στα σχολεία και τις τάξεις, θα δούμε ότι ο τίτλος είναι πραγματικά παραπλανητικός.

Ας αναρωτηθούμε μαζί…
  • Είναι βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, σχεδόν ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, να υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών;
  • Είναι βελτίωση να υπάρχουν χιλιάδες παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ανάγκες αστήριχτα από ειδικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό και να καλείστε και πάλι εσείς οι γονείς, αν μπορείτε, να βάλετε το χέρι στην τσέπη;
  • Είναι βελτίωση, τον 21ο αιώνα, τα παιδιά μας να στοιβάζονται ανά 25 σε κοντέινερς ή σε κτίρια δεκαετιών, έρμαια στη φθορά του χρόνου ή στην πρώτη εμφάνιση σεισμού, πλημμύρας και άλλων καταστροφών;
  • Είναι βελτίωση εδώ και 15 χρόνια να έχουμε αναλυτικά προγράμματα που μας καλούν να διδάξουμε τα μαθηματικά στο «περίπου» και τη γλώσσα μέσα από συνταγές μαγειρικής;
  • Είναι βελτίωση να αλλάζουν οι μαθητές μας εκπαιδευτικό κάθε χρόνο ή πολλές φορές 2-3 φορές μέσα στο χρόνο, εξαιτίας της επιλογής των κυβερνήσεων να μη διορίζουν όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, που είναι προϋπόθεση για την παιδαγωγική σχέση και συνέχεια;
  • Είναι βελτίωση οι μαθητές μας απέναντι στη μάχη τους για τη μόρφωση, να συναντούν τον κόφτη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός ΑΕΙ 40.000 μαθητές και της Τράπεζας Θεμάτων και να μετατρέπονται σε εμπόρευμα για τα ιδιωτικά κολλέγια;
  • Είναι βελτίωση, μετά από 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης, να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο από κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση των τεράστιων μορφωτικών κενών, που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της δικής τους διαχείρισης;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε ακόμα πολλά ερωτήματα και σε όλα η απάντηση, που όλοι θα δίναμε, είναι ένα βροντερό ΟΧΙ! Η κυβέρνηση ακόμα ισχυρίζεται, με κάθε τρόπο και μέσο, ότι οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να αξιολογηθούν! Και απαντάμε ξεκάθαρα: λένε ψέματα!

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προωθούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών τους δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες, γι’ αυτό επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της συκοφαντίας. Δε μας φοβίζουν όμως. Μένουμε όρθιοι. Αυτό το οφείλουμε στους μαθητές μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι διδασκόντων:
  • Καθημερινά οργανώνουν, εκτιμούν και αναπροσαρμόζουν το μάθημά τους!
  • Καθημερινά εξετάζουν κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, με πενιχρά μέσα και χωρίς καμία επιμόρφωση (μιας και τέτοια έχει να γίνει 12 χρόνια), προσπαθούν να δώσουν ό,τι καλύτερο στους μαθητές τους!
  • Βιώνουν μαζί σας κοινά άγχη και αγωνίες για την πρόοδο των παιδιών. Για τις δυσκολίες που συναντάνε σε μια σειρά διδακτικά αντικείμενα. Για τις ανισότητες που οξύνονται χρόνο με τον χρόνο. Το άγχος για να προχωρήσει η ύλη, για να μη μείνει κανένα παιδί πίσω, προκειμένου τα παιδιά να κατακτήσουν βασικές γνώσεις, αναγκαίες για την εξέλιξη και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Σε τίποτα από όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, δε συμβάλουν οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό όμως που πραγματικά επιδιώκουν μέσα από τον παραπλανητικό τίτλο «αξιολόγηση», είναι να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να διαχωρίσουν δηλαδή τα σχολεία σε «καλά» και «κακά», με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους, «αυτόνομα» να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σχολεία που θα μας μετατρέψουν και εμάς και εσάς τους γονείς σε επαίτες! Θα ζητιανεύουμε από χορηγούς και δωρεές τα αναγκαία, αν θέλουμε να αξιολογηθούμε καλά! Ή θα κληθείτε και πάλι να βάλετε το χέρι στην τσέπη, για να μην έρθουν τα χειρότερα!

Σχολεία δηλαδή που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης και για τις ανάγκες της αγοράς! Και ξέρουμε πολύ καλά τι θα σημαίνει αυτό για τα σχολεία των εργατογειτονιών, των περιοχών που συγκεντρώνονται μεταναστόπουλα, για τα σχολεία των κοντέινερς! Κακή αξιολόγηση… συγχώνευση… υποβάθμιση!

Και το κυριότερο, επιδιώκουν να χτυπήσουν τα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών μας. Κάθε χρόνο πετσοκόβουν και ένα αντικείμενο που αφορά στη γενική μόρφωση.

Έτσι λείπει ή έχει μειωθεί κατά πολύ από τα αναλυτικά προγράμματα η καλλιτεχνική παιδεία, οι κοινωνικές επιστήμες, η ποίηση και η λογοτεχνία, η διδασκαλία των φυσικών επιστημών σταθερά υποβαθμίζεται! Και μετά έχουν το θράσος να μας λένε ότι νοιάζονται για την καλλιέργεια κριτικής σκέψης στα παιδιά!

Αγαπητοί γονείς,

Οι εκπαιδευτικοί, δώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας τη μάχη, χωρίς τεχνολογικά μέσα και επιστημονική καθοδήγηση, για να κρατήσουμε ανοιχτή την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική σχέση με τους μαθητές μας! Μπροστά σε συστήματα που «έπεφταν», σε οθόνες και μικρόφωνα που έκλειναν, προσπαθώντας να μην αφήσουμε κανένα μαθητή - μαθήτριά μας «πίσω».

Δεν ισχυριζόμαστε από την πλευρά μας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, ότι τα κάνουμε όλα καλά. Άλλωστε, όπως κι εσείς είμαστε εργαζόμενοι, με όλα τα προβλήματα που κι εσείς βιώνετε από την εγκληματική πολιτική της τελευταίας περιόδου - και όχι μόνο!

Ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ακρίβεια, πετσοκομμένοι μισθοί, απληρωσιά, ανεργία, υποστελεχωμένο σύστημα υγείας - πρόνοιας. Γι’ αυτό βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες όλο το τελευταίο διάστημα. Δίπλα στους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους του τουρισμού, τους διανομείς… Με λίγα λόγια στους γονείς των μαθητών μας!

Γι’ αυτό και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε και πάλι μαζί. Σε κοινό αγώνα! Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και όχι ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Γιατί έχουμε κοινό συμφέρον να παλέψουμε για ένα σχολείο που δε θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές - κοινωνικές δυνατότητες της οικογένειάς τους, το χρώμα ή τη φυλή! Θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Για ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, μακριά και έξω από την αντιδραστική αντίληψη ότι υπάρχουν παιδιά «που δεν παίρνουν τα γράμματα»!

Γιατί αντιθέτως, όλα τα παιδιά, μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε όλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Έχε το νου σου στο παιδί, υπερασπίσου το παιδί,
γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ.
ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Από το Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

24ωρη Απεργία της Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021
Υπεράσπιση της εργασίας μας και του Δημόσιου Σχολείου!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δέχεται επίθεση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα με τον αντεργατικό - αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη. Αυτό αναγκαστικά μας οδηγεί σε συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο, απέναντι στις απειλές του ΥΠΑΙΘ, με οδηγό την περήφανη στάση και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία - Αποχή από τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κήρυξε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου (την ίδια μέρα έχει κηρύξει απεργία και η ΟΛΜΕ).

Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τους συναδέλφους που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ολομέτωπη επίθεση που χτυπά το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας παρά τον εκφοβισμό και τις απειλές του υπουργείου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές - αντεργατικές νομοθετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το τελευταίο διάστημα και απαιτούμε:

- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση), που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.

- Να καταργηθεί - να μην εφαρμοστεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).

- Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

- Να καταργηθεί, να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος - έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Το ΔΣ του Συλλόγου την ημέρα της απεργίας οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κοινού με την Α΄ ΕΛΜΕ και την Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου στις 11:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο και καλεί τους συναδέλφους σε δυναμική - μαζική συμμετοχή και στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση.

Επιστολή προς τους γονείς: ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Αγαπητοί γονείς των μαθητών μας

Νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη σωστή μόρφωση και πρόοδο των παιδιών σας (και παιδιών μας). Πιστεύουμε ότι είναι κοινός ο στόχος για ένα καλύτερο σχολείο, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και να δίνει ευκαιρίες για ολοκληρωμένη μόρφωση σε όλους τους μαθητές.

Η αναστάτωση που παρατηρείται στον εκπαιδευτικό κόσμο το τελευταίο διάστημα οφείλεται στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις και ειδικά από τον νόμο που ψήφισε το καλοκαίρι η κυβέρνηση με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και στήριξη των εκπαιδευτικών». Σαν τίτλος μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Ποιος δε θέλει άλλωστε την αναβάθμιση εκπαίδευσης. Ποιος δε θέλει τη στήριξη των εκπαιδευτικών, ώστε να έχουν όλα τα μέσα για να δώσουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά;

Θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο νόμο να προσπαθεί να δώσει λύσεις στα χρόνια και σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης έτσι ώστε:

Σχεδόν ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, να μην υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών και να μην γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών όλο σχεδόν το σχολικό έτος.

Να μη στοιβάζονται 25 μαθητές σε ακατάλληλα κτήρια και αίθουσες που πολλές φορές δε χωράνε ούτε 15 και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας.

Να μην έχουμε εδώ και χρόνια αναλυτικά προγράμματα και βιβλία που κατά κοινή ομολογία γονιών - μαθητών και εκπαιδευτικών δεν βοηθάνε στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Να μην αλλάζουν οι μαθητές μας εκπαιδευτικό κάθε χρόνο ή πολλές φορές 2-3 φορές μέσα στο χρόνο, γιατί οι κυβερνήσεις δεν διορίζουν όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, που είναι προϋπόθεση για την παιδαγωγική σχέση και συνέχεια.

Να μη στερούνται τα σχολεία ακόμα και τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους εξ’ αιτίας της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν προβλέπει ο νόμος. Αντίθετα επιχειρεί να φορτώσει όλες τις ευθύνες για τη λειτουργία των σχολείων στους Διευθυντές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς, στους Δήμους.

Οι εκπαιδευτικοί θα είναι εκτός των άλλων υπεύθυνοι να βρουν χορηγούς για να βελτιώσουν τα οικονομικά του σχολείου τους και όλα δείχνουν ότι στο τέλος οι μόνοι χορηγοί των σχολείων θα είναι οι ίδιοι οι γονείς των μαθητών.

Τα σχολεία θα χωριστούν σε κατηγορίες, και οι γονείς θα «αγοράζουν» μόρφωση από τα «καλά» ή «κακά» σχολεία ανάλογα με το πόσο αντέχει η τσέπη τους. Κι αν κάποια σχολεία κρίνονται «ασύμφορα» μπορεί και να κλείνουν.

Σε όλα αυτά και πολλά άλλα που προβλέπει ο νόμος και που προσπαθεί να τα επιβάλει με την λεγόμενη «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» αντιδρούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί.

Γιατί εμείς (και πιστεύουμε κι εσείς) θέλουμε ένα σχολείο που δε θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές - κοινωνικές δυνατότητες της οικογένειάς τους. Θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Για ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, μακριά και έξω από την αντιδραστική αντίληψη ότι υπάρχουν παιδιά «που δεν παίρνουν τα γράμματα»!

Η κυβέρνηση βέβαια σε μια προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών ισχυρίζεται, με κάθε τρόπο και μέσο, ότι οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να αξιολογηθούν! Και απαντάμε ξεκάθαρα: λένε ψέματα! Και επειδή το ψέμα τους δεν μπόρεσε να περάσει, επιλέγουν τον ολισθηρό δρόμο της καταστολής (μας τρομοκρατούν με ανυπόστατες απειλές, μας στέλνουν στα δικαστήρια και βγάζουν παράνομες τις απεργίες μας, χρησιμοποιούν εναντίον μας ΜΑΤ, δακρυγόνα, αύρες κλπ).

Αγαπητοί γονείς, αυτές τις μέρες αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και ίσως ο αγώνας μας να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό και τώρα υπάρχει η ανάγκη να βρεθούμε και πάλι μαζί. Σε κοινό αγώνα! Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας και όχι ενάντια στη λεγόμενη «αξιολόγηση», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 απεργούμε και στις 11:30 διαδηλώνουμε μπροστά στο δημαρχείο από κοινού με τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σας θέλουμε δίπλα μας να βαδίσουμε στον κοινό δρόμο της προάσπισης και της πραγματικής αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ»

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8382,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3007,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3273,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18215,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2502,Εκκλησία,1214,Εκπαίδευση,1459,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,629,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,740,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,563,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,668,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1460,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3840,Πολιτική,1459,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6103,Ροδόπη,408,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,542,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1073,Φέρες,388,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Απεργία των Εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η Απεργία των Εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου
Απεργία δασκάλων και καθηγητών τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Α' ΕΛΜΕ Έβρου. Επιστολή εκπαιδευτικών προς γονείς: "Γιατί απεργούμε".
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqnL4FZeGzdWd8TyZeOsm6j_On_zI4H9-cdS2e_BQjlMA5_oILN5_imcNE8RY7o5GaWAV3mNzCex0z4OPKfI1F2L0kZsgAyTFbQtxX2rjeox_IiELXcUO0A190bPNzb-8ty55_sbUkrXo3LTmh0rShCri6HZdSZRTK1azlypkunXriUhChtJmUywh3=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqnL4FZeGzdWd8TyZeOsm6j_On_zI4H9-cdS2e_BQjlMA5_oILN5_imcNE8RY7o5GaWAV3mNzCex0z4OPKfI1F2L0kZsgAyTFbQtxX2rjeox_IiELXcUO0A190bPNzb-8ty55_sbUkrXo3LTmh0rShCri6HZdSZRTK1azlypkunXriUhChtJmUywh3=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/11.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/11.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων