Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ

Στη διαδήλωση που οργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ, με αφορμή τη ΔΕΘ, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξ/πολης.

Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα" καλεί όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και το λαό του νομού Έβρου να πάρουν μέρος στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο ετοιμάζει αναχώρηση για Θεσσαλονίκη Σάββατο πρωί - τηλέφωνο επικοινωνίας / δηλώσεις συμμετοχής: 6977370597.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο αναφέρει:

Βρισκόμαστε σε νέα φάση έξαρσης της πανδημίας με μεγάλη εξάπλωση και στο νομό μας. Για άλλο ένα καλοκαίρι για λογαριασμό των κερδών των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των αεροπορικών εταιρειών και των εφοπλιστών, τα πρωτόκολλα υγείας απέναντι στην πανδημία έγιναν καπνός, ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι για άλλη μια φορά εκτεθειμένοι με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.

Τα μόνα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση τον εμβολιασμό τους, η επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα με αναστολές εργασίας και το άνοιγμα νέων πεδίων δράσης για ιδιωτικά ιατρικά - διαγνωστικά κέντρα.

Αντί να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, οι υπόλοιπες δομές στην ύπαιθρο του Έβρου, αντί να υποχρεώσει η κυβέρνηση τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχυθεί η ουσιαστική, επιστημονική ενημέρωση για την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού, με την πολιτική της τα φορτώνει όλα αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας το νόμο - έκτρωμα με τη στήριξη βέβαια ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ σε πλήθος άρθρων, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη συνδικαλιστική δράση.

Έτοιμοι από καιρό οι εργοδότες επιδιώκουν να εφαρμόσουν άμεσα τις διατάξεις για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, να νομιμοποιήσουν δηλαδή τη 10ωρη δουλειά και την απλήρωτη εργασία. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα! Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται και την ”βαφούν” αυτή την εποχή πράσινη, προϋποθέτει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Αμέσως μετά συνέχισε το αντιλαϊκό της έργο με το νόμο για την επικουρική ασφάλιση επιτρέποντας το τζογάρισμα των αποθεματικών και την αξιοποίηση τους από τα αρπακτικά των ασφαλιστικών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων.

Και σαν να μην έφταναν αυτά μας προετοιμάζει για τις αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα ενοίκια με συμβουλές υπουργών της να αναζητούμε το φθηνότερο!

Μέσα στο φετινό καλοκαίρι κάηκαν πάνω από 1 εκατ. στρέμματα δάσους. Σε πολλές περιοχές της χώρας ο λαός μας έδωσε σκληρή μάχη με τις φλόγες και τώρα αγωνίζεται για να ζήσει με αξιοπρέπεια. Αντίστοιχα στο νομό μας εκδηλώθηκαν μικρότερης βεβαία έκτασης πυρκαγιές κυρίως γύρω από το πάρκο της Δαδιάς που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που περιοχές όπως ο Απαλός, δέχθηκαν ισχυρά πλήγματα από τις πλημμύρες, καταστράφηκαν περιούσιες και υπέστησαν σοβαρές βλάβες δίκτυα κοινής ωφέλειας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το διαρκές έγκλημα που οφείλεται στην υποχρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους εργαζόμενους της περιοχής, πρέπει όμως χωρίς να επιτρέψουμε να βρει χώρο το ρατσιστικό δηλητήριο να μας προβληματίσει το ποιος ευθύνεται. Είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων ευθύνονται για τους πολέμους και τα πολυπληθή ρεύματα προσφύγων. Είναι οι ίδιοι που έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι και της Αλεξανδρούπολης και παρουσιάζονται ως εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας μας! Άραγε αυτοί θα μας προστατέψουν;! Είναι όμως και οι ελληνικές κυβερνήσεις που τόσα χρόνια στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς και που έδιναν εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουν το έγκλημα των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν και τώρα χτίζουν φράχτες και δομές - φυλακές για τους πρόσφυγες όπως στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Σήμερα στην εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν άλματα δεν πρέπει να ανεχόμαστε μια χούφτα επιχειρηματίες να ζουν μέσα στη χλιδή και εμείς που με τον κόπο, τον ιδρώτα και την ίδια μας τη ζωή παράγουμε τα πάντα να ζούμε μια ζωή κόλαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να συναντηθούμε για να οργανώσουμε την απάντηση μας όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τη δράση μας απέναντι στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, την αλληλεγγύη σωματείων μας, όπως και του δικού μας, που συνεχίζουν να στηρίζουν τους πυρόπληκτους, με τους αγώνες μέσα στην πανδημία στο πλευρό των υγειονομικών, με τις διεκδικήσεις μαζί με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στην υποβάθμιση των σχολείων και των πανεπιστημίων.

Βάζοντας πάνω απ όλα τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων μπορούμε να χτίσουμε τείχος απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Μπορούμε να καταργήσουμε στη πράξη την εφαρμογή του άθλιου νόμου Χατζηδάκη, να διεκδικήσουμε την ανατροπή όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αρκεί ο κάθε εργαζόμενος, σ’ όποιον χώρο δουλεύει, να πάρει την απόφαση να γραφτεί στο σωματείο, να μιλήσει για αυτό στους συναδέλφους του, να γίνει το σωματείο δικιά του υπόθεση, μαζικό και δυνατό!

Διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες για:
 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Επαναφορά του κατώτατου μισθού με νόμο ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Επαναφορά της Κυριακής - αργίας σε όλους τους κλάδους.
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κατάργηση των νόμων που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και τις απεργίες, όπως για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων, τις απολύσεις συνδικαλιστών, την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.
 • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet, των εισιτηρίων στις Μαζικές Μεταφορές, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
 • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση στο επίδομα ανεργίας, επίδομα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
 • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές ανά τάξη.
 • Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Να εξασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν καθολικός εμβολιασμός του λαού. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Εβδομαδιαία test στους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αποκλειστικά με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών καθώς και ουσιαστική ενίσχυση του κρατικού συστήματος ιχνηλάτισης και παρακολούθησης.
 • Αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκύψει στις πυρόπληκτες και πλημμυροπαθείς περιοχές. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας. Αποζημίωση για τις καταστροφές στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας, για εξοπλισμό και μέσα και για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Πυροσβεστική και Δασαρχεία.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,618,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2053,Αλεξανδρούπολη,8673,Άμυνα,351,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3033,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3356,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,709,Δράμα,117,Έβρος,18655,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2610,Εκκλησία,1242,Εκπαίδευση,1519,Ελλάδα,1326,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,73,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,638,Εργασία,23,Εργασιακά,305,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,769,Ιστορία,234,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,599,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,216,Οικολογία,345,Οικονομία,589,Ορεστιάδα,1532,Πανταζίδου,167,Παπανικολόπουλος,276,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,436,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3916,Πολιτική,1506,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,6235,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,571,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1110,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ
Κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για συμμετοχή στη διαδήλωση των συνδικάτων στη ΔΕΘ
Στη διαδήλωση που οργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στην πλατεία ΧΑΝΘ, με αφορμή τη ΔΕΘ, καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξ/πολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqA6jphtF1qqiCpxQtfgByB4KRS_K3HtPY7WIwtyhGSLBB-ik3WhKGDVNLd-m2_fzNkEWImpfGRrUT3oLI-1JtbrtZMK_RX3mRdwii8ZKW3oDK0rQOSdE8x5UFNo6kKFyq8fny4n_wIt8/s16000/deth2021.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqA6jphtF1qqiCpxQtfgByB4KRS_K3HtPY7WIwtyhGSLBB-ik3WhKGDVNLd-m2_fzNkEWImpfGRrUT3oLI-1JtbrtZMK_RX3mRdwii8ZKW3oDK0rQOSdE8x5UFNo6kKFyq8fny4n_wIt8/s72-c/deth2021.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/09/blog-post_12.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/09/blog-post_12.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων