Αλεξανδρούπολη: Νέα μαχητικά συλλαλητήρια των Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Στην Αλεξανδρούπολη τα εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου το πρωί και το απόγευμα.

Αλεξανδρούπολη: Νέα μαχητικά συλλαλητήρια των Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις των ταξικών σωματείων στην Αλεξανδρούπολη, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.


Από τα χαράματα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου βρέθηκαν στην ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης για την ενημέρωση των εργαζομένων παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Συνέχισαν με εξορμήσεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και εμπορικά της πόλης.


Στις 10:00 το πρωί ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.


Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου Γιάννης Χιώνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος του σωματείου Ευαγγελία Μακρυγιάννη.

Στις 7:00 το απόγευμα έγινε επίσης συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους με δρώμενο με τίτλο "Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε".


Τα εργατικά σωματεία συνεχίζουν την δράση τους μέσα στους χώρους δουλειάς γιατί εκεί τελικά θα κριθούν όλα.


Η κεντρική ομιλία του Γιάννη Χιώνη:

Χαιρετίζουμε τους εργάτες και εργάτριες του Νομού μας που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας έχοντας απέναντί τους την εργοδοτική τρομοκρατία, που γύρισαν την πλάτη στα επικοινωνιακά τεχνάσματα της κυβέρνησης και εργοδοσίας και βροντοφώναξαν:

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη την Ελλάδα στις 10 Ιουνίου έδειξαν την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντιπαλέψουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα που νομιμοποιεί την απλήρωτη δουλειά, καταργεί το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία, δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μας απασχολούν περισσότερες ώρες χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Απέναντι στις ανατροπές του αιώνα που προωθεί η κυβέρνηση απάντηση μπορεί να δώσει μόνο η συλλογική, οργανωμένη πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής που αντιστοιχούν στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα.

Οι κινητοποιήσεις, οι απεργιακές συγκεντρώσεις, συνολικά η δράση των σωματείων, των εργαζομένων τρόμαξαν την κυβέρνηση και την εργοδοσία, έστειλαν ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Να πως κάλυψαν διεθνή μέσα την απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας.

- «Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις» για το εργασιακό είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Deutsche Welle».

- Η Bild έγραψε πως «είναι η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Οι συγκοινωνίες στην Ελλάδα παρέλυσαν. Ούτε πλοία, ούτε λεωφορεία, ούτε μετρό πραγματοποίησαν δρομολόγια».

- «Πρόκειται για τη δεύτερη μαζική απεργία από την εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη», έγραψε το Spiegel Online. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των συνδικάτων εδώ και χρόνια (...).

Τι όμως επιβεβαιώνει το φόβο των εργοδοτών και των μηχανισμών τους με τον πιο εμφανή τρόπο;

Η στάση της ΓΣΕΕ και των κατά τόπους εργατικά κέντρα ουρές της, όπως και το Εργατικό Κέντρο Έβρου, που μετά από μια μεγάλη μάχη που έδωσε η εργατική τάξη της χώρας μας, τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Αφού συμμετείχαν στην απεργία στις 10 του Ιούνη μετά τις εκατοντάδες αποφάσεις, και αφού έβρισκαν κιόλας φιλεργατικά κομμάτια μέσα στο νομοσχέδιο, αυτή τη φορά δεν ανοίγουν ούτε καν το στόμα τους.

Απέναντι στο νομοσχέδιο που επιδιώκει να γυρίσει τις συνθήκες εργασίας αιώνες πίσω, το Εργατικό Κέντρο Έβρου, πιστό σκυλί της ξεπουλημένης εργοδοτικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, δεν ντράπηκε να καλέσει σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την ώρα που θα συζητιέται το νομοσχέδιο στη βουλή. Την ώρα που οι εργαζόμενοι της χώρας θα είναι στους δρόμους στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, αυτοί οι συνδικαλιστές δίχως ντροπή θα τηλεδιασκέπτονται. Αυτοί είναι.

Αυτή η εμπειρία πρέπει να αξιοποιηθεί και από κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο που τώρα κάνει το βήμα και συμμετέχει ίσως και πρώτη φορά σε συλλογικές διαδικασίες, που ρωτάει καλοπροαίρετα γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Γίνεται κάθε φορά και πιο κατανοητό, αφού η ταύτιση με τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι πια τόσο μεγάλη που οι ηγεσίες αυτές δεν έχουν καν τα περιθώρια των ελιγμών που μπορεί να είχαν παλιότερα. Είναι τόσο δεμένα τα άμεσα συμφέροντα μιας σειράς εκλεγμένων, όπως και από το ΔΣ του Έβρου, που όχι απλά δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τον αγώνα, έστω και με τα αιτήματά τους, αλλά έχουν ουσιαστικό συμφέρον να περάσει το νομοσχέδιο. Είναι εχθροί των εργαζομένων και πρέπει να ξεπεραστούν παντού. Όπως ξεπεράστηκαν σε μια σειρά μεγάλα εργατικά κέντρα της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα. Έτσι και στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να σημάνει συναγερμός, να μετρήσουμε εκατοντάδες νέους συναδέλφους στα σωματεία, να ιδρυθούν νέα σωματεία. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος που να μην συζητηθεί. Μικροί και μεγαλύτεροι με όποιον λέμε καλημέρα, με όποιον συναντιόμαστε στη δουλειά, στα μαγαζιά, στους χώρους άθλησης και στα πάρκα, παντού να φουντώσει η συζήτηση για την αναγκή να βρεθούμε πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί το επόμενο διάστημα. Να ξεκινήσει μια πορεία θαρραλέων ανακατατάξεων μέσα στο εργατικό κίνημα και στην πόλη μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο σωματείο. Είναι η δύναμη που φοβάται η εργοδοσία γι’ αυτό και μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει πληθώρα μέτρων για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Η εμμονή όλων των κυβερνήσεων να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, να χτυπήσουν τη λειτουργία των σωματείων, να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση με κάθε τρόπο, δείχνει το πόσο πολύ μας υπολογίζουν, μας μετράνε. Λογαριάζουν τη δράση μας και βασικά είναι το μόνο που φοβούνται. Αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το συζητήσουμε με κάθε συνάδελφό μας καθώς η απαισιοδοξία και η αναποτελεσματικότητα των αγώνων είναι από τα πιο βασικά τροχοπέδια, εμπόδια που πρέπει να σπάσουμε για να ανοίξει ο δρόμος για μαζική συμμετοχή.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, μαχητικά, μαζικά!

Απαιτούμε:
  • Να μην ψηφιστεί και να πεταχτεί στα σκουπίδια το νομοσχέδιο - τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • Δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν τον αγώνα τους, στους χώρους δουλειάς, να σημάνει συναγερμός. Και τις επόμενες μέρες να πυκνώσουν οι συζητήσεις, οι συνελεύσεις, οι συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

Το τι είναι σύγχρονο και προοδευτικό εξαρτιέται από την αντικειμενικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και όχι από τις πολιτικές που διαμορφώνουν τη σημερινή κατάσταση. Σύγχρονο δεν είναι να δουλεύουμε περισσότερες απλήρωτες ώρες, αλλά η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, των μέσων μεταφοράς κ.α δείχνουν το πόσο θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι όροι ζωής μας τον 21ο αιώνα.

Σύγχρονο είναι να δουλεύουμε λιγότερο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόσβαση στις δομές υγείας δωρεάν.

Σύγχρονο είναι να περνάμε περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο με τις οικογένειές μας, με τα παιδιά μας που μας έχουν τόσο ανάγκη.

Σύγχρονο είναι οι γυναίκες συναδελφισσές μας να διευκολύνονται στη διαδικασία της μητρότητας και όχι να κρύβουν ή ακόμα ακόμα και να τερματίζουν εγκυμοσύνες υπό το φόβο της απόλυσης.

Τίποτα από αυτά δεν θα μας χαριστεί, τίποτα άλλωστε δεν μας χαρίστηκε τα προηγούμενα χρόνια. Από τους εργατικούς αγώνες του προπροηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε. Πιστεύουμε στη δύναμη της οργάνωσης και της συλλογικής ταξικής πάλης, στις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Προχωράμε μπροστά με στόχο να επιβεβαιώσουμε τις φοβίες τους, να μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Καλή δύναμη.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,613,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2049,Αλεξανδρούπολη,8601,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3023,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3335,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18540,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2582,Εκκλησία,1238,Εκπαίδευση,1506,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,760,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,594,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,675,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1516,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,428,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3902,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,5,Πρώτο Θέμα,6198,Ροδόπη,419,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,561,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,142,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Νέα μαχητικά συλλαλητήρια των Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο
Αλεξανδρούπολη: Νέα μαχητικά συλλαλητήρια των Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο
Στην Αλεξανδρούπολη τα εργατικά σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου το πρωί και το απόγευμα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpjTTy8Ls7kb66dZE-f35AfeO4XQnC9mnsDJNBt7WsTUPcv1Ld53DRHMh97J7FyA8AWWhyphenhyphenMML4HT3ZLEbtENVZmTKY1a07Gyjau1L5tXisQbrEJLmeB-P0EjARkeDzDybEdP2un5pFe0Y/s16000/5003.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpjTTy8Ls7kb66dZE-f35AfeO4XQnC9mnsDJNBt7WsTUPcv1Ld53DRHMh97J7FyA8AWWhyphenhyphenMML4HT3ZLEbtENVZmTKY1a07Gyjau1L5tXisQbrEJLmeB-P0EjARkeDzDybEdP2un5pFe0Y/s72-c/5003.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/06/blog-post_17.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/06/blog-post_17.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων