Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου
Το Νομαρχιακό Τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, ενάντια στο νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στον Έβρο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στις 11:00 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας.

Στην ανακοίνωσή του το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου αναφέρει:

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ανατρέπει κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκαν ακόμα και με αίμα (8ωρο, πενθήμερο, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες) και που ισχύουν κάποιες δεκαετίες. Η επίθεση της Κυβέρνησης σε εργασιακά δικαιώματα έχει σκοπό για ακόμη μία φορά να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά εργοδοτικά συμφέροντα προσπαθώντας να επαναφέρει τις συνθήκες εργασίας σε παλαιότερους καιρούς όπου επικρατούσε η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση των εργαζομένων με παράλληλη «φίμωση» του εργατικού κινήματος.

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Ο εργασιακός θεσμός του οκταώρου και του πενθημέρου που κατακτήθηκε πριν από 135 χρόνια από τους εργαζόμενους με την απεργία του Σικάγο και ισχύει πάνω από 100 χρόνια στην χώρα μας καταργείται από τον αντεργατικό νόμο της Κυβέρνησης. Επιβάλλει 10 ώρες εργασίας την ημέρα με την υπόσχεση ότι ο εργαζόμενος θα πάρει ως ανταπόδοση αυτές τις 2 επιπλέον ώρες ημερησίως είτε με τη μορφή ρεπό είτε με μέρες άδειας είτε με μειωμένες ώρες εργασίας όποτε το θελήσει και το αποφασίσει ο εργοδότης. Η Κυβέρνηση, αντί να αυξήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους ελέγχους, έρχεται και νομιμοποιεί την μέχρι σήμερα εκμετάλλευση των εργοδοτών που ανάγκαζαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν παράνομα και παρά τη θέλησή τους 10 και 12 ώρες καταργώντας την Επιθεώρηση Εργασίας και αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο εκμετάλλευσης στους εργοδότες.

Μπορεί, όπως φαίνεται από το νομοσχέδιο, αυτή η διάταξη να αφορά τον ιδιωτικό τομέα, αλλά ποιος εγγυάται ότι δεν θα έρθουν και στο δημόσιο; Τα μέτρα αυτά, προφανώς, και δεν θα αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Γιατί, όπως είδαμε και στο παρελθόν, διατάξεις (π.χ. αύξηση του ωραρίου από 37,5 ώρες την εβδομάδα σε 40, μερική απασχόληση, συμβάσεις χρόνου, μείωση μισθών κ.α.) που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, τελικά εφαρμόζονται και στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Οι επιπλέον 2 ώρες εργασίας, καθημερινά, είναι χωρίς αμοιβή και χωρίς προηγούμενη συλλογική σύμβαση. Ο εργαζόμενος, δηλαδή, σε μία εποχή αυξημένης ανεργίας και εκβιαστικών διλημμάτων, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση εργασίας του, καλείται να προτείνει ο ίδιος στον εργοδότη του την επιπλέον απασχόλησή του συνάπτοντας ατομική σύμβαση εργασίας.

Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

Η Κυβέρνηση πέρα από το τεράστιο γραφειοκρατικό κόστος που επιβάλλει στα Σωματεία, επιδιώκει σε ένα ηλεκτρονικό φακέλωμα αυτών με σκοπό να ελέγχει και να παρεμβαίνει όποτε θέλει στον τρόπο οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων καταπατώντας συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

Με το νομοσχέδιο επιβάλλει την ψηφοφορία μεταξύ των μελών ενός συνδικάτου, προκειμένου να προκηρυχτεί μία απεργία. Όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2018, επιβάλλει το 50+1% των μελών για την προκήρυξη της απεργίας. Μια δημοκρατία που θέλουν να την επιβάλλουν με το 50+1% για την απόφαση μιας γενικής συνέλευσης εργαζομένων, όταν αυτή τη στιγμή οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και η χώρα μας διοικούνται από παρατάξεις και κόμματα που έκαναν 1 και 2 μήνες προεκλογικό αγώνα και δεν κατάφεραν να οδηγήσουν στην κάλπη ούτε το 60% των πολιτών σε μέρα που είναι κλειστά τα πάντα και έφτιαξαν σχήματα εξουσίας με 20% και 30% και έχουν το θράσος να παίρνουν αποφάσεις για τον μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ο φαρισαϊσμός και η υποκρισία τους όμως δεν έχουν όρια, γιατί την ίδια ώρα η ίδια Κυβέρνηση έχει νομιμοποιήσει τα αποτελέσματα των «εκλογών» στον χώρο της εκπαίδευσης για τους Αιρετούς Εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπου η συμμετοχή στις εκλογές δεν ξεπερνούσε το 5%.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις Γενικές Συνελεύσεις, καταργώντας έτσι το δικαίωμα στον ζωντανό διάλογο, στην αντιπαράθεση των θέσεων και απόψεων, στη ζύμωση και τελικά στη σύνθεση. Πρόκειται ουσιαστικά, για την κατάργηση του δημοκρατικού διαλόγου στα συνδικάτα ενώ παράλληλα τα εξαθλιώνει οικονομικά όταν σε κάθε έκτακτη ή τακτική γενική συνέλευση θα πρέπει να συντηρούν μία πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής και μία πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης - Κατάργηση του Ν. 1264/1982.

Με το νέο νομοσχέδιο καταργούν επί της ουσίας τον Ν. 1264/1982, ο οποίος αποδείχτηκε μετά από τόσες δεκαετίες ως ο πιο δημοκρατικός και φιλεργατικός νόμος τον οποίο δεν τον πείραξε (ούτε καν τροποποίησε) καμία Κυβέρνηση μέχρι σήμερα. Μαζί με την κατάργησή του σχεδιάζουν να επιβάλουν πέρα από το προσωπικό ασφαλείας που ισχύει σε κάποιες υπηρεσίες όταν υπάρχει απεργία των εργαζομένων, και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένης εργασίας» σε ποσοστό 33,3% καταργώντας ουσιαστικά τις απεργίες!!!

Ταυτόχρονα, παραπέμπουν στον Ο.ΜΕ.Δ. τις απεργίες και μέχρι ο μεσολαβητής να αποφασίσει, η απεργία αναστέλλεται!!!

Οι ρυθμίσεις αυτές, μαζί με την κατάργηση του άρθρου 15 για τις Επιτροπές Προστασίας συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων από τις απολύσεις, απομειώνουν και ποινικοποιούν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σε ένα ήδη απονευρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, αυτό της απεργίας, όπου το 90% των απεργιών κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, προστίθενται κι άλλα εμπόδια, που στόχο έχουν την περαιτέρω φαλκίδευσή του, αν όχι την κατάργησή του. Επί της ουσίας έρχεται πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων είτε αυτές κριθούν παράνομες από τα δικαστήρια για έναν εργαζόμενο είτε πρόκειται για έναν συνδικαλιστή, εκπρόσωπο των εργαζομένων, καλλιεργώντας τον φόβο και την υποταγή.

Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε 31 κλάδους κι επιχειρήσεις.

Αύξηση του ορίου των υπερωριών σε 150 με παράλληλη μείωση της αμοιβής τους.

Μπροστά σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας έχουμε την υποχρέωση να αντιδράσουμε έτσι ώστε να μην κατατεθεί στη Βουλή, να μην ψηφιστεί, αλλά κι αν ακόμη ψηφιστεί, να ανατραπεί. Τα παραπάνω μέτρα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά γιατί θα φέρουν στην κοινωνία ακόμα μεγαλύτερη ΑΝΕΡΓΙΑ.

Μια επιχείρηση με 100 εργαζόμενους και με 10ωρη εργασία την ημέρα (100 x 10 = 1.000 ώρες) έχει όφελος 25 ημερομίσθια, σε σχέση με την 8ωρη εργασία (100 Χ 8 = 800) 1.000 - 800 = 200, 200 : 8 = 25!!!

Τριάντα χρόνια μετά την πρωτοφανή έκρηξη της τεχνολογίας, που αντικατέστησε χιλιάδες εργατικά χέρια, αντί να έχουμε μείωση των ωρών εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, έχουμε και αύξηση των ωρών εργασίας και μειώσεις στους μισθούς. Την ίδια ώρα που η Σουηδία έβαλε τέλος στο 8ωρο και καθιέρωσε την 6ωρη εργασία με πολύ καλύτερα αποτελέσματα και για τους εργαζόμενους και για την παραγωγικότητά τους.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Πρέπει και οφείλουμε να μεταδώσουμε προς κάθε πλευρά τις διεκδικήσεις μας:
  • Απαιτούμε την διασφάλιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα κατοχυρώνουν το 8ωρο, το 5μερο και θα προβλέπουν αύξηση των μισθών για μία αξιοπρεπή ζωή.
  • Αγωνιζόμαστε για την προστασία του δικαιώματος της εργατικής ελευθερίας και έκφρασης μέσα από τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα.
  • Αγωνιζόμαστε για την διατήρηση και ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε. (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας).

Παράλληλα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα καλύτερο Δημόσιο Τομέα για όλους, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας:
  • Καταδικάζουμε όλες τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
  • Απαιτούμε βελτίωση δομών και συνθηκών εργασίας.
  • Απαιτούμε προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους καλύπτοντας όλες τις βασικές ανάγκες του Δημόσιου Τομέα.
  • Απαιτούμε την προστασία των δημόσιων αγαθών και την ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών.
  • Απαιτούμε την προστασία των κοινωνικών αγαθών και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
  • Απαιτούμε εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και ατομικής προστασίας. Καλούμε και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις γιατί η θωράκιση του Δημόσιου Τομέα, η θωράκιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους είναι αναγκαία για όλους μας, είναι αναγκαία και για τις γενιές που ακολουθούν.

Πρέπει και οφείλουμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Όλοι μαζί

11:00 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη
11:00 π.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,6,Αγροτικά,548,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1973,Αλεξανδρούπολη,7419,Άμυνα,310,Ανακύκλωση,30,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,134,Άρθρα - Απόψεις,2920,Αστυνομικά,484,Αυτοδιοίκηση,2824,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,178,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,581,Δράμα,103,Έβρος,16703,Εθελοντισμός,231,Εκδηλώσεις,2260,Εκκλησία,1123,Εκπαίδευση,1287,Ελλάδα,1218,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,589,Εργασία,17,Εργασιακά,258,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,115,Ζωή και Υγεία,315,Θράκη,616,Ιστορία,199,Καβάλα,177,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,190,ΚΙΝΑΛ,26,ΚΚΕ,473,Κοινωνία,83,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,649,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,185,Οικολογία,316,Οικονομία,563,Ορεστιάδα,1245,Πανταζίδου,147,Παπανικολόπουλος,259,ΠΑΣΟΚ,256,Περιβάλλον,380,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3508,Πολιτική,1343,Πολιτισμός,209,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5588,Ροδόπη,348,Σαμοθράκη,629,Σάτιρα,62,Σουφλί,439,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,280,Σύλλογοι,290,Συνέδρια,121,ΣΥΡΙΖΑ,363,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,246,Τρίγωνο,50,Τυχερό,48,Υγεία,961,Φέρες,350,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου
Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου για συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου.
https://1.bp.blogspot.com/-tPkJEAnqGuk/YL9_JUTIoDI/AAAAAAACq8A/oNhQBGnjvNIdlV13oMBam3o2z-QZFIXewCLcBGAsYHQ/s16000/455067891.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-tPkJEAnqGuk/YL9_JUTIoDI/AAAAAAACq8A/oNhQBGnjvNIdlV13oMBam3o2z-QZFIXewCLcBGAsYHQ/s72-c/455067891.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/06/24-10.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/06/24-10.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων