Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Πικετοφορία για την Παλαιστίνη στις 20 Μάη και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 30 Μάη

Διπλό κάλεσμα από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξ/πολης, σε πικετοφορία ενάντια στο νέο έγκλημα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και σε αντιιμπεριαλιστική δράση.

Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Πικετοφορία για την Παλαιστίνη στις 20 Μάη και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 30 Μάη
Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πικετοφορία ενάντια στο νέο έγκλημα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, την Πέμπτη 20 Μάη στις 7:00 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Ταυτόχρονα καλεί στην κινητοποίηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 30 Μάη στις 11:00 το πρωί στο πάρκο Ανεξαρτησίας.

Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης σημειώνει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης που εντείνει την επιθετικότητα της και διεκδικεί μερίδιο τα λείας.

Ζούμε τις βαριές συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά των λαών, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. Η πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, προειδοποιούν για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας τη επέκταση τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια. Συζητά κι ετοιμάζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο και σε άλλα σημεία. Δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σημαιοφόρου των ευρωατλαντικών συμφερόντων σε μια σειρά από ασκήσεις - πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, όπως η άσκηση "Defender Europe 2021" για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Συμμετέχει σε δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, στέλνοντας πολεμικό υλικό και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Προχώρησε σε συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, στέλνει πυραύλους Πάτριοτ, στη χώρα αυτή και ετοιμάζει αποστολή ελληνικού στρατού στην Αφρική, σε συμφωνία με τη Γαλλία. Αναβαθμίζει διαρκώς τις σχέσεις με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, την στιγμή μάλιστα που στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνεται η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού, που διαπράττεται ένα νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αναλαμβάνει αυξημένες ευθύνες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ σε όλη την περιοχή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Β. Μακεδονίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου κ.ο.κ.

Η περιοχή μας μετατρέπεται σε απέραντο ευρωατλαντικό πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο αντιποίνων. Είναι χαρακτηριστικές οι παλιότερες, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν που δηλώνουν ανοιχτά ότι σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον τους θα ανταπαντήσουν με στρατιωτικά χτυπήματα σε χώρες που διαθέτουν ευρωατλαντικές υποδομές.

Ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης και οι εξελίξεις στις σχέσεις των δύο κρατών προειδοποιούν το λαό μας. Η τουρκική αστική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προχωρά σε παραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, σε υπερπτήσεις στα νησιά, αμφισβητεί τα σύνορα στην περιοχή και τις συνθήκες που τα καθορίζουν, θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, να απομακρυνθεί από την Ρωσία. Τα “παζάρια” που είναι σε εξέλιξη και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό φανερώνουν τη στοχευμένη προσπάθεια για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπό ευρωατλαντική εποπτεία, για απαράδεκτους συμβιβασμούς με οδυνηρές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους, τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Αντίθετα μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέρονται και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή πάλη. Μπορούμε να αποδομήσουμε τον άθλιο ισχυρισμό όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι αντίπαλοι των λαών, είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας, εγγυητές των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Καλούμε σωματεία και φορείς να υψώσουν την φωνή και το ανάστημα τους.

Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, της αστικής τάξης.

Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του εμπορευματοποιημένου δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η έλλειψη μέτρων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αυτό τονίζει η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά , στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να εμποδίσει την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, χρησιμοποιείται η λεγόμενη "εθνική ενότητα και ομοψυχία" για να υποταχθεί ο λαός στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Εντείνεται ο αυταρχισμός και η καταστολή, περιστέλλονται δημοκρατικά δικαιώματα κι ελευθερίες, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη δράση των συνδικάτων και των μαζικών οργανώσεων.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

O λαός μας είναι ανάγκη να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε αστική κυβέρνηση, να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Παλεύουμε για:
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις - Να κλείσει η βάση της Σούδας - Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας - Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή - Να μην μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε βάση.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσει η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Europe και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Άμεσος τερματισμός των δολοφονικών επιθέσεων και της ισραηλινής κατοχής - δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,6,Αγροτικά,547,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1973,Αλεξανδρούπολη,7411,Άμυνα,310,Ανακύκλωση,30,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,134,Άρθρα - Απόψεις,2920,Αστυνομικά,484,Αυτοδιοίκηση,2822,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,178,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,579,Δράμα,103,Έβρος,16684,Εθελοντισμός,231,Εκδηλώσεις,2253,Εκκλησία,1122,Εκπαίδευση,1286,Ελλάδα,1217,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,589,Εργασία,17,Εργασιακά,257,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,115,Ζωή και Υγεία,315,Θράκη,613,Ιστορία,199,Καβάλα,177,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,190,ΚΙΝΑΛ,26,ΚΚΕ,473,Κοινωνία,83,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,649,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,184,Οικολογία,316,Οικονομία,562,Ορεστιάδα,1244,Πανταζίδου,147,Παπανικολόπουλος,259,ΠΑΣΟΚ,256,Περιβάλλον,380,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3501,Πολιτική,1343,Πολιτισμός,209,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5583,Ροδόπη,347,Σαμοθράκη,629,Σάτιρα,62,Σουφλί,437,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,280,Σύλλογοι,290,Συνέδρια,121,ΣΥΡΙΖΑ,363,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,246,Τρίγωνο,50,Τυχερό,47,Υγεία,958,Φέρες,350,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Πικετοφορία για την Παλαιστίνη στις 20 Μάη και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 30 Μάη
Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης: Πικετοφορία για την Παλαιστίνη στις 20 Μάη και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στις 30 Μάη
Διπλό κάλεσμα από την Επιτροπή Ειρήνης Αλεξ/πολης, σε πικετοφορία ενάντια στο νέο έγκλημα του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και σε αντιιμπεριαλιστική δράση.
https://1.bp.blogspot.com/-q5x0zvLl7AY/YKUmPCpTYiI/AAAAAAACqWU/7ng1cwZJ-x0Hs-HPji1eXuJmz_PFL3z4gCLcBGAsYHQ/s16000/DSC10566.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-q5x0zvLl7AY/YKUmPCpTYiI/AAAAAAACqWU/7ng1cwZJ-x0Hs-HPji1eXuJmz_PFL3z4gCLcBGAsYHQ/s72-c/DSC10566.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/05/20-30.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/05/20-30.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων