Αλεξανδρούπολη: Αυτοκινητοπορεία για την Υγεία την Τετάρτη 7 Απριλίου

Αγωνιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Αλεξανδρούπολη: Αυτοκινητοπορεία για την Υγεία την Τετάρτη 7 Απριλίου
Αγωνιστικά θα τιμήσουν και φέτος οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, την Τετάρτη 7 Απριλίου. Σωματεία εργαζομένων στα νοσοκομεία προχωρούν σε πολύμορφες δράσεις στις πύλες εισόδου των νοσοκομείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 4:00 μ.μ.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Ανάλογες πρωτοβουλίες παίρνουν και εργατικά σωματεία και φορείς, με παρεμβάσεις σε Κέντρα Υγείας και κινητοποιήσεις το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην Αλεξανδρούπολη εργατικά σωματεία της περιοχής διοργανώνουν, την Τετάρτη 7 Απριλίου, αυτοκινητοπορεία στις γειτονιές της πόλης με εκκίνηση στις 5:30 μ.μ. από το πάρκινγκ Εγνατία (δίπλα στο δημοτικό στάδιο).

Τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου, στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Δίνουμε αγωνιστικό μήνυμα στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας!

Φέρνουμε το μήνυμα του αγώνα στις γειτονιές της πόλης με αυτοκινητοπορεία (εκκίνηση: 17:30 - πάρκινγκ Εγνατία).

Αντιπαλεύουμε τους κινδύνους για τους εργαζόμενους και το λαό:
 • από τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και με ένα χρόνο πανδημία,
 • από την εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς και την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πόλη.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Η πανδημία σαρώνει, ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας κάνουν πάρτι εκατομμυρίων με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στο πόνο του λαού μας. Τα νοσοκομεία υπό κατάρρευση. Γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση, από την εντατικοποίηση της δουλειάς και από την αγωνία που τους δημιουργείται επειδή δεν μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς τους, αφού πολεμούν τον κορονοϊό χωρίς όπλα. Ασθενείς διασωληνωμένοι στους κοινούς θαλάμους να πεθαίνουν, περιμένοντας ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Γιατροί άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτές να καλούνται όπως - όπως να στηρίξουν τους ασθενείς με κορονοϊό, ενώ εκατοντάδες ειδικευμένοι δεν προσλαμβάνονται γιατί, άκουσον - άκουσον, «τι θα τους κάνει το σύστημα μετά». Λες και είχαμε επάρκεια προσωπικού προ πανδημίας. Λες και η κατάρρευση του συστήματος υγείας δεν ήταν αποτέλεσμα και της τραγικής έλλειψης προσωπικού.

Την ίδια στιγμή ένα άλλο έγκλημα είναι σε εξέλιξη. Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις αναγκαίες εξετάσεις, επιβαλλόμενες θεραπείες ή επεμβάσεις γιατί το σύστημα υγείας έγινε σύστημα υγείας της μιας νόσου. Ευθύνη έχουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τόσα χρόνια και έφεραν το σύστημα υγείας σε αυτά τα χάλια. Όλοι αυτοί που μίλαγαν για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τη σύνδεση κόστους - οφέλους, την ευγενή άμιλλα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όλες αυτές τις εγκληματικές ευθύνες, η κυβέρνηση προσπαθεί να τις κρύψει, αντιμετωπίζοντας με καταστολή τις δίκαιες αντιδράσεις των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων. Αντί για γιατρούς στέλνει την αστυνομία!

Ως εδώ και μη παρέκει!! Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τους ανθρώπους μας, τις οικογένειες μας, τις ζωές μας!

Αγωνιστικά διεκδικούμε:
 • Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών, για να μπορέσουν να μπουν όλες οι υποδομές και οι υγειονομικοί της χώρας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), στη μάχη κάτω από ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο ενάντια στη πανδημία.
 • Εξασφάλιση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των δημόσιων μονάδων υγείας.
 • Άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία). Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δομές υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
 • Αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων. Εξασφάλιση για το λαό μας όλων των διαθέσιμων και ασφαλών εμβολίων.
 • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στην Υγεία!

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Παράλληλα με το έγκλημα στην Υγεία μας, η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συνεχίζουν να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή του λαού με τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς για το ξαναμοίρασμα των αγορών, της ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων. Ιδιαίτερα η πόλη μας γίνεται στόχος πλέον, αφού το λιμάνι αποτελεί βάση του ΝΑΤΟ, από όπου περνάνε αυτές τις ημέρες και όλο το επόμενο διάστημα χιλιάδες ξένοι στρατιώτες και πολεμικά μέσα.

Όλη αυτή η κίνηση αποτελεί πολεμική προετοιμασία για έναν πόλεμο ξένο προς εμάς, ενώ βλέπουμε την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τη χρεοκοπία όλων αυτών που μιλούσαν για «ασπίδα προστασίας» του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αντίθετα, με την πολιτική της συνδιαχείρισης του Αιγαίου που προωθούν, αμφισβητούν τα δικαιώματά μας και στρώνουν το έδαφος για τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι λαοί όλων των χωρών της περιοχής δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Αντίθετα, μας ενώνει ο αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, στην ανεργία και την τρομοκρατία που όλοι βιώνουμε από την εργοδοσία, τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους - εγχώριους ή ξένους - και τις κυβερνήσεις τους. Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους για τα κέρδη τους.

Θα παλέψουμε για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά και για μια καλύτερη ζωή, χωρίς πολέμους, προσφυγιά, φτώχεια, ανεργία και εκμετάλλευση. Για να «ανθρωπέψει ο άνθρωπος».

Απαιτούμε:
 • Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στη Νατοϊκή άσκηση Defender. Έξω τα ξένα στρατεύματα από την πόλη μας.
 • Να φύγει η βάση από το λιμάνι μας, να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
 • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά σχέδια, που αποτελούν πρόβες πολέμου.
 • Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές του εξωτερικού.

Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,541,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1957,Αλεξανδρούπολη,7286,Άμυνα,305,Ανακύκλωση,28,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,130,Άρθρα - Απόψεις,2907,Αστυνομικά,484,Αυτοδιοίκηση,2767,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,177,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,560,Δράμα,102,Έβρος,16486,Εθελοντισμός,228,Εκδηλώσεις,2224,Εκκλησία,1108,Εκπαίδευση,1268,Ελλάδα,1209,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,588,Εργασία,16,Εργασιακά,249,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,115,Ζωή και Υγεία,313,Θράκη,595,Ιστορία,195,Καβάλα,174,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,189,ΚΙΝΑΛ,25,ΚΚΕ,465,Κοινωνία,81,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,644,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,182,Οικολογία,312,Οικονομία,561,Ορεστιάδα,1214,Πανταζίδου,143,Παπανικολόπουλος,257,ΠΑΣΟΚ,255,Περιβάλλον,376,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3456,Πολιτική,1333,Πολιτισμός,208,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,5526,Ροδόπη,339,Σαμοθράκη,625,Σάτιρα,62,Σουφλί,429,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,279,Σύλλογοι,289,Συνέδρια,120,ΣΥΡΙΖΑ,356,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,245,Τρίγωνο,50,Τυχερό,44,Υγεία,941,Φέρες,340,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Αυτοκινητοπορεία για την Υγεία την Τετάρτη 7 Απριλίου
Αλεξανδρούπολη: Αυτοκινητοπορεία για την Υγεία την Τετάρτη 7 Απριλίου
Αγωνιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
https://1.bp.blogspot.com/-KuTJcT2yIzI/YGyZ3uQ4IKI/AAAAAAACpMk/wS1otWir7IQWLCmTqimlTvvDuF_w9lniQCLcBGAsYHQ/s16000/51203268.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-KuTJcT2yIzI/YGyZ3uQ4IKI/AAAAAAACpMk/wS1otWir7IQWLCmTqimlTvvDuF_w9lniQCLcBGAsYHQ/s72-c/51203268.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/7_6.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/7_6.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων