Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη

Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκαν στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης για να ενημερώσουν εργαζόμενους για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.

Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα» συνεχίζει τη δράση της ενημέρωσης των εργαζομένων για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.


Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, μέλη του σωματείου βρέθηκαν από τα ξημερώματα στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης, στο εργοστάσιο "Υφαντής" και στη μονάδα "Μανιτάρια Ελληνικής Γης".


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!

Γιορτάζουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 ΜΑΗ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ.
στο πάρκο Ανεξαρτησίας στην Αλεξανδρούπολη

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ στην χώρα μας μετράμε πάνω από 10.000 νεκρούς, η κυβέρνηση δεν έκανε ούτε τα αυτονόητα. Δεν πήρε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δεν έκανε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, δεν ενίσχυσε οικονομικά τα νοσοκομεία, δεν επίταξε τις ιδιωτικές δομές υγείας. Τα φόρτωσε όλα στην ατομική ευθύνη.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φέρνει ένα αντεργατικό νομοσχέδιο κατά παραγγελία των εργοδοτών, που συμπληρώνει την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις ζωές μας, θέλει να κάνει τις ανατροπές του αιώνα. Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκεται η καθιέρωση 10ωρης δουλειάς, με διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Οι δύο τουλάχιστον επιπλέον ώρες εργασίας δεν θα πληρώνονται αλλά υποτίθεται ότι θα δίνονται σε είδος (ρεπό) σε βάθος 6μήνου ή έτους. Η μεγαλοεργοδοσία θα έχει το ελεύθερο δηλαδή να κάνει τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο, απογειώνοντας την εκμετάλλευση.

Η 10ωρη δουλειά θα επιβάλλεται με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Επιδιώκουν με την "ελεύθερη" όπως λένε συμφωνία μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα. Και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, και έχουμε σημαντική πείρα, τι σημαίνει ένας εργαζόμενος μόνος απέναντι στην εργοδοσία. Πόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος είναι απέναντι σε κάθε αξίωση του εργοδότη.

Ένα είναι σίγουρο, ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς θα μεγαλώσει κι άλλο. Και αν δούμε τι γίνετε τώρα μέσα στα εργοστάσια που το 8ωρο είναι κατοχυρωμένο, σκεφτείτε τι θα γίνει όταν αυτό καταργηθεί. Πραγματική κόλαση.

Τα αντεργατικά μέτρα όμως πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή. Με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νομό στο στόχαστρο μπαίνει το πρωτοβάθμιο σωματείο, που είναι ο πυρήνας της οργάνωσης των εργαζομένων, καθώς είναι δίπλα του στο χώρο δουλειάς. Θέλουν να μας πάρουν και το παραμικρό αποκούμπι, να σπάσουν κάθε προσπάθεια συλλογικής δράσης. Να είμαστε απομονωμένοι απέναντι στην εργοδοσία.

Εκτός όλων των παραπάνω, οι εργαζόμενοι έχουμε και άλλο μεγάλο μέτωπο, που είναι οι κίνδυνοι από τις πρόβες πολέμου μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι με την παρουσία ξένων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο λιμάνι μας και την στοχοποίηση της πόλης μας από τους ανταγωνιστές τους.

Συνάδελφοι,

Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, συμβολίζει την διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζόμενων όλου του κόσμου. Συμβολίζει τους αγώνες για το 8ωρο. Αντέχει και εμπνέει και για αυτό προσπαθούν να την αποχρωματίσουν και να γίνει απλά μια αργία.

Γι΄ αυτό την Τρίτη του Πάσχα, κυβέρνηση και εργατοπατέρες (ηγεσία ΓΣΕΕ και Εργατικού Κέντρου Έβρου) θα γιορτάσουν την κατάργηση του 8ωρου και στις 6 Μάη, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, σωματεία και εργαζόμενοι, με απεργία και σκληρή μάχη, θα γιορτάσουμε την υπεράσπιση του 8ωρου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στις 6 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και διεκδικούμε:
 • Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας του Νομού μας. Με πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και άμεση επαναφορά της τακτικής λειτουργίας των νοσοκομείων (εξωτερικά ιατρεία, χειρουργεία).
 • Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού. Καμία απόλυση επικουρικού προσωπικού και συμβασιούχων, μονιμοποίησή τους εδώ και τώρα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τις ανάγκες της υγείας του λαού.
 • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
 • Έργα προστασίας της ζωής του λαού: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά. Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Απαλού και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
 • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας - Επίσπευση των εμβολιασμών.
 • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα, καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.
 • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
 • Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου. Όχι στην κατάργηση του 8ωρου.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
 • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς εμπλοκή του κράτους και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων.
 • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
 • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα.
 • Καμία επέκταση στο ΚΥΤ Φυλακίου. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Προσωρινή φιλοξενία τους σε ανθρώπινους χώρους στην ενδοχώρα, άμεση προμήθεια με ταξιδιωτικά έγγραφα και μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους. Ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη χρήση του για στρατιωτικούς σκοπούς ξένους με την άμυνα της χώρας. Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, που κάνουν τα σπίτια και τα παιδιά μας στόχους.
 • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τους λαούς της περιοχής για ειρήνη, δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΦΕΡΩΝ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,539,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1957,Αλεξανδρούπολη,7270,Άμυνα,304,Ανακύκλωση,28,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,130,Άρθρα - Απόψεις,2906,Αστυνομικά,483,Αυτοδιοίκηση,2760,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,176,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,555,Δράμα,102,Έβρος,16461,Εθελοντισμός,228,Εκδηλώσεις,2220,Εκκλησία,1107,Εκπαίδευση,1266,Ελλάδα,1207,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,587,Εργασία,16,Εργασιακά,249,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,114,Ζωή και Υγεία,313,Θράκη,592,Ιστορία,195,Καβάλα,174,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,189,ΚΙΝΑΛ,25,ΚΚΕ,463,Κοινωνία,81,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,643,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,182,Οικολογία,312,Οικονομία,560,Ορεστιάδα,1211,Πανταζίδου,143,Παπανικολόπουλος,256,ΠΑΣΟΚ,255,Περιβάλλον,376,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3452,Πολιτική,1332,Πολιτισμός,208,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,5519,Ροδόπη,338,Σαμοθράκη,624,Σάτιρα,62,Σουφλί,427,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,279,Σύλλογοι,289,Συνέδρια,119,ΣΥΡΙΖΑ,356,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,245,Τρίγωνο,50,Τυχερό,44,Υγεία,939,Φέρες,339,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
Εντείνεται η δράση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη
Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκαν στη ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης για να ενημερώσουν εργαζόμενους για την απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.
https://1.bp.blogspot.com/-57mkGT5VfX0/YIiHsBWlZyI/AAAAAAACpzE/zu3EE3dS-54uteVu1xiE2PVGxzyCMXOsgCLcBGAsYHQ/s16000/8904512032.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-57mkGT5VfX0/YIiHsBWlZyI/AAAAAAACpzE/zu3EE3dS-54uteVu1xiE2PVGxzyCMXOsgCLcBGAsYHQ/s72-c/8904512032.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/6_28.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/6_28.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων