Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είναι σήμερα πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος. Συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη
Σκληρή κριτική ασκεί ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι εταίροι του Τούρκου προέδρου έχουν στόχο τη μετατροπή του τουρκικού πολιτεύματος στα πρότυπα της Κίνας και πιστεύει πως η Τουρκία απομονώθηκε στην περιοχή αφού, όπως λέει, ο τρόπος άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της κρίνεται από τις προσωπικές σχέσεις του κ. Ερντογάν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στον Μανώλη Κωστίδη, ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στους λόγους της ίδρυσης του νέου κόμματος. Στην ερώτηση πώς ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του κ. Ερντογάν, ο οποίος καθόριζε την εξωτερική πολιτική της χώρας, αποχώρησε, περνώντας στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε:. «Για τους λόγους και τις αρχές που υπηρέτησα ως σύμβουλος του κ. Ερντογάν και αργότερα ως υπουργός Εξωτερικών και ως πρωθυπουργός. Αποχώρησα για τους ίδιους λόγους και αιτίες» και υποστηρίζει πως «το 2002 στο AKP - ήμουν τότε σύμβουλος - υποστηρίζαμε την προσπάθεια της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος ελευθερίας απέναντι στις απαγορεύσεις. Στο παρελθόν ήμουν εκεί καθώς μπορούσα να εκφράσω τη λογική της ελευθερίας και αποχώρησα όταν διαπίστωσα πως δεν έχω αυτή την ευκαιρία. Όμως ήρθε η ώρα οπότε το AKP ξέφυγε από αυτή τη θεωρία που να καλύπτει όλους. Τώρα η Τουρκία ενστερνίστηκε μια προσέγγιση που ασκεί σκληρή κριτική σε όλους όσοι έχουν άλλη άποψη, κάποιες φορές τους κατηγορεί ως τρομοκράτες και ως προδότες».

Ο κ. Νταβούτογλου αποκαλύπτει πως στο νέο κόμμα έχει ιδρυτικά στελέχη από όλες τις μειονότητες. Ενας Ρωμιός, ένας Εβραίος, ένας Αρμένιος. Οπως υπάρχουν και Κούρδοι, Αλεβίτες. Με παράπονο αναφέρει πως «σήμερα το AKP βγήκε εκτός της πορείας πολιτικής ηθικής. Υπάρχουν νεποτισμός, έλλειψη διαφάνειας στους δημόσιους διαγωνισμούς και πολλά άλλα».

Η συνομιλία του Μανώλη Κωστίδη με τον Αχμέτ Νταβούτογλου οδηγήθηκε και στην εξωτερική πολιτική και στη θεωρία των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», την οποία υποστήριζε πως θα πετύχει ο ίδιος. Όταν ρωτήθηκε αν αυτό ήταν μια ουτοπία, τόνισε «πως τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες δεν ήταν μια ουτοπία, ήταν μια αλλαγή νοοτροπίας. Όμως σήμερα υπάρχει η εικόνα μιας Τουρκίας που συγκρούεται, με όλους και κλείνεται στον εαυτό της».

Ο κ. Νταβούτογλου θεωρεί σημαντική τη συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό, καθώς οδηγούσε και στην απελευθέρωση της βίζας στους Τούρκους πολίτες. «Αυτή η συμφωνία ενόχλησε κάποιους κύκλους στην Τουρκία που δεν θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όπως και κάποιους εντός της Ευρώπης που δεν θέλουν την ίδια πορεία της Τουρκίας», υποστηρίζει.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως «ζήσαμε ένα λυπηρό γεγονός, μια συμμορία που ήταν εχθρός της Δημοκρατίας, επιχείρησε να κάνει πραξικόπημα στην Τουρκία. Η χώρα μας και ο λαός αντέδρασαν ορθά ενάντια σε αυτή την κίνηση, όπως κι εγώ εκείνη τη νύχτα πήρα ξεκάθαρη θέση και απευθύνθηκα στον λαό και υποστήριξα τη δημοκρατία».

Ο ανταποκριτής της «Κ» Μ. Κωστίδης με τον Α. Νταβούτογλου στα γραφεία του κόμματός του

Η στροφή

Ο κ. Νταβούτογλου υποστηρίζει πως η περίοδος μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ήταν κρίσιμη. «Η Τουρκία είχε δύο επιλογές, ή θα έχτιζε μια πραγματική δημοκρατία και θα έκανε άνοιγμα στον κόσμο ή μέσα στο κλίμα μετά το πραξικόπημα, θα οδηγούνταν στην απολυταρχία. Δυστυχώς, παρά τις προειδοποιήσεις μας, τότε ο πρόεδρος και όσοι διοικούσαν το κόμμα αποφάσισαν την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας. Επέλεξαν το προεδρικό σύστημα. Αυτό άλλαξε τη φύση της πολιτικής στην Τουρκία».

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος στηλιτεύει και τον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, τονίζοντας πως «έτσι άλλαξε και η εξωτερική πολιτική. Αντί για θεσμικές επαφές και στρατηγικούς ορίζοντες, τώρα πια υπάρχουν οι προσωπικές επαφές. Δηλαδή, αν οι σχέσεις του κ. Ερντογάν με τον κ. Πούτιν είναι καλές, τότε είναι καλές και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Το ίδιο συνέβη με τον κ. Τραμπ στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Αυτό βγάζει εκτός πεδίου τη στρατηγική, η οποία αντικαταστάθηκε από τον ψυχολογικό παράγοντα».

Η σημερινή προσέγγιση απομακρύνει την Τουρκία από το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατίας και διοίκησης

Ο κ. Νταβούτογλου, εκφράζει την ανησυχία του για το καθεστώς που επικρατεί στη χώρα και μιλάει με αρνητικό τρόπο για τους εταίρους του Τούρκου προέδρου. «Τώρα υπάρχουν οι νέοι εταίροι του κ. Ερντογάν, ο κ. Μπαχτσελί και κυρίως ο κ. Περίντσεκ. Μπορεί κι εμείς στη δική μας εποχή να είχαμε καλές σχέσεις με την Κίνα, αλλά δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για μοντέλο Κίνας. Εμείς ως δημοκρατικό πρότυπο είχαμε το ευρωπαϊκό μοντέλο. Όμως η σημερινή προσέγγιση απομακρύνει την Τουρκία από το ευρωπαϊκό μοντέλο δημοκρατίας και διοίκησης», αναφέρει.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει πως η Τουρκία επιστρέφει στο κακό παρελθόν της. «Αυτό είναι σαν μια επιστροφή στη δεκαετία του '90. Το AKP είχε έρθει στην εξουσία με τον αέρα της ελευθερίας ενάντια στο “πραξικόπημα της 28ης Φεβρουαρίου”. Τώρα σημαντικοί πρωταγωνιστές εκείνου του πραξικοπήματος είναι συνοδοιπόροι του κ. Ερντογάν. Είμαστε σε σημείο καμπής», δηλώνει.

Η απαισιοδοξία του κ. Νταβούτογλου δεν αφορά μόνο τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας αλλά και τον τομέα της οικονομίας. «Δυστυχώς και στον εκδημοκρατισμό αλλά και στον οικονομικό τομέα δεν πάει καλά η χώρα. Οταν έφυγα από την πρωθυπουργία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ήταν στις 11.000 δολάρια. Συνολικά το ΑΕΠ είχε φτάσει στα 876 δισ. δολάρια. Σήμερα το κατά κεφαλήν εισόδημα έπεσε στις 8.000 δολάρια και το ΑΕΠ της χώρας περίπου στα 700 δισ. δολάρια. Δηλαδή ο κάθε πολίτης έγινε φτωχότερος κατά 3.000 δολάρια. Υπάρχουν σοβαρές υποχωρήσεις στα ζητήματα δημοκρατίας».

Τα κρίσιμα ζητήματα

Ο κ. Νταβούτογλου ρωτήθηκε για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και πώς οι δύο χώρες, παρά τις διαφορές τους, δεν είχαν φτάσει στο σημείο των γεγονότων του 2020, όπως με τους πρόσφυγες στον Έβρο, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και τα γεγονότα με το «Ορούτς Ρέις».

Στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου ο κ. Νταβούτογλου δείχνει να συμβαδίζει με τον κ. Ερντογάν, καθώς τονίζει πως «τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο δεν τα βρίσκω καθόλου σωστά. Το σενάριο του εγκλωβισμού της Τουρκίας στον κόλπο της Αττάλειας δεν μπορεί να υπάρξει, δεν δύναται να λειτουργήσει και θα χαλάσει την ουσία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο. Όποιος σκεφθεί πως μέσω του Καστελλόριζου και της Κύπρου θα μπορέσει να τη στριμώξει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας, τότε θα πρέπει να ξέρει πως η Τουρκία θα αντιδράσει έντονα, καθώς είναι θέμα ζωτικής σημασίας και ύπαρξης. Αυτό ισχύει και για το Αιγαίο», ξεκαθάρισε.

Στην ερώτηση για τον τρόπο που θα μπορούν να επιλυθούν ή να ξεπεραστούν αυτές οι εντελώς διαφορετικές θέσεις, ο κ. Νταβούτογλου προτείνει χαρακτηριστικά, «η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει τις διαφωνίες τους να τις βάλουν σε μια παρένθεση και να προσπαθήσουν να κάνουν μαζί βήματα σε άλλους τομείς, όπως να δημιουργηθεί μια περιοχή οικονομικής και πολιτικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος παραδέχεται πως η Άγκυρα με την πολιτική της απομονώθηκε στην περιοχή και αναφέρει πως «η Τουρκία δεν μπόρεσε να έχει μια συνεχόμενη σταθερή πολιτική και σε αυτό ασκώ κριτική. Αν συνεχιζόταν η εξωτερική πολιτική με την Ε.Ε., την οποία είχα παραδώσει, τότε σήμερα δεν θα ζούσαμε την πρόσφατη ελληνοτουρκική ένταση. Αυτές οι εντάσεις θα είχαν μειωθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής. Όμως, παγιώθηκε η απομάκρυνση της Τουρκίας από την Ε.Ε. κυρίως μετά το 2017 με τις εκλογές και το δημοψήφισμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι συζητούσε ο ίδιος με τις ελληνικές κυβερνήσεις και αν επιλύθηκε κάποιο ζήτημα κατά τη διάρκεια της θητείας του είπε:. «Έχει μεγάλη σημασία το κλίμα στις σχέσεις. Είχαμε καλές σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου, είχε έρθει και στη συνάντηση των πρεσβευτών μας στην πόλη Ερζερούμ. Δεν πιστεύω πως όλα θα λυθούν με μια κίνηση, όμως πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα. Όταν δημιουργείται κλίμα εμπιστοσύνης στις επαφές, τότε μειώνεται η σημασία των προβλημάτων. Όμως, αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, μπορεί να προκληθεί πόλεμος από το πιο μικρό πρόβλημα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις σχέσεις Ελλάδας - Toυρκίας».

Οι διερευνητικές επαφές πρέπει να συνεχιστούν

O κ. Νταβούτογλου δεν δείχνει αισιόδοξος για την άμεση επίλυση των βασικών προβλημάτων που απασχολούν τις δύο χώρες, αφού αναφέρει πως «τα προβλήματα στο Αιγαίο, όπως η υφαλοκρηπίδα και το FIR θα συνεχίσουν να υπάρχουν, δεν μπορούμε να περιμένουμε λύση. Απλώς, να βρεθούν κοινά σημεία συμφερόντων και μαζί μια φόρμουλα».

Παρατηρεί πως «σήμερα δυστυχώς χάθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Στην Ελλάδα δεν πρέπει να κάνουν το εξής λάθος: Αν σκεφθούν πως “με τη βοήθεια της Ε.Ε. θα γονατίσουμε την Τουρκία”, τότε αυτό σημαίνει πως δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκία. Η Άγκυρα έχει ξεχωριστές σχέσεις με πολλά μέλη της Ε.Ε.».

Στο υποθετικό ερώτημα αν σήμερα αναλάμβανε την εξουσία στην Τουρκία, τι είδους πολιτική θα ασκούσε σε σχέση με την Ελλάδα, απάντησε: «Θα ενεργοποιούσα τις καθιερωμένες συναντήσεις των πρωθυπουργών. Θα έλεγα, ελάτε να μιλήσουμε. Θα ενεργοποιούσα όλους τους μηχανισμούς. Τις διερευνητικές επαφές, θα ενίσχυα τα ΜΟΕ στο Αιγαίο. Θα επανεξέταζα τις σχέσεις με περιφερειακές χώρες που λειτουργούν εναντίον της άλλης χώρας. Για παράδειγμα, οι σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δεν έχουν σχέση με τη Μεσόγειο, δεν έχουν καμία λογική. Θα ζητούσα να έχουμε κοινές επιτροπές για διάφορα ζητήματα όπως στη Λιβύη, αντί να είναι πεδίο ανταγωνισμού να υπάρχει εκεί ειρήνη. Όλοι θα κερδίσουν».

Ο Μανώλης Κωστίδης υπενθύμισε στον κ. Νταβούτογλου κάτι που είχε κάνει ως υπουργός για το Καστελλόριζο, καθώς είχε υποστηρίξει πως βρίσκεται στη Μεσόγειο και είχε προσπαθήσει να το διαχωρίσει από τις διαβουλεύσεις για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν έχει αλλάξει άποψη. «Βέβαια γεωγραφικά όλοι μπορούν να πουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις. Όμως, αν το Καστελλόριζο το θεωρήσετε συνέχεια του Αιγαίου, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως ένα νησί δεν μπορεί να επηρεάσει την υφαλοκρηπίδα. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, αν τη γραμμή του Αιγαίου την κατεβάσετε στο Καστελλόριζο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι στην Κύπρο! Και γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο, και έχει ιδιαίτερο καθεστώς στο διεθνές δίκαιο. Αν όμως το Καστελλόριζο το εντάξετε στο τρίγωνο Κρήτης, Κύπρου, τότε αυτό συνιστά εγκλωβισμό της Τουρκίας. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό», επιμένει.

Οι «γκρίζες ζώνες»

Ο κ. Νταβούτογλου όπως οι περισσότεροι αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας αναφέρεται και στο θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και θέτει τη δική του ατζέντα, καθώς δηλώνει πως «οι διερευνητικές επαφές πρέπει να συνεχιστούν. Για τα αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες πρέπει να αποφευχθούν αμοιβαίες κινήσεις για να μη φτάσει στα όρια το ζήτημα και το Καστελλόριζο πρέπει να το εξετάσουμε ξεχωριστά».

Στην ερώτηση αν διατηρεί επαφές με Έλληνες πολιτικούς τονίζει πως έχει συχνή ανταλλαγή μηνυμάτων με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του. «Όπως και με τον κ. Παπανδρέου, και εκείνος μου ευχήθηκε την Πρωτοχρονιά».

Αυτό που θυμάται από τις επαφές του είναι πως «ο κ. Τσίπρας είναι ανθρώπινος, φυσικός. Ο κ. Παπανδρέου έχει μια καταγωγή από την οικογένειά του, έχει αυτή την κουλτούρα και αυτοπεποίθηση. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του σαν να είστε δύο διανοούμενοι. Δεν υπήρχαν διαχωριστικά μεταξύ μας. Ο κ. Τσίπρας είναι πιο απλός, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον λαό, μιλούσες άνετα μαζί του αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος. Δεν είχα ένταση μαζί τους».

Αναφορικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Τον Έλληνα πρωθυπουργό δεν τον έχω γνωρίσει. Αυτό που θα ήθελα να πω προς τον κ. Μητσοτάκη είναι πως κι αν υπάρχουν διαφορές μην ξεχνάτε την ανθρώπινη επαφή. Το προσωπικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να επιλύσει πολλά εμπόδια. Αν όμως μείνετε στο μίσος, την προκατάληψη και τις απειλές, τότε δηλητηριάζετε τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι της ίδιας γεωγραφίας. Έχουμε διαφορετική θρησκεία και γλώσσα, μπορούμε να σεβαστούμε ο ένας τον άλλον και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Να μιλήσουμε χωρίς να χρησιμοποιούμε τρίτες χώρες. Όποιος μπει στην ελληνοτουρκική ένταση, θα το κάνει μόνο για να κερδίσει. Πρέπει να ενώσουμε τις δύο πλευρές του Αιγαίου», ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2046,Αλεξανδρούπολη,8546,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3018,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3320,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,698,Δράμα,116,Έβρος,18455,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2566,Εκκλησία,1232,Εκπαίδευση,1493,Ελλάδα,1312,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,633,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,55,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,755,Ιστορία,230,Καβάλα,193,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,585,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1498,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,276,Περιβάλλον,426,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3891,Πολιτική,1485,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6170,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,140,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,65,Τυχερό,53,Υγεία,1094,Φέρες,393,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη
Αχμέτ Νταβούτογλου: Ο Ερντογάν απομακρύνει την Τουρκία από την Ευρώπη
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είναι σήμερα πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος. Συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipecio6-NO2WxC9Riq2QA5B-C5Aj6MLLqtc0TK4fssBX-8prGQzp9cQCGMjnzbGw1hkOWK1iEcn_XQtKZ3_-97N5oiNOV0iwdN173mW5J_WcYr81p0G7hd9Xcbb9SjiJQ-tPGETCz5SyU/s16000/452103657.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipecio6-NO2WxC9Riq2QA5B-C5Aj6MLLqtc0TK4fssBX-8prGQzp9cQCGMjnzbGw1hkOWK1iEcn_XQtKZ3_-97N5oiNOV0iwdN173mW5J_WcYr81p0G7hd9Xcbb9SjiJQ-tPGETCz5SyU/s72-c/452103657.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/03/blog-post_8.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/03/blog-post_8.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων