Καταπέλτης ο Γιάννης Καρυπίδης για την σύμπραξη της παράταξης ΑΝΑΣΑ με τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη

Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρυπίδη για την σύμπραξη της παράταξης "ΑΝΑΣΑ" με την παράταξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.

Καταπέλτης ο Γιάννης Καρυπίδης για την σύμπραξη της παράταξης ΑΝΑΣΑ με τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη
Την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ, Γιάννη Καρυπίδη, προκάλεσε η απόφαση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της ΑΝΑΣΑ (Αραμπατζής, Κυριακίδης, Πασσιάς, Σεραφειμίδης) να συμφωνήσουν και να συμπράξουν με την παράταξη «Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ» του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη (βλέπε εδώ).

Ο κ. Καρυπίδης, σε μια δήλωση - καταπέλτη, αναφέρει ότι ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αραμπατζής μόλις ανέλαβε την θέση της αντιδημαρχίας στην ουσία είχε δραπετεύσει από την παράταξη, ενώ οι άλλοι τρεις σύμβουλοι της παράταξης (Κυριακίδης, Πασσιάς, Σεραφειμίδης) ψήφιζαν όλα τα θέματα που έφερνε η Δημοτική Αρχή χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμιά πολιτική σκέψη, χωρίς κανένα μέτρο και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι από αυτούς δεν γνώριζαν ούτε τις εισηγήσεις.

«Για ποια σύμπραξη μιλάμε που εδώ και δύο χρόνια τους θεωρούσαν δεδομένους και προβλέψιμους;» τονίζει ο κ. Καρυπίδης κάνοντας λόγο για μικροπολιτικά και προσωπικά οφέλη.

Ο Γιάννης Καρυπίδης υποστηρίζει ότι επί της ουσίας δεν πρόκειται για σύμπραξη αλλά για αφομοίωση της παράταξης ΑΝΑΣΑ από την παράταξη του Δημάρχου ενώ, αν και επικεφαλής της παράταξης, επισημαίνει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ούτε για την συνάντηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του με τον Δήμαρχο, ούτε για την επικείμενη ανακοίνωση της σύμπραξης των παρατάξεων.

«Να συμπράξω (να δραπετεύσω) με ποιον;» αναρωτιέται ο κ. Καρυπίδης... και απαντάει: «Με μια δημοτική αρχή που επί δυο χρόνια απλώς ροκανίζει τον χρόνο; Με την παράταξη που τα θέματα που έχει φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι απλώς διαδικαστικά; Με την δημοτική αρχή που μετά από δύο χρόνια δεν έχει δείξει πού θέλει να πάει τον Δήμο; Με την παράταξη που δεν έχει εκφράσει όραμα, μια ιεράρχηση, στόχευση και υλοποίηση; Με αυτούς που έχουν φέρει προς ψήφιση τρεις φορές την ΔΕΚΑΔΑ, άλλη μια φορά το δεύτερο στούντιο στην Άνθεια και ξανά πάλι την Αναπτυξιακή εταιρεία που ήταν μια άλλη ΔΕΚΑΔΑ, "εταιρείες" που όπως ξέρουμε το μόνο ρόλο και σκοπό που είχαν ήταν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά ρουσφέτια. Έτσι κι αλλιώς (παρόμοιες "εταιρείες") έχουν κριθεί και το μόνο που έκαναν ήταν να χρεώσουν τους Δήμους με δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ».

Αναλυτικά η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρυπιδη:

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Με βάση την κείμενη νομοθεσία που διέπει τους Δήμους, δύο ή περισσότερες Παρατάξεις μπορούν να συμπράξουν εφόσον η μια από αυτές είναι η Παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο Δήμαρχος. Στην προκειμένη περίπτωση αφού συνέπραξαν οι τέσσερις της ΑΝΑΣΑ (Αραμπατζής, Κυριακίδης, Πασσιάς, Σεραφειμίδης) με την Παράταξη του Δημάρχου, η Παράταξη ΑΝΑΣΑ αφομοιώνεται από την Παράταξη του Δημάρχου. Σημειωτέον ότι ο κύριος Αραμπατζής μόλις κατέλαβε την θέση της αντιδημαρχίας χάρη της παράταξης, στην ουσία είχε δραπετεύσει. Πολλές φορές του είχα επισημάνει να βάλει κόκκινες γραμμές και κανόνες μεταξύ της δημοτικής αρχής που ασκούσε διοίκηση και της παράταξης στην οποία όφειλε την θέση του. Και να λειτουργεί προς όφελος της παράταξης και όχι σαν βαρίδιο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Για ποια σύμπραξη μιλάμε όταν επί δύο χρόνια οι τρεις σύμβουλοι της Παράταξης (ο τέταρτος είχε ήδη δραπετεύσει) ψήφιζαν όλα τα θέματα που έφερνε η Δημοτική Αρχή χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμιά πολιτική σκέψη, χωρίς κανένα μέτρο και σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι από αυτούς δεν γνώριζαν ούτε τις εισηγήσεις; Και σε πολλές περιπτώσεις ψήφιζαν τις εισηγήσεις για να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον Αραμπατζή.

Για ποια σύμπραξη μιλάμε, που όταν έφεραν για πρώτη φορά το θέμα και τους πρότεινα να συζητηθεί το θέμα παρουσία και του Συντονιστικού για να ακούσουμε και τις απόψεις τους το αρνήθηκαν.

Για ποια σύμπραξη μιλάμε όταν πριν 2 χρόνια η κύρια αιτία της διαγραφής του πρώην επικεφαλής, πέρα από τα λάθη και τις παραλείψεις που έκανε πριν, κατά την διάρκεια αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, ήταν ότι πήγε να κάνει κάτι ανάλογο διεκδικώντας όπως έχω ξαναπεί μια θέση “στον ήλιο”, συνομιλώντας με πολλές πλευρές στο παρασκήνιο και εν κρυπτώ; Για σκεφτείτε να έκανα και εγώ το ίδιο αφού είχα αναλάβει την παράταξη; Έχουν να μου καταλογίσουν κάτι; Γιατί εκτός από την ενασχόλησή μου με τα κοινά είμαι και δάσκαλος που πέρα από την γυμναστική μαθαίνω στα παιδιά να έχουν ήθος, κανόνες, αξίες. Πιθανόν κάποιοι μαθητές μου να με παρακολουθούν και εκτός σχολείου. Και άρα πρέπει τα λόγια μου να συνάδουν με τις πράξεις μου.

Για ποια σύμπραξη μιλάμε που εδώ και δύο χρόνια τους θεωρούσαν δεδομένους και προβλέψιμους;

Τι τους εμπόδιζε να συνεχίσουν να στηρίζουν την “Ανάπτυξη” που επικαλούνται σαν λόγο για την σύμπραξη; Αφού έτσι κι αλλιώς και στην ΑΝΑΣΑ που ήταν δεν έφεραν ποτέ αντίρρηση για κανένα θέμα.

Πιο έντιμο και τίμιο δεν θα ήταν να με διαγράψουν αφού διαπίστωσαν ότι διαφωνούν με τις πολιτικές μου απόψεις, τις τοποθετήσεις μου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον τρόπο που ψηφίζω; (Αν και τις γνώριζαν πολύ καλά από την αρχή). Μπορούσαν να με διαγράψουν, αφού είχαν την πλειοψηφία, να αναλάβει κάποιος από αυτούς την Παράταξη (αν είχαν τα κότσια) ώστε η Παράταξη να συνεχίσει να πορεύεται ως αυτοτελής μέχρι το τέλος της τετραετίας, γιατί αυτή την εντολή μας έδωσαν οι συμπολίτες μας, και μετά μπορούσαν να πάρουν το δρόμο τους.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Να συμπράξω (να δραπετεύσω) με ποιον; Με αυτούς (δημοτική αρχή) που επί δυο χρόνια απλώς ροκανίζουν τον χρόνο; Με την Παράταξη που όπως έχω πει πολλές φορές τα θέματα που έχει φέρει στο ΔΣ είναι απλώς διαδικαστικά; Με την Δημοτική Αρχή που μετά από δύο χρόνια δεν έχει δείξει πού θέλει να πάει τον Δήμο; Με την παράταξη που δεν έχει εκφράσει όραμα, μια ιεράρχηση, στόχευση και υλοποίηση; Με αυτούς που έχουν φέρει προς ψήφιση τρεις φορές την ΔΕΚΑΔΑ, άλλη μια φορά το δεύτερο στούντιο στην Άνθεια και ξανά πάλι την Αναπτυξιακή εταιρεία που ήταν μια άλλη ΔΕΚΑΔΑ (όλες αυτές οι “εταιρείες” ξέρουμε και έχω καταθέσει ότι το μόνο ρόλο και σκοπό που είχαν ήταν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά ρουσφέτια. Έτσι κι αλλιώς έχουν κριθεί και το μόνο που έκαναν ήταν να χρεώσουν τους Δήμους με δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ).

Και πως μπορώ να συμπράξω με κάποιους που διαφωνώ κάθετα σε κεντρικές πολιτικές θέσεις και απόψεις, που αυτό για μένα είναι μια στάση ζωής εδώ και είκοσι χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά; Θα ήταν σαν να πουλάω την ψυχή μου στον διάολο και φυσικά αναλαμβάνω και το κόστος.

Πως μπορώ να συμπράξω με κάποιον όταν δεν έχω εξουσιοδότηση από τους συμπολίτες μου; Συμπολίτες που τίμησαν την παράταξη είτε με ψήφισαν είτε όχι και με εξέλεξαν για δυο τετραετίες πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε όλο τον συνδυασμό; Στην παράταξη που με εξέλεξε ο κόσμος όφειλα να παραμείνω μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με τι πρόσωπο θα μπορούσα να κοιτάξω τους συμπολίτες μου στα μάτια; (Για κάποιους βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα). Πως θα μπορούσα να εξαπατήσω τους συμπολίτες μου που ενώ με ψήφισαν σε μια παράταξη να λιποτακτήσω και να πάω σε άλλη παράταξη; Πως θα μπορούσα να αλλαξοπιστήσω από την παράταξη όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και πριν να καταθέσω την υποψηφιότητά μου με κάλεσε ο νυν Δήμαρχος για να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιό του και το αρνήθηκα κατηγορηματικά χωρίς να αφήσω κανένα περιθώριο;

Γιατί προέκυψε το θέμα της σύμπραξης; Η απάντηση για μένα είναι πολύ απλή. Οι διαφορετικές πολιτικές θέσεις και απόψεις που εξέφρασα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο σε σχέση με την δημοτική αρχή και ο τρόπος που καταψήφισα τις “εταιρείες” που έφεραν προς ψήφιση.

Πότε προέκυψε για πρώτη φορά το θέμα; Για την ιστορία ήταν 28η Οκτωβρίου 2020 όταν ο γνωστός αγγελιοφόρος ενημέρωσε την παράταξη ότι έχουν πρόταση από τον Δήμαρχο για σύμπραξη και πρέπει να το συζητήσουμε. Όντως συζητήσαμε, κατέθεσα για ακόμη μια φορά τα επιχειρήματά μου και την αντίθεσή μου (για όλους τους παραπάνω λόγους που τους γνωρίζανε) και προς έκπληξή μου στο τέλος της συζήτησης έμεινα άφωνος με το ότι συμφώνησαν μαζί μου. Θεώρησαν ότι δεν πρέπει να το κάνουν γιατί θα γελοιοποιηθούν.

Πότε επανήλθε το θέμα ξανά; Τον Ιανουάριο, την ημέρα των Φώτων. Ο γνωστός αγγελιοφόρος ενημέρωσε την παράταξη ότι πρέπει να βρεθούμε για να ξανασυζητήσουμε την πρόταση του Δημάρχου για σύμπραξη. Ο κύβος είχε ριφθεί. Και ήδη είχαν αργήσει. Γιατί από την πρώτη στιγμή ήξερα ότι όλα είναι εις βάρος μου και οι αριθμοί και οι συσχετισμοί. Ξαναβρεθήκαμε, ξαναείπα τα επιχειρήματά μου και αποχώρησα. Τι έγινε μέσα σε δυο μήνες και ξανά άλλαξαν στάση αυτό δεν το ξέρω, μπορώ όμως να το φανταστώ. Αυτό που τους είπα φεύγοντας ήταν ότι τους εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες και τα όνειρά τους, ότι εγώ μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια όπως και τον κόσμο και ότι μου χρωστάνε και δεν τους χρωστάω. Και εννοείται περιμένω με αγωνία την περιβόητη ανάπτυξη του Δήμου.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ήμουν επικεφαλής προσπάθησα με ήθος και αξιοπρέπεια χωρίς καμία αξίωση και προσωπική ιδιοτέλεια, αφιερώνοντας απεριόριστο χρόνο και φαιά ουσία, να τους μάθω να σκέφτονται, να εκφράζονται και να ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια και όχι παρεΐστικα. Προφανώς αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Τα μικροπολιτικά και προσωπικά οφέλη ήταν πιο δυνατά από αυτά που πρέσβευα εγώ!

ΥΓ 1. Και είναι αυτονόητο ότι δεν είχα καμιά ενημέρωση ούτε για την συνάντηση ούτε για την επικείμενη ανακοίνωση της σύμπραξης.

ΥΓ 2. Εννοείται ότι θα έρθει ξανά προς ψήφιση νέα αναπτυξιακή εταιρεία μέχρι τέλος Μαρτίου (μέχρι τότε μπορούν οι Δήμοι να περάσουν “αναπτυξιακές” επειδή λήγει η προθεσμία).

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8383,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3007,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3274,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18215,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2502,Εκκλησία,1214,Εκπαίδευση,1459,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,629,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,740,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,563,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,668,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1460,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3840,Πολιτική,1459,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6103,Ροδόπη,408,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,542,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1073,Φέρες,388,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Καταπέλτης ο Γιάννης Καρυπίδης για την σύμπραξη της παράταξης ΑΝΑΣΑ με τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη
Καταπέλτης ο Γιάννης Καρυπίδης για την σύμπραξη της παράταξης ΑΝΑΣΑ με τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη
Δήλωση του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καρυπίδη για την σύμπραξη της παράταξης "ΑΝΑΣΑ" με την παράταξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk-Vag3dpk5907h38zsoXwzTpJ3v6AOQ6bSA5JTQ4XmxBkrhfCIAFIcs7fzF3f9ZAijOMQ5DfIz5kEkNA_C_Ua4qDUWWWp5vN15E1eHI4RXyVYpQiELUH7D8gzogKxmJTwSNiUP7V2gXo/s16000/karypidis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk-Vag3dpk5907h38zsoXwzTpJ3v6AOQ6bSA5JTQ4XmxBkrhfCIAFIcs7fzF3f9ZAijOMQ5DfIz5kEkNA_C_Ua4qDUWWWp5vN15E1eHI4RXyVYpQiELUH7D8gzogKxmJTwSNiUP7V2gXo/s72-c/karypidis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/03/blog-post.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/03/blog-post.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων