Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης (photos+video)

Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες. Τις ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ Έβρου.

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης
Σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες της Δευτέρας στον Έβρο περιόδευσε την Τρίτη, κλιμάκιο του ΚΚΕ. Συμμετείχε ο γραμματέας της Ε.Π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης και ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης.


Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους οικισμούς του Απαλού και της Άνθειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ συναντήθηκε και με την διοίκηση του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και το σωματείο εργαζομένων του αεροδρομίου. Στο πλαίσιο της περιοδείας, πραγματοποιήθηκε επίσης και σύντομη επίσκεψη στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης, όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ μετέφερε τα συλλυπητήριά στους συναδέλφους του 46χρονου πυροσβέστη, πατέρα 3 παιδιών που έχασε άδικα τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Η σωρός του πυροσβέστη, βρέθηκε από συναδέλφους του σε απόσταση 400 μέτρων, κοντά στο αεροδρόμιο, αφού παρασύρθηκε από τα νερά υπερχειλισμένου ρέματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βγει από το όχημά του, μαζί με τους συναδέλφους του λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος.


Κατά την διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκαν σε 66 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας στον Έβρο, πραγματοποιώντας τουλάχιστον 16 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία.


Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις καταστροφές που έγιναν στον Έβρο, αλλά και για τον θάνατο του πυροσβέστη και τον κίνδυνο που αντιμετώπισαν μαθητές, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος που περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Δήλωση του Λεωνίδα Στολτίδη:


Συνθήκες «τέλειας καταιγίδας» στον Έβρο

Το κορεσμένο έδαφος από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν βαριά τον Έβρο στις 12 Γενάρη σε συνδυασμό με τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και φυσικά την τεράστια έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλο το μήκος του νομού, οδήγησαν τους κατοίκους στο να μετρούν ξανά τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία πριν καλά-καλά προλάβουν να ορθοποδήσουν. Ιδιαίτερα προβλήματα σημειώθηκαν στις περιοχές του Απαλού, της Άνθειας και του Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως και σε Λυκόφη, Κορνοφωλιά και Κισσάριο στο Δήμο Σουφλίου.


Περίπου οι ίδιες δηλαδή περιοχές που μέτρησαν βαριές πληγές σε καλλιέργειες, σπίτια, οικοσκευές και καταστήματα αλλά και δημόσιες υποδομές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νηπιαγωγείου Απαλού, όπου ενώ την προηγούμενη φορά τα παιδιά είχαν απεγκλωβιστεί με μπουλντόζα (!) δεν προχώρησε καμία ενέργεια στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν εκεί ξανά.


Εκτεταμένες είναι και οι ζημιές που υπέστη το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, καθώς τα νερά προκάλεσαν βλάβες σε τεχνικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ενώ κατέστρεψαν ένα συνεργείο αεροσκαφών που βρίσκεται εντός του αεροδρομίου. Στη συνάντησή του με το κλιμάκιο του Κόμματος, ο αερολιμενάρχης, Στέλιος Ζαντανίδης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη χορήγησης έκτακτης επιχορήγησης για την αποκατάσταση ζημιών στο αεροδρόμιο, ενώ επίσης σημείωσε πως όσες ενέργειες και αν προχωρήσουν στο αεροδρόμιο για να μην επαναληφθούν πλημμύρες, αυτές θα είναι ημίμετρα εάν δεν πραγματοποιηθεί συνολική διευθέτηση ρεμάτων στην περιοχή από τις αρμόδιες αρχές.


Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης ανέφερε πως από την παρέμβαση του κλιμακίου διαπιστώθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι όσο ο λαός συνεχίζει να ανέχεται μια αντιλαϊκή πολιτική που υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή όπως του εργαζόμενου πυροσβέστη, την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία που κινδύνευσαν, την καταστροφή καλλιεργειών και ζωικού κεφαλαίου, της λαϊκής περιουσίας, των σοβαρών υποδομών αλλά και βασικών οδικών αρτηριών ως κόστος, τόσο μεγαλύτερα δεινά τους εξασφαλίζει η από εδώ και πέρα κατάσταση.


Ο Λεωνίδας Στολτίδης τόνισε πως σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες για να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα που θίγουν τα λαϊκά συμφέροντα, εφόσον οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τα διεκδικήσουν και τα επιβάλλουν. Τέλος, πρόσθεσε πως το ΚΚΕ θα απαιτήσει σε κάθε επίπεδο, από την Βουλή έως και την τοπική διοίκηση την άμεση και ολοκληρωτική καταγραφή και αποζημίωση όλων των πληγέντων, όπως και την εκπόνηση μελετών και έργων συνολικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:


Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για τις νέες πλημμύρες: Με αγώνα ο λαός να διεκδικήσει αποζημιώσεις, έργα και όσα του ανήκουν

Τις ευθύνες Κυβερνήσεων και Τοπικής Διοίκησης αναδεικνύει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ για τις νέες πλημμύρες και τον νεκρό πυροσβέστη στην περιοχή καλώντας «το λαό να μην μένει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας αποζημιώσεις και έργα, τα οποία κι όταν έρχονται είναι "σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών". Με αγώνα να διεκδικήσει τη ζωή του και όσα του ανήκουν».


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ:

«Για δεύτερη φορά, μέσα σε 20 μέρες, ο νομός Έβρου αντιμετωπίζει μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Δυστυχώς αυτή τη φορά θρηνούμε και την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του πυροσβέστη Ζαφειρόπουλου Ιωάννη, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους του. Είναι άμεση ανάγκη η στήριξη από το κράτος της οικογένειάς του, η διερεύνηση των συνθηκών και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον αντίστοιχο τραγικό περιστατικό.

Οι καταστροφές που εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με την προηγούμενη φορά (περιοχή αεροδρομίου, Απαλός, Προβατώνας, Σουφλί, κλπ) δείχνουν ότι η έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών είναι η βασική αιτία των προβλημάτων. Δείχνουν ότι δεν πάρθηκαν καθόλου μέτρα μετά την προηγούμενη πλημμύρα, έστω να γίνουν κάποιες άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Για ακόμα μια φορά κινδύνεψαν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο στον Απαλό, κόπηκε η εθνική οδός στη μέση, διακόπηκε η κυκλοφορία, ακυρώθηκαν πτήσεις, πλημμύρισαν χιλιάδες στρέμματα και κινδύνεψαν κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη που έχει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για άμεσα μέτρα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, κάτι το οποίο το ΚΚΕ έχει αναδείξει - και με πληθώρα σχετικών παρεμβάσεων - στο Κοινοβούλιο.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θέλει να διαθέσει τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε. Έβρου. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος, τα οποία όμως δεν αποδίδουν μεγάλα κέρδη στους επιχειρηματίες, που σταθερά στηρίζει και η σημερινή κυβέρνηση.

Ευθύνες, όμως, έχουν και οι κατά καιρούς τοπικές διοικήσεις (Περιφέρεια και Δήμοι), που υπόσχονται μεν τα έργα αυτά, όμως στη συνέχεια δεν διεκδικούν τα απαραίτητα κονδύλια. Την ίδια στιγμή αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση στις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας που είναι υποστελεχωμένες και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της περιοχής.

Είναι εξοργιστικό την εποχή της τεράστιας και πολυδιαφημιζόμενης τεχνολογικής ανάπτυξης να πνίγονται άνθρωποι, να καταστρέφονται υποδομές, σπίτια, περιουσίες γιατί λείπει ο στοιχειώδης σχεδιασμός έργων.

Καλούμε το λαό να μην μένει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας αποζημιώσεις και έργα, τα οποία κι όταν έρχονται είναι «σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών». Με αγώνα να διεκδικήσει τη ζωή του και όσα του ανήκουν.

▪ Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100%.

▪ Να γίνει διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα χρεών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΥΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη. Αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.

▪ Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές.

▪ Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της Π.Ε. Έβρου, να γίνει ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων στο σύνολο της λεκάνης απορροής και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να βρεθούν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις. Να επισπευστεί, επιτέλους, η υλοποίηση των αναγκαίων φραγμάτων Δερείου και Μάνθειας».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης (photos+video)
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης (photos+video)
Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες. Τις ευθύνες κυβερνήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ Έβρου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7a5fGKHZZkX2idYMnQR_ffhaUhOIg7Z_G_cAScuAA1GgKX3KUkS_FVBh8xTvzrcMIXOWBm95ik5eX8c5vWEy56jk1X51P_RTf2vOuXd8HhZzRF2i8bkrWZ2CZPLWfqniLsTIrg0z5SCE/s16000/0145260.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7a5fGKHZZkX2idYMnQR_ffhaUhOIg7Z_G_cAScuAA1GgKX3KUkS_FVBh8xTvzrcMIXOWBm95ik5eX8c5vWEy56jk1X51P_RTf2vOuXd8HhZzRF2i8bkrWZ2CZPLWfqniLsTIrg0z5SCE/s72-c/0145260.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/02/periodeia-tou-kke-stis-pligeises-periohes-tis-alexandroupolis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/02/periodeia-tou-kke-stis-pligeises-periohes-tis-alexandroupolis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων