ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Εurope 2021: Πώς εμπλέκεται η Αλεξανδρούπολη στην άσκηση; Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε!

Ανακοίνωση της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Defender Εurope 2021" με επίκεντρο την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Εurope 2021: Πώς εμπλέκεται η Αλεξανδρούπολη στην άσκηση; Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε!
«ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Defender Εurope 2021": Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε». Με αυτό τον τίτλο, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, καθώς από σήμερα και για ένα ολόκληρο εξάμηνο η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, στο πλαίσιο αυτής της γιγαντιαίας στρατιωτικής άσκησης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Πώς εμπλέκεται η περιοχή μας στην άσκηση;

Σε λίγες μέρες, και για ένα ολόκληρο εξάμηνο, η περιοχή μας θα μετατραπεί σε ορμητήριο μιας δολοφονικής μηχανής. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο, οι οδικοί άξονες και πιθανόν και η σιδηροδρομική γραμμή (αν επισκευαστούν τα τμήματά της που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες), τα στρατόπεδα της περιοχής και άλλες εγκαταστάσεις, θα χρησιμοποιηθούν για την απόβαση και προώθηση πρωτόγνωρου αριθμού στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της άσκησης Defender Europe 2021 πολλές χιλιάδες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, ελικόπτερα, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό θα περάσουν δίπλα από τα σπίτια μας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν και άλλες ασκήσεις με συμμετοχή και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή μας.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα και της νέας Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Τη Συμφωνία αυτή προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του λεγόμενου “Στρατηγικού Διαλόγου” με τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση Τραμπ, και ολοκλήρωσε η ΝΔ. Ενώ τώρα, με την κυβέρνηση Μπάιντεν, τη διευρύνουν, την κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη.

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ


Γιατί αφορά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της περιοχής;

Η άσκηση αυτή και η γενικότερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δημιουργεί νέους μεγαλύτερους κινδύνους για το λαό της περιοχής αφού τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων. Έχουν πληθύνει άλλωστε και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις μιας σειράς αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν που ανοιχτά εδώ και καιρό κάνουν λόγο για ανταπάντηση (σε χώρες που φιλοξενούν ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις όπως και η χώρα μας), όταν εκτιμήσουν ότι είναι σε κίνδυνο, η ασφάλεια των κρατών τους.

Οι χιλιάδες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες που θα περάσουν από την περιοχή μας καθώς και ο εξοπλισμός τους σε στρατιωτικό υλικό δεν είναι δύναμη ειρήνης, δεν εγγυώνται την ασφάλεια των λαών. Οι λαοί της Γιουγκασλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Ουκρανίας, της Συρίας (για να αναφερθούμε μόνο στα πρόσφατα παραδείγματα) ζουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της ΝΑΤΟϊκής «ειρήνης».

Αντίθετα, εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας μερίδας των πλουσίων της Γης ενάντια σε ανταγωνιστές τους.  Στέλνονται σε μια άσκηση - πρόβα πολέμου - με σκοπό να υπερασπιστούν τα κέρδη των λίγων που είναι βουτηγμένα στο αίμα των λαών.

Ο οξυμένος οικονομικός πόλεμος μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των οικονομικών σφαιρών επιρροής με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπεί κάθε χώρα σπάνια, όπως έχει αποδειχτεί, παραμένει μόνο οικονομικός.

Το ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαιώνει και η πρόσφατη σύνοδος των υπουργών Άμυνας των χωρών - μελών του, έχει ήδη «οπλίσει» ενάντια σε Ρωσία - Κίνα. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση την οποία επιτάχυνε, βάθυνε και συγχρόνισε η πανδημία του κορονοϊού, οι ανακατατάξεις που προβλέπονται στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα ωθούν τους καπιταλιστές να γίνονται ακόμα πιο επιθετικοί απέναντι στους λαούς, αλλά και αναμεταξύ τους.

Επομένως, μας αφορά να αντιδράσουμε γιατί δε θέλουμε η χώρα μας και η περιοχή μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι των φονιάδων, γιατί δε θέλουμε να γίνουμε στόχος των αντιπάλων τους, γιατί δε θέλουμε η χώρα μας να γίνει πυριτιδαποθήκη στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς τους, αντιθέτως θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Γιατί να εμπιστευτώ το ΚΚΕ σε όσα λέει και όχι την κυβέρνηση, τον Αμερικανό πρέσβη, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και όλους όσοι λένε ότι η άσκηση είναι σημαντική, εμπεδώνει την ασφάλεια της χώρας μας έναντι της Τουρκίας και αποφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή και τους κατοίκους της;

Αρχικά να σκεφτεί ο λαός της περιοχής είναι ή δεν είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που κάνουν πλάτες στην προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για να μπορέσουν να την κρατήσουν στη «συμμαχία». Αυτή είναι η βασική επιδίωξή τους που δεν αλλάζει, όπως φαίνεται στην πράξη, από την οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ.

Είναι πρόσφατη η δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ: «η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος. Απλά δείτε το χάρτη, δείτε πώς γειτνιάζει με Συρία και Ιράκ. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις μας να σταθεροποιήσουμε την περιοχή».

Έχει καταρρεύσει ο καλλιεργούμενος εφησυχασμός ότι η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ θα ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα. Η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία σημαδεύεται από αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, εφ όλης της ύλης διεκδικήσεις που θέτει η τουρκική αστική τάξη, ενώ όλα τα παζάρια που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνονται με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Φανερώνουν τους σχεδιασμούς για συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία, προς όφελος των οικονομικών ομίλων, δημιουργώντας πεδίο οξύτερων ανταγωνισμών στο μέλλον.

Επίσης, πρέπει να απαντηθεί μαζικά από τον λαό της περιοχής και η ύπουλη προπαγάνδα ότι η άσκηση αυτή θα «φέρει χρήμα» στη περιοχή. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δε θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Μπορεί ο ΟΛΑ να χαίρεται για τα κέρδη που θα αποκομίσει, αλλά αυτά δεν αντιστοιχούν στη βελτίωση της θέσης των εργατών στο λιμάνι, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Απεναντίας και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξ/πολης και Καβάλας θα εντείνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως δείχνει και η εμπειρία από το λιμάνι του Πειραιά.

Τέλος, οι πόλεμοι που διεξάγουν, μακελεύουν λαούς, δημιουργούν την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την καταλήστευση των λαών. Ενισχύουν την πίεση και στη καθημερινότητα του λαού της περιοχής με την όξυνση του προσφυγικού - μεταναστευτικού και με τη διαχείρισή του σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει τον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

ΚΡΙΣΗ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ - ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ


Σωστά όλα αυτά, αλλά εγώ τι μπορώ να κάνω;

Είναι πολύ σημαντικό να εκφραστεί η αντίθεση του λαού, της νεολαίας, των στρατευμένων νιάτων της πατρίδας μας, σε αυτούς τους σχεδιασμούς, στη συμμετοχή της χώρας μας, στη διευκόλυνσή τους. Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία της περιοχής να πάρουν θέση, να τοποθετηθούν, να κινητοποιηθούν, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους.

Καλούμε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται να συναντηθούμε στις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξουμε το επόμενο διάστημα για να εκφραστεί όσο πιο μαζικά γίνεται η εναντίωσή μας στη μετατροπή της περιοχής μας σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο και για το λόγο αυτό σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων.

Υπάρχει διέξοδος και βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη του λαού μας και των λαών της περιοχής ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τους ανταγωνισμούς, τις κρίσεις, τη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά. Έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να σχεδιάζει το μέλλον και τη ζωή του με κριτήριο τις πραγματικές του ανάγκες και όχι με άξονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Σε αυτό το έδαφος οι λαοί θα καταφέρουμε να ζήσουμε ειρηνικά, οικοδομώντας αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μεταξύ μας.


Δυναμώνουμε την πάλη μας απαιτώντας:
  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.
  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Την ακύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.
  • Τη μη αλλαγή των συνόρων.
  • Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ


Διαδικτυακή εκδήλωση για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση και τη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο πολέμου

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ., με θέμα: «ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος».

Περισσότερα ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Εurope 2021: Πώς εμπλέκεται η Αλεξανδρούπολη στην άσκηση; Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε!
ΝΑΤΟϊκή άσκηση Defender Εurope 2021: Πώς εμπλέκεται η Αλεξανδρούπολη στην άσκηση; Σε αφορά, δημιουργεί κινδύνους, ενημερώσου, δράσε!
Ανακοίνωση της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Defender Εurope 2021" με επίκεντρο την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdf9_bxd6cs3Q12DjZ2K8OQm545rs70S-9PaPqdG8vGlx8qxf8XJ0jyK_yYk6qgAcJDgdYLcor6YVetONofseH5NHhZ9YQMnFgFIbcbQqKzmEIK3ts0oY_-x-z0skd9TEHkceVfDxUwko/s16000/0452356.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdf9_bxd6cs3Q12DjZ2K8OQm545rs70S-9PaPqdG8vGlx8qxf8XJ0jyK_yYk6qgAcJDgdYLcor6YVetONofseH5NHhZ9YQMnFgFIbcbQqKzmEIK3ts0oY_-x-z0skd9TEHkceVfDxUwko/s72-c/0452356.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/02/defender-urope-2021.html?m=0
https://www.alexpolisonline.com/?m=0
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/02/defender-urope-2021.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων